Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.6.2015 18:53
roselak

XXX.XXX.29.61

Dobrý den, chci se poradit - dáváte EMANOX do vody denně, nebo děláte nějaké pauzy

15.6.2015 19:58
oso18

XXX.XXX.131.52

Ja dávam denne 0,25ml/l vody a nemôžem sa sťažovať. Žiadne príznaky, ani problémy z kokcidiozou.

Neregistrovaný uživatel

15.6.2015 20:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

roselak napsal(a):
Dobrý den, chci se poradit - dáváte EMANOX do vody denně, nebo děláte nějaké pauzy

Nemusíte každy den, chovne kusy projedte léčebnou davkou a potom až u mladych nebo kdyby nahodou se objevila kok. Mladym před odstavem podavejte preventivní davku a to tyden před a pak dalších 14 dni, takže celkem 3 tydny.

15.6.2015 20:18
bronda

XXX.XXX.98.84

oso18 napsal(a):
Ja dávam denne 0,25ml/l vody a nemôžem sa sťažovať. Žiadne príznaky, ani problémy z kokcidiozou.

Denně chystám králíkům 20 l nápoje. Emanox lze koupit v různých baleních. Kupuji 250ml za cca 420 Kč přímo z Biokronu + 120 poštovné. Na den bych tedy při výše uvedeném dávkování potřeboval 5ml a 250mm by mi stačilo na 50 dnů. Proto dávám jen 14 dnů kolem odstavu. Jinak by to dost lezlo do peněz.

15.6.2015 20:22
bronda

XXX.XXX.98.84

Jardagin Vám už odpověděl než jsem dopsal příspěvek - takže metodiku máte přímo od zdroje.

Neregistrovaný uživatel

15.6.2015 20:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

bronda napsal(a):
Denně chystám králíkům 20 l nápoje. Emanox lze koupit v různých baleních. Kupuji 250ml za cca 420 Kč přímo z Biokronu + 120 poštovné. Na den bych tedy při výše uvedeném dávkování potřeboval 5ml a 250mm by mi stačilo na 50 dnů. Proto dávám jen 14 dnů kolem odstavu. Jinak by to dost lezlo do peněz.

Kurna to mate nějak drahe.To mate pravdu že by to lezlo do peněz. Brondo jelikož vas sleduji delší dobu a přijdete mi jako neutralní chovatel možna bych vam mohl pomoci.

Neregistrovaný uživatel

15.6.2015 20:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

bronda napsal(a):
Jardagin Vám už odpověděl než jsem dopsal příspěvek - takže metodiku máte přímo od zdroje.

Díky.

16.6.2015 23:38
tom.50

XXX.XXX.117.5

Když něco nevím, zeptám se. Ne posledního přede mnou, ale obecně.

Nezískají náhodou kokcidie rezistenci, když se do králíků pere denně lék?

A nebo jinak. Zkuste si někdo představit, že se nemůžete sami někde napít čisté vody, ale nějaký kr.tén vám do ní denně furt leje ocet. Co je to platné, že by to bylo zdravé, je to ale hnus!

Pelyněk černobýl úplně nahradí preventivní podávání Emanoxu proti kokcidioze. Stačí pokus, jestli ho budou králíci denně žrát. Nebudou! Je jedovatý a oni se tím nepředávkují, sežerou jen tolik, kolik potřebují, každý kus jinak. Jestli jim ale někdo bude furt cpát jed, v malé dávce ale furt, bude to jako s kouřením u člověka. Sice ho to nezabije, ale určitě mu to neprospěje. Kouření si člověk může vybrat, představte si, že byste museli kouřit chtě nechtě!

Ale třeba je to jinak, jen se snažím používat selský rozum.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.6.2015 04:06

No pak se tady můžeme divit proč léčiva na kok. nezabírají. Když to do nich perete a když si Koksidie udělá resistenci. Všude je psáno že bakterie Kok. jsou ve střevech běžně je otázka zda se rozjede či ne. Pak tady zas můžete brečet že vám léky nezabírají a tady víme proč. Děláte si rezistentní bakterie a sami. I veterináři a mí učitelé mi jasně řekli koksidiosu léčit jen když vím že to je koksidiosa a že nemám do zvířat prát léky zbůhdarma. Sama stále používám Sulfacox T případně i probiotika když něco propukne ale s koksou nemám potíž. Jako prevenci používám Acinomid K s tím že dávám jen polovinu určené dávky. Defakto dávám tu dávku malou se kterou se má začínat dle příbaláku.

17.6.2015 09:22
tom.50

XXX.XXX.117.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No pak se tady můžeme divit proč léčiva na kok. nezabírají. Když to do nich perete a když si Koksidie udělá resistenci. Všude je psáno že bakterie Kok. jsou ve střevech běžně je otázka zda se rozjede či ne. Pak tady zas můžete brečet že vám léky nezabírají a tady víme proč. Děláte si rezistentní bakterie a sami. I veterináři a mí učitelé mi jasně řekli koksidiosu léčit jen když vím že to je koksidiosa a že nemám do zvířat prát léky zbůhdarma. Sama stále používám Sulfacox T případně i probiotika když něco propukne ale s koksou nemám potíž. Jako prevenci používám Acinomid K s tím že dávám jen polovinu určené dávky. Defakto dávám tu dávku malou se kterou se má začínat dle příbaláku.

Akorát že do svých zvířat perete pod tlakem chemii a pak to jíte a to si to laciněji můžete koupit z velkovýroby. Všimla jste si, že je řeč o Emanoxu, který je právě přírodní alternativou všech chemikálií? A pochopila jste i to, že stejně funguje zadarmo černobýl a pro líné a ty, kdo nemají možnost - neznám takového nikoho, černobýl roste všude na náspech, skládkách, v bramborách (tam by byl zemědělec rád když mu ho budete trhat) a tak stačí...

Ale pořád dokola to tu píšu a furt to mnozí nechápou a nechápou, asi nechtějí, co říkáte. A nebo nemůžou?

Neregistrovaný uživatel

17.6.2015 13:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

U Emanoxu se rezistence nevytvoří ani za 10 let.Prokazano.

17.6.2015 13:20

Nepoužívám nic krom Acidomidu K S poloviční dávkou a nemám problém s Koksou.

17.6.2015 14:55
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

tom.50 napsal(a):
Když něco nevím, zeptám se. Ne posledního přede mnou, ale obecně.

Nezískají náhodou kokcidie rezistenci, když se do králíků pere denně lék?

A nebo jinak. Zkuste si někdo představit, že se nemůžete sami někde napít čisté vody, ale nějaký kr.tén vám do ní denně furt leje ocet. Co je to platné, že by to bylo zdravé, je to ale hnus!

