Komunismus zlikvidoval drobnochovatelství...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.3.2016 14:09
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.129.7

Tak teď nějak nevím a jakém prezidentovi píšete? Asi byste si měl přečíst celou diskusi ještě jednou. Současný prezident a jeho příznivci hubí lásku, přátelství a toleranci. A naopak šíří zášť, nenávist a nepřátelství. Já nikomu jeho názor neupírám, ovšem měl byste pochopit, že i já mohu mít svůj názor a nesnáším, když někdo někoho uráží pro jeho názory. Pak prostě mám potřebu se ozvat.
Pokud myslíte tu "krásnou" ČR mezi lety 1948-1989, tak to je pak opravdu další diskuse marná. Zkuste si přečíst něco o současné Severní Koreji, pak budete asi blahem bez sebe. A tam jsme se mohli dopracovat, kdyby nepřišel listopad 1989. To, že jsme promarnili svoji šanci na skutečnou demokracii, by bylo na jinou diskusi. Takže si věřte propracované propagandě, kterou tady většina podporuje. Podle ní budete mít vždycky nějaké nepřátele. Jednou to bude EU, jindy živnostníci a někdy jindy třeba veterináři nebo jestřáb. Teď zrovna je to podle vás naše generace. Já naopak obdivuji mladé chytré lidi, kteří vědí o co jde. To je naše budoucnost. Bohužel králíček1 mezi ně nepatří. Jaká vlastně byla vaše první věta na začátku diskuse? A všiml jste si, že určité slovo ve včerejším příspěvku faltusky z 22,10 zmizelo? Proč asi?

31.3.2016 14:56
králíček1

XXX.XXX.243.250

jaroslav69pokorny napsal(a):
Tak teď nějak nevím a jakém prezidentovi píšete? Asi byste si měl přečíst celou diskusi ještě jednou. Současný prezident a jeho příznivci hubí lásku, přátelství a toleranci. A naopak šíří zášť, nenávist a nepřátelství. Já nikomu jeho názor neupírám, ovšem měl byste pochopit, že i já mohu mít svůj názor a nesnáším, když někdo někoho uráží pro jeho názory. Pak prostě mám potřebu se ozvat.
Pokud myslíte tu "krásnou" ČR mezi lety 1948-1989, tak to je pak opravdu další diskuse marná. Zkuste si přečíst něco o současné Severní Koreji, pak budete asi blahem bez sebe. A tam jsme se mohli dopracovat, kdyby nepřišel listopad 1989. To, že jsme promarnili svoji šanci na skutečnou demokracii, by bylo na jinou diskusi. Takže si věřte propracované propagandě, kterou tady většina podporuje. Podle ní budete mít vždycky nějaké nepřátele. Jednou to bude EU, jindy živnostníci a někdy jindy třeba veterináři nebo jestřáb. Teď zrovna je to podle vás naše generace. Já naopak obdivuji mladé chytré lidi, kteří vědí o co jde. To je naše budoucnost. Bohužel králíček1 mezi ně nepatří. Jaká vlastně byla vaše první věta na začátku diskuse? A všiml jste si, že určité slovo ve včerejším příspěvku faltusky z 22,10 zmizelo? Proč asi?

Pane v buřince, nepišme si. Nerozumíme si. Tu krásnou českou republiku zde popisovala vaše, možná ještě starší generace. Dověděl jsem se mnohé, jak se dobře žilo. Určitě si to nevymyslili, neboť tu dobu zažili. Určitě to nebyla propracovaná prpaganda. Ta je v mediích slyšet každý den. Prezident Zeman je demokraticky zvolený. Pokud tuto volbu mnozí nerespektují, tak to nejsou demokraté! Pokud zmizel příspěvek, tak to je viditelný příznak cenzury v dnešní době. Existuje svoboda slova? Když v zaměstnání jenom náznakem něco zkritizuji, tak příjdu o práci. Bylo to v té době minulé?

31.3.2016 15:01
igor

XXX.XXX.0.0

králíček1 napsal(a):
Pane v buřince, nepišme si. Nerozumíme si. Tu krásnou českou republiku zde popisovala vaše, možná ještě starší generace. Dověděl jsem se mnohé, jak se dobře žilo. Určitě si to nevymyslili, neboť tu dobu zažili. Určitě to nebyla propracovaná prpaganda. Ta je v mediích slyšet každý den. Prezident Zeman je demokraticky zvolený. Pokud tuto volbu mnozí nerespektují, tak to nejsou demokraté! Pokud zmizel příspěvek, tak to je viditelný příznak cenzury v dnešní době. Existuje svoboda slova? Když v zaměstnání jenom náznakem něco zkritizuji, tak příjdu o práci. Bylo to v té době minulé?

Když jste v době minulé něco kritizoval, tak vás zavřeli. Když vám to nedošlo, tak vás v kriminále utloukli. Jste si jistý, že to bylo lepší, než změnit zaměstnání?

