Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.2.2015 12:39
gajdovka

XXX.XXX.142.217

Chtěla jsem se zeptat, jak vyřešit stín, aby nepražilo na králíkárnu v létě, bohužel ji nemám, zatím, kam umístit, musím na sluníčko.Děkuji za rady.

10.2.2015 13:54
n.k.

XXX.XXX.216.103

Já mám králíkárnu zády na jižní stranu. Takže jí do zad celý den práží sluníčko. Vyřešila jsem to tak že jsme daly druhou naproti a udělaly dvojtou sedlovou střechu. Když je vlétě nejhůř tak kropíme zem ledovou vodou. Docela to pomáhá. N.K.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.2.2015 15:51

Máme králíkárny pod ořešáky a prostor mezi nimi zastíńujeme bambusovými rohožemi.Jelikož chováme černé králíky, tak aby na ně opravdu nesvítilo.Navíc máme vysoké kotce, cca 80cm, a pokud je opravdu vedro, vyndáváme v zadní stěně horní prkno a nahrazujeme pletivem aby kotec pořádně větral.

13.2.2015 05:17
hona

XXX.XXX.112.10

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Máme králíkárny pod ořešáky a prostor mezi nimi zastíńujeme bambusovými rohožemi.Jelikož chováme černé králíky, tak aby na ně opravdu nesvítilo.Navíc máme vysoké kotce, cca 80cm, a pokud je opravdu vedro, vyndáváme v zadní stěně horní prkno a nahrazujeme pletivem aby kotec pořádně větral.

To může být zajímavé i z hlediska hmyzu... mám zkušenost, že bodavý hmyz se ořešákům vyhýbá...

Jaké s tím máte zkušenosti vy?

13.2.2015 10:28
gajdovka

XXX.XXX.45.9

A to je dobrý nápad s tím pletivem zezadu, děkuji.

13.2.2015 13:46

hona napsal(a):
To může být zajímavé i z hlediska hmyzu... mám zkušenost, že bodavý hmyz se ořešákům vyhýbá...

Jaké s tím máte zkušenosti vy?

Hmyz se zde zdržuje mémě, ale že by tu nebyl žádný to ne.Ale v létě je pod nimi krásný stín a když je trochu větříček mají tam králíci podstatně líp.

13.2.2015 20:52
velpap

XXX.XXX.219.1

Dávám do každého kotce zmrzlou petku, králíci si lebedí

13.2.2015 21:52

Na 70 kotců mám malý mrazák.

24.2.2015 23:15
adriane

XXX.XXX.77.234

No, musí to nějak přežít, rozhodně dohlížím na dostatek vody a nikomu nepraží přímo do kotce. Hodně pomáhají koře kolem králíkárny, nejde totiž jen o stín, ale rostliny jsou zároveň takové "chladničky", všimněte si že ve stínu např. plotu je úplně jinak než ve stínu křovin. Takže doporučuji podél stěn něčím osázet.

Přidejte reakci

Přidat smajlík