Pelyněk černobýl úplně nahradí preventivní podávání Emanoxu proti kokcidioze. Stačí pokus, jestli ho budou králíci denně žrát. Nebudou! Je jedovatý a oni se tím nepředávkují, sežerou jen tolik, kolik potřebují, každý kus jinak. Jestli jim ale někdo bude furt cpát jed, v malé dávce ale furt, bude to jako s kouřením u člověka. Sice ho to nezabije, ale určitě mu to neprospěje. Kouření si člověk může vybrat, představte si, že byste museli kouřit chtě nechtě!

Ale třeba je to jinak, jen se snažím používat selský rozum.

Teda ty žvásty o lécích, jedech a chemii vše dokupy, to je síla.

Popořádku: Emanox není lék. Stejně jako acidomid, btw, a že by do králíků někdo denně pral sulfacox, to pochybuju, takže patrně, Tome, máte na mysli "preventivní přípravky". To léky NEJSOU, jednou provždy to zkuste pochopit.
V příbalovce je výslovně uvedené, že se nejedná o léčivo, a každý, kdo hne zadkem a přečte si složení, pochopí, že je to v podstatě spíš potravinový doplněk s účinností ve hvězdách. Jestli má majoránka a česnek taááák obrovský účinek na kokcidie jako vnitrobuněčné parazity, to si srovnejte v hlavě sami.
Že acidomid může pomáhat okyselením prostředí v trávicím traktu, tomu jsem nakloněná věřit - jablečný ocet pije dost lidí a od sebe i z okolí vím, že to efekt má. Ale pořád je to potravinový doplněk, který pouze pomáhá nebo nepomáhá taky v závislosti na další stravě a celkovém zdraví, není to samospása.

Acidomid jako chemikálie... au to bolí. Složení acidomidu jsou organické kyseliny, které jsou většinou buď přirozeně v organismu a v metabolických reakcích (kyselina mléčná, octová), nebo v králičí stravě (kyselina mravenčí). O jaké "chemii" to tu mluvíte?

Mimochodem, existuje obor zvaný BIOchemie, který ledacos objasní, vřele doporučuju takovou modrou bichli od pana Harpera, pokud ji zde přítomní zvládnou pobrat.
A jestli si někdo myslí, že živé organismy nejsou z chemických látek, tak jako... zpátky na pískoviště... :)
Že to dělá člověk, který tu řve na ostatní přispěvatele, to už je poměrně příznačné

Co bylo myšlené tím jedem, to už fakt ani nechci vědět... Jen tiše doufám, že většina zde přítomných je rozumná a chápe, že nikdo nemusí mít patent na rozum... tedy ani tom, který se nám tu nechtěně přiznal k totálnímu zmatení pojmů ohledně léčiv a potravinových doplňků.

17.6.2015 18:20

Tom.50 píše, že je pelyněk černobyl je jedovatý, ale to není pravda.Je to dokonce léčivka, kterou mohou používat i matky po porodu s příznivými účinky na vnitřní orgány a trávení.
Pro Leprechaunek byliny obsažené v Emanoxu, třeba právě majoránka, dobromysl, máta působí, mimo jiné, proti chorobolodným zárodkům, protizánětlivě, proti plynatosti, uvolňují křeče, česnek je znám svými protiinfekčními a antibakteriálními účinky atd.Takže na kokcidie působí také.Ale jsou to byliny na rozvinutí svých účinků potřebují čas a tak je potřeba je podávat včas.Působí i na další zažívací problémy, ale zase to je o časnosti podání.

18.6.2015 23:33
tom.50

XXX.XXX.117.5

Tom.50 píše, že je pelyněk černobyl je jedovatý, ale to není pravda.Je to dokonce léčivka, kterou mohou používat i matky po porodu s příznivými účinky na vnitřní orgány a trávení.
Pro Leprechaunek byliny obsažené v Emanoxu, třeba právě majoránka, dobromysl, máta působí, mimo jiné, proti chorobolodným zárodkům, protizánětlivě, proti plynatosti, uvolňují křeče, česnek je znám svými protiinfekčními a antibakteriálními účinky atd.Takže na kokcidie působí také.Ale jsou to byliny na rozvinutí svých účinků potřebují čas a tak je potřeba je podávat včas.Působí i na další zažívací problémy, ale zase to je o časnosti podání.

Píšete nesmysly - https://cs.wikipedia.org/wiki/Pelyn%C4%9Bk_%C4%8Dernob%C3%BDl

zkopíruju vám sem podstatné:

Vzhledem k toxicitě thujónu by se neměl užívat dlouhodobě, může způsobit pokles krevního tlaku, srdeční arytmii, popřípadě poškození nervového systému (absinthismus). Těhotné ženy by se měly přípravkům z pelyňku vyhýbat, pelyněk způsobuje stahy dělohy (v minulosti se používal k vyvoláváni potratů).

19.6.2015 07:04
Lapin

XXX.XXX.28.242

tom.50 napsal(a):

Vzhledem k toxicitě thujónu by se neměl užívat dlouhodobě, může způsobit pokles krevního tlaku, srdeční arytmii, popřípadě poškození nervového systému (absinthismus). Těhotné ženy by se měly přípravkům z pelyňku vyhýbat, pelyněk způsobuje stahy dělohy (v minulosti se používal k vyvoláváni potratů).

Píšete nesmysly... Každý liek je jed. A niektorý jed može byť liek. Záleží na dávkovaní.

19.6.2015 08:31

tom.50 napsal(a):

Wikipedie není všeznalá.Přečtěte si Márii Trében nebo Heide Fischer.Nepsala jsem, že je vhodná pro těhotné, ale po porodu právě pro stahující účinky na dělohu a příznivým ůčinkům na trávení, čím pomáhá předcházet kolikám novorozenců.Každá bylina má na něco pozitivní účinky a něco se nehodí.Léky mají nežádoucích účinků postatně více.Než začnete někoho urážet, nastudujte si zanalosti ne jen na Wikipedii.

19.6.2015 09:22
dury

XXX.XXX.229.194

Je zajímavé jak se zde dohadujete co dát králíkům proti kokcidioze. Což kdyby jste se zamysleli nad způsobem chovu a hygienou. Nechtěl bych to tímto příspěvkem zakřiknout, ale nepamatuji si, že bych s uvedenou nemocí měl někdy problém a to krmím klasicky, zrno (především ječmen) a seno. Občas i granule bez kokcidiostatik. Žádné vámi zde uváděné léčiva nepoužívám.

19.6.2015 10:10
tom.50

XXX.XXX.117.5

Lapin napsal(a):
Píšete nesmysly... Každý liek je jed. A niektorý jed može byť liek. Záleží na dávkovaní.

Wikipedie sice nemusí být zdroj z nejrenomovanějších, rozhodně jí však nepíší šarlatáni, od kterých berete svou moudrost vy. A naopak, kdokoli, kdo tam najde nepravdu jí může opravit a uvést na pravou míru a tím se mi zdá objektivnější, než podplacení tak zvaní vědci, kteří velmi fundovaně dělají vědecké závěry přesně podle požadavku a potřeb toho, kdo je platí, viz v poslední době nejkřiklavější podvod s globálním oteplováním. Takže stěží bude pravdivá vědecká studie o nezávadnosti určitého prostředku, když si nemůžeme ověřit, zda dotyčný vědec není na výplatnici výrobce prostředku. Proto je nutné užívat zdravý rozum a věřit jen těm informacím, které někdo dává nezištně, zadarmo ve volném čase a to je Wikipedie.

Leprechaunek jsem ani nechtěl komentovat, její biochemie a potravinové doplňky jsou už úplně mimo mísu. Vždy jsem měl za to, že potravina je pouze to, co jí člověk, co žerou zvířata jsou krmiva. Zatímco u člověka tedy lze nazývat něco potravinovým doplňkem, pak u krmiva to tak není a nebo by být nemělo. Mladí mají obecně zmatení termínů, neumějí rozlišovat mezi zvířetem a člověkem.
Ale zadání je zda Emanox denně, na to umíte něco rozumného říct? Ne?

lapin Vy umíte číst? Já vám zkopíruju svoje tvrzení:

To a nic jiného je předmětem mého sdělení, tedy rada, jak nemuset dávat králíkům nic drahého, chemického a dokonce i zjištění, že králík se nepředávkuje, má k tomu pud. Ovšem když se nemlže napít jinak než s nějakým svinstvem, pak jsem se jen snažil naznačit, jaké to asi může být.

Dámy se hádají o biochemii, potravinových doplňcích, jedovatosti jedovaté byliny a její vhodnosti pro maminky po porodu, pletou do toho jakési šarlatánské bylinářky, ale poradit, zda Emanox může způsobit rezistenci kokcidií tu napíše jednou větou jardagin.

19.6.2015 10:51
Lapin

XXX.XXX.28.242

tom.50 napsal(a):
Wikipedie sice nemusí být zdroj z nejrenomovanějších, rozhodně jí však nepíší šarlatáni, od kterých berete svou moudrost vy. A naopak, kdokoli, kdo tam najde nepravdu jí může opravit a uvést na pravou míru a tím se mi zdá objektivnější, než podplacení tak zvaní vědci, kteří velmi fundovaně dělají vědecké závěry přesně podle požadavku a potřeb toho, kdo je platí, viz v poslední době nejkřiklavější podvod s globálním oteplováním. Takže stěží bude pravdivá vědecká studie o nezávadnosti určitého prostředku, když si nemůžeme ověřit, zda dotyčný vědec není na výplatnici výrobce prostředku. Proto je nutné užívat zdravý rozum a věřit jen těm informacím, které někdo dává nezištně, zadarmo ve volném čase a to je Wikipedie.

Leprechaunek jsem ani nechtěl komentovat, její biochemie a potravinové doplňky jsou už úplně mimo mísu. Vždy jsem měl za to, že potravina je pouze to, co jí člověk, co žerou zvířata jsou krmiva. Zatímco u člověka tedy lze nazývat něco potravinovým doplňkem, pak u krmiva to tak není a nebo by být nemělo. Mladí mají obecně zmatení termínů, neumějí rozlišovat mezi zvířetem a člověkem.

To a nic jiného je předmětem mého sdělení, tedy rada, jak nemuset dávat králíkům nic drahého, chemického a dokonce i zjištění, že králík se nepředávkuje, má k tomu pud. Ovšem když se nemlže napít jinak než s nějakým svinstvem, pak jsem se jen snažil naznačit, jaké to asi může být.

Dámy se hádají o biochemii, potravinových doplňcích, jedovatosti jedovaté byliny a její vhodnosti pro maminky po porodu, pletou do toho jakési šarlatánské bylinářky, ale poradit, zda Emanox může způsobit rezistenci kokcidií tu napíše jednou větou jardagin.

Píšete nesmysly...Tá veta má 3 bodky a chce upozorniť na váš sposob diskusie. A súhlasím s vami, že je urážlivá. A úplne súhlasím aj s Wikipediou a moj názor na lieky, jedy to len potvrdzuje.A s Emanoxom nemám skúsenosť, nepodávam ho svojim králikom.Vystačím s palinou pravou /pelyněk černobýl/ a vrbou. Takže sa nena.ierajte hneď od rána, nerobí to ani vám dobre.

19.6.2015 17:02

tom.50 napsal(a):

Rezistence kokcidiií na Emanox není, ale tak jako všechny léčivé byliny, se mají používat nějaký čas a pak udělat přestávku.Délka užívání je různá a u Emanoxu je také jasně daná.Emanox používá, ale dávám ho králíkům 5 dní přímo do tlamičky.Používám ho vždy, když se mně nějaký králík nezdá.
Pokud Tome používáte pelyněk, tedy bylinku, jste také šarlatán, tak jako třeba světově uznávaná Maria Treben.

Neregistrovaný uživatel

19.6.2015 20:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

No a diskuse už je zase ta tam. Emanox není vše lek, vybornych vysledku dosahl s kombinaci probiotik, Probiostan. Jestli si někdo myslí, že da kralíkum Emanox a je hotovo tak se plete. duležite je přece najít příčinu k množení kok.a řešit už tuto věc a ne spoléhat na leky.Pro někoho možna draha položka ale v tom počtu kraliku které mam tak bych černobyl pelyněk musel krmit denně a to po kolečkách.Takže pro mne nerealné. V menším počtu zvířat bych ho učitě použival, protože opravdu funguje. Napsal jsem, jak ho používat aby odstavčata ustala napor stresu a přechod jen na pevnou potravu.Nepsal jsem nic, že by se měl používat každy den ale nic se nedějě.Pokud samice ma mladé 4 do roka tak to asi neustale nedostava a králíčata taky ne.Myšleno drobnochov.

22.6.2015 11:59
modroockoxxx

XXX.XXX.129.103

dury napsal(a):
Je zajímavé jak se zde dohadujete co dát králíkům proti kokcidioze. Což kdyby jste se zamysleli nad způsobem chovu a hygienou. Nechtěl bych to tímto příspěvkem zakřiknout, ale nepamatuji si, že bych s uvedenou nemocí měl někdy problém a to krmím klasicky, zrno (především ječmen) a seno. Občas i granule bez kokcidiostatik. Žádné vámi zde uváděné léčiva nepoužívám.