31.3.2016 15:23
igor

XXX.XXX.0.0

Pro popírače komunistických vražd jen krátký seznam nejznámějších obětí komunismu:
1948 ministr Jan Masaryk
1949 generál Heliodor Píka, Vratislav Polesný, Vratislav Janda, Josef Charvát, Emanuel Čančík, Květoslav Prokeš, Jaroslav Borkovec
1950 Dr. Milada Horáková, P. Josef Toufar
1952 Rudolf Slánský (sám byl zuřivý komunista, popraven ve vnitrostranických čistkách)
1954 Osvald Závodský
1972 českobudějovický biskup Josef Hlouch
1974 kardinál Štěpán Trochta
1977 filozof Jan Patočka
1981 kněz Přemysl Coufal
1981 Pavel Švanda
1988 Pavel Wonka
Vesměs se jednalo o umučené lidi, zkonstruované procesy, anebo zinscenované sebevraždy.

Kdyby někdo dostal chuť tvrdit, že se jednalo o jedince, tak si můžeme uvést plzeňské povstání z června 1953 - cca 20 tis. účastníků (většinově dělníků ze škodovky),250 zraněných,331 odsouzených.

Dnes je hůř? Kdo může uvést jediného umučeného, jediného politického vězně? Kde došlo k nějakému lidovému povstání? Neviděl jsem ani žádnou demonstraci - davy se objeví leda před markety při povánočních slevách atp.

Přestaňte si tu hrát na spravedlivé, přestaňte tu lhát a snažit se o zblbnutí mladých, kteří tu dobu nezažili.

31.3.2016 15:36
bronda

XXX.XXX.98.84

igor napsal(a):
Když jste v době minulé něco kritizoval, tak vás zavřeli. Když vám to nedošlo, tak vás v kriminále utloukli. Jste si jistý, že to bylo lepší, než změnit zaměstnání?

Zase to netlačte do extrémů. Severní Korea tu opravdu nebyla. Je rozdíl, jestli někdo kritizoval režim tak, že se mu stal nebezpečný (ovlivňoval druhé - v tomto svoboda slova opravdu nebyla), nebo se ohradil proti něčemu v zaměstnání. Vždy záleželo na lidech - byli slušní i hajzlíci, tak jako dnes. Když dnes budete remcat v zaměstnání a vedení to bude hodně vadit, najde si cesty, jak se Vás zbavit. Dříve Vás pro to samé nezavřeli, ani neutloukli, ale mohli Vás přeřadit na horší práci či zablokovat platový postup. Na práci jste měl právo a pracovat jste musel - jinak jste šel do báně. Za 13 let, co jsem pracoval v Tesle neznám nikoho, koho by, z těch co jsem znal, zavřeli. A to tam byl kluk, který se naštval na komunisty a roztrhal rudou knížku a vystoupil. A to už bylo na tu dobu něco! I tak to přečkal vcelku bez úhony i když se o tom ještě hodně dlouho mluvilo. Ale byl to jen obyčejný dělník a nebyl jim nebezpečný. Tak zase nestrašte a nezevšeobecňujte. Komunisté likvidovali své ideové protivníky. Ne každého, kdo si někde otevřel hubu.

ikor

31.3.2016 16:07
ikor

XXX.XXX.219.214

igor napsal(a):

Dnes nemusíťe pracovať stačí jen kradnuť a sudca Vám dá 200-300 hodin odrobyť na obecné urad tak isto ako ostatné nezamesnané volakedi neplaťil alementi tak ho zavreli dnes račé nepojde do zamesnané aby nemusel paťiť čo je lepiší?

31.3.2016 16:10
bronda

XXX.XXX.98.84

igor napsal(a):
Pro popírače komunistických vražd jen krátký seznam nejznámějších obětí komunismu:
1948 ministr Jan Masaryk
1949 generál Heliodor Píka, Vratislav Polesný, Vratislav Janda, Josef Charvát, Emanuel Čančík, Květoslav Prokeš, Jaroslav Borkovec
1950 Dr. Milada Horáková, P. Josef Toufar
1952 Rudolf Slánský (sám byl zuřivý komunista, popraven ve vnitrostranických čistkách)
1954 Osvald Závodský
1972 českobudějovický biskup Josef Hlouch
1974 kardinál Štěpán Trochta
1977 filozof Jan Patočka
1981 kněz Přemysl Coufal
1981 Pavel Švanda
1988 Pavel Wonka
Vesměs se jednalo o umučené lidi, zkonstruované procesy, anebo zinscenované sebevraždy.

Kdyby někdo dostal chuť tvrdit, že se jednalo o jedince, tak si můžeme uvést plzeňské povstání z června 1953 - cca 20 tis. účastníků (většinově dělníků ze škodovky),250 zraněných,331 odsouzených.

Dnes je hůř? Kdo může uvést jediného umučeného, jediného politického vězně? Kde došlo k nějakému lidovému povstání? Neviděl jsem ani žádnou demonstraci - davy se objeví leda před markety při povánočních slevách atp.

Přestaňte si tu hrát na spravedlivé, přestaňte tu lhát a snažit se o zblbnutí mladých, kteří tu dobu nezažili.

Pane, pokud si přečtete celou diskusi, dojdete k závěru, že komunistická zvěrstva v poválečných létech tu nikdo nepopíral a nezlehčoval - se vší úctou k obětem. Diskuse tu začala o stavu v chovatelství (a šlo o mnohem pozdější léta) a o tom, jak se žilo obyčejným lidem. Že režim tvrdě stíhal své odpůrce, zvláště ty, kteří měli vliv na lidi, se ví a rovněž to nikdo nepopřel. To, co uvádíte, je známo a dohledatelné. Naprosto souhlasím. Nevím, proč stále soudíte, že Vám nikdo nevěří.
Ale je 27 let po sametové revoluci a 68 let po roku 1948. Zeptejte se dnešních 30-níků, co ví o 50-tých létech. V 90% skoro nic, nezajímáje to. Chtějí žít v současnosti a řešit své současné problémy. Jen málokdo se v tom chce dále špárat. Je již zcela jiná doba se zcela jinými problémy.

Nikdo nechce mladé zblbnout. Ale co se dnes děje je očividné. Nejsou ani slepí, ani hloupí. A život si zařídí podle svého, nikoliv mého, nebo Vašeho názoru.

A dnes?
Ano, koupíte si co chcete, pokud na to máte.
Jezdíte kam chcete, pokud na to máte (zvláště důchodci, ti jsou na tom opravdu dobře).
O práci se třesete, protože pravděpodobnost, že o ni příjdete, je obrovská.
Vyjdete ze školy a jdete na pracák. Ztratíte práci po padesátce a už Vás nikdo nevezme.
Dlužníků je v republice tolik, že justici obchází mrákoty.
Dlužníky (i drobné) odírají právníci, exekutoři, vymahači, inkasní firmy (žijí jen z příslušenství). Nedávno proběhnul případ, kdy exekutor dal do dražby 1/2 RD v hodnotě 3.750.000 kvůli dluhu 5025 Kč. A co "šmejdové" a odírání jednodušších důchodců a následný dluhový kolotoč.
Podívejte se, kolik firem a živnostníků krachuje z důvodu druhotné platební neschopnosti.

A že není likvidace nepohodlných osob? Je snad málo zinscenovaných soudních kauz proti nepohodlným politickým oponentům. Je pravidelnou praxí - jsi nepohodlný - je třeba něco najít a i když se nic neprokáže, kariéra skončila. Stačí balancovat na hraně mezi obchodní ztrátou a údajným rozkradením či špatnou správou majetku. Když je třeba zlikvidovat firmu, stačí většínou zásah FÚ a vždy se něco v dnešní džungli zákonů najde. Metod likvidace nepohodlných osob je přehršel - jen je nevidíte. A co běžná kriminalita, mafie, drogy atd - to, co tu nebylo a přišlo s uvolněním hranic. Mám pokračovat.

Nikdo si nehraje na spravedlivé. jen se snažíme přemýšlet hlavou a ne žít stále v kukle minulých křivd. Není pravdou, že vše do roku 1989 bylo černé a dnes je bílé. Nikdo zde netvrdil ani toto, ani opak. Zbytek diskutujících byl spíše znechucen tím, co se dnes děje a proto hledal to, co bylo dobré dříve.
S jednostranným pohledem na svět se diskutovat nedá, ani to nemá smysl. Mimochodem, zatracovat vše staré ve jménu nového bylo známým přístupem komunistů: Nevidíte se v tom trochu?

31.3.2016 16:39
igor

XXX.XXX.0.0

Brondo, srovnáváte nesrovnatelné. Kladete na misky vah do stejné úrovně selhání jednotlivců se systematickým terorem. To za prvé. A za druhé - všichni dnešní mocipáni a pokřivenci jsou plodem komunismu. Komunismu, který zlikvidoval fungující společnost s vlastními mravními hodnotami. Valná většina dnešních "oligarchů" a politiků jsou bývalí komunisté, často i stbáci. Chovají se podle toho, jak byli vychováni za komunismu. To, co kritizujete (právem) na dnešní společnosti není chybou režimu dnešního, ale chybou mravní bídy komunismu, ve které jsme žili 40 let.

Odvoláváte se na myšlení vlastní hlavou - tak to zkuste.

Nemám jednostranný pohled na věc, jen jednoduše říkám holou pravdu. Uznávám, že ta pravdu je komunistům a překabátěncům nepohodlná, ale s tím já nic neudělám.

A diskutovat smysl má - jenže musíte uvádět fakta a argumenty (což jsem činil), nikoliv obecná tvrzení, která se nedají ověřit ani popřít. To není diskuse, ale rozmělňování tématu do ztracena. O nesmyslných žblebtech, provokacích anebo dokonce sprostých urážkách ani nemluvě - viz příspěvky viktorie anebo faltusky.

Rozumíme si, brondo?

31.3.2016 17:07
králíček1

XXX.XXX.243.250

igor napsal(a):
Brondo, srovnáváte nesrovnatelné. Kladete na misky vah do stejné úrovně selhání jednotlivců se systematickým terorem. To za prvé. A za druhé - všichni dnešní mocipáni a pokřivenci jsou plodem komunismu. Komunismu, který zlikvidoval fungující společnost s vlastními mravními hodnotami. Valná většina dnešních "oligarchů" a politiků jsou bývalí komunisté, často i stbáci. Chovají se podle toho, jak byli vychováni za komunismu. To, co kritizujete (právem) na dnešní společnosti není chybou režimu dnešního, ale chybou mravní bídy komunismu, ve které jsme žili 40 let.

