rebus
napsal(a):
Rad bych se zaptal na otazku pareni koralovek, mam parek techto hadu, kde samicka ma roky tri a samecek roky dva. Chystam se je dat dohromady a ma otazka zni kdy mohu cekat, ze se zacnou parit ? Podminky maji dobre, velikost teraria 90x50x50. Dekuji za pripadne zodpovezeni meho dotazu
Jeste bych uvedl, ze vim, ze existuje urcity kanibalismus techto hadu, ona samicka je vetsi nez samecek, nerad bych o nej prisel, pokud bych nemohl nejak zasahnout, diky
rebus
napsal(a):
Jeste bych uvedl, ze vim, ze existuje urcity kanibalismus techto hadu, ona samicka je vetsi nez samecek, nerad bych o nej prisel, pokud bych nemohl nejak zasahnout, diky
Nemohl bys upřesnit co máš za hady rodu Lampropeltis? Jinak u adultů bych se kanibalismu nebál, jen by bylo fajn je pohlídat při krmení aby se oba nepustili do jednoho myšáka.
rebus
napsal(a):
Záleží o jaký druh se jedná.Já jsem léta choval a rozmnožoval Lampropeltis getulus californiae a u nich jsem musel vždy když jsem je dával pářit být fyzicky přítomen aby samec nesežral samici. Takže jsem je vždy v jarních měsících dával k sobě a pokud to na samce přišlo začal se pářit během několika minut.Pokud se ovšem neprojevil hned od počátku co samici v teráriu zjistil pohlavní aktivitou, pak téměř vždy na ni zareagoval jako na potencionální kořist.Prostě kanibalismus v něm byl.