Vahove prirastky v zime

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.1.2016 12:39
zajacar

XXX.XXX.164.58

Dobry den, chcel by som sa spytat ake mate vahove prirastky v terajsich zimnych vrhoch. mam 6tyzdnove nemecke strakace a dnes som vazil. maju 1,1kg. je to v norme? alebo mraz ich trochu pribrzdil?

Neregistrovaný uživatel

9.1.2016 12:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

zajacar napsal(a):
Dobry den, chcel by som sa spytat ake mate vahove prirastky v terajsich zimnych vrhoch. mam 6tyzdnove nemecke strakace a dnes som vazil. maju 1,1kg. je to v norme? alebo mraz ich trochu pribrzdil?

Vedra a mrazi přírustky vždy přibrzdí.

9.1.2016 14:03
metro

XXX.XXX.13.65

Ale zima sa da v pohode riest.Pokial ma chovatel vonkajsie budky na hniezda moze dat do nich vyhrievacie podlozky.Tych par watov urobi svoje.Mlade nemusia vynakladat viac energie a lepsie rastu.
Druha moznost je dat celu budku do tepla a v case krmenia ju dat k samici.Ale o tom sa pise v inom vlakne.

Neregistrovaný uživatel

9.1.2016 14:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

metro napsal(a):
Ale zima sa da v pohode riest.Pokial ma chovatel vonkajsie budky na hniezda moze dat do nich vyhrievacie podlozky.Tych par watov urobi svoje.Mlade nemusia vynakladat viac energie a lepsie rastu.
Druha moznost je dat celu budku do tepla a v case krmenia ju dat k samici.Ale o tom sa pise v inom vlakne.

Nezlobte se mne ale to jsou fakt napady . To je drobnochov a ten se neděla aby ten kralik vyrost co nejdříve. Je to koníček zarověn spojen s užitkem.Proč zavadět určite věci z farem do malochovu. Nechapu proč se snažíte s hylou zavadět tyto věci.

9.1.2016 14:33
zajacar

XXX.XXX.164.58

Kurnik, ved napiste daco funfovane, chlapi. to nepoznate rozdiel medzi vrhom na jesen a vrhom na jar? zaujimaju ma rozdiely vase a skusenosti.

Neregistrovaný uživatel

9.1.2016 14:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

zajacar napsal(a):
Kurnik, ved napiste daco funfovane, chlapi. to nepoznate rozdiel medzi vrhom na jesen a vrhom na jar? zaujimaju ma rozdiely vase a skusenosti.

Takže na jaře mam přírusty velice dobre. Mlade v 35 dnech cca900 až 1200g a lete 500 až 700. a v zimě 600 až 900. Kralici regaguji na počasí. A neudělate nic at krmite jak krmíte.

9.1.2016 14:53
metro

XXX.XXX.5.152

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nezlobte se mne ale to jsou fakt napady . To je drobnochov a ten se neděla aby ten kralik vyrost co nejdříve. Je to koníček zarověn spojen s užitkem.Proč zavadět určite věci z farem do malochovu. Nechapu proč se snažíte s hylou zavadět tyto věci.

Ja nemam velkochov,4-5samic.
Ja kralikov chovam pre radost.A kedze som mal vonkajsie budky na hniezdenie tak som to vyskusal.
A mohol som to porovnat.Podlozky maju svoje vyhody.Kralici rastli lepsie.
Ja davam len jedno z rieseni ako riesit zimne prirastky.
Alebo si postavte zateplenu kralikaren.

9.1.2016 15:07
Hyla®

XXX.XXX.246.230

metro napsal(a):
Ja kralikov chovam pre radost.A kedze som mal vonkajsie budky na hniezdenie tak som to vyskusal.

U mňa by boli podložky pri GP samiciach kontraproduktívne. snažím sa aby teplota neišla nad 10 °C a pod 1°C.

Neregistrovaný uživatel

9.1.2016 17:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

metro napsal(a):

Vedra nebo mrazi nemají vliv na kraličata ale na samici ktera na to reaguje. Snižuje přijem krmiva a nema dostatek kvalitního mleka.Idealni teplota pro kralika je 16 stupnu.

9.1.2016 18:48
metro

XXX.XXX.114.183

Ideál nikdy nebude, ale pokial vonku mrzne a je mínus 15 stupnov, je vyhrievacia podložka počas prvých 2 týždnov života králikov vhodné riešenie.
Samica v zime sa obalí tukmo a zahrabe do sena.Lahšie prekoná velké mrazy.
Je to len jednoduché riešenie aby mladým lepšie darilo.

Neregistrovaný uživatel

9.1.2016 19:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

metro napsal(a):
Ideál nikdy nebude, ale pokial vonku mrzne a je mínus 15 stupnov, je vyhrievacia podložka počas prvých 2 týždnov života králikov vhodné riešenie.
Samica v zime sa obalí tukmo a zahrabe do sena.Lahšie prekoná velké mrazy.
Je to len jednoduché riešenie aby mladým lepšie darilo.

Měl jsem ve stodole před lety i mínus 25 a nikdy jsem to nepoužil a neměl jsem problemi. Ano vhodne řešení to je ale nema to vliv na rust kraličat, mělo to vliv na samici. Když se připraví hnízdo se dvěmi podestylkami a da se dostatek sena nebo slami aby samice měla z čeho stavět tak je to v pohodě. I když všude kolem mě nadavaly že jim to pomrzlo tak ja měl okocenych 80 samic a rostly skoro stejně jako ty z jara.

9.1.2016 20:22
metro

XXX.XXX.114.183

Je to len jedných riešení.Niekto nedokáže urobit samici také podmienky na hniezdenie
Ked ste písal na inom vlákne ako pripravite samicu na hniezdenie dal som tam hlas, lebo sa mi ten nápad páčil.Ja som to minulú zimu riešil takto a mladým sa krásne darilo.

Neregistrovaný uživatel

9.1.2016 20:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

metro napsal(a):
Je to len jedných riešení.Niekto nedokáže urobit samici také podmienky na hniezdenie
Ked ste písal na inom vlákne ako pripravite samicu na hniezdenie dal som tam hlas, lebo sa mi ten nápad páčil.Ja som to minulú zimu riešil takto a mladým sa krásne darilo.

Jo ja to chapu ale kdo na to ma, kolik lidi. Vy na to mate a vyřešil jste to brilantně ale ta klasika by měla zustat..Hlavně šlo o to jak jste to podal že to mělo vliv na kraličata.A ja se vam to snažím vysvětlit. Díky za ty hlasy vím že je tam davate Vy a hyla. Mě ty hlasi tady stejně nepomužou

9.1.2016 20:40
metro

XXX.XXX.114.183

12 EUR stojí jedna podložka, to nie je až tak vela ked niekto chová 4 až 5 samic, u vás je to iné pri tom počte tiež by som hladal iné riešenie, a to vaše by mi plne vyhovovalo.Keby som nevidel pri tomto sposobe rozdiel, tak to ani nezverejním..Tých pár watov ulahčí drobcom život na začiatku
ja dám hlas každému príspevku čo sa mi páči.

Neregistrovaný uživatel

9.1.2016 20:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

metro napsal(a):
12 EUR stojí jedna podložka, to nie je až tak vela ked niekto chová 4 až 5 samic, u vás je to iné pri tom počte tiež by som hladal iné riešenie, a to vaše by mi plne vyhovovalo.Keby som nevidel pri tomto sposobe rozdiel, tak to ani nezverejním..Tých pár watov ulahčí drobcom život na začiatku

No tak to není moc Ja je viděl někde kolem 1200kč

9.1.2016 20:58
petruk

XXX.XXX.52.146

zajacar napsal(a):

Králík má rád 15 st.C.Vedra nad 25 st. nesnáší, mráz ho zase v růstu trochu přibrzdí.
Je to stejné, jako že sele pořízené na zimu, nebude mít takové přírůstky
jako pořízené na jaře.

Je škoda že nepíšete kolik jste měli ve vrhu mladých a kolik jste jich vážil.
Nezdá se mi, že by měli všechny stejně 1,1 kg. Je to totiž na 6 týdnů bohatě v normě.
NoS má mít v 1 měs.0.6 kg ve 2 měs.1,2 kg.

Já jsem vážil 8 týdenní mladé NoS. Nechal jsem jich z vrhu 6 a jen jeden
byl váhově v normě.(1,18 kg) Na jaře mívají v 8 týdnech tak o 10-20 dkg víc.

Neregistrovaný uživatel

9.1.2016 21:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

metro napsal(a):
Http://www.ipes.sk/.

9.1.2016 21:20
Hyla®

XXX.XXX.246.230

metro napsal(a):

Ahoj, budeš dávať ohrievacie vložky aj teraz do nových priestorov ?

9.1.2016 21:23
metro

XXX.XXX.114.183

Nie. to som riešil ked ked vonku mrzlo
teraz tam mám 10 stupnov.

9.1.2016 21:29
Hyla®

XXX.XXX.246.230

metro napsal(a):
Nie. to som riešil ked ked vonku mrzlo
teraz tam mám 10 stupnov.

Aj u mňa sa veľmi oteplilo dnes už bežal opať aj veľkž ventilator.

9.1.2016 21:32
metro

XXX.XXX.114.183

Ja som to dal len ako možnost ked udrú velké mrazy.

9.1.2016 21:40
Hyla®

XXX.XXX.246.230

metro napsal(a):
Ja som to dal len ako možnost ked udrú velké mrazy.

Ako sa vraví pes zimu nezožerie.

10.1.2016 01:34
zajacar

XXX.XXX.164.58

Vo vrhu ich je 5 kusov. vazil som 2 kusy. jeden ma 1140g a druhy 1060. samica zerie dobre a vela, mlade sa pridavaju, je radost vidiet ako chrumaju. davam im zmes granul, ova a kukurice v pomere 2:2:1.

12.1.2016 16:49
fanusikhybridov

XXX.XXX.89.194

zajacar napsal(a):

Ja mám hyly a každý den priberú 215 gramov.

Přidejte reakci

Přidat smajlík