Mudro napisane je zaujimave ze sem jediny kto dal plus:).

22.6.2015 20:52
tom.50

XXX.XXX.117.5

dury napsal(a):

Nějak jsem v zápalu pře přehlédl a nebo nepochopil co říkáte.

Víte, celou dobu mám na mysli chov čistý, s minimem podestýlky, aby nebylo nic v čem by se mohlo něco, nějaké zárodky držet. Máme napaječky a tedy žádné misky s vodou plné bobků atd. Jenže to štěstí jako vy nemám. Prostě přese vší opatrnost mi sem tam nějaký králík chcípne a bohužel ne na kokci, ale na žbluňkavku, kterou tu lidi nazývají enterokolitidou. Pod tím názvem ale Wikipedie popisuje něco jiného a tak netuším, co to je a tedy ta žbl. je asi přesnější, či jistá.

Ale jak píšete vy, kokcidiozu neznám a připisuju to jen a pouze preventivnímu podávání černobýlu, vrbového proutí (pozor, vrbu nesmí dostat kojící samice, po jediném podání ihned ztrácí mléko!) Emanox máme, ale dáváme ho až když by se objevila nemoc či podezření, ne tedy preventivně. No a je otázka, zda Emanox na žbl. pomáhá. Myslím, že ne, ale pro klid v duši...

První výskyt této nemoci byl u nás až po zakoupení králíků hyla od pana Kočára (stejně jako rýmy s bílým sekretem, která se léčí velmi obtížně a draho, pracně a vyléčili jsme jen hybridní samici, chovný burgund na to přišel pryč). Nic netvrdím a nikoho neobviňuju, nicméně prvně v životě jsem se s těmito nemocemi setkal až po zakoupení těch hybridů a tak mě to nemůže nenapadnout a aspoň já jsem z nich vyléčený navěky.

Jinde píšu o ječmeni to co vy a docela bych se zamýšlel nad tím, zda nepřestat chovat králíky, kterým ječmen vadí než vymýšlet jak jim ho nedávat. Ječmen je prastaré a dobré jadrné krmení a chyba bude spíš v přešlechtěných hybridech než v ječmeni. I když ječmen může být jiný než ještě před třiceti lety.
Konkrétně nám králíci hynou jen od samice Čv když je má se samcem hyla Massyla a nebo od samice Parentale. U dalších čtyř samic jiných plemen (či kříženek) se to nevyskytlo a tak vyřazujeme Čv a Parent. z chovu a uvidíme.

Nikomu nic nenutím, jen zadarmo dávám k čemu jsme došli my s manželkou. Kdo chceš ber to na vědomí, kdo ne, nech být.

Neregistrovaný uživatel

23.6.2015 15:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

tom.50 napsal(a):
Nějak jsem v zápalu pře přehlédl a nebo nepochopil co říkáte.

Víte, celou dobu mám na mysli chov čistý, s minimem podestýlky, aby nebylo nic v čem by se mohlo něco, nějaké zárodky držet. Máme napaječky a tedy žádné misky s vodou plné bobků atd. Jenže to štěstí jako vy nemám. Prostě přese vší opatrnost mi sem tam nějaký králík chcípne a bohužel ne na kokci, ale na žbluňkavku, kterou tu lidi nazývají enterokolitidou. Pod tím názvem ale Wikipedie popisuje něco jiného a tak netuším, co to je a tedy ta žbl. je asi přesnější, či jistá.

Ale jak píšete vy, kokcidiozu neznám a připisuju to jen a pouze preventivnímu podávání černobýlu, vrbového proutí (pozor, vrbu nesmí dostat kojící samice, po jediném podání ihned ztrácí mléko!) Emanox máme, ale dáváme ho až když by se objevila nemoc či podezření, ne tedy preventivně. No a je otázka, zda Emanox na žbl. pomáhá. Myslím, že ne, ale pro klid v duši...

První výskyt této nemoci byl u nás až po zakoupení králíků hyla od pana Kočára (stejně jako rýmy s bílým sekretem, která se léčí velmi obtížně a draho, pracně a vyléčili jsme jen hybridní samici, chovný burgund na to přišel pryč). Nic netvrdím a nikoho neobviňuju, nicméně prvně v životě jsem se s těmito nemocemi setkal až po zakoupení těch hybridů a tak mě to nemůže nenapadnout a aspoň já jsem z nich vyléčený navěky.

Jinde píšu o ječmeni to co vy a docela bych se zamýšlel nad tím, zda nepřestat chovat králíky, kterým ječmen vadí než vymýšlet jak jim ho nedávat. Ječmen je prastaré a dobré jadrné krmení a chyba bude spíš v přešlechtěných hybridech než v ječmeni. I když ječmen může být jiný než ještě před třiceti lety.
Konkrétně nám králíci hynou jen od samice Čv když je má se samcem hyla Massyla a nebo od samice Parentale. U dalších čtyř samic jiných plemen (či kříženek) se to nevyskytlo a tak vyřazujeme Čv a Parent. z chovu a uvidíme.

Nikomu nic nenutím, jen zadarmo dávám k čemu jsme došli my s manželkou. Kdo chceš ber to na vědomí, kdo ne, nech být.

No na tohle reagovat musím !Na entero vam emanox nezabere to jsem tady psal už několikrát. Podle toho co tady píšete o uhynu vaších kraliku a svadíte to na hybrida a Cv, tak pane neumíte krmit!. Co se tyče vytoku z nosu, mohla to byt paste. ale taky ne. Infekční ryma a nebo jen podraždění.Každy kralik to ma v sobě a jde o to jestli se to projeví nebo ne. Většinou se to projeví, prašnym senem nebo ječmenem a do to vysoka vlhkost v kotci, pruvan atd. Chyba je právě ve vas jen si to neumíte přiznat.

