Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

střekovští

12.7.2015 10:26
střekovští

XXX.XXX.39.54

Může mi někdo poradit, proč králík ve věku dvou let začal najednou dost zapáchat? Zápach je dost intenzivní. Žádná změna v krmení, podestýlce nebyla. Měli jsme kdysi fenu a ten zápach je podobný tomu, když měla zaplněné žlázy...

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.7.2015 17:44

střekovští napsal(a):
Může mi někdo poradit, proč králík ve věku dvou let začal najednou dost zapáchat? Zápach je dost intenzivní. Žádná změna v krmení, podestýlce nebyla. Měli jsme kdysi fenu a ten zápach je podobný tomu, když měla zaplněné žlázy...

Pořádně prohlídnout, odkud že to zapáchá. Může mít zánět v uších, nebo může trpět průjmem či inkontinencí - a takový opruzený zadek smrtí. Nebo může mít někde ránu s červy, nebo vlastně cokoliv. Tím bych začala, pořádnou prohlídkou a očucháním králíka.

12.7.2015 17:50
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

Stejně vás asi návštěva veterináře nemine. Tak nač tady mrhat časem a čekat, že vám nějaký "jasnovidec" prozradí, cože to má váš králík za problém.
Osobně jsem se se smradlavým králíkem nesetkala. A to už se kolem nich nějaký ten pátek motám. Takže poradila bych ráda, ale opravdu netuším.

12.7.2015 21:30
boot

XXX.XXX.233.62

Pozvěte si k sobě nějakého zkušeného chovatele z okolí, řekne Vám jistě více, než mi po internetu.

12.7.2015 22:45
tom.50

XXX.XXX.117.5

mustela.erminea napsal(a):
Stejně vás asi návštěva veterináře nemine. Tak nač tady mrhat časem a čekat, že vám nějaký "jasnovidec" prozradí, cože to má váš králík za problém.
Osobně jsem se se smradlavým králíkem nesetkala. A to už se kolem nich nějaký ten pátek motám. Takže poradila bych ráda, ale opravdu netuším.

Pro mnohé z nás to tu není mrhání časem, ale zdroj poučení, inspirace. Vy tu jen marníte čas? Lidi si rádi povídají, někteří, a klidně furt dokola, ano, normální lidi potřebují jiné lidi a popovídat, poradit se, poznat názor druhého, případně sdílet starost i radost.
A navíc. Běhat s každým prdem hned k doktorovi je hloupé jak u lidí, tak u králíků, nemyslíte?

Já bych si kupříkladu taky nevěděl rady, taky jsem to nikdy nezažil ani neslyšel a jsem rád, že to sem ten zadavatel napsal a že jsem mohl číst ty rady. Jestli se to někdy stane u nás, už budeme vědět, že se to stává a nebo stát může.

12.7.2015 23:16
leprechaunek

XXX.XXX.244.126

Jen prozradím, že na "hloupé" mazlíčkářské diskuzi bylo na stejný problém odpovězeno: dát bobky na rozbor (parazitologie, především kokcidióza; šlo o mladého původně zanedbaného králíka) a zamyslet se nad skladbou stravy a zeleniny (ušák jí dost pestře, včetně rajčat, paprik atd - tedy eliminovat aromatické látky). Plus možné usazeniny v pohlavních koutech.
Samozřejmě po očištění králíka a zkontrolování, že nemá třeba chlupy od moči apod.

12.7.2015 23:29
tom.50

XXX.XXX.117.5

leprechaunek napsal(a):
Jen prozradím, že na "hloupé" mazlíčkářské diskuzi bylo na stejný problém odpovězeno: dát bobky na rozbor (parazitologie, především kokcidióza; šlo o mladého původně zanedbaného králíka) a zamyslet se nad skladbou stravy a zeleniny (ušák jí dost pestře, včetně rajčat, paprik atd - tedy eliminovat aromatické látky). Plus možné usazeniny v pohlavních koutech.
Samozřejmě po očištění králíka a zkontrolování, že nemá třeba chlupy od moči apod.

Vytrhávat z kontextu je sice moderní, liberální a v dnešním světě běžné, nicméně ubohé. Mustela začala svůj příspěvek tak, že jsem reagoval tak, jak jsem reagoval a celý příspěvek se vztahoval k jejímu vyjádření, ne k vašemu.

A k vašemu dalšímu textu.

Nikdy nestrávím, že něčí králík. Takový člověk má nepořádek v základních hodnotách a používá pro zvíře pojmosloví vyhrazené jen pro člověka. Konkrétně ve vašem případě se jedná o velkou pomatenost člověka, který ztratil úplně soudnost a nedokáže žít ani rozumně komunikovat s lidmi. Staví je na roveň blbému králíkovi a proto vás prosím, abyste napříště na moje příspěvky nereagovala, nikdy a nijak. S vámi já nechci mít společného vůbec nic. I faunu s vámi sdílím nerad.

Domnívám se, že mazlíčkáři by měli mít jinou diskuzi a nezaplevelovat rozumné povídání nesmysly.

13.7.2015 09:30

Tome 50, tentokrát musím souhlasit s tím, co jste odpověděl leprechaunce.I když vím že příště zase půjdu proti Vám, když to bude potřeba smajlík.

Neregistrovaný uživatel

13.7.2015 10:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Souhlasím s vámi, ani ja se stím nikdy nesetkal a nemohu radit pokud kralik nebyl prohlednut jestli nemá nějake zanicene zranění nebo zanět mléčných žlaz atd. Pro zadavatele(ku) neztrácejte tady čas a zajedte k vet.

13.7.2015 11:36
mustela.erminea

XXX.XXX.137.31

tom.50 napsal(a):
Pro mnohé z nás to tu není mrhání časem, ale zdroj poučení, inspirace. Vy tu jen marníte čas? Lidi si rádi povídají, někteří, a klidně furt dokola, ano, normální lidi potřebují jiné lidi a popovídat, poradit se, poznat názor druhého, případně sdílet starost i radost.
A navíc. Běhat s každým prdem hned k doktorovi je hloupé jak u lidí, tak u králíků, nemyslíte?

Já bych si kupříkladu taky nevěděl rady, taky jsem to nikdy nezažil ani neslyšel a jsem rád, že to sem ten zadavatel napsal a že jsem mohl číst ty rady. Jestli se to někdy stane u nás, už budeme vědět, že se to stává a nebo stát může.

Prosím vás, vy tady někoho kritizujte, že něco vytrhává z kontextu, když sám jste to trapně udělal zrovna teď v mém případě.
Nebo máte patrně problémy s chápáním psaného textu.
Já jsem nic nepsala o tom, že diskuze na ifauně jsou pro mě mrhání časem. Tak co to tu píšete za nesmysly?
Dobře víte, že to bylo míněno tak, že mrhání časem je chtít, aby zdejší diskutéři odhalili evidentně zdravotní problém králíka, když za prvé na to nemají vzdělání, za druhé ho ani neviděli a za třetí ten popis byl naprosto nicneříkající.
Jo, a mně tedy rozhodně nepřijde jako prd, když zvíře začne najednou intenzivně zapáchat, spíš bych v tom tušila vážnější zdravotní problém.

13.7.2015 11:46
mustela.erminea

XXX.XXX.137.31

A mimochodem, vaše náhlá potřeba "popovídání" a "sdílení radostí a starostí" zde na ifauně - hmm, málem mi dojetím slza ukápla. Zrovna od vás to sedí. Vy, který se tu soustavně vyjadřujete tak, že skoro všemi pohrdáte a většina diskutérů jsou jen ubohými, pologramotnými produkty moderní doby.
Beru to tak, že se opět projevila druhá tvář vaší, poněkud, rozdvojené osobnosti. Ale to ostatně není nic neobvyklého.

Neregistrovaný uživatel

13.7.2015 12:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Prosím vás, vy tady někoho kritizujte, že něco vytrhává z kontextu, když sám jste to trapně udělal zrovna teď v mém případě.
Nebo máte patrně problémy s chápáním psaného textu.
Já jsem nic nepsala o tom, že diskuze na ifauně jsou pro mě mrhání časem. Tak co to tu píšete za nesmysly?
Dobře víte, že to bylo míněno tak, že mrhání časem je chtít, aby zdejší diskutéři odhalili evidentně zdravotní problém králíka, když za prvé na to nemají vzdělání, za druhé ho ani neviděli a za třetí ten popis byl naprosto nicneříkající.
Jo, a mně tedy rozhodně nepřijde jako prd, když zvíře začne najednou intenzivně zapáchat, spíš bych v tom tušila vážnější zdravotní problém.

No to jsem mu chtěl taky napsat akorát v jinem podaní. Bez čarek, hačku i, y, atd.

13.7.2015 15:50
vita61

XXX.XXX.202.21

A mimochodem, vaše náhlá potřeba "popovídání" a "sdílení radostí a starostí" zde na ifauně - hmm, málem mi dojetím slza ukápla. Zrovna od vás to sedí. Vy, který se tu soustavně vyjadřujete tak, že skoro všemi pohrdáte a většina diskutérů jsou jen ubohými, pologramotnými produkty moderní doby.
Beru to tak, že se opět projevila druhá tvář vaší, poněkud, rozdvojené osobnosti. Ale to ostatně není nic neobvyklého.

Dobře Vy ale že nato reagujete.

13.7.2015 19:34
tom.50

XXX.XXX.117.5

Ale milostivá, dobře jsem postřehl tón vašeho příspěvku a nebylo mi to, jak se kdysi říkalo "recht".

Přesněji, tato vaše formulace:

Je arogantní (konkrétně to, že ti, kromě Jardagin jsou pro vás jasnovidci v nepřehlédnutelně pejorativním smyslu) a já čtu, že dotyčný dotazem mrhá vaším drahocenným časem stejně, jako časem i ostatních pologéniů a posíláte ho k veterináři, přičemž dotyčný se chtěl jenom zeptat lidí se stejným koníčkem. Tohle mi vadilo, tohle vaše okřikování, jako byste měla patent na rozum!
V druhém odst jste se to snažila změkčit, ale prostě úvod vašeho příspěvku vás odhalil.

A to spíš vy neumíte vy chápat obecnou rovinu, nikde neříkám, že já prahnu po klábosení, říkám doslova:
Lidi si rádi povídají, někteří, a klidně furt dokola, ano, normální lidi potřebují jiné lidi a popovídat, poradit se, poznat názor druhého, případně sdílet starost i radost.
Nikde tam neříkám, že po vaší aroganci a okřikování prahnu já, umíte vy chápat čtené? Vidíte hned první slovo lidi? Slovo já vypadá fakt jinak.

V závěru říkám, že drtivá většina nás normálních k veterináři s každým prdem neběží, a slovo normální je souvstažné k faktu, že se zdržet několik hodin, možná brát dovolenou, projet benzín, pak platit za veterináře, se rozumným lidem nevyplatí, když se jedná o králíka v ceně tří stovek.

Jestli vás tento exhibicionismus baví, mě ne a nebavíte mě ani vy. Neobtěžujte výhradami ke mně ostatní a pište soukromé zprávy, nebo si potřebujete leštit ego?

Neregistrovaný uživatel

13.7.2015 20:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

tom.50 napsal(a):
Ale milostivá, dobře jsem postřehl tón vašeho příspěvku a nebylo mi to, jak se kdysi říkalo "recht".

Je arogantní (konkrétně to, že ti, kromě Jardagin jsou pro vás jasnovidci v nepřehlédnutelně pejorativním smyslu) a já čtu, že dotyčný dotazem mrhá vaším drahocenným časem stejně, jako časem i ostatních pologéniů a posíláte ho k veterináři, přičemž dotyčný se chtěl jenom zeptat lidí se stejným koníčkem. Tohle mi vadilo, tohle vaše okřikování, jako byste měla patent na rozum!
V druhém odst jste se to snažila změkčit, ale prostě úvod vašeho příspěvku vás odhalil.

A to spíš vy neumíte vy chápat obecnou rovinu, nikde neříkám, že já prahnu po klábosení, říkám doslova:
Lidi si rádi povídají, někteří, a klidně furt dokola, ano, normální lidi potřebují jiné lidi a popovídat, poradit se, poznat názor druhého, případně sdílet starost i radost.
Nikde tam neříkám, že po vaší aroganci a okřikování prahnu já, umíte vy chápat čtené? Vidíte hned první slovo lidi? Slovo já vypadá fakt jinak.

V závěru říkám, že drtivá většina nás normálních k veterináři s každým prdem neběží, a slovo normální je souvstažné k faktu, že se zdržet několik hodin, možná brát dovolenou, projet benzín, pak platit za veterináře, se rozumným lidem nevyplatí, když se jedná o králíka v ceně tří stovek.

Jestli vás tento exhibicionismus baví, mě ne a nebavíte mě ani vy. Neobtěžujte výhradami ke mně ostatní a pište soukromé zprávy, nebo si potřebujete leštit ego?

Neber si mne do hu.... Jedinej, kdo tady otravuje život lidem tak jsi ty. Běž si vylečit ty svoje mindráky.

13.7.2015 20:30
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

tom.50 napsal(a):

Bla, bla, bla... Nejvtipnější je, že mě obviňujete z vlastností, kterými bohatě oplýváte sám. Už jsem vám to chtěla napsat mnohokrát, ale myslím, že teď nastal ten správný čas. Pro mě jste nula. Nejen po stránce chovatelské, ale hlavně po stránce lidské.
A hlavně sem piště hojně dál. Vaše příspěvky mě většinou pobaví jako málo co jiného.

13.7.2015 23:02
tom.50

XXX.XXX.117.5

Bla, bla, bla... Nejvtipnější je, že mě obviňujete z vlastností, kterými bohatě oplýváte sám. Už jsem vám to chtěla napsat mnohokrát, ale myslím, že teď nastal ten správný čas. Pro mě jste nula. Nejen po stránce chovatelské, ale hlavně po stránce lidské.
A hlavně sem piště hojně dál. Vaše příspěvky mě většinou pobaví jako málo co jiného.

Fakt, že si rozumíte s autorem tohoto:

Neber si mne do hu... Jedinej, kdo tady otravuje život lidem tak jsi ty. Běž si vylečit ty svoje mindráky.

vypovídá jasně, kdo a jaká jste. Víc nemám co bych dodal, snad jen, že předkové se nemýlili když říkávali, že vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá.

Akorát že tu šlo původně o to, že někomu smrdí králík a jediné, co jste uměla poradit je veterinář a realizace vaší rady by finančně několikanásobně přesáhla cenu toho králíka a časově ještě hůř (šlo vám o marnění jeho, ale hlavně vašeho drahocenného času). To je skutečná podstata vaší povahy, radit kraviny, které si umí poradit každý sám.

A přitom stačilo mlčet a nebo napsat: nevím...

Vzdávám to.

14.7.2015 07:05
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

tom.50 napsal(a):
Fakt, že si rozumíte s autorem tohoto:

Neber si mne do hu... Jedinej, kdo tady otravuje život lidem tak jsi ty. Běž si vylečit ty svoje mindráky.

vypovídá jasně, kdo a jaká jste. Víc nemám co bych dodal, snad jen, že předkové se nemýlili když říkávali, že vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá.

Akorát že tu šlo původně o to, že někomu smrdí králík a jediné, co jste uměla poradit je veterinář a realizace vaší rady by finančně několikanásobně přesáhla cenu toho králíka a časově ještě hůř (šlo vám o marnění jeho, ale hlavně vašeho drahocenného času). To je skutečná podstata vaší povahy, radit kraviny, které si umí poradit každý sám.

A přitom stačilo mlčet a nebo napsat: nevím...

Vzdávám to.

A můžete mně prozradit, jak víte, jaká je cena toho králíka? Jak víte, že to není třeba belgický obr za 3000 Kč?
Ona jen cena masa běžného chovného kusu je v řádu 400-500 Kč. Nemluvě o ceně, jaké to zvíře může mít pro daného člověka jako mazlíček, jako plemeník apod.
A jak víte, jaká bude cena veterinárního vyšetření, že bude několikanásobně vyšší než cena toho zvířete? Vy jste snad jasnovidec?
Chci slyšet odpovědi!

14.7.2015 07:16
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

A dál: Proč mi proboha neustále trapně vyčítáte jardagina? Proč vás tak irituje, že jsem tu jednou napsala, že mi dobře poradil a já jsem mu za tu radu vděčná?

Nikdy jsem tu nic nepsala, že si s ním rozumím. Tak jak víte, že to tak je? Já ho zkrátka respektuji po stránce chovatelské. A nejedná se o nekritický obdiv k jeho osobě. Prostě ho považuji za někoho, kdo problematice chovu holt rozumí poněkud více, než většina zdejších diskutérů.

14.7.2015 08:37
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

A víte co? Pokud máte tedy dojem, že tu píšu kraviny, které si každý umí poradit sám a máte za to hlasy, takže to evidentně není jen váš názor, já tady se svými kravinami končím. Toto teda opravdu nemám za potřebí.
A dobře mně tak. Říkal mi to už nejen bobánek, že se na to nevykašlu. Měl tehdy naprostou pravdu, že skuteční chovatelé sem skoro nepíšou. A taky proč? Servírovat tu dobře míněné a těžce vydobyté rady na stříbrném podnose a ještě se za to nechat urážet. Jako fakt ne.

14.7.2015 08:42
Lapin

XXX.XXX.28.242

střekovští napsal(a):

Tak čo, už ste našli príčinu zápachu? K tomu úplne stačí dokladná prehliadka koterca a králika.
Takže, čo ste zistili?

14.7.2015 08:50
Lapin

XXX.XXX.28.242

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Neber si mne do hu.... Jedinej, kdo tady otravuje život lidem tak jsi ty. Běž si vylečit ty svoje mindráky.

Táto reakcia svedčí o charaktere a úrovni pisateľa.