Nemám jednostranný pohled na věc, jen jednoduše říkám holou pravdu. Uznávám, že ta pravdu je komunistům a překabátěncům nepohodlná, ale s tím já nic neudělám.

A diskutovat smysl má - jenže musíte uvádět fakta a argumenty (což jsem činil), nikoliv obecná tvrzení, která se nedají ověřit ani popřít. To není diskuse, ale rozmělňování tématu do ztracena. O nesmyslných žblebtech, provokacích anebo dokonce sprostých urážkách ani nemluvě - viz příspěvky viktorie anebo faltusky.

Rozumíme si, brondo?

V USA žádný komunismus nebyl a jak to tam vypadá? Je USA náš vzor?

31.3.2016 17:11
igor

XXX.XXX.0.0

To je argument nebo výstřel do tmy? Kde jsem psal něco o USA?

31.3.2016 18:21
králíček1

XXX.XXX.243.250

igor napsal(a):
To je argument nebo výstřel do tmy? Kde jsem psal něco o USA?

Já jsem se špatně zeptal. Za dnešní dobu může doba komunistická, jak se zde píše. Zeptal jsem se, jak je to v USA? Tam žádný komunismus nebyl, tak nemohl koho koho kazit. Je tam vše vpořádku?

31.3.2016 18:35
bronda

XXX.XXX.98.84

igor napsal(a):

Rozumíme si, brondo?

Ano Igore,
rozumím Vám dobře. Ale nejsem si jist, že Vy rozumíte mně. Porovnáváme neporovnatelné.
Na jedné straně srovnáváte režim v diktatuře proletariátu (a to jak se vypořádával s odpůrci a kritiky) s principy demokratického státu. Zde ale nikdo nic nerozporuje. Stále opakuji, že souhlasím s Vámi.

Já ale mluvím o některých podmínkách k životu obyčejných lidí za minulého režimu (práce, bydlení, sociální jistoty, kriminalita, podvody a samozřejmě chovatelství na vesnici), které represe státu vůči odpůrcům a kritikům nezasáhla, ve srovnání s podmínkami k životu dnes v demokracii pokřivené zvůlí moci. Až bude demokracie demokratická, pak se naše pohledy, možná sejdou.

Rovněž tvrdím, že nelze zobecňovat to, co se dělo odpůrcům na celou populaci, tak jak jste to udělal u králíčka1. Už se málem viděl utlučený v kriminále.

Chovatel Lada

31.3.2016 19:44
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Pro Bronda, Jiří podívejte se na věc z nadhledu, to že z dnešních 30-níků neví nic
o 50 letech, špatný je, že oni nevědí nic o roku 1968 a to ani o předání moci
v roce 1989...Přeci tady žádná revoluce nebyla...
Položte si otázku, kdo je to měl naučit ? Že takhle dopadla demokracie u nás,
ono to jinak dopadnout nemohlo, nebylo z čeho čerpat, žádná morálka= žádný
osobnosti veřejného života.
Dá se čerpat z hesla, kdo nekrade = okrádá rodinu...
Dneska se o tý době nemluví, protože se ji hodně lidí bojí, jako čert kříže, že...!
Přeji pěkný večer.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.3.2016 20:26

Kdyby byly diskuse o králících tak plodné jako tady toto úplně zbytečné téma.Je zajímavé, že když tu padne nějaký dotaz na králíky tak odpoví dva, tři chovatelé a zde je lidí jako máku.Tazatel zadal dotaz o chovu a taky je úplné mlácení žita jako v poslanecké sněmovně.
No, vždyť oni taky nikdy k žádnému závěru nedojdou zrovna jako tady.Tak už se na to vyprdněte.Je tu jaro, chovatelská sezona v plném proudu a vy se tu stále zabýváte ničím.Kdyby jste se raději chlubili přírustkami v králíkárnách.

31.3.2016 20:46
31.3.2016 21:16
viktorie

XXX.XXX.253.182

Jo máš Faltusko pravdu je to o mlácení prázdné slámy a k ničemu to nevede.Každý si myslí že má svoji pravdu, tak ať si v tom pochodí Viktorie, Přeji všem pěkné jaro a ať nám dupou králíci.

31.3.2016 21:19
viktorie

XXX.XXX.253.182

Jo a už se neníním k tomuto tématu vyjadřovat.Viktorie.

31.3.2016 21:20
králíček1

XXX.XXX.243.250

Nyní na Teletextu- Statisíce francouzkých zaměstnanců a studentů stávkovaly a demonstrovaly na protest proti plánované reformě zákoníku práce.Protesty narušily železniční a leteckou dopravu. Sešlo se asi 1,2 milionů lidí. Demonstrace provázelo násilí a zatýkaní. Ve Francii komunisti nevládli, tak na koho se toto svede?

31.3.2016 21:30
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.228.8

králíček1 napsal(a):

Králíčku, jsem slušně vychovám, tak když mě oslovíte, tak bych měl odpovědět. Dále mě tedy neoslovujte a nebudu odpovídat. K vašemu výše uvedenému: 1/ Česká republika je krásná, její příroda až neskutečně. A dnes daleko více než před rokem 1989. Víte, že "převrat" tehdy nezačal v Praze, ale na severu v Teplicích kvůli příšernému ovzduší? Tak bylo zničené tehdejším režimem.2/ Někomu se dobře žilo, někomu ne. Byli jsme však izolováni od světa abychom nevěděli, že je jinde lépe. Dnes jsme na tom materiálně nejlépe, za celou dobu trvání republiky. O tom není pochyb. O tehdejší, a zdá se že ani dnešní, propagandě nevíte nic, tak to nebudeme rozvádět.3/ Respektuji demokratickou volbu prezidenta, i když na přímou volbu naše republika není připravená dosud. Odmítám však respektovat jeho lži, "virózy" a porušování Ústavy (to snad víte, co je?) 4/ Příspěvek nezmizel, zmizelo jen sprosté slovo, které dámy obvykle nepoužívají. A to nemůžete obhajovat svobodou slova. Ve vámi obdivovaném režimu se mohlo stát, že nejlepší žák celé školy nemohl jít studovat střední, protože jeho otec nesouhlasil s okupací Rusáky v roce 68´ (to nebyla svoboda slova). Musel se vyučit soustružníkem, pak si udělat maturitu a teprve pak vysokou.5/ Asi jste si vybral špatnou práci, nebo neumíte slušně formulovat svou kritiku. Pokud vám někdo dává práci a výplatu, tak rozhoduje a vy byste to měl respektovat nebo jít jinam.

31.3.2016 21:38

Už s tím jděte do háje.Jaroslave69, dejte se na politiku a běžte agitovat na náměstí a už fakt dejte všichni pokoj.
Králíčku, už ses poučil a jestli ne, tak jdi na diskusi na FB třeba za Kalouskem.Je tu do pr...le diskuze o králíkách a nebo o zk...politice?
Probírejte chov a ne takové cípoviny pořád dokola.Jste jako kolovrátek.

31.3.2016 21:43
igor

XXX.XXX.96.23

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Už s tím jděte do háje.Jaroslave69, dejte se na politiku a běžte agitovat na náměstí a už fakt dejte všichni pokoj.
Králíčku, už ses poučil a jestli ne, tak jdi na diskusi na FB třeba za Kalouskem.Je tu do pr...le diskuze o králíkách a nebo o zk...politice?
Probírejte chov a ne takové cípoviny pořád dokola.Jste jako kolovrátek.

Faltusko, stáhnete dodatečně ty své nadávky s tečkami jako včera?

Nebo je tentokrát necháte?

31.3.2016 22:01
začátek

XXX.XXX.4.22

igor napsal(a):
Jestli byl pan Havel podle vás..., tak by mne opravdu zajímalo, co je podle vás ta věčně ožralá vlastizrádná ostuda na hradě českých králů. Radši to nepište, bylo by to pro vás na trvalý ban na ifauně.

A jinak - vzhledem k typickým komunistickým manýrům (kdo nejde s námi, jde proti nám) jsem už nějakou dobu čekal sprosté urážky. Nezklamali jste, postsoudruzi. Už je to tady! Jen houšť a větší kapky - nadávkami si sice nepomůžete, ale určitě se vám uleví.

A nezapomeňte si dělat seznam antikomunistů - kdyby se vám nedej bože podařil zase násilný puč jako v roce 1948, budete vědět koho zavřít preventivně. Jako v roce 1948 - během týdne 104 tisíc vězňů. To byly roky, co? Až se z toho každému soudruhovi v koutku oka zaleskne slza dojetí. Krádeže, udávání, zavírání do vězení, mučení - to je něco pro soudruha jak dělané...

Nějak mi zůstává nad touto debatou rozum stát, co komunisté udělali.Stříleli lidi na hranicích co chtěli nelegálně ven, jako bratří Mašínové.Nebo zavřeli sedláka, který neodváděl dodavky a vše schovával po hnojem, kde to hnilo a lidé po válce neměli co do úst vložit.Bylo jich za 50 let méně, než-li se dnes ze zoufalé životní situace rozhodne spáchat sebevraždu, jen za jediný rok.V každé režimu dělaj bordel jen lidé a je jedno za jakou stranu se schovávaj.Vememli jen USA co napáchalo teroru za posledních řekněmé 50 let, tak kam se soudruzi hrabou, nesahaj jim ani pod kotníky.Ale všude žijou normální lidé a i chovatelé.Co se mě týče, tak za starého režimu měl člověk o hodně více času se věnovat svím koníčkům a rodině.Dnes bohužel je vrchních 10000 ve vatě a ten zbytek se musí hodně starat 12-16 hodin práce neni nic nenormálního a infarkt ve 30 taky ne.Za bývalého režimu taky vrchních 10000 žilo v komunismu, ale zbytek v reálném socialismu.Jediné co platí furt je to, že ho.no padá shora dolů a tam se pořadně rozstříkne, že pilnej bl.ec je horší než třídní nepřítel, nebo, že nejhorší srážka je srážka s volem a to se mi obávám asi právě stalo.

31.3.2016 23:58

igor napsal(a):

Nevím o čem píšete.

1.4.2016 00:09
igor

XXX.XXX.96.23

Mně zase zůstává rozum stát nad tím, jak dokážete pokroutit pravdu. Správně uvádíte, že komunisté nechali střílet na hranicích (ale nejen na hranicích) lidi, kteří už nedokázali snášet komunistickou perzekuci. Ale proč haníte sedláka a viníte ho lživě z nějakého schovávání dodávek pod hnojem aby nechal lidi trpět hladem?

Sice je to zbytečné, ale uvedu vám fakta:
1, Sedlákovi bylo zakázáno prodávat naftu, krmivo, osivo.
2, Pod komunistickým nátlakem od sedláka musela odejít veškerá čeládka.
3. Sedlák byl na podzim pod vymyšleným důvodem na pár týdnů zavřen do vyšetřovací vazby, začátkem zimy byl propuštěn pro nedostatek důkazů. Takže nestihl zorat a zasít. Doháněl to brzo na jaře, jak jen to šlo...
4. Sedlák byl kvůli nezoraným polím na jaře na pár týdnů zavřen do vyšetřovací vazby - protože bojkotuje nutnost výživy národa. Když dokázal, že byl v době polních prací zavřen, propustili ho. Dělal co mohl, ale ten skluz nedohnal...
5. V době sklizně sedláka na pár týdnů zavřeli do vyšetřovací vazby - protože nesplnil dodávky! Dokázal, že nemohl sklidit, protože mu na polích ještě stojí obilí pozdě zaseté. Pozdě je zasel, protože na podzim i na jaře byl ve vyšetřovací vazbě. Byl propuštěn z vyšetřovací vazby, ale mezi tím napadl sníh, a on sklidil jen zbytky, ostatek pod sněhem mohl už jen zaorat.

Dál jsou dvě možnosti - první je, že slabší jedinci to vzdali a vstoupili do družstva. Druhá je, že ti odolnější to táhli pár let - buď skončili rozkulačení v pohraničí, nebo v base - protože škodili socialistické vesnici a neplnili dodávky a někteří přece jen totálně zlomení vstoupili do družstva.

Občas ale došlo k tomu, že byl zapotřebí nějaký velký propagandistický případ. Nastoupilo tedy STB, sedlákovi pod hnůj strčilo pár pytlů, ty se nafotili, sedláka ztloukli jak žito, zavřeli na doživotí anebo odsoudili k trestu smrti. Jeho rodinu poslali zdechnout na nějaký zpustlý státní statek do pohraničí.

Takových případů byle po celé zemi tisíce. Těch sebevražd dnes je zanedbatelné množství. Můžete si to ověřit ve státním archívu.

1.4.2016 00:10
igor

XXX.XXX.96.23

Nevím o čem píšete.

Ale no tak, vy nevíte co jste včera večer napsala za nadávku k prezidentu Havlovi?

1.4.2016 00:14

igor napsal(a):
Ale no tak, vy nevíte co jste včera večer napsala za nadávku k prezidentu Havlovi?

Vím, ale nerozumím:Mimo jiné, můj prezident to nebyl.
igor napsal(a):

Hm, že by cenzura administrátorů?

1.4.2016 09:44
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

igor napsal(a):

Hm, že by cenzura administrátorů?

Faltuska napsal(a):

Ani náš od 1.1.1993 - Po nežnom prevrate/revolúcii v novembri 1989, dňa 1. januára 1993 vznikla rozdelením post socialistického Československa, samostatná Česká republika a Slovenská republika.

1.4.2016 09:58

1.4.2016 10:00

Pane Igore, Vy jste zde velmi správně uvedl oběti komunistického režimu. Já zcela uznávám že to byli odvážní lidé a dalo by se říci hrdinové. Jen mi nejde do hlavy, jak zároveň můžete vedle nich stavět takovou STB podlézající zrůdičku jako byl Havel. Vy, který nám tu jmenujete to jakým způsobem dokázalo STB zatočit se skutečnými odpůrci režimu, opravdu věříte tomu, že by někdo, kdo z STB úzce nespolupracoval v roli provokatéra a udavače měl možnost bydlet v Praze, psát canci, stýkat se s disidenty, psát sáhodlouhé dopisy z vězení a dostávat podporu ze zahraničí?
Za minulého režimu člověk celkem dobře věděl kdo je kdo. Většině obyčejných lidí byla politika ukradená a žilo se jim rozhodně lépe než dneska. Dnes nám vládne banda složená z bývalých vexkláků, zlodějů a estébáků. Zákony jsou nastavené tak, aby když se jim na něco přijde vyklouzli bez trestu a když je nejhůř zpraví to prezidentská milost, kterými byl vyhlášený právě, Vámi opěvovaný, Havel.

1.4.2016 10:38

Tak vážení, toto si poslechněte.To je ta vaše dnešní "báječná" doba?

https://www.email.cz/download/k/MaHt2bk3VgjPINHl0pNOf3bZjhvVfsWNj-HiRTfzbj44BqmkGEO54VpJnFNm1ajfQ2G0a1Y/Nela%20L%C3%ADskov%C3%A1.mp4.

Nejde to otevřít.

1.4.2016 10:46

Tak to tedy nevím, ale mě to jde a kamarádce taky.

Zkuste tento link.
https://www.youtube.com/watch?v=a_aYIqmmzlw.

1.4.2016 11:20

Děkuji, tohle šlo otevřít. Ano to je názorná ukázka toho, jakou máme dnes, svobodu slova".

1.4.2016 11:36

A hlavní je co řekl Bělobrádek o Českých ženách.Toto by nikdo nikdy za minulého režimu neřekl.Je to ponižování žen, za minulého režimu si žen vážili.Hnus a ještě jednou hnus.
Nikomu nepřeji nic zlého, ale jestli má pan jaroslav69pokorny a jemu podobně smýšlející dcery nebo vnučky přeji jim, aby se jim rodili už jen samá muslimčata... Myslím si, že toto by psychicky nezvládli. No, co chcete to mít můžete.

1.4.2016 11:43

Faltusko, to nikomu nepřejte. To že má někdo zaslepené otce, za to ty holky nemůžou a tak strašný osud jim může přát leda takový...no Bělobrádek.

1.4.2016 12:08

Zřejmě jim to přeji i jejich rodiče a prarodiče.Jejich komentáře tomu napovídají.

1.4.2016 12:19

To máte taky pravdu.

1.4.2016 13:24
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Chovateľstvo & pestovateľstvo v kapitalizme "USA - GMO"

https://www.youtube.com/watch?v=Ejmc9Yoxwos.

1.4.2016 14:39

To je humus.Na to se nedá nic říct.

1.4.2016 15:48
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.129.7

A hlavní je co řekl Bělobrádek o Českých ženách.Toto by nikdo nikdy za minulého režimu neřekl.Je to ponižování žen, za minulého režimu si žen vážili.Hnus a ještě jednou hnus.
Nikomu nepřeji nic zlého, ale jestli má pan jaroslav69pokorny a jemu podobně smýšlející dcery nebo vnučky přeji jim, aby se jim rodili už jen samá muslimčata... Myslím si, že toto by psychicky nezvládli. No, co chcete to mít můžete.

To je dobrý. To je ta tolerantnost, o které se píše výše? Zkuste nám najít, co řekl Bělobrádek a ne co řekla nějaká dáma, že řekl Bělobrádek... Minulý režim si vážil Dr. Horákové atd.? Nebo soudíte podle toho, že dělali jednou za rok MDŽ. Mám jen 4 syny. Ovšem vnučky mám zatím 3 a jedna z nich má kořeny v Africe. A je jejich věc, koho si vezmou a jaké budou mít děti. Do toho vám je houby. Jen nechápu, proč sem vytahujete toto? Vy prostě pořád musíte hledat nějakého nepřítele jako náš současný prezident a podsouvat nám nějaké vaše domněnky.

1.4.2016 15:56
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.129.7

Pane Igore, Vy jste zde velmi správně uvedl oběti komunistického režimu. Já zcela uznávám že to byli odvážní lidé a dalo by se říci hrdinové. Jen mi nejde do hlavy, jak zároveň můžete vedle nich stavět takovou STB podlézající zrůdičku jako byl Havel. Vy, který nám tu jmenujete to jakým způsobem dokázalo STB zatočit se skutečnými odpůrci režimu, opravdu věříte tomu, že by někdo, kdo z STB úzce nespolupracoval v roli provokatéra a udavače měl možnost bydlet v Praze, psát canci, stýkat se s disidenty, psát sáhodlouhé dopisy z vězení a dostávat podporu ze zahraničí?
Za minulého režimu člověk celkem dobře věděl kdo je kdo. Většině obyčejných lidí byla politika ukradená a žilo se jim rozhodně lépe než dneska. Dnes nám vládne banda složená z bývalých vexkláků, zlodějů a estébáků. Zákony jsou nastavené tak, aby když se jim na něco přijde vyklouzli bez trestu a když je nejhůř zpraví to prezidentská milost, kterými byl vyhlášený právě, Vámi opěvovaný, Havel.

A to vám zase napovídal kdo, že V. Havel spolupracoval s STB. Domněnky a bláboly...
Dále zákony schvaluje parlament, posvěcuje senát a podepisuje prezident. Všichni jsou voleni lidem, který na ně pak nadává, že svou práci dělají blbě. To jsme partička, co? Nepřiložit ruku k dílu a jen nadávat a nadávat, jak za všechno můžou ti ostatní. Copak já můžu za to, že vám se něco nedaří a potřebujete si na někom vylít vztek?

1.4.2016 16:00
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.129.7

Zřejmě jim to přeji i jejich rodiče a prarodiče.Jejich komentáře tomu napovídají.

Vaše úsudky, že jejich komentáře tomu napovídají, vás opravňují k tomu, že byste mohla přednášet na univerzitě v Severní Koreji, v Rusku nebo Číně

1.4.2016 16:28

A to vám zase napovídal kdo, že V. Havel spolupracoval s STB. Domněnky a bláboly...
Dále zákony schvaluje parlament, posvěcuje senát a podepisuje prezident. Všichni jsou voleni lidem, který na ně pak nadává, že svou práci dělají blbě. To jsme partička, co? Nepřiložit ruku k dílu a jen nadávat a nadávat, jak za všechno můžou ti ostatní. Copak já můžu za to, že vám se něco nedaří a potřebujete si na někom vylít vztek?

No kdo by mi to povídal, například Vy. Už jenom to co tu uvádíte, jak se STB chovala k lidem, kteří jí byli opravdu nepohodlní např. Pavel Wonka a jak se chovala k Havlovi mluví za vše. A jinak vy máte pocit že lidé v roce 1989 věděli koho volí? Všichni nadšeně volili členy Občanského fóra a pak se teprve ukázalo co to je zač. Právě tato skupina lidí vymyslela ta nejhorší zvěrstva. Dnes se situace pomalu mění, ale zase lidé volí podle médií a jestli ta ukazují skutečnost je napováženou.

1.4.2016 16:30

Jinak tato diskuze mne pouze pobavila, jestli se tu někdo vzteká jste to Vy.

1.4.2016 16:32

Vaše úsudky, že jejich komentáře tomu napovídají, vás opravňují k tomu, že byste mohla přednášet na univerzitě v Severní Koreji, v Rusku nebo Číně

No a Vaše úsudky zase napovídají tomu, že jste Havlovi zřejmě dělal poskoka.A prosím, na mě se už jednou provždy vykašlete.S vámi nemíním vést žádnou konverzaci.Neboť Vaše myšlení se mi hnusí.Děkuji.

1.4.2016 16:43
králíček1

XXX.XXX.243.250

No a Vaše úsudky zase napovídají tomu, že jste Havlovi zřejmě dělal poskoka.A prosím, na mě se už jednou provždy vykašlete.S vámi nemíním vést žádnou konverzaci.Neboť Vaše myšlení se mi hnusí.Děkuji.

Paní faltuško, děkuji vám. Moc vám fandím.Ten pán buřince mi též není vůbec sympatický!

1.4.2016 18:45
laik560

XXX.XXX.72.180

Trochu odbočím od politiky a vrátím se ke králíkům. Zajímalo by mě, co byste si mysleli o člověku s nímž byste si domluvili, že vám vyčistí hnoje u králíků, dali byste mu dopředu zálohu a on místo toho by vám jednoduše nějakého toho ušáka ukradl. A co si myslíte o tom objednavateli těch prací?

1.4.2016 18:54

Ten kdo někoho okrade je neřád. A majitel, pravděpodobně důchodce, kterému už docházejí síly, ale zároveň chce svým zvířatům zajistit vše co potřebují. To je vždy nejsnažší cíl nejrůznějších darebáků.

1.4.2016 19:19

Nikdy bych nikomu nedávala peníze dopředu, dokud neodvede práci.
Vždyť o všelijakých podvodnících se mluví a píše stále.A už vůbec ne, koho absolutně dobře neznám.
Udělal jste chybu.To jste si ke králíkům pustil úplně cizího člověka?

1.4.2016 19:52
mikimajky

XXX.XXX.144.252

Presne ako píše Hexa.
Takých ľudí by som vedl na vidly napichnúť čo dokážu okradnúť bezbranných a najslabších.
To mi pohlo žlčou zasa :(

1.4.2016 23:38
viktorie

XXX.XXX.253.182

Pane s buřínkou, mám dojem že jste někde jinde, tady jsem nečetla, že se někomu nedaří a že si potřebují vylít vztek, ale je tady otevřená diskuse a každý kdo chce, tak se zkrátka přidá.Je fakt že po 27 letech už mají lidé určitý názor na vývoj ještě naší země a chtějí ho dát vědět, tak proč na ně útočíte? Do Občanského Fóra se navezlo mnoho spekulantů o kterých ti co ho zakládali samozřejmě nemuseli vědět s jakými úmysly tam jdou.Byla to doba hektická a nikdo nevěděl co vlastně bude ať to byl pan Havel, pan Din.. st. pan Kla..a ostatní, ale až další události, které se nedali již zvrátit potvrdili, že Prognostický ústav ty lidi tam infiltroval.No a pak se děli divy.Objevili se páni jako pan Dlouhý, Čermák, Ruml, Kalvoda Filip, Ježek a jim podobní a začala tzv.divoká privatizace a co se stalo, stalo se to že za mrzký peníz si lidé ač neznalí strategie kupovali podíly v různých firmách, či podnicích, které jim lidé jako pan Kocáb a jemu podobní, kteří byli finančně znalí a způsobilí a měli jisté kapitály vytunelovali.Tak se rodí zbohatlíci.Za vlády ODS a ČSSD a Černoprdelníků pod taktovkou pana Svobody se z naší země stala kolonie cizáků.Jo a ještě bych se zmínila co myslíte tím přidat ruku k dílu to myslíte volby?Ano když je potřeba jistě jdeme volit ale co naplat, když námi volení posranci se dají do hollportu se stranami se kterými nemusíme mít jako volič společný názor, to se už nás voličů tito posranci neptají.Volební