Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Mišák

16.2.2015 14:56
Mišák

XXX.XXX.92.135

Dobrej, mám zakrslýho králíka 8. týdenního, samičku a má často průjem, objeví se, pak se to spraví a cca 2 dny se zase průjem objeví a tak to jde už tejden a mě to docela zneklidňuje. Normálně pije, žere, běhá a skotačí... nevíte co by to mohlo bejt? Jestli má nějakou nemoc nebo co doporučujete? Pls poraďte, nerada bych aby mi tak brzo odešla

16.2.2015 15:25
anacon

XXX.XXX.75.92

Napište čím krmíte, takhle se radí těžko...

Mišák

16.2.2015 16:41
Mišák

XXX.XXX.92.135

Seno, směs granulí(kukuřice, obiloviny, kukuřičné krokety a vločky, zelenina, Rohovník, Vojtěška), když průjem nemá tak i mrkev a sem tam tvrdej chleba. Vodu má pořád čerstvou.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.2.2015 17:50

Mišák napsal(a):
Seno, směs granulí(kukuřice, obiloviny, kukuřičné krokety a vločky, zelenina, Rohovník, Vojtěška), když průjem nemá tak i mrkev a sem tam tvrdej chleba. Vodu má pořád čerstvou.

No když dvouměsíčního králíka krmíte kukuřicí a obilovinami a chlebem, tak se nedivte, že nemá bobky ok.

16.2.2015 19:50

Dobrý večer, Krmíte bohužel až pro králíka nebezpečně. Z krmiva vyřaďte kukuřici, obiloviny, kukuřičné krokety, cheba a granule. Pro takhle starého králíka jsou tyto složky krmiva nevhodné kvůli vysokému obsahu škrobu, který není schopen strávit a jen se mu ve střevech množí nevhodné bakterie. Zakrslíkovi je nedávejte ani dospělému. Pro králíka je vhodná dieta - kvalitní seno, mrkev, větvičky ovocných stromů, rohovník, voda a VÍC NIC. Když králíka budete krmit tak jako dosud CHCÍPNE!

16.2.2015 20:16

Ještě jsem zapomněla oves a ovesné vločky ano.

16.2.2015 20:35
Nosák Podoustev

XXX.XXX.174.250

Mišák napsal(a):
Dobrej, mám zakrslýho králíka 8. týdenního, samičku a má často průjem, objeví se, pak se to spraví a cca 2 dny se zase průjem objeví a tak to jde už tejden a mě to docela zneklidňuje. Normálně pije, žere, běhá a skotačí... nevíte co by to mohlo bejt? Jestli má nějakou nemoc nebo co doporučujete? Pls poraďte, nerada bych aby mi tak brzo odešla

A co odstav, kdy proběhl? respektive jak dlouho ho máte vy?

Mišák

16.2.2015 21:05
Mišák

XXX.XXX.92.135

Aha...no tuto směs mi právě doporučil prodavač, kde jsme toho zakrslýho králika koupili...tak díky moc a stravování napravím

16.2.2015 21:13

Ve zverimexu vám řeknou cokoli, jen aby prodali. Takovou směs bych si možná troufla dát králíkům na výkrm, ale jen těm starším a postupně, zakrslík takových kalorií vůbec nepotřebuje, opravdu mu hrozí enterokolitida a to je konečná.

17.2.2015 09:56
leprechaunek

XXX.XXX.244.126

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý večer, Krmíte bohužel až pro králíka nebezpečně. Z krmiva vyřaďte kukuřici, obiloviny, kukuřičné krokety, cheba a granule. Pro takhle starého králíka jsou tyto složky krmiva nevhodné kvůli vysokému obsahu škrobu, který není schopen strávit a jen se mu ve střevech množí nevhodné bakterie. Zakrslíkovi je nedávejte ani dospělému. Pro králíka je vhodná dieta - kvalitní seno, mrkev, větvičky ovocných stromů, rohovník, voda a VÍC NIC. Když králíka budete krmit tak jako dosud CHCÍPNE!

Ještě upgrade: místo mrkve se dají dát saláty, respektive kus natě; i ty mrkve či petržel můžou citlivější králíky zlobit.
Rohovník bych vyřadila taky, je hodně sladký... max občas, sem tam jako pamlsek.

Jak psáno - základ seno, pak trošku granulí, ale kvalitních, nějaká ta zelenina, čím míň sladká, tím líp. Králíci potřebují spíš dietní stravu.
Druhá zásada, nepřehánět to s pestrostí krmiv, králíci potřebují stereotyp. To do budoucna.

V první řadě s takovým mrnětem bych udělala rozbor na kokcidiózu, obvolejte veteriny, kde vám ho udělají na počkání nebo do druhého dne, a zeptejte se na instrukce, poradí vám. Většinou posbírat pár bobků do skleničky a zakápnout vodou.
U takhle krmeného mrněte nejspíš po předčasném odstavu je dost riziko, že se tam rozjede, tak ať to kdyžtak podchytíte včas.

Jo, nezapomenout kolem desátého týdnu naočkovat. Vemte to na té veterině všechno naráz

Ad krmení ze zverimexu, jo, klasika... oni toho mají plný krám a prodávat to musí, že, takže vám neřeknou běžte shánět kvalitní granule někam jinam...
Tyhle směsi jsou absolutní s..čka, ale nezoufejte, tímhle poznáním začínala většina z nás mazlíčkářů

18.2.2015 07:02
horal

XXX.XXX.58.226

Mišák napsal(a):

Dobrý den.
Snad všichni králikáři se domnívalí, že suchý chleba je vhodním doplňkem stravy. Neni tomu tak. Zvláště malé králičky dostávají průjem neboť ve střevech kvasí. Vím že mnozí namítnou "já ho krmím celý život a neměl jsem problémy". Já ho zkrmuju také, je tady "ale", Je rozdíl shromažďovat chleba pro přibližně 100 králiků, které v průběhu roku skoro pořád mám, jako pro jednoho. Navíc králik musí mít dostatek kvalitního sena, nebo vojtěžkových granulí aby byl dostatečný přísun vlákniny pak ten chleba nevadí když ho jednou za týden podáme, hlavně kvůli soli. Přitom při sklizni seno v seníku prohodím solí, takže nějakou sůl dostávají. Je mi jasné, že Vy asi sklízet seno nebudete, ale než ho kupovat ve zverimexu zkuste se domluvit s někým kdo seno dělá a vzít si od něj pytel který Vám vydrží možná na celou zimu. Jednou za čas je vhodné dát králikovi klacík z jabloně nebo hrušně. Stačí siný jako palec 20 cm dlohý.
Problém Vašeho králička v současné době může byt i výměna zubů, kdy má trošku problém přijímat tvrdou stravu a tak má li možnost bere tu měkčí a jsme u toho nedostatku vlákniny. Doporučil bych podávat ovesné vločky, ale pozor při nákupu, hned vedle ovesných v prodejnách bývají i pšeničné, ty obsahují nevhodný lepek. Pak by byli vhodné i granulky. Nedávat toho ale moc. Kelímek od jogurtu vystačí skoro na týden, nemáte ho přeci na výkrm.
http://www.kralici.cz/pages.asp?f=krmeni#zelenina
Zde najdete vše o krmení králiků.
Přeji Vám hodně zdaru.

Přidejte reakci

Přidat smajlík