Myxomatóza po 14 dňoch po očkovaní

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.1.2015 15:26
oso18

XXX.XXX.131.52

Chcel by som sa poradiť po preočkovaní vakcínov castomx u samičky 6 mesiacov (2 očkovanie) a samec 12 mesiacov (3 očkovanie) sa prejavila myxomatoza. Miesto vpichu zapuzdrene, a malé uzliky na oku + ťažké dýchanie. Pri predchadzajúcich očkovaniach žiadna reakcia ani ostatné zajace nemajú príznaky. Očkoval som naraz asi 20 králikov (chovné aj mladé) a len týto 2 majú spomínané príznaky. Čím to môže byť?

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.1.2015 15:54

Očkujete si sám nebo veterinář?

11.1.2015 17:03
makro

XXX.XXX.176.117

oso18 napsal(a):
Chcel by som sa poradiť po preočkovaní vakcínov castomx u samičky 6 mesiacov (2 očkovanie) a samec 12 mesiacov (3 očkovanie) sa prejavila myxomatoza. Miesto vpichu zapuzdrene, a malé uzliky na oku + ťažké dýchanie. Pri predchadzajúcich očkovaniach žiadna reakcia ani ostatné zajace nemajú príznaky. Očkoval som naraz asi 20 králikov (chovné aj mladé) a len týto 2 majú spomínané príznaky. Čím to môže byť?

Zdravím,

tiež sa my to už stalo tento rok už 2 krát, keď som použil Castomix pre 20ks, pre 10ks to bolo ok. Králiky chitili veľmi slabé príznaky mixomatóze-v ušiach sa im vytvorili menšie uzlíky. Opuchy neboli zjavné okom. Králiky prežili bez akéhokoľvek strádania na kvalite, hmotnosti atď...Asi sa jednalo buď o podanie väčšieho množstva látky, alebo špatne rozmiešanej, alebo to bolo uplne inak...neviem si to ani ja doteraz vysvetliť...inak očkujem touto vakcínou už niekoľko rokov a zatial som nemal žiadny problém.

11.1.2015 17:09

oso18 napsal(a):

Je to úplně jednoduché. 14 dní je minimální doba k vytvoření imunity, tzn. Zvířata se vám prostě nakazila myxomatózou dřív, než mohla být chráněná vakcínou. Buďto jste je očkoval přímo v inkubační době, nebo k infekci došlo během několika dní po očkování.

11.1.2015 17:23
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Je to úplně jednoduché. 14 dní je minimální doba k vytvoření imunity, tzn. Zvířata se vám prostě nakazila myxomatózou dřív, než mohla být chráněná vakcínou. Buďto jste je očkoval přímo v inkubační době, nebo k infekci došlo během několika dní po očkování.

Teď v zimě myslíte, ž by se králíci nakazili myxou? Minulý týden jsem psala mému veterináři ohledně očkování ma mor/myx. Cituji krátký úsek z jeho odpovědi:..." v této době se vakcinuje jen proti moru"... Tudíž se asi domnívá, že nákaza myxomatózou v této době není reálná...

11.1.2015 17:36

Řekla bych, že to mixa nebyla.Králíci přežili či nikoliv?

11.1.2015 18:13

mustela.erminea napsal(a):
Teď v zimě myslíte, ž by se králíci nakazili myxou? Minulý týden jsem psala mému veterináři ohledně očkování ma mor/myx. Cituji krátký úsek z jeho odpovědi:..." v této době se vakcinuje jen proti moru"... Tudíž se asi domnívá, že nákaza myxomatózou v této době není reálná...

U mě očkoval 27.12 a tak činí každého půl roku.Každou vakcínu zvlášť.Myslím si že kdyby to nebylo nutné tak by neočkoval.Nedělá to k vůli penězům aby si vydělal.Je to můj dlouholetý veterinář.Spíše si myslím, že problém by mohl nastat z jara jak se začne oteplovat a králíci by nebyli včas chráněni vakcinací.
Pravda je že každý má jiné zkušenosti s vakcinací i s veterináři.Už tady i na Kralikar.cz toho bylo napsáno hodně a dost se zkušenosti rozchází.
Já se vážně o své králíky bojím a proto nenechávám nic náhodě.Spoléhat se na to, jestli bude nebo nebude řádit mor nebo myxo není na místě.To je jen pouze můj názor a nikomu ho nevnucuji.

11.1.2015 18:22
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

U mě očkoval 27.12 a tak činí každého půl roku.Každou vakcínu zvlášť.Myslím si že kdyby to nebylo nutné tak by neočkoval.Nedělá to k vůli penězům aby si vydělal.Je to můj dlouholetý veterinář.Spíše si myslím, že problém by mohl nastat z jara jak se začne oteplovat a králíci by nebyli včas chráněni vakcinací.
Pravda je že každý má jiné zkušenosti s vakcinací i s veterináři.Už tady i na Kralikar.cz toho bylo napsáno hodně a dost se zkušenosti rozchází.
Já se vážně o své králíky bojím a proto nenechávám nic náhodě.Spoléhat se na to, jestli bude nebo nebude řádit mor nebo myxo není na místě.To je jen pouze můj názor a nikomu ho nevnucuji.

Taky jsem nakonec nechala naočkovat i na myxu. Jistota je jistota. Raději zaplatím pár korun navíc, než abych si pak něco vyčítala.
Nicméně si myslím, že nakažení myxou v těchto měsících, řekněme do dubna až května opravdu moc reálné není... Ale třeba má někdo opačné zkušenosti. Díky za ně.

11.1.2015 18:44
kuchta

XXX.XXX.249.76

Kolik stoji ockovani myx +mor dekuji.

11.1.2015 19:04
oso18

XXX.XXX.131.52

Očkujete si sám nebo veterinář?

Očkujem sám pomocou aplikátora http://www.driml-napajecky.cz/cz/veterinarni-potreby/injekcni-strikacky/injekcni-automat-eco-matic-1ml-ll-mindavka-0-1ml-s-nasavanim-z-lekovky-14267.html.

11.1.2015 19:05

Kolik stojí očkování není jednoznačné, neboď každý vet.si bere jinak.Taky záleží kolik králíků necháte naočkovat, jestli u vás spotřebuje celou vakcínu či zbytek musí vyhodit, protože otevřená vakcína se musí spotřebovat nejpozději do 5ti hodin po otevření.

11.1.2015 19:09
oso18

XXX.XXX.131.52

S týmto by som nesúhlasil lebo už predtým boli očkovaní a teraz sa jednalo o preočkovanie. Skôr by som sa priklonil k alergickej reakcií na vakcínu, alebo niečo čo súvisi s vakcínou.

11.1.2015 19:12

oso18 napsal(a):
Očkujem sám pomocou aplikátora http://www.driml-napajecky.cz/cz/veterinarni-potreby/injekcni-strikacky/injekcni-automat-eco-matic-1ml-ll-mindavka-0-1ml-s-nasavanim-z-lekovky-14267.html.

Máte 100% jistotu že jste králíky napích správně?Že se Vám při očkování necukla?No, nevím, nikdy jsem si sama neočkovala, na to je přece vet.Kdyby bylo něco špatně můžu se na něho obrátit s problémem.Na štěstí se to nikdy nestalo.

11.1.2015 19:12
oso18

XXX.XXX.131.52

Řekla bych, že to mixa nebyla.Králíci přežili či nikoliv?

Králici žijú, žiadný iný problém len ten čo som opísal s malými uzlikmy okolo oka.

11.1.2015 19:14
oso18

XXX.XXX.131.52

Máte 100% jistotu že jste králíky napích správně?Že se Vám při očkování necukla?No, nevím, nikdy jsem si sama neočkovala, na to je přece vet.Kdyby bylo něco špatně můžu se na něho obrátit s problémem.Na štěstí se to nikdy nestalo.

Očkovanie prebehlo správne (mám takto zaočkovaných cca. 300 ks). Cuknuť sa nemôže lebo ju pridržuje pomocník.

11.1.2015 20:16

mustela.erminea napsal(a):

Myxomatózu šíří hmyz. Proto je v zimě spíš nepravděpodobné, že by se králíci nakazili - za předpokladu, že je běžná zima. V sobotu bylo 17 stupňů nad nulou.

11.1.2015 21:53

oso18 napsal(a):
Králici žijú, žiadný iný problém len ten čo som opísal s malými uzlikmy okolo oka.

Mohla by toe být reakce na očkování.Párkrát se mně to také stalo, ale králíkům jen natekly uši a oči a během 4-5 dnů se otok ztratil.Králíci normálně žrali.Ale očkuji samostatnou vakcínou do ucha.

12.1.2015 09:48
noro

XXX.XXX.169.98

Myxomatózu šíří hmyz. Proto je v zimě spíš nepravděpodobné, že by se králíci nakazili - za předpokladu, že je běžná zima. V sobotu bylo 17 stupňů nad nulou.

Súhlasím, myxomatózu prenášajú komáre. Mohlo ísť o alergickú reakciu prípadne tie králiky mali oslabenú imunitu, keďže sa vakcinuje živým vírusom myxomatózy.

12.1.2015 18:05
oso18

XXX.XXX.131.52

Dnes som utratil obidvoch zajacov. Samička mala zapuzdrené miesto v pichu pod kožou cca 2-3 cm + malé uzliky okolo oka 0, 2-0, 5cm+ niekoľko uzlíkov na koži 0, 2-1cm - viditelné až po stiahnuti kože, vnútorne orgány bez zmien. Samec rovnaké príznaky ako samička len tie uzliky na koži mal v oblastí zadných končatín (veľa drobních (0, 2-0, 5cm)+ uzliky aj okolo nosa 0, 1-0, 2cm.

Přidejte reakci

Přidat smajlík