14.7.2015 09:04
modroockoxxx

XXX.XXX.201.138

Lapin napsal(a):
Táto reakcia svedčí o charaktere a úrovni pisateľa.

Dobre ste to napisal, je to chlap ktory ma nielen charakter ale aj odbornost, ak sa nahodou myli vie si to priznat a co vy ? kritizovat rypat ohovarat pritom vedomosti niekde na 2 svetelne roky za jardaginom. Ze vam nieje hanba sa ozyvat natrepete hluposti a potom jed to niekto vyvrati tyzden nepisete. Mali by ste zacat citat okrem napojovych listkov aj inu literaturu.

14.7.2015 09:58
modroockoxxx

XXX.XXX.201.138

A víte co? Pokud máte tedy dojem, že tu píšu kraviny, které si každý umí poradit sám a máte za to hlasy, takže to evidentně není jen váš názor, já tady se svými kravinami končím. Toto teda opravdu nemám za potřebí.
A dobře mně tak. Říkal mi to už nejen bobánek, že se na to nevykašlu. Měl tehdy naprostou pravdu, že skuteční chovatelé sem skoro nepíšou. A taky proč? Servírovat tu dobře míněné a těžce vydobyté rady na stříbrném podnose a ještě se za to nechat urážet. Jako fakt ne.

Este ste neprisla na to ze pan ma potrebu vyvolavat konflikty ? je to choroba povacsine starsich ludi ktory stratili zmysel zivota v nicom sa im nedari nemaju realne ciele vsetko do coho sa pustia je nepodarok naslednou reakciou je vyvolany konflikt. Je to aj frustracia vseobecne sklamanie v tomto pripade stravit pripadny uspech stravit to ze iny clovek nieco vie lepsie ako on. Je to pre nho neprekonatelna prekazka Hranici to obcas aj s agresiou ale tu je to len vo forme osočovania. Je celkom realne ze ak postihnutemu dnes osetrite krvacajucu ranu zajtra vas obvini. Vraj najlepsim liekom je sebakritika v tomto pripade vsak nie je realna.

14.7.2015 10:14
bronda

XXX.XXX.98.84

Proč začaly být všechny příspěvky tučné?

14.7.2015 10:15

Jsem si myslela že je to jen u mě.

14.7.2015 10:18
bronda

XXX.XXX.98.84

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jsem si myslela že je to jen u mě.

Dal jsem zprávu adminovi. Asi nějaká chyba v programu. Původně jsem myslel, že Mustela záměrně zdůraznila své rozhořčení.

14.7.2015 10:37

Dobrý den,
díky osobním útokům a vulgaritám byly promazány a editovány příspěvky, které neměly žádnou vypovídací hodnotu ohledně daného téma.
Diskutujte, prosím, věcně a slušně, bez osobního napadání, s respektem k ostatním diskutujícím, snažte se, aby na iFauně vládla přátelská atmosféra a diskuze vám sloužila především k výměně chovatelských zkušeností. Děkuji za pochopení.
S pozdravem
Admin.

15.7.2015 08:29
modroockoxxx

XXX.XXX.201.138

Maximalne respektujem a vlastne aj suhlasim s rozhodnutim admina bude ale potrebne vykonat tento ukon na vsetkych vlaknach aby to nevyzeralo ako jednostranna cenzura. Rychle najdete provokantov a urazajucich diskutujucich ak chcete napisem ich nicky sem citam vsetky vlakna o kralikoch. Vase zelanie priatelskej atmosfery je nemozne z jedineho dovou neuspesny chovatelia zavidia uspesnym chovatelom niektory prispievajuci nepoznaju zaklady komunikacie a to je respektovanie nazoru inych.

15.7.2015 08:54
peterdroppa

XXX.XXX.150.110

Mal som nieco podobne 7-t mlade smrad v klietke ale inaksi ako bezne. Hnacka niektore az po chrbat zasrate kazdy den jeden uhynul brucho nafuknute malatny valalo ich do stran zaujimave ze kazdy den resp.kazdy druhy po jednom nikdy nie naraz viac vzdy len po jednom. Z 5 ostal len jeden ten bol ok stale neochorel. Len seno a vodu dal som nieco na kokcu cierny caj vrbu ale tie co mali priznaky posli.

15.7.2015 11:43
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Lapin napsal(a):
Tak čo, už ste našli príčinu zápachu? K tomu úplne stačí dokladná prehliadka koterca a králika.
Takže, čo ste zistili?

?

https://www.ifauna.cz/kralici/diskuse/?q=pohlavn%C3%AD+koutky&sort=1

?

Přidejte reakci

Přidat smajlík