24.6.2015 22:24
Motory

XXX.XXX.159.151

roselak napsal(a):

EMANOX PMX 50ML, PROTI KOKCIDIÓZE
Nový přípravek proti KOKCIDIÓZE, vyrobený z výtažků léčivých rostlin (oregáno, mateřídouška, máta, rozmarýn, majoránka, česnek apod.) EMANOX se používá k prevenci i léčbě kokcidiózy u všech druhů zvířat, zejména však králíků, drůbeže a malých přežvýkavců – telat, jehňat a kůzlat. EMANOX se vyrábí a dodává v tekuté nebo práškové formě. Tekutá forma EMANOXU označená PMX je vhodná hlavně k léčbě kokcidiózy při podávání ve vodě k napájení nebo u malých přežvýkavců v mléce. Práškový EMANOX označený PX je vhodný především k prevenci kokcidiózy a je podáván zamíchaný v krmné směsi. Nejlepší výsledky zejména u králíků jsou dosahovány v kombinaci EMANOXU a krmiva probiotického charakteru PROBIOSTAN. Výhody EMANOXU pro chovatele: - vzhledem ke svému pestrému složení (směs rostlinných extraktů) je odolnější ke vzniku rezistence jako klasická chemická kokcidiostatika. - nemá ochrannou lhůtu, a proto se může používat bez ohledu na dobu porážky zvířat. - jedná se o přirozený produkt, a proto je možné ho bez omezení používat i při produkci bio a eko produktů. - podle dávky může být použit jak k prevenci tak i léčbě kokcidiózy u různých druhů a kategorií zvířat. Výhody pro výrobce krmných směsí: - Emanox není zařazen mezi léčiva, proto se na něj nevztahují předpisy o medikaci a používání léčiv v krmivech. - nepatří mezi látky sledované z hlediska reziduí a kontaminace. - EMANOX je možné použít jako jediný univerzální přípravek k prevenci i léčbě kokcidiózy u všech druhů a kategorií zvířat.

24.6.2015 23:33
tom.50

XXX.XXX.117.5

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No na tohle reagovat musím !Na entero vam emanox nezabere to jsem tady psal už několikrát. Podle toho co tady píšete o uhynu vaších kraliku a svadíte to na hybrida a Cv, tak pane neumíte krmit!. Co se tyče vytoku z nosu, mohla to byt paste. ale taky ne. Infekční ryma a nebo jen podraždění.Každy kralik to ma v sobě a jde o to jestli se to projeví nebo ne. Většinou se to projeví, prašnym senem nebo ječmenem a do to vysoka vlhkost v kotci, pruvan atd. Chyba je právě ve vas jen si to neumíte přiznat.

Entero = nevím co to je u našich králíčat hyl a nebo kříženců hyly a Čv, vy takhle na dálku jo? Smekám!

Pakliže nevím co jim je, dávám jim E a jasně píšu (asi umíte číst tak mizerně, jako umíte pravopis rodné řeči) pouze pro klid v duši a netvrdím, že jim pomáhá.

Vaše další diagnoza že asi rýma a nebo taky ne, sucho v kotci (průvan) a nebo naopak mokro je další výkřik jako v psychiatrické léčebně. A úplně stejně jasnozřivě víte, že já neumím krmit. Jasně, jakékoli jiné králíky jo, ale hyly ne. A že nám začali chcípat králíci až po zavlečení do té doby u nás neznámých nemocí králíkama hyla je moje vina, ano, neměl jsem je kupovat.

Vy neumíte číst a nebo neumíte chápat čtené, možná se pro vás vyjadřuju příliš složitě a tak na mě prosím nereagujte. Děkuju.

25.6.2015 08:57
modroockoxxx

XXX.XXX.243.87

tom.50 napsal(a):
Entero = nevím co to je u našich králíčat hyl a nebo kříženců hyly a Čv, vy takhle na dálku jo? Smekám!

Pakliže nevím co jim je, dávám jim E a jasně píšu (asi umíte číst tak mizerně, jako umíte pravopis rodné řeči) pouze pro klid v duši a netvrdím, že jim pomáhá.

Vaše další diagnoza že asi rýma a nebo taky ne, sucho v kotci (průvan) a nebo naopak mokro je další výkřik jako v psychiatrické léčebně. A úplně stejně jasnozřivě víte, že já neumím krmit. Jasně, jakékoli jiné králíky jo, ale hyly ne. A že nám začali chcípat králíci až po zavlečení do té doby u nás neznámých nemocí králíkama hyla je moje vina, ano, neměl jsem je kupovat.

Vy neumíte číst a nebo neumíte chápat čtené, možná se pro vás vyjadřuju příliš složitě a tak na mě prosím nereagujte. Děkuju.

Neprechladli vam cestou kraliky ked ste s nimi cestovali domov ? musi to byt maximalne neprijemne clovek investuje a vysledky ziadne.

Neregistrovaný uživatel

25.6.2015 20:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

tom.50 napsal(a):

No na vas reagovat budu vždy pokud tady budete psat blbosti. Vy mne urazit nemůžete. Díky, že smekate. No nic jiného neumíte, než ten pravopis?

Neregistrovaný uživatel

25.6.2015 20:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

tom.50 napsal(a):

Myslím že jste tady někde psal, že asi skončíte s chovem kraliku. Kdyby se vam dařilo a byl jste takovy odborník přes kraliky, jakym se tady prezentujete tak asi by jste neskončil, že.

28.6.2015 17:07
kkki

XXX.XXX.254.207

Myslím že jste tady někde psal, že asi skončíte s chovem kraliku. Kdyby se vam dařilo a byl jste takovy odborník přes kraliky, jakym se tady prezentujete tak asi by jste neskončil, že.

Ono stačí mít čas a dohledat, co TOM50 tu zplodil.A řeknu Vám, že protiřečení je jen slabý odvar.Divím se, že tenhle člověk ponaučuje druhé ohledně pravopisu a sám plodí nesmysly ohledně chovu.Na druhou stranu musím uznat, že některé rady nejsou špatné.Jen by měl sledovat, co napsal kdysi a co dnes.Toť můj názor na Toma.K.

28.6.2015 18:33
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

kkki napsal(a):
Ono stačí mít čas a dohledat, co TOM50 tu zplodil.A řeknu Vám, že protiřečení je jen slabý odvar.Divím se, že tenhle člověk ponaučuje druhé ohledně pravopisu a sám plodí nesmysly ohledně chovu.Na druhou stranu musím uznat, že některé rady nejsou špatné.Jen by měl sledovat, co napsal kdysi a co dnes.Toť můj názor na Toma.K.

No nejvtipnější na tom je, že ani ten pravopis dotyčný neovládá stoprocentně. Používání čárek v souvětích by ještě chtělo dostudovat...
A když už bych chěla někoho soustavně a nevybíravě napomínat za pravopis, tak si dám setsakramentský pozor, abych sama psala naprosto bezchybně. smajlík

Neregistrovaný uživatel

28.6.2015 19:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

kkki napsal(a):

Mužete napsat, par těch dobrych rad.

Neregistrovaný uživatel

28.6.2015 19:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Když si, člověk přečte co psal o hyle v roce 2014 a co ted. Kdy samice nakoupil atd. pokud si pamatuji tak o žadne nemoci typu past. atd. nic nepsal až ted. Tak by mě zajímalo jak u něj ty samice byly dlouho. Podle mne si to zpusobil sam a ted jen sprostě špiní, protože se mu asi nedaří. Jinak mohl využít reklamace a to si myslím že to moc dobře ví. A takto bych mohl pokračovat.

13.7.2015 22:47
tom.50

XXX.XXX.117.5

Když si, člověk přečte co psal o hyle v roce 2014 a co ted. Kdy samice nakoupil atd. pokud si pamatuji tak o žadne nemoci typu past. atd. nic nepsal až ted. Tak by mě zajímalo jak u něj ty samice byly dlouho. Podle mne si to zpusobil sam a ted jen sprostě špiní, protože se mu asi nedaří. Jinak mohl využít reklamace a to si myslím že to moc dobře ví. A takto bych mohl pokračovat.

S vámi je to vážně těžké. Mám to ke Kočárovi asi 160 km, nebo víc (řídil kámoš, nevím to přesně). Reklamace se vztahovala na úhyn, ne na něco, co králík dostal po měsíci či dvou. Nevěřil by mi a hlavně jeho reklamace je prostě finta když ví, že by zákazník projel víc než co stál králík. Nevím, jak vy, já ale "věc" za 800, když mě reklamace s nejistým výsledkem vyjde na stejnou částku a nebo spíš na víc + promarněný čas, fakt neuplatňuju. Jestli vy ano, je to váš boj. Já počítat umím.

Používáte silná slova, například že jsem sprostý, či sprostá lež nebo tak něco. Napsal jsem, že králíci hyla, samec Massyla a samice Parentále jsou celkem blbí králíci, nevzhlední a že kříženci masných plemen rostou stejně rychle a nebo jen o pár dní pomaleji a tak není důvod chovat hyly. Zatímco hyly trpí chcípavkama, "obyčejní" králíci (kříženci masných plemen) ne a nebo méně. Zpočátku jsem byl nadšený, a i fauna je dokladem toho, jak ze mě prvotní nadšení postupně vyprchávalo a pravdivě popisuju (samosebou že subjektivně /jestli jardagin rozumí tomu slovu/) jak jsem střízlivěl. Chytrý nezopakuje moje chyby ale poučí se z nich, ostatní to mají za mojí sprostotu.

Dále jsem napsal, že se v našem chovu objevila rýma s bílým sekretem až poté, co jsme si dovezli králíky hyla. Netuším, co je na tom sprostého. Běžně se tvrdí, že nemoci se nejčastěji dovezou s nakoupenými zvířaty z výstav. Nákup nebyl na výstavě, ale do chovu přišli cizí králíci a pak se objevila nemoc, čím asi by to mohlo být? A i kdyby to nebylo z velkochovu, jen úplného de.ila by nenapadlo, že si to přitáhl s koupenými králíky.

Čemu na tom neruzumíte? Myslím, že nerozumíte, protože nechcete, ničemu, co říkám. Já jsem naopak přesvědčený, že fakt, jak poctivě dávám svůj neúspěch s hylami,
může rozumnému chovateli ušetřit spoustu zklamání a nebo bude do začátku varován.
A neúspěch je ve skutečnosti to, že králíčata ve stejném ustájení při stejném krmení chcípají víc než mladí od masných plemen a na tom je sprostého co? Sprosté by naopak bylo lhát jak jsou hyly báječné a jak doporučuju všem aby si naběhli taky. Samici Parentále ještě máme, samec pošel. Skákal blbě (někdo tu poradil odstranit známky z uší, nebylo to tím, prostě byl to blbý samec). A tak ho nelitujeme, jen že za jeho cenu + doprava mohli být 4 a nebo spíš pět nádherných burgundů!

A i já použil silné slovo - naběhnutí. Ve skutečnosti jsem v životě přišel o víc než o pár stovek za králíky a tak vlastně o žádné naběhnutí nejde, jen se mi nevyplnilo očekávání. Jinému se třeba jeho sny splní. Tím spíš, když mnozí neváží králíčata v týdenních intervalech a nevědí jak rychle jim králíci rostou, neumí si spočítat efektivitu daného krmení (běžně dávají králíkům vločky za 35, - Kč kilo a jedna madam o té hlouposti říká, že ona ten luxus svým zvířatům dopřeje a tak k chovu užitkovývh králíků přistupuje jako mazlíčkářka). Jak přesně se počítá výtěžnost jsem tu, myslím, jako první napsal já. A tak bych mohl pokračovat.

Věcně tu málokdo umí mým příspěvkům cokoli vytknout. Jen vybočuju z řady netolerancí nikoliv snad vzdělání, ale učiva čtvrté třídy základní školy, což je pane jardagin jmenovitě váš případ. Atd. Jen je momentálně in plivat na cokoliv, co řeknu já, a nebo spíš na mě a ani ne na to, co píšu. Tak plivete vy i další. Ano, říkám věci přímo, bez obalu a bez lezení do řiti.

Pane jardagin, na rozdíl od mých příspěvků od vás čtu jen to, že ta která nemoc je asi z toho a nebo taky ne a že se léčí tak a nebo taky úplně jinak a vy tomu říkáte radění a někteří ostatní jsou z vašich rad hin. No já ne, no. Vy obratně každému zalichotíte, nikdy nikomu nic nepohaníte a nikdy nic kloudného či konkrétního neporadíte, aby se nakonec neukázalo, že kvůli vašim radám měl někdo škodu a pak jste oblíbený, vyjadřujete se také jako lid a to je lidu sympatické. Chápu. Jen já si s vámi nikdy rozumět, doufám, nebudu.

13.7.2015 23:05
vita61

XXX.XXX.202.21

tom.50 napsal(a):
S vámi je to vážně těžké. Mám to ke Kočárovi asi 160 km, nebo víc (řídil kámoš, nevím to přesně). Reklamace se vztahovala na úhyn, ne na něco, co králík dostal po měsíci či dvou. Nevěřil by mi a hlavně jeho reklamace je prostě finta když ví, že by zákazník projel víc než co stál králík. Nevím, jak vy, já ale "věc" za 800, když mě reklamace s nejistým výsledkem vyjde na stejnou částku a nebo spíš na víc + promarněný čas, fakt neuplatňuju. Jestli vy ano, je to váš boj. Já počítat umím.

Používáte silná slova, například že jsem sprostý, či sprostá lež nebo tak něco. Napsal jsem, že králíci hyla, samec Massyla a samice Parentále jsou celkem blbí králíci, nevzhlední a že kříženci masných plemen rostou stejně rychle a nebo jen o pár dní pomaleji a tak není důvod chovat hyly. Zatímco hyly trpí chcípavkama, "obyčejní" králíci (kříženci masných plemen) ne a nebo méně. Zpočátku jsem byl nadšený, a i fauna je dokladem toho, jak ze mě prvotní nadšení postupně vyprchávalo a pravdivě popisuju (samosebou že subjektivně /jestli jardagin rozumí tomu slovu/) jak jsem střízlivěl. Chytrý nezopakuje moje chyby ale poučí se z nich, ostatní to mají za mojí sprostotu.

Dále jsem napsal, že se v našem chovu objevila rýma s bílým sekretem až poté, co jsme si dovezli králíky hyla. Netuším, co je na tom sprostého. Běžně se tvrdí, že nemoci se nejčastěji dovezou s nakoupenými zvířaty z výstav. Nákup nebyl na výstavě, ale do chovu přišli cizí králíci a pak se objevila nemoc, čím asi by to mohlo být? A i kdyby to nebylo z velkochovu, jen úplného de.ila by nenapadlo, že si to přitáhl s koupenými králíky.

Čemu na tom neruzumíte? Myslím, že nerozumíte, protože nechcete, ničemu, co říkám. Já jsem naopak přesvědčený, že fakt, jak poctivě dávám svůj neúspěch s hylami,
může rozumnému chovateli ušetřit spoustu zklamání a nebo bude do začátku varován.
A neúspěch je ve skutečnosti to, že králíčata ve stejném ustájení při stejném krmení chcípají víc než mladí od masných plemen a na tom je sprostého co? Sprosté by naopak bylo lhát jak jsou hyly báječné a jak doporučuju všem aby si naběhli taky. Samici Parentále ještě máme, samec pošel. Skákal blbě (někdo tu poradil odstranit známky z uší, nebylo to tím, prostě byl to blbý samec). A tak ho nelitujeme, jen že za jeho cenu + doprava mohli být 4 a nebo spíš pět nádherných burgundů!

A i já použil silné slovo - naběhnutí. Ve skutečnosti jsem v životě přišel o víc než o pár stovek za králíky a tak vlastně o žádné naběhnutí nejde, jen se mi nevyplnilo očekávání. Jinému se třeba jeho sny splní. Tím spíš, když mnozí neváží králíčata v týdenních intervalech a nevědí jak rychle jim králíci rostou, neumí si spočítat efektivitu daného krmení (běžně dávají králíkům vločky za 35, - Kč kilo a jedna madam o té hlouposti říká, že ona ten luxus svým zvířatům dopřeje a tak k chovu užitkovývh králíků přistupuje jako mazlíčkářka). Jak přesně se počítá výtěžnost jsem tu, myslím, jako první napsal já. A tak bych mohl pokračovat.

Věcně tu málokdo umí mým příspěvkům cokoli vytknout. Jen vybočuju z řady netolerancí nikoliv snad vzdělání, ale učiva čtvrté třídy základní školy, což je pane jardagin jmenovitě váš případ. Atd. Jen je momentálně in plivat na cokoliv, co řeknu já, a nebo spíš na mě a ani ne na to, co píšu. Tak plivete vy i další. Ano, říkám věci přímo, bez obalu a bez lezení do řiti.

Pane jardagin, na rozdíl od mých příspěvků od vás čtu jen to, že ta která nemoc je asi z toho a nebo taky ne a že se léčí tak a nebo taky úplně jinak a vy tomu říkáte radění a někteří ostatní jsou z vašich rad hin. No já ne, no. Vy obratně každému zalichotíte, nikdy nikomu nic nepohaníte a nikdy nic kloudného či konkrétního neporadíte, aby se nakonec neukázalo, že kvůli vašim radám měl někdo škodu a pak jste oblíbený, vyjadřujete se také jako lid a to je lidu sympatické. Chápu. Jen já si s vámi nikdy rozumět, doufám, nebudu.

Tak ti samci vám nějak chcípou asi jak se vám to hodí co? Jednou Bu a niní Massyla...

13.7.2015 23:38

Mám pocit že tou madam jste myslel mě smajlík, Ó, děkuji.Jinak vločky kupuju za 17 kč /kg a nevím proč bych je mladým neměla dopřát když jim prospívají.Proto musím k chovu králíků přistupovat jako mazlíčkářka?Myslím že do toho mám velmi daleko.Jinak by mojí králíci papali, jenže mojí králíci žerou nebo přijímají potravu.Toho jste si už mohl všimnout, že mě to na diskuzi dost vytáčí když něčí králíci "papají, jí nebo umřou".
Vy do králíků cpete granule, já je odsuzuji.Vy odsuzujete vločky pro mladé.Každý máme prostě své, už by jste to konečně měl pochopit.Vy opravdu vyvracíte úplně všechno co tu kdo napíše.Tome50 já si myslím že nejste zase až tak vzdělaný chovatel jak se tu snažíte prezentovat.Dejte už konečně lidem klid.Já sice vím proč se tu takovým stylem prezentujete, ale měl by jste si uvědomit že možná mimo mě to nikdo jiný neví.V předchozím vlákně jste mě napadl a zastal se mě Hona, i když jsem vám to samé vlastně chtěla napsat sama.
Tome50, probuďte se už konečně z té zloby a začněte se chovat jako dospělý muž.Potom by Vás tu lidé zřejmě zase začali brát.Nebo že by Vám to činilo dobře takovým stylem hanit-urážet lidi a mstít se za dobu minulou?Zapomeňte na to, co bylo před 30ti nebo 40ti léty.Už je to dávno pryč a Vy se za to budete mstít až do konce svého života?
Jak už jsem napsala v předešlém vlákně, je mi Vás velice líto.smajlík

13.7.2015 23:50
borax

XXX.XXX.36.60

Jirka Kočár by Vám toho samce vyměnil.
K reklamaci se staví kladně, nemá zapotřebí někoho šidit.
Litujete ztráty času a projeteho benzinu.
To je prostě riziko podnikání, pokud se tomu ve Vašem případě ( vzledem k množství) dá tak říct.
Jsou nadšenci, kteří jedou přes celou republiku prezentovat svoje králíky.
Protože je to baví.
S jardaginem jste si nesedli, o.k.
On rozhodně není namachrovaný a vždy dobře poradí !
Co se týče Hyl.
Pokud má někdo obavu z rymy, lze zakoupit dvoudenni mláďata a nechat je odchovat vlastními samicemi.A budete mít betonovou jistotu, , že budou na 100% zdravá.
Samozřejmě je třeba synchronizace březosti!
A v průběhu růstu mláďata vakcinovat Pasorinem.

