Dobrý den,
měl bych na Vás dva dotazy ohledně terária pro tyto želvy.
Terárium bude vyrobeno z OSB desek, a mne zajíma za:
1) zda je velikost (rozměry jsou v cm) dostačující pro pár těchto želv
2) z čeho vyrobit větrací mřížku
D9k Petr
p81
napsal(a):
Dobrý den,
D9k Petr
Zdravím,
pro suchozemské želvy je mnohem lepší terárium shora otevřené, takže vlastně akvárko, já ho mám také ze dřeva, nahoře otevřené, sklo mám jen na přední straně. Opravdu je takové nahoře otevřené lepší, několikrát se to tady na diskuzi probíralo. Takže žádné větrání v tomto případě řešit nemusíš...
p81
napsal(a):
Dobrý den,
D9k Petr
Také si myslím, že je vhodnější terárium otevřené "akvárium". Letos jsem s manželkou terárium pro 2 hermanky stáří 4 roky stavěl. Je celé z desek a přední stěna sklo. Rozměry jsou 200x60x50. Přikládám i foto pro případnou inspiraci.
Mates
p81
napsal(a):
Dobrý den,
D9k Petr
a ještě jeden boční pohled
hlavicka
napsal(a):
Krásné terárko, takhle nějak by to mělo vypadat! Můžu se zeptat, z čeho máte tu zadní stěnu? Jsou to vedle sebe nalepené kousky kůry (jaké?) nebo je to kupované vcelku? Nečistí se to kolem toho špatně? Díky moc za info, vypadá to dobře!
Díky za uznání. Stavba byla dlouhá a náročná, protože to bylo naše prvodílo. Ta zadni stěna je dílem mojí manželky :-) je to nalepená korková kůra. Normálně koupená v teraristice. Jsou to poslepované poměrně velké kusy a jsou lepené silikonem a na spodu vytěsněné stavební pěnou, aby se za ně nedostávala vlhkost. Myslím, že na to padlo cca 7 kg kůry. S čištěním nejsou žádné problémy. Alespoň jsem žádné zatím nezasnamenal :-)
Mates
mates
napsal(a):
Díky za uznání. Stavba byla dlouhá a náročná, protože to bylo naše prvodílo. Ta zadni stěna je dílem mojí manželky :-) je to nalepená korková kůra. Normálně koupená v teraristice. Jsou to poslepované poměrně velké kusy a jsou lepené silikonem a na spodu vytěsněné stavební pěnou, aby se za ně nedostávala vlhkost. Myslím, že na to padlo cca 7 kg kůry. S čištěním nejsou žádné problémy. Alespoň jsem žádné zatím nezasnamenal :-)
Mates
A jak to přesně čistíš? Čím? Mám ter. celoskleněné (shora otevřené), ale zvažuji něco podobné jako je na foto. Jen čištění skleněného je proti tomuto v poho...
coochi
napsal(a):
A jak to přesně čistíš? Čím? Mám ter. celoskleněné (shora otevřené), ale zvažuji něco podobné jako je na foto. Jen čištění skleněného je proti tomuto v poho...
Nevím v čem by měl být problém oproti skleněnému teráriu. Každý den sbírám trus pokud je, případně je možné jednou za čas vyměnit vrchní vrstvu země. Kompletní výměna myslím nehrozí drív jak za rok. Občas se to musí zalívat a co se týká té kůry, ta se dá vysát od prachu vysavačem.
Mates