Zdravím. Mám malé králíčky necelé 3 týdny staré. Chtěl bych se zeptat jak poznám, že už jim nestačí kojení od samice a mám je začít krmit.
Plánuji jim dávat ze začátku ovesné vločky a postupně přejít na ječmen a chleba, přilepšovat granulemi pro odstavená mláďata a do vody přidávat ACIDOMED.
Díky předem za Vaše rady a názory.
rapotacka11
napsal(a):
Jak poznám ?
Uvidím, ne ?
Vločky normálně dám kojící samici.
Mláďata užírají.
Ječmen, chleba (a proti "kokci" nic) nedávám.
Seno, granule a výběh - tráva.
Jednoduché a účinné, ale v jakém stáří začít přidávat? Zas tolik vloček nemám, abych jimi krmil jen samici...
Uživatel s deaktivovaným účtem

ppee.ttrr
napsal(a):
Jednoduché a účinné, ale v jakém stáří začít přidávat? Zas tolik vloček nemám, abych jimi krmil jen samici...
No tak kupte víc vloček, ne?
Mláďata začínají ochutnávat první pevnou stravu ve třech týdnech, ale odstav fakt není o tom, že jeden den se živí jen mlékem, a druhý den už žerou jen vločky.
ppee.ttrr
napsal(a):
Zdravím. Mám malé králíčky necelé 3 týdny staré. Chtěl bych se zeptat jak poznám, že už jim nestačí kojení od samice a mám je začít krmit.
Plánuji jim dávat ze začátku ovesné vločky a postupně přejít na ječmen a chleba, přilepšovat granulemi pro odstavená mláďata a do vody přidávat ACIDOMED.
Díky předem za Vaše rady a názory.
Tři týdny je akorát ta doba, kdy začínáme přikrmovat.Dejte vločky nebo vločky s granulema do nízké misky a uvidíte sám. Na ječmen a chleba je u takto mladých králíku brzy.Správně by se ječmen měl dávat až tak od 2,5-3 měsíců i když oni ho stejně budou od samice užírat dřív.
Než chleba, tak dáváme raději kousek rohlíku, ale také až později.
petruk
napsal(a):
Tři týdny je akorát ta doba, kdy začínáme přikrmovat.Dejte vločky nebo vločky s granulema do nízké misky a uvidíte sám. Na ječmen a chleba je u takto mladých králíku brzy.Správně by se ječmen měl dávat až tak od 2,5-3 měsíců i když oni ho stejně budou od samice užírat dřív.
Než chleba, tak dáváme raději kousek rohlíku, ale také až později.
Než chleba a rohlík, to raději nic...
Řešíte, kdy by se "správně" měl dávat ječmen, a zároveň bezhlavě cpete králíky pšenicí a žitem? To má "logiku" jak fík, fakt...
leprechaunek
napsal(a):
Než chleba a rohlík, to raději nic...
Řešíte, kdy by se "správně" měl dávat ječmen, a zároveň bezhlavě cpete králíky pšenicí a žitem? To má "logiku" jak fík, fakt...
Leprechaunek. Kde berete tu jistotu na tvrzení, bezhlavě cpete".
Zadavatel se ptal mimo jiného na postupné krmení i chlebem.
Já tedy chleba nedávám vůbec a tak jsem mu odpověděl, že než chleba, tak raději už kousek
rohlíku. A i ten já dávám minimálně.
Než, bezhlavě" osočovat, tak sem raději prijďte s věcným příspěvkem.