14.7.2015 18:58
Hyla®

XXX.XXX.149.66

tom.50 napsal(a):

Napíšte mi vašu adresu do privátnej pošty osobne vám donesiem do 14 kalendárnych dní náhradného králika alebo cenu ktorú ste zaplatil za králika.Som obchodným partnerom Jirku Kočára môj kontakt nájdete na jeho oficiálnej webstránke.
Zároveň Vás vyzývam, aby ste ustúpil od ohovárania osoby pána Jiřího Kočára a to z jediného dôvodu. Neuplatnil ste reklamáciu čo bolo vaše právo. Som presvedčený že ak by ste tak učinil bola by reklamácia vybavená k vašej spokojnosti aj bez osobnej návštevy genetického centra v Ratibořiciach.
Nepoznám chovateľa ktorý dá 1 ročnú záruku na samca okrem osoby pána Kočára !
Stiahol som všetky vaše príspevky od 9.2.2014 kde v pravidelných intervaloch ohovárate pána Kočára.
Je to už naozaj nechutné. Chcel by som apelovať na správcu tohoto webu aby nepodporoval toto nechutné správanie, ktoré je hlavným dôvodom hádok a nenávisti na Ifaune.

14.7.2015 19:52
ricmon

XXX.XXX.118.20

Dá se Emanox používat i v případě, že krmím granule s kokcidiostatiky?

14.7.2015 20:09
bronda

XXX.XXX.98.84

Hyla® napsal(a):
Napíšte mi vašu adresu do privátnej pošty osobne vám donesiem do 14 kalendárnych dní náhradného králika alebo cenu ktorú ste zaplatil za králika.Som obchodným partnerom Jirku Kočára môj kontakt nájdete na jeho oficiálnej webstránke.
Zároveň Vás vyzývam, aby ste ustúpil od ohovárania osoby pána Jiřího Kočára a to z jediného dôvodu. Neuplatnil ste reklamáciu čo bolo vaše právo. Som presvedčený že ak by ste tak učinil bola by reklamácia vybavená k vašej spokojnosti aj bez osobnej návštevy genetického centra v Ratibořiciach.
Nepoznám chovateľa ktorý dá 1 ročnú záruku na samca okrem osoby pána Kočára !
Stiahol som všetky vaše príspevky od 9.2.2014 kde v pravidelných intervaloch ohovárate pána Kočára.
Je to už naozaj nechutné. Chcel by som apelovať na správcu tohoto webu aby nepodporoval toto nechutné správanie, ktoré je hlavným dôvodom hádok a nenávisti na Ifaune.

Tak toto je opravdu velkorysá nabídka, se kterou se u obchodníků setkat, je unikát. A to jsem se v obchodě pohyboval řadu let a hyly moc nemusím. Tleskám a dávám hlas!

Neregistrovaný uživatel

14.7.2015 20:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

tom.50 napsal(a):

Takže přesně jak vam napsal Hyla, ted jste si naběhl a obvinovat p.Kočara, že reklamace je finta to jste so dovolil hodně.Vam vůbec nedochazí že jste si to mohl způsobit sam, protože pasterilu ma každy kralik v sobě a žaleží na tom jestli mam dobre podmínky a nebo ne. Vždyt vy jste to ani nezkusil a vymýšlíte blbosti.No pokud někomu zpusobím škodu mími radamy a dotyčny mi to prokaže osobně mu to zaplatím.Tu znamku jsem poradil ja protože tam měl už zanět. Několikrát jsem tady jasně napsal Paste. nebo infekční ryma nemá smysl lečit, zlikvidovat a to jsem psal i na nemoderce.Proč pořad něco cpát do kralika když to není zapotřebí. No od vas to sedí, člověk který tady max. poradil černobyl, vytěžnost kterou si každa najde, přispěvky Vikippedie a pak ty vaše slavne příběhy z dob minulych.Kdych šel s lidem, tak mam dnes asi 5 vysokych a červenou knížečku někde v krabici. Soudíte lidi aniž by jste je znal ated se tady litujete. Jdete se bodnou u mne neste chlap. Lidem kterym jsem dovezl kralika a byl nějaky problém byla uplatněna raklamace a kladně vyřízena. Jeden z mala případu které se staly mě.Koupil jsem BO za 2500Kč kus a do měsíce bylo po ní. a chvíly na to šla další.Tu první jsem kuchnul a místo pulky plic měla zafixovanou pasterilu ve velikosti husího vejce.S vami, rozumět to si dělate legraci, řekl bych že by vam mělo dojít jak by to asi dopadlo. Jinak vy ste mne napadl už na nemoderce, kde jste mne obvinil, že mě rostly Videnaci nejlepe a že jsem na ně odborník. Nikdy jsem Videnaky nechoval a nikdy jsem o nich tady nemluvil.Nebyl jste ani schopen to najít a dokázat. Mě jen tak neurazíš. Nesudte když mne neznate. Mam svoji hrdost, čest a poctivost.Zbytek vyřeší pravník.Hodně uspěchu v chovu.

Neregistrovaný uživatel

14.7.2015 20:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

bronda napsal(a):
Tak toto je opravdu velkorysá nabídka, se kterou se u obchodníků setkat, je unikát. A to jsem se v obchodě pohyboval řadu let a hyly moc nemusím. Tleskám a dávám hlas!

Takto to ale opravdu u pana Kočara funguje. Jen prostě nereklamoval. Věřte že pan Kočar by mu vratil peníze a nebo by dostal nového kralika.

Neregistrovaný uživatel

14.7.2015 20:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

ricmon napsal(a):
Dá se Emanox používat i v případě, že krmím granule s kokcidiostatiky?

Ano da.

Neregistrovaný uživatel

14.7.2015 20:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Způsobily moje rady někomu škodu?Nehlaste se všichni

14.7.2015 20:26
bronda

XXX.XXX.98.84

Takto to ale opravdu u pana Kočara funguje. Jen prostě nereklamoval. Věřte že pan Kočar by mu vratil peníze a nebo by dostal nového kralika.

Věřím. Obchodníci postupně pochopili, že spokojená klientela a dobré jméno je daleko cennější, než okamžitý zisk. Tak to má být.

14.7.2015 20:29
Hyla®

XXX.XXX.149.66

bronda napsal(a):

Pán Bronda nebude to prvý králik ani posledný ktorý sa nahradí je to bežná prax. Som za to že Jirko Kočár patrí medzi najpoctivejších chovateľov králikov vôbec. Kto tvrdí opak nehovorí pravdu.
Cieľom jeho každodenného úsilia napriek prekonanej ťažkej nemoci je spokojnosť jeho zákazníkov.
Vynaložím maximálne úsilie a aby som zabránil pošpineniu jeho mena !

21.7.2015 21:30
Hyla®

XXX.XXX.149.66

Neviem či sa môj odkaz ohľadom náhrady za králika sa dostal k chovateľovi s nickom Tom50 ak si s ním niekto píše nech mu dá odkaz z tohoto vlákna. Chcem doriešiť ten prípad ako som sľúbil. Ak do soboty nedostanem adresu budem musieť si ju zistiť sám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík