Nejoblíbenější plemeno králíka!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.3.2015 16:58
burgunacek0k7

XXX.XXX.245.49

Zajímalo by mne, které je podle vás nejoblíbenější plemeno králíka? Pouze střední či velká plemena. Pokuď jich znáte víc, napiště třeba do 5 nej nej králičích plemen které podle vás se nejvíce chovají v Čr. A jaké plemeno chováte právě vy? (Dělám to do školy, prosím popravdě odpovídejte).

2.3.2015 17:00
bronda

XXX.XXX.98.84

Burgunďáčku, že se nezajímáte o plemena malá, tak to jste mne tedy zklamal. Hned bych Vám psal, že nejoblíbenější je Siamský žlutý!

2.3.2015 17:05
burgunacek0k7

XXX.XXX.245.49

Hihi :D.

2.3.2015 17:22
dury

XXX.XXX.229.194

2.3.2015 17:26
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

Tak nejoblíběnější plemeno je podle mého názoru v současnosti burgundský.
Mezi pět nejrozšířenějších patří dle mě: kalifornský černý, burgundský, velký světlý stříbřitý, činčila velká a novozélandský červený.
Já chovám Bu a Mm.

2.3.2015 17:48
anacon

XXX.XXX.75.92

Mám Kal a zamluvené Bu.

2.3.2015 17:57
kosta

XXX.XXX.114.1

My máme český albíny.

2.3.2015 17:57
kosta

XXX.XXX.114.1

My máme český albíny.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.3.2015 19:27

My máme belgické obry divoce zbarvené, kaliforňáky a křížence.

2.3.2015 19:32
petruk

XXX.XXX.168.139

My jsme si oblíbili německé obrovité strakáče a francouzské berany.Samice jsou to klidné a starostlivé.

2.3.2015 20:31
hate

XXX.XXX.60.124

Kaliforňák, burguňský a siamský.

2.3.2015 20:33
danbela

XXX.XXX.70.196

U nás jsou to podle mě: burgundský, kalifornský, belgický obr, velký světlý stříbřitý, vídeňský.
Já osobně nyní chovám zaječí tříslově černý :).

2.3.2015 21:48
burgund6

XXX.XXX.33.7

burgunacek0k7 napsal(a):
Zajímalo by mne, které je podle vás nejoblíbenější plemeno králíka? Pouze střední či velká plemena. Pokuď jich znáte víc, napiště třeba do 5 nej nej králičích plemen které podle vás se nejvíce chovají v Čr. A jaké plemeno chováte právě vy? (Dělám to do školy, prosím popravdě odpovídejte).

Asi burgundský, kalifornský, vídeňský ze středních plemen, z velkých belgický obr a francouzský beran.Ale víte jak to je, každý má to svoje oblíbené plemeno-sto lidí, sto chutí.Já osobně chovám burgundské a angoráky.

2.3.2015 21:58
horal

XXX.XXX.58.226

Můj názor je ten. že v dnešní době kraluje Hyla a Hy Plus. Je mi jenom líto těch chovatelů kteří investovaly velké finanční prostředky do čistého chovu a podnikavci množitelé kteří prodávají možná desáté pokolení ja ko prvnígeneraci jim jednak ničí pověst a samozřejmě i trh. Měl jsem velké ambice se do nich pustit(na produkci masa) a tak jsem prostudoval vše co jsem našel v literatuře a na internetu. To vše byla jenom teorie a tak jsem hledal na diskuznich fórech a v inzerci. Byl jsem velice překvapen co všechno se nabízí jako Hyla.
Před mnoha lety se propagoval hybrid Zika nebo Kunistár jako kříženci na maso. Ten první mne zaujal a držím se ho již více než patnáct let. Zika je vlastně potomek samice Nb a samce Kal. Protože už se tomu málokdo věnuje držím Novozélandské samičky a Kalifornského samce (neni problém je od chovatelů koupit s papírama). Na produkci pak používám Vss samce. Nyní chci zkusit Burgunského nebo Českého albína. Nb na produkci masa se moc nehodí, spíše na výstavy. Kalifornský je už o něco lepší ale také jako čistá plemeno nemůže troufnout křížence. Nebudu to rozvádět proč, vše najdete na netu. Jinak co mám vysledováno nejvíce (masných) středních plemen jako čistá nebo ke křížení se používají Bu, Kal, Vss, Čv, Mm. Křížení velké plemeno se středním neni efektivní, málo králičat, menší podíl masa větší podíl kostí, delší doba výkrmu. Vlastní zkušenost. Neříkám že někdo nemůže mít lepší výsledky. Každý žijící tvor je jedineční a tak nelze hodnotít posouzením jedného případu.

3.3.2015 07:21
kralik74

XXX.XXX.54.5

Mám Nč a Hm

3.3.2015 08:05
jr.48

XXX.XXX.208.214

Chovám BU a ČA.

3.3.2015 08:29

horal napsal(a):
Můj názor je ten. že v dnešní době kraluje Hyla a Hy Plus. Je mi jenom líto těch chovatelů kteří investovaly velké finanční prostředky do čistého chovu a podnikavci množitelé kteří prodávají možná desáté pokolení ja ko prvnígeneraci jim jednak ničí pověst a samozřejmě i trh. Měl jsem velké ambice se do nich pustit(na produkci masa) a tak jsem prostudoval vše co jsem našel v literatuře a na internetu. To vše byla jenom teorie a tak jsem hledal na diskuznich fórech a v inzerci. Byl jsem velice překvapen co všechno se nabízí jako Hyla.
Před mnoha lety se propagoval hybrid Zika nebo Kunistár jako kříženci na maso. Ten první mne zaujal a držím se ho již více než patnáct let. Zika je vlastně potomek samice Nb a samce Kal. Protože už se tomu málokdo věnuje držím Novozélandské samičky a Kalifornského samce (neni problém je od chovatelů koupit s papírama). Na produkci pak používám Vss samce. Nyní chci zkusit Burgunského nebo Českého albína. Nb na produkci masa se moc nehodí, spíše na výstavy. Kalifornský je už o něco lepší ale také jako čistá plemeno nemůže troufnout křížence. Nebudu to rozvádět proč, vše najdete na netu. Jinak co mám vysledováno nejvíce (masných) středních plemen jako čistá nebo ke křížení se používají Bu, Kal, Vss, Čv, Mm. Křížení velké plemeno se středním neni efektivní, málo králičat, menší podíl masa větší podíl kostí, delší doba výkrmu. Vlastní zkušenost. Neříkám že někdo nemůže mít lepší výsledky. Každý žijící tvor je jedineční a tak nelze hodnotít posouzením jedného případu.

Otázka znela ktoré PLEMENÁ nie hybridy

3.3.2015 09:14
horal

XXX.XXX.58.226

Zase někdo co mu je zatěžko přečíst celý článek, v jiném případě by si přečetl následující :
Jinak co mám vysledováno nejvíce (masných) středních plemen jako čistá nebo ke křížení se používají Bu, Kal, Vss, Čv, Mm.
Já fandím všem co chovají čistá plemena, neboť bez nich by nebyl žádný hybrid a ani já se bez nich neobejdu. Kdo se ale zabývá větší produkcí masa čisté plemeno by ho neuspokojilo.

3.3.2015 13:25
hona

XXX.XXX.112.10

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Otázka znela ktoré PLEMENÁ nie hybridy

To máte pravdu. Na druhé straně mnoho chovatelů, kterým jde o maso vnímají hybrida coby plemeno... Já třeba chovám Hyplusy a zatím mě v žádném ohledu nezklamali...

z čistých středních plemen co sleduji jsou zřejmě nejoblíbenější Burgundští a Kaliforňáci. Dříve tolik oblíbený Nb zřejmě pomalu zažívá ústup ze slávy...

z velkých plemen pak jsou oblíbení BO, FB a NOS...

3.3.2015 13:54
chovatelpodluzi

XXX.XXX.227.242

Pokud to vezmeme dle něčeho průkazného, ne osobních doměnek. Tak v ČR na velkých výstavách (Přerov, Bohdalov, Lysá) nejvíc zastoupení bývají Vss, Mm, Nč, Kal, Nb. Ze středních a velkých. BO a FB taky není málo. Vídenáci by byli jasná jednička, ale je třeba brát v zřetel, že jde o pět rozdílných plemen, která mají jen název společný. Takže nelze sčítat, že je jich nejvíc (stejně jako u novozélandských).

3.3.2015 13:58
burgunacek0k7

XXX.XXX.245.49

horal napsal(a):

Děkuji za poznatek! smajlík

burgunacek0k7

XXX.XXX.245.49

danbela napsal(a):
U nás jsou to podle mě: burgundský, kalifornský, belgický obr, velký světlý stříbřitý, vídeňský.
Já osobně nyní chovám zaječí tříslově černý :).

Děkuji za poznatek! smajlík

burgunacek0k7

XXX.XXX.245.49

bronda napsal(a):
Burgunďáčku, že se nezajímáte o plemena malá, tak to jste mne tedy zklamal. Hned bych Vám psal, že nejoblíbenější je Siamský žlutý!

Děkuji.

burgunacek0k7

XXX.XXX.245.49

kralik74 napsal(a):
Mám Nč a Hm

Děkuji smajlík

3.3.2015 13:59
burgunacek0k7

XXX.XXX.245.49

anacon napsal(a):
Mám Kal a zamluvené Bu.

Děkuji za poznatek. smajlík

tutamchámon

3.3.2015 19:16
tutamchámon

XXX.XXX.20.25

Novozeladsky bilý.

3.3.2015 19:56
roman555

XXX.XXX.71.100

Já chovám Mm, Bu a Nb na ně nedám dopustit.Podotýkám vše čisté.

3.3.2015 22:11
lukáš.d

XXX.XXX.95.178

Já chovám MS hav, Mab biv.. čisté

4.3.2015 17:51
Hyla®

XXX.XXX.205.118

horal napsal(a):

Prečo si myslíte že chovatelom originálnych Hýl kazia obchody ? Vôbec nesúhlasím skôr naopak, chovatelia kralikov Hyla ktorý nakupujú F1 na dalsi chov poprípade produkuju dalsiu perfektnu F2 na chov a tak to ide do nekonečna nám robia velmi velku službu. Niet krajšieho emailu ked mi napíše chovatel po zverejnení 1,15 kg priemerneho odstavu na 35 dní, že on ma tiež Hylu a ma 350 g priemer na ten istý vek.
Najlepší chovatelia su tý ktorý zostavia nepríbuzné chovné páry, Mám plný adresár takých expertov. :).

6.3.2015 21:13
jarmil-ka

XXX.XXX.10.110

Mě se líbí malý beran ve všech barevných rázech kromě bílého červenookého., jednou si určitě pořídím belgického obra, ale pouze jako mazlíka a likvidátora plevele na zahradě.

16.3.2015 07:56
Vlastimil.K

XXX.XXX.168.30

Já chovám Vss, Kal a Mm vše čisté

16.3.2015 09:47
arlen

XXX.XXX.150.153

U mne vyhráli novozelandský bílý azakrslí třísloví černí a havany.

16.3.2015 11:12
bronda

XXX.XXX.98.84

Za chvíli tu bude zadavatel mít vyjmenovánou polovinu vzorníku. Kdyby dal na mé doporučení hned v úvodu, že nejlepší je Siamský žlutý, neměl by teď hlavu jako balón a měl by po problému.

19.3.2015 19:31
hantal

XXX.XXX.29.141

Dedinská zmes s minimálnou váhov chovných kusov 5 kg.

19.3.2015 19:53
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

jarmil-ka napsal(a):
Mě se líbí malý beran ve všech barevných rázech kromě bílého červenookého., jednou si určitě pořídím belgického obra, ale pouze jako mazlíka a likvidátora plevele na zahradě.

Hrabou díry .

Přidejte reakci

Přidat smajlík