Závěsný zásobník na zrno a granule

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.3.2016 21:21
kubrousek

XXX.XXX.115.195

Máte někdo prosím zkušenost s těmito zásobníky u belgických obrů?Ty moje ušatý potvůrky dokážou stěhovat po kotci každou misku a ještě zbytek vyhrabou, tak bych jim je chtěla pořídit, ale nevím zda jsou pro takhle velké králíky vhodné.Uvažuji o vnitřních s rozměry délka 20 cm, víška 20 cm a šířka 10,5 cm.

6.3.2016 20:22
malikonia

XXX.XXX.143.131

6.3.2016 21:11
kubrousek

XXX.XXX.115.195

malikonia napsal(a):
Používám tyto a jsem s nimi spokojená
http://www.krmivoprodejce.cz/536-656-large/zavesny-zasobnik-20-cm.jpg.

Dobrý den, děkuji, o těchto uvažuji, ale bála jsem se aby nebyli za slabého plechu, belgičáci přece jen dost váží a když si stoupnou předníma packama na ten rantl, tak aby je hned nezdeformovali.

6.3.2016 21:25
rabbit

XXX.XXX.11.7

Nebude lepši stabilnější betonová miska?

6.3.2016 21:35
burgund6

XXX.XXX.33.7

kubrousek napsal(a):
Dobrý den, děkuji, o těchto uvažuji, ale bála jsem se aby nebyli za slabého plechu, belgičáci přece jen dost váží a když si stoupnou předníma packama na ten rantl, tak aby je hned nezdeformovali.

Toho se nebojte, ten plech neprošlápnou.

6.3.2016 21:44
kubrousek

XXX.XXX.115.195

rabbit napsal(a):
Nebude lepši stabilnější betonová miska?

Bohužel i betonové misky odstěhují, jediná pomoc byla je provrtat a přišroubovat k podlaze, ale to je zase musíte každou chvíli odšroubovat aby se umyly.Tak proto se na krmítka ptám-zjednodušení krmení a neměli by to vyhrabávat, tak že i úspora.

6.3.2016 22:06
rabbit

XXX.XXX.11.7

Zkusím nafotit které používám já. Ješte ji žádný nevysypal.

6.3.2016 22:14
kubrousek

XXX.XXX.115.195

rabbit napsal(a):
Zkusím nafotit které používám já. Ješte ji žádný nevysypal.

Tu betonovou nevysypou, to nepřevrátí, ale jak ji hrabou(hlavně to dělají samice) a stěhujou, tak u toho vyhrabou i krmení.A to jsem měla jednoho samce, který po krmení trošku sežral a na zbytek se vyčůral a šel znova žrát, už je taky po něm.

6.3.2016 22:25
rabbit

XXX.XXX.11.7

dobrá tak ji nevyfotím. Myslel jsem to tak že podobný problém jsem měl taky a toto se ukazalo jako řešení. Když tedy pominu Vámi zmiňované zásobníky, tak před časem tu někdo ukazoval krmitka z profilů pro sadrokarton. Nápad dobrý, cena dáleko nižší a účel asi splní.

7.3.2016 20:17
Ferjo

XXX.XXX.92.42

Cd profil na sádrokarton je dost uzky a pokud je prišroubovaný na stěně jak ho potom čistit, taky jsem pro betonové misky, ale opravdu betonové, některá samice s ní cestuje ale převrácenou jsem ještě nenašel.

7.3.2016 20:42
kubrousek

XXX.XXX.115.195

rabbit napsal(a):
dobrá tak ji nevyfotím. Myslel jsem to tak že podobný problém jsem měl taky a toto se ukazalo jako řešení. Když tedy pominu Vámi zmiňované zásobníky, tak před časem tu někdo ukazoval krmitka z profilů pro sadrokarton. Nápad dobrý, cena dáleko nižší a účel asi splní.

Dobrý den, vyrobit krmítka z profilu by nebyl špatný nápad, sice vím jak rozbruška a svářečka vypadá, ale nikdy jsem to s tím nezkoušela, tak že by mi to vyšlo možná ještě dráž(než se to naučím) a to nechci vidět, jak by to vypadalo, hrůza".Raději se budu držet vařečky a krmítka koupím.

7.3.2016 20:48
kubrousek

XXX.XXX.115.195

Ferjo napsal(a):
Cd profil na sádrokarton je dost uzky a pokud je prišroubovaný na stěně jak ho potom čistit, taky jsem pro betonové misky, ale opravdu betonové, některá samice s ní cestuje ale převrácenou jsem ještě nenašel.

Jak jsem psala, betonovou nepřevrátí, ale jak ji stěhují vyhrabou i krmení a z podestýlky to již nevyžerou.A to ještě někteří jedinci do misky chodí na záchod, proto uvažuji o krmítkách, kde by tyto problémy měli odpadnout.

7.3.2016 21:19
Ferjo

XXX.XXX.92.42

kubrousek napsal(a):
Jak jsem psala, betonovou nepřevrátí, ale jak ji stěhují vyhrabou i krmení a z podestýlky to již nevyžerou.A to ještě někteří jedinci do misky chodí na záchod, proto uvažuji o krmítkách, kde by tyto problémy měli odpadnout.

Potom tedy závěsný zásobník bude dobrá volba, koupil jsem ho před časem na zkoušku je pevný a vyhrabovat z něj nepůjde, reagoval jsem na ten sádrokartonovy profil pro tak velké plemeno mi to přijde uzounké a špatně čistitelné.

7.3.2016 21:29
rabbit

XXX.XXX.11.7

Nepoužívám ho tak neporadím, jen ten nápad přišel zajímavý. Betonovou misku nepřestěhují ale vyhrabat ji můžou.

7.3.2016 22:46
skodovak

XXX.XXX.241.239

Pokud je to pro velké plemeno hlavně si pohlídat velikost vstupu pro hlavu, většina je v místě kde je jakoby ta šikmá stěna dost úzká a i větší jedinci středního plemene měly problém.
Pokud to bude na pletivu a vezmu v potaz klasické vytahané šestihranné neříkám že to nefunguje ale také to není žádná hitparáda.
Nejlépe udělat nějaké držáky na bok králíkarny na to pověsit a udělat nějaké zajištění proti vysunutí králíkem směrem nahoru. Oni si někteří jedinci totiž poradí úplně se vším smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.3.2016 22:51
Uživatel s deaktivovaným účtem

Taky to řeším - mám klasické těžké kameninové (asi stoleté :) a samice mi je občas taky odstěhuje nebo převrátí. Budu řešit přiděláním kovových půlkruhů (obručí) ze slabé pásoviny na vnitřní stěnu králíkárny, do kterých se miska shora "zasune" - půjde to čistit a převrhávání bude znemožněno ;).

Přidejte reakci

Přidat smajlík