Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.4.2015 09:12
scarlant

XXX.XXX.76.68

Dobrý den,
dostala jsem dva 10ti týdenní králičí sourozence. Vyrůstali ve venkovní kralíkárně, kde se vykonává potřeba všude. Ja je mám v kleci a chtěla bych je naučit chodit jen na záchod. Je to možné, když jsou od mala zvykli pustit bobek, kde chtějí? Na dně klece je teď koberec. Myslela jsem, že bych ze začátku všechny bobky sbírala a dala je do zachodka, ale v tom případě asi musí koberec pryč a každý den čistit dno klece, aby to necítili, ne?
Všem moc díky za rady a tipy.

28.4.2015 09:46
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Obávám se, že se nezadaří.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.4.2015 10:10

Sú králici čuňatá, tie trusia všade, ten lepší prípad je, keď chodia na jedno miesto, poväčšine však nie na to, ktoré im vyberiete vy . Takže vysledovať, ktoré miesto najviac využívajú a dať záchodík tam.

28.4.2015 10:36
scarlant

XXX.XXX.76.68

Toho jsem se tak trochu bála, když jsou to bordeláři od mala. :) Tak uvidíme, děkuji Vam mockrát.

28.4.2015 10:58
n.k.

XXX.XXX.216.103

Začněte z hoblinami. Dejte je na dno celý klece a do rohu klece záchod také z hoblinami. Pak až začnou chodit do některého rohu tak to seberte a dejte do záchodu a záchod přemístěte do rohu kam začali chodit. Já se takhle s králíčkem hádala o rohy měsíc. Výsledek je ale perfektní.
Ted má na dně klece koberec a ani ho nenapadne se na něj vyčurat. Má volný pohyb po domě a loužičku taky nikde neudělá. Musíte se ale smířit s tím že králík bobkuje kde se mu zlíbí. Záchodem se to zmírní ale bobek sem tam mimo záchod bude. Králíčkovy byl rok když jsem si ho přinesla domu a taky se to naučil. N.K.

28.4.2015 11:56
sisinka21

XXX.XXX.132.72

Ahoj,

moje zkušenost je taková, že mají-li v kleci stejný povrch jako v záchodě (hobliny) učí se to poněkud hůře, protože se jim špatně rozeznává záchod od nezáchodu. Osobně doporučuji pro králíčky koupit normální kočičí záchod s okrajem, je lepší než rohový. Také není tak docela pravda, že králíci bobkují kde se jim zachce a rozhodně to nejsou bordeláři od přírody. Králíci bobkují převážně když žerou, takže doporučuji zavěsit seno k delšímu okraji záchodku - neradi jedí počůrané, takže ho mám v jesličkách. Seno by mělo být primárním žrádlem králíků, moji ho mají 2x denně (také je i čistím 2x denně, protože mám kočičí podestýlku CBOP, která krásně hrudkuje a se správnou lopatičkou propadnou jen nezhrudkované části a bobky zůstanou). Když už máme záchod a králíci přesto bobek hodí jinde, vezmu bobek i králíka, oba je přesunu do záchodu a pohladím, pochválím. Není to 100%, ale 99,9% bobků skončí v záchodu - králinda mi spíš bobkuje z trucu, vždycky se rozeběhne, vykopne a hodí bobek do dálky - je to expert. Ještě mám tedy jeden externí krytí kočičí záchod, v druhém konci pokoje, který si také velmi oblíbili. Za pár měsíců ale přijde puberta a to se s největší pravděpodobností začnou chovat jako pořádná prasátka, hodně lidí to přečká, ale mnohem víc lidí to vyřeší kastrací, protože bobky by ještě člověk přežil, ale ty očůrané zdi, to je zlo. Z vlastní zkušenosti můžu vřele doporučit portál kralici.cz, kde Vám spoustu lidí ochotně poradí prakticky se vším.

29.4.2015 09:31
scarlant

XXX.XXX.76.68

Všem Vam moc děkuji. Asi mám celkem štěstí, protože chodí oba čůrat do zachodku v rohu, který jsem jim vybrala. bobky jsou teda všude, ale sbírám a házím také do zachodku, ale to je to nejmenší.

29.4.2015 16:52

Asi som tých tvojich ušiakov nedocenila... čím menší tým inteligentnejší

29.4.2015 19:31
kerrynekk

XXX.XXX.54.247

Když to tady tak čtu tak si říkám že mám asi štěstí. Když jsem si domů přinesla 2 měsíčního králíka z farmy kde žil v králikárně a mohl vykonávat potřebu kde chtěl, tak doma to nikdy neudělal. Králík je volně v pokoji, v rohu má kočičí záchod a nikdy nevykonal potřebu mimo něj, zatím jsem neměla bobek mimo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík