Dobry den, moje samice ma 7 kralicku, ktere se narodily 28.2.2016 a ted nevim kdy muzu samici vycistit kotec? Mam obavy at nejak neublizim kralickum. Kotec je cisten naposledy 20.2.2016. Odstav by mel byt zhruda po 8 tydnech, do te doby je treba neco delat se samici nebo s kralicky treba ockovani? Jak naucit samici pit z napajecky?
Kotec čistíme i když jsou mláďata třeba den stará... samici dáme stranou a vybereme jen to kde je nabobkováno a jelikož jsou naše holky celkem čistotné bobkují pouze do jedné části klece na hnízdo ji nešaháme vůbec pokud nechceme zkontrolovat mláďata... jinak neočkujeme vůbec, jen dáváme granule s léčivama (+ další krmení nejen granule) a naštěstí doteď nebyl žádný problém... možná se tu najde někdo kdo mi bude kritizovat očkování že by se mělo ale dokud nenastane problém tak není pro nás důvod... králíci jsou celkem chytří, z napáječek se učí sami pít, z našich napáječek občas ukápne voda a oni si ji dokážou najít a zjistit jak na to...
Uživatel s deaktivovaným účtem

No, tak to bych chtěla vědět jak budete řešit problém zvaný Myxomatóza a mor .Takových už tu bylo co si mysleli že jich se tyto dvě nemoci netýkají.Nechtěla bych být na vašem místě až dojde na likvidaci všech králíků a chovatelského zařízení.Od toho vás granule s léčivy nezachrání.Jinak s vámi souhlasím.

Dobrý den, včera jsem si pŕivezl samici, když bude mít malé králíčky kdy je mám nechat očkovat a proti čemu?

borax
napsal(a):
V 10 týdnu.Mor+Myxomatoza.
Díky
jak se to dělá, stačí zavolat veterináři a po domluvě on přijede ke mě domů?
A ještě bych se chtěl zeptat jak se pohybuje cena očkování na jednoho králíka.

Musíte se domluvit s veterinářem kdy přijde.Cena záleží od toho, kolik králíků jednou vakcínou naočkuje.U nás nikdo neočkuje jen já a tak si vždycky zaplatím celou vakcínu.Přijde to dráž, ale to mi nevadí.Dívat se jak hynou králíci se mi nechce.
Sa vám čudujem že ešte reagujete na 1000x odpovedané otázky.
Ja tiež začínam, ale základy mám naštudované a vo fore sú tie odpovede hadam v každom druhom vlákne.
Forum je potom zasrané rovankými príspevkami a neprehľadné.
Je pekné ž este ochotní, ale na základy by sa snáď nemal nikto ko má už doma zviera pýtať.
Toto fórum mi hodne pomohlo v začiatku a nemusel som položiť jedinú otázku. Všetky už tu sú popísané.
napsal(a):
Díky
Tak to už si milý(á) Melmene děláš srandu, ne?
A nechceš si ty své králíky nechat i nakrmit?
Fakt pohodlnost...naservírovat vše " až pod nos"
Telefon, google..snaž se!
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
napsal(a):
Díky
Jen se ptejte, čtěte a naslouchejte radám zkušených chovatelů a hlavně se nenechte
odradit kecama, radši se dvakrát zeptat než udělat neodvratnou chybu...Cena očkování
začína od 10 kč až cca 30 kč. Je lepší, když se spojí víc chovatelů v místě na očkování králiků,
tím srazíte cenu očkování. Já organizuji očkování pro cca 35 kamarádů, objedu to
s veterinářem a kdo má zájem tak mu veterinář přitom oočkuje, psa, kočku, ovce, kozy,
selata atd...

Chovatel Lada
napsal(a):
Jen se ptejte, čtěte a naslouchejte radám zkušených chovatelů a hlavně se nenechte
odradit kecama, radši se dvakrát zeptat než udělat neodvratnou chybu...Cena očkování
začína od 10 kč až cca 30 kč. Je lepší, když se spojí víc chovatelů v místě na očkování králiků,
tím srazíte cenu očkování. Já organizuji očkování pro cca 35 kamarádů, objedu to
s veterinářem a kdo má zájem tak mu veterinář přitom oočkuje, psa, kočku, ovce, kozy,
selata atd...
Díky.