Mám doma teď 3 terárka. Chtěli jsme jedno na rybičky, ale na rybičky se hodí jen jedno a je malý takže tam dáme jen Betu bojovnici (nebo jak se to píše :D), pak máme jedno asi 50cm dlouhý, 30cm hluboký a 23cm široký jsou na něm 2 jakýsi termometry. Co by se do něj tedy hodilo. Přítel chce menšího hada je to do takovýho terária možný? Druhý terárko je malý. Je to takový čtvercový sloupek má asi 23cm na 24cm a hloubka je asi 35 cm. Já jsem chtěla suchozemskou želvičku, ale to je na ní zbytečně vysoký a dole málo prostoru. Potom mě napadla nějaká myška a dát jí tam nějaké prolejzačky, aby se dostala i nahoru. Myšky a křečci a podobně se mi děsně líbí, ale štve mě jak koušou takže jedna hloupá otázka. Jsou nějaký myšky, který koušou třeba méně :D? Já jsem měla dřív křečka a ten kousal vcelku dost no a navíc mi vadí, že brzo umírají. Mít mazlíčka na 2 roky se mi moc nelíbí. A myš do terária není úplně nejlepší, navíc, když mám malou klec ještě po křečkovi. Tak poraďte, co do nich mám dát .
1. délka, hloubka, šířka nejsou rozměry třírozměrného objektu, něco z toho musí být výška (délka a šířka je u terárek ta delší strana základny)
2. do toho terárka 50*30*23 by se možná vešel hroznýšek turecký
3. chovat hady a hlodavce nedělá dobrotu, budou vám jednou smrdět ruce od myši a had pak kousne
4. do toho vysokého čtvercového bych spíš dala něco jako strašilku, ale s chovem těchto zvířat mám nulové zkušenosti, takže s detaily neporadím.. nicméně google ví (téměř) vše
5. velikost všech terárek (nebo akvárek?) je opravdu velmi malá a podle mě je špatné rozhodovat se "co do terárka". je lepší rozhodnout se co chce člověk za zvíře a pak mu udělat terárko na míru jeho potřeb
No jo s rozměry jsem na tom bídně :D.
Chápu, že to vyznělo spíš tak, že chci terárka jen naplnit. Hada chce přítel dlouho takže o tom je v podstatě rozhodnuto a pak zbývá jedno terárko, které někomu buď dáme nebo naplníme. Já nejsem moc na zvířata, který se krmí hmyzem nebo nemají krásnou hebkou srst :D. Želva mi přišla dost mírumilovná, ale do tak malého terárka jí nedám. Není to tak, že bych chtěla terária prostě naplnit jen nemám o zvířatech tak velký rozhled, abych si dovedla představit, co všechno vlastně můžeme chovat :).Chtěla jsem víceméně jen inspiraci. Za vaši inspiraci díky určitě se na zvířátka podívám