Prevence v chovu králíků - rady

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.7.2015 13:52
marikaj

XXX.XXX.252.112

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat a otevřít diskuzí a třeba i touto diskuzí někomu poradit smajlík Jaké prevence používáte v chovu králíků?

4.7.2015 15:50
Lapin

XXX.XXX.28.242

marikaj napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat a otevřít diskuzí a třeba i touto diskuzí někomu poradit smajlík Jaké prevence používáte v chovu králíků?

Myslím si, že najdoležitejším preventívnym opatrením pri chove králikov je vytvorenie optimálnych podmienok na ich chov. Vhodné podmienky, t.z.konštrukcia králikárne, udržiavanie čistoty a hlavne sucha v koterci, nezávadná potrava a čerstvá voda, sú základnou prevenciou chorob v chove.A v neposlednom rade udržiavanie vhodnej klímy. Chov francúzskych hybridov vo francúzskych podmienkach /plechové haly, klietkový chov/ b e z klimatizácie je názorná cesta k problémom...

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.7.2015 23:12
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý večer, proč ne. Jen nevím proti čemu prevence. Třeba černobýl můžete v menších dávkách použít na prevenci proti kokci, pozor na kojící samice, těm po něm hořkne mléko. Podobně působí pampeliška lékařská, ale odpadá riziko pro samice naopak. Zároveň ti co krmí zeleným tak dobře převedou králíky na šťavnatější stravu. Mladým i starším králíkům prospívá zkrmování větviček ovocných stromů, protože zvýšíte obsah vlákniny v krmivu.
Nedávno mi veterinářka radila preventivní přeléčení chovných samic před porodem, proti ušnímu svrabu, nemusí být vidět a samice, která jím trpí je neklidná a to vždy způsobuje nejrůznější problémy. Doporučovala vykapání uší jedlým olejem, mně se osvědčil arpalit.
Takhle se dá asi pokračovat hodně dlouho, lepší by bylo to víc specifikovat.
Jinak samozřejmě souhlasím s Lapinem, základem je to co píše.

5.7.2015 14:06
Daniela30

XXX.XXX.149.66

Jednou z doležitych prevencií je kupovat králiky len zo zdravých chovov.

A v neposlednom prípade pozor na rady ludí čo nerozpoznajú plechovu halu od haly zo sendvičového panelu

http://www.ruukki.sk/Konstrukcia/Sendvicove-panely/Sendvicove-panely-pre-steny-a-strechy/Sendvicovy-panel-SP2D-PU.

6.7.2015 08:14
marikaj

XXX.XXX.252.112

Specifikovát můj dotaz nejdé. Tuhle diskuzi myslím, že prostě si zde můžeme vyměnit cené rády pro prevenci v chovech, většinou které vychází ze zkušeností a kolikrát i ze zkušeností naších předkůsmajlík Všude se vede diskuze jak léčit určité nemocí, ale nikde jsem nemohla najít prostě takovou diskuzí kde by se vedla diskuze o prevencí. Zvlastní zkušeností vím že mi mnohdy předavají zkušeností o prevencí dlouho letí chovatelé pro které jejích rády k prevencí už jsou spíše navýky. A třeba právě vaše zkušenost, návyk, třeba se někomu bude hodit smajlík

6.7.2015 08:18
marikaj

XXX.XXX.252.112

Třeba já předám zkušenost od svého dlouholetého veterináře který už je 70 letý pán smajlík. Určitě někdo to zná, ale třeba to někomu pomůže smajlík Jak vidím samici po porodu, že má problém s odvapnění tak jí nepícham vápník, ale pán veterinář mě poradil at vému šumivé calcium (co většína alergiku vlastní) a nechám jí to rozpustit v mísce a nechám jí to vypít. smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík