Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.9.2015 19:51
lukina321

XXX.XXX.255.34

Dobrý den, ahoj...

chci se zeptat, mám svého chovného samce, připustil jsem s ním samici (1) od ní jsem si nechal samičku na chov. A chtěl jsem se zeptat, zda tu samičku na chov můžu připustit se samcem, z jiného vrhu od jiné samice ( ale samice byla připuštěna stejným samcem jako "máma" od samičky kterou jsem si nechal na chov)

Mockrát děkuji za odpověď, nevěděl jsem jak lépe to napsat...

Děkuji moc.

Dudi

1.9.2015 21:54
Dudi

XXX.XXX.60.129

Kdyz to hned snite a nebudete to pouzivat na jiny veci tak muzete ale ne vystavy a nejake predvadeni to nedelejte.

1.9.2015 21:57
lukina321

XXX.XXX.255.34

Je to jen na "maso"..

2.9.2015 10:05
peterdroppa

XXX.XXX.150.110

Je tam pribuzenstvo ak to dobre citam osobne by som to nerobil minimalne 5 stupnov pribuzenstva potom mozno ano nechajte si od oboch samic po mladej samicke a zozente noveho samca nim mozrte sparit samice a tie potom starym mozete parit. Ja si ku kazdemu pisem info o narodeni ockovani a farebou fiskou si znacim predkov a tak sa nestane ze parim pribuznych po povedzme 2 rokoch zas novy samec a tak dalej mavam vacsinou 2-3 samce a 5-6 samic stareho samca zabijam ked ho mlady nahradi samice vacsinou vlastne.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.9.2015 14:51
Uživatel s deaktivovaným účtem

lukina321 napsal(a):
Dobrý den, ahoj...

chci se zeptat, mám svého chovného samce, připustil jsem s ním samici (1) od ní jsem si nechal samičku na chov. A chtěl jsem se zeptat, zda tu samičku na chov můžu připustit se samcem, z jiného vrhu od jiné samice ( ale samice byla připuštěna stejným samcem jako "máma" od samičky kterou jsem si nechal na chov)

Mockrát děkuji za odpověď, nevěděl jsem jak lépe to napsat...

Děkuji moc.

Na první generaci příbuzenstvo nevadí, ale do dalšího chovu, pokud o příbuzenské plemenitbě nic nevíte, si je nenechávejte.

2.9.2015 15:05
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

Jestli dobře chápu, tak prostě ti dva jedinci, které chcete připustit, mají stejného otce? Mláďata by byla prochovaná 2x2...
Je to blízko, dělat by se to nemělo, respektive proč to zbytečně patlat. Na druhou stranu, u masné produkce to fakt ničemu nevadí...
Ohledně chovu, no... v chovu koní se do chovu sem tam zařadilo jak tohle, tak i takové "vtipy", jako kobyla po matce připuštěné vlastním synem... A světe div se, ta krev je v tom plemeni dodnes. Ale jako doporučení, jak chovat zvířata, to jinak rozhodně neberte.

2.9.2015 19:58
lukina321

XXX.XXX.255.34

Dobrý den,

a ještě jsem se chtěl zeptat mám samici která byla připuštěná vlastním samcem od ní jsem nechal na chov samičku, ta byla připuštěná jiným samcem.. a od nich jsem si zase vzal samici já na chov.. mohu tuto samici připustit vlastním samcem?
Děkuji moc.

2.9.2015 20:51
peterdroppa

XXX.XXX.80.190

Stale to iste pripustajte si co chcete silou mocou chcete len svoje takto vam to vychadza ako stary otec s vnuckou znovu pribuzenstvo. Este raz oznacte si farbou kazde zviera ich potomkov znovu farbami otca matky a tak budete vediet kto je ci potomok s novym samcov pride nova farba a stary odide a jeho farbu uz epouzivajte skuste si to len tak na papiery cvicne. Sam sa vyhybam pribuzenskej plemenitbe viac o tom najdete na nete.

2.9.2015 22:17
horal

XXX.XXX.58.226

Je to pouze na Vás. Jestliže to máte na maso je to úplně jedno. Je možné že každý králik z vrhu pak poroste jiným tempem a budou daleko náchylnější na nemoci z degenerace. Tohle ale chovatel nedělá, na výstavě se dá sehnat i levně chovný materiál. Ta malá investice se Vám vrátí už prvním vrhem. Nebo v okolí musí být mnoho chovatelů kteří rádi prodají nějakého králička.

4.9.2015 08:03
kachna

XXX.XXX.188.76

horal napsal(a):
Je to pouze na Vás. Jestliže to máte na maso je to úplně jedno. Je možné že každý králik z vrhu pak poroste jiným tempem a budou daleko náchylnější na nemoci z degenerace. Tohle ale chovatel nedělá, na výstavě se dá sehnat i levně chovný materiál. Ta malá investice se Vám vrátí už prvním vrhem. Nebo v okolí musí být mnoho chovatelů kteří rádi prodají nějakého králička.

To by to ale musel dělat mnohem intenzivněji, aby to mělo takovýhle efekt, přece.
Chovný materiál sice levně sežene, ale pokud má jen omezený počet samic, tak je trochu plýtvání, držet dva samce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík