Vážení přátelé,
obracím se na vás s prosbou.
Potřebujeme udělat letáčky s nabídkou členství ze mě neleze nic rozumného. Prosím, pomozte, proč vy jste členy ČSCH nebo coby vás přimělo uvažovat o členství (prosím odhlédněme od vedení)?
Já jsem členem protože mě to strašně baví a kvůli sociálním kontaktům s ostatními členy. Ale vůbec nevím, jak to dostat na papír
Poskytujeme
očkování, tetování, svozy na výstavy, děláme výstavu, jsme schopní dělat stolní bodování, vzděláváme své členy a jsme na sebe hodní.
Jo a kdyby k nám někdo chtěl, jsme z Prahy :oD.
Vážená paní Kadeřábková,
hned v prvním odstavci spíše zájemce odrazujete od členství tím svým otíráním se o vedení. Zahájit nábor nových členů hlásáním, že my jsme dobří, ale vedení nestojí za moc, je dle mého soudu kontraproduktivní. Navíc je to z Vaší strany ne zcela objektivní hodnocení.
Znáte to pořekadlo, hoď kamenem, kdož jsi bez viny? Vy asi kamenem hodit nemůžete, že? Nebo všichni členové vaší ZO byli přijati usnesením členské schůze? Asi ano, i když i to jde zfalšovat. Říkám si jenom, o čem asi můžete vzdělávat své členy? Říkalo se v kuloárech klubu Mbh, že jste měla doložit zápis z jedné členské schůze. Copak, naskočila Vám husí kůže? Že by právě tady pramenila Vaše nevraživost vůči vedení?
Napište na letáček, že úspěchy a požadavek na dodržování řádů se v ČSCH neodpouští. Doložte, že zde vládne i závist a zbabělost. Jaká závist? Jsme na králičím fóru, tak něco z králíkářské ÚOK. Hanba mě fackuje, protože jsem stejně zbabělý jako všichni, co jsme seděli na jednání a jenom jsme tiše seděli, když místopředseda komise urážel a pomlouval členy vedení, zejména předsedu svazu. Co tak strašného provedl?
Povedlo se předběžně dojednat pořádání CVMK a drůbeže pro rok 2016 na výstavišti Flóra v Olomouci. O to hůře pro ústředí, že zajistila dotace na nákup výstavního fundusu pro Moravu. Odpadá tudíž převoz výstavního fundusu na Moravu každý druhý rok. Ono se toho asi navenek moc nedostane, když zápis dělá jeden a týž člověk a ověřuje jej také pořád jen jedna osoba. Na co máme placeného tajemníka? Ten umí snad víc než jen XXX. A zápis by mohl ověřit také pokaždé někdo jiný z nás.
A také se neodpouští ani zahraniční aktivity, zejména posuzování, třeba jen na Slovensku. A náš místopředseda to dal hlasitě najevo. Zapoměl však dodat, že má strach, aby se prozatím neprovalilo ujednání s předsedou sboru slovenských posuzovatelů ohledně nástupnictví za př. Zense. Asi právě proto požadoval, aby byl přítomen všech jednání spolu s předsedou svazu. To jsme mu ale neschválili. Navrhuje stanovy, ale nějak zapomíná, že ÚOK je nižší složkou. Navíc už nás do nejedné prekérní situace svou neznalosti směrnic a řádů a jejich nesprávným výkladem dostal. Tichá smrt visí na internetu http://www.nitraner.websnadno.cz/UOK-CHK.html, ale o tom se nesmí mluvit.
Tak vidíte, paní Kadeřábková, nakonec je ten letáček spíše o tom PROČ NEVSTOUPIT do ČSCH!
Dobrý den,
Nepodsouvejte mi, prosím, své myšlenky. Já jsem v tomto příspěvku Svaz vůbec nekritizovala, pouze jsem nechtěla, aby se tímto směrem debata stočila, proto jsem o to předem poprosila.
Kameny neházím
1. doma mě učili, že je to neslušné
2. mám strašně špatnou mušku
Na ostatní nebudu reagovat, jsem přesvědčená, že věci, týkající se konkrétních členů nebo ZO, nepatří na veřejnou diskusi.
věčný adept
napsal(a):
Vážená paní Kadeřábková,
hned v prvním odstavci spíše zájemce odrazujete od členství tím svým otíráním se o vedení. Zahájit nábor nových členů hlásáním, že my jsme dobří, ale vedení nestojí za moc, je dle mého soudu kontraproduktivní. Navíc je to z Vaší strany ne zcela objektivní hodnocení.
