Já mám králíkárnu zády na jižní stranu. Takže jí do zad celý den práží sluníčko. Vyřešila jsem to tak že jsme daly druhou naproti a udělaly dvojtou sedlovou střechu. Když je vlétě nejhůř tak kropíme zem ledovou vodou. Docela to pomáhá. N.K.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Máme králíkárny pod ořešáky a prostor mezi nimi zastíńujeme bambusovými rohožemi.Jelikož chováme černé králíky, tak aby na ně opravdu nesvítilo.Navíc máme vysoké kotce, cca 80cm, a pokud je opravdu vedro, vyndáváme v zadní stěně horní prkno a nahrazujeme pletivem aby kotec pořádně větral.
napsal(a):
Máme králíkárny pod ořešáky a prostor mezi nimi zastíńujeme bambusovými rohožemi.Jelikož chováme černé králíky, tak aby na ně opravdu nesvítilo.Navíc máme vysoké kotce, cca 80cm, a pokud je opravdu vedro, vyndáváme v zadní stěně horní prkno a nahrazujeme pletivem aby kotec pořádně větral.
To může být zajímavé i z hlediska hmyzu... mám zkušenost, že bodavý hmyz se ořešákům vyhýbá...
Jaké s tím máte zkušenosti vy?

hona
napsal(a):
To může být zajímavé i z hlediska hmyzu... mám zkušenost, že bodavý hmyz se ořešákům vyhýbá...
Jaké s tím máte zkušenosti vy?
Hmyz se zde zdržuje mémě, ale že by tu nebyl žádný to ne.Ale v létě je pod nimi krásný stín a když je trochu větříček mají tam králíci podstatně líp.

Na 70 kotců mám malý mrazák.
No, musí to nějak přežít, rozhodně dohlížím na dostatek vody a nikomu nepraží přímo do kotce. Hodně pomáhají koře kolem králíkárny, nejde totiž jen o stín, ale rostliny jsou zároveň takové "chladničky", všimněte si že ve stínu např. plotu je úplně jinak než ve stínu křovin. Takže doporučuji podél stěn něčím osázet.