Znáte to pořekadlo, hoď kamenem, kdož jsi bez viny? Vy asi kamenem hodit nemůžete, že? Nebo všichni členové vaší ZO byli přijati usnesením členské schůze? Asi ano, i když i to jde zfalšovat. Říkám si jenom, o čem asi můžete vzdělávat své členy? Říkalo se v kuloárech klubu Mbh, že jste měla doložit zápis z jedné členské schůze. Copak, naskočila Vám husí kůže? Že by právě tady pramenila Vaše nevraživost vůči vedení?
Napište na letáček, že úspěchy a požadavek na dodržování řádů se v ČSCH neodpouští. Doložte, že zde vládne i závist a zbabělost. Jaká závist? Jsme na králičím fóru, tak něco z králíkářské ÚOK. Hanba mě fackuje, protože jsem stejně zbabělý jako všichni, co jsme seděli na jednání a jenom jsme tiše seděli, když místopředseda komise urážel a pomlouval členy vedení, zejména předsedu svazu. Co tak strašného provedl?
Povedlo se předběžně dojednat pořádání CVMK a drůbeže pro rok 2016 na výstavišti Flóra v Olomouci. O to hůře pro ústředí, že zajistila dotace na nákup výstavního fundusu pro Moravu. Odpadá tudíž převoz výstavního fundusu na Moravu každý druhý rok. Ono se toho asi navenek moc nedostane, když zápis dělá jeden a týž člověk a ověřuje jej také pořád jen jedna osoba. Na co máme placeného tajemníka? Ten umí snad víc než jen XXX. A zápis by mohl ověřit také pokaždé někdo jiný z nás.
A také se neodpouští ani zahraniční aktivity, zejména posuzování, třeba jen na Slovensku. A náš místopředseda to dal hlasitě najevo. Zapoměl však dodat, že má strach, aby se prozatím neprovalilo ujednání s předsedou sboru slovenských posuzovatelů ohledně nástupnictví za př. Zense. Asi právě proto požadoval, aby byl přítomen všech jednání spolu s předsedou svazu. To jsme mu ale neschválili. Navrhuje stanovy, ale nějak zapomíná, že ÚOK je nižší složkou. Navíc už nás do nejedné prekérní situace svou neznalosti směrnic a řádů a jejich nesprávným výkladem dostal. Tichá smrt visí na internetu http://www.nitraner.websnadno.cz/UOK-CHK.html, ale o tom se nesmí mluvit.
Tak vidíte, paní Kadeřábková, nakonec je ten letáček spíše o tom PROČ NEVSTOUPIT do ČSCH!
Kterýpak člen ÚV se za "věčným adeptem" schovává? Že by ten nejvyšší?
A co takhle se pane "věčný adepte" představit?!? Nebo se snad za svoje názory a postoje stydíte? Odhalujete tu identitu ostatních, trapně a uboze je tu shazujete a anonymně kritizujete kvůli věcem, které si máte řešit osobně, místo toho, abyste je tu propíral veřejně a na jednání "jenom tiše seděl".
Ačkoliv nevím, na čí straně je pravda, vaše chování mi přijde ubohé...
Opravdu ubohé "věčný adepte"
1.) my jsme dobří, ale vedení nestojí za moc, je dle mého soudu kontraproduktivní. Navíc je to z Vaší strany ne zcela objektivní hodnocení
- přečetl jste si VŮBEC NĚKDY "něco" ze zápisu VH? Třeba revizní zprávu?
2.)Napište na letáček, že úspěchy a požadavek na dodržování řádů se v ČSCH neodpouští
- v tom s Vámi souhlasím, stačí se podívat na předposlední revizní komisi s př. Lamešovou
3.)Hanba mě fackuje, protože jsem stejně zbabělý jako všichni, co jsme seděli na jednání a jenom jsme tiše seděli, když...
- ale anonymně, když můžu dát facku někomu druhému, ještě si kopnu, že
4.)Ono se toho asi navenek moc nedostane...
- díky komu? Na DF jen pro členy Svazu, leží měsíce otázky od př. Kadeřábkové - bez odpovědi a s důkladným opovržením jak ze strany placené administrativy tak volených nejvyšších orgánů
5.)... navrhuje stanovy, ale nějak zapomíná, že ÚOK je nižší složkou. Navíc už nás do nejedné prekérní situace svou neznalosti směrnic a řádů a jejich nesprávným výkladem dostal-
- jasně, stanovy může navrhovat jen ta nejvyšší složka (proto máme místo stanov severokorejský paskvil), Ti co schvalují, sice znají směrnice a řády, ale raději hlasují pro jejich porušení
Takže odpověď zní - co ve Svazu? - Platit, na nic se neptat
Niesom clenom SZCH (este len zacinam), ale to je otazka par tyzdnov, pretoze uz som s kompetentnymi dohodnuti, ja len preco vlastne som chcel vstupit...
1. jednoznacne aby som sa mohol s ostatnymi podelit o svoj chov (vystavy, podujatia)
2. kontakty
v kratkosti, vela som cital ze zvaz (ci uz cesky alebo slovensky nieje podstatne az tak) je na nic a korupcia rodinkarstvo atd, ale bez toho aby som sa stal clenom nemozem vystavovat na oficialnych vystavach a po druhe bol som na prvej celostatnej vystave mladych kralikov a hydiny v Nitre a dokonca som si zakupil kralikov a zoznamil som sa aj s chovatelom, ktory je clenom a bez toho, aby mi zacal rozpravat o tom, ze som zaciatocnik, ze mam ist opatrne dotoho atd, sme skoncili nakoniec pritom, ze ma rad vezme aj medzi jeho priatelov chovatelov na Cechy alebo do Nemecka, ci Francuzska... A cim viac som sa pytal, tym viac to bolo super aj on bol nadseny aj ja ako novacik... Nakoniec sme zistili, ze sme dokonca z rovnakeho okresu a po vystave ma hned prijal u neho na navsteve a takychto ludi chcem spoznat co najviac - neide mi o to, ze chcem mat "znamosti" a dostat sa vsade ale s tymi ozajstnymi znamostami sa viem porozpravat a najma ja ako novacik sa vela veci naucim... neviem ci to pomoze, ale mal som chut napisat taky moj prijemny nazor na to... a ci su spinavosti vo zvazoch ci nie, dolezite je s akymi ludmi budete fungovat a co si od nich zoberiete, resp. neskor mozno aj vy pomozete :).
edit: ak si myslite ze je to nezmyselny a sem nepatriaci prispevok, tak mi prepacte ale mal som chut napisat :).
Přidávám výsledek své práce a děkuji moc za soukromou zprávu, která mi pomohla formulovat myšlenky.
Na první stránce pozvánka na výstavu, na druhé letáček, barva černobílá.
Ctěla jsem to poslat s print24, ale bohužel se mi nepovedlo nastavit "pouze rodinné domy". Jinak to vycházelo pěkně i finančně.
(edit. kurnik a toho čtverečku jsem si nevšimla).
věčný adept
napsal(a):
Vážená paní Kadeřábková,
Na svazové diskusi je odpověď místopředsedy ÚOK chovatelů králíků, tam to vyznívá "trochu jinak" !?
fmoravec
napsal(a):
Druhá strana se vyjádřila v Chovateli, tentokrát místo Martince je v hledáčku Uher, jo jo, jižní Morava je teď v kurzu
Jižní Morava jasně vede, MVDr. Martinec si chvíli oddychl, a už je zase na tapetě, tentokrát od předsedy Uličného,
jo jo, babička říkávala "nechoď s pány na led Vašku"
teď aby chytal potkany, vymaloval tiskárnu, pardón, nyní je to garáž, odvezl kožky Uhrovi a pro Brno hledal pronájem za cenu "místu obvyklou"
to je vánoční dárek jak dělo!
rafan
napsal(a):
Jižní Morava jasně vede, MVDr. Martinec si chvíli oddychl, a už je zase na tapetě, tentokrát od předsedy Uličného,
jo jo, babička říkávala "nechoď s pány na led Vašku"
teď aby chytal potkany, vymaloval tiskárnu, pardón, nyní je to garáž, odvezl kožky Uhrovi a pro Brno hledal pronájem za cenu "místu obvyklou"
to je vánoční dárek jak dělo!
Po přečtení tohoto příspěvku se vnutí otázka shodná s názvem této rubriky: "Proč být členem ČSCH".
Ti, kteří se znechutit nedali a jsou hlasití, budou dokola "na tapetě" všehoschopných "věčných adeptů" a jejich stejně neschopných sluhů, ať už to bude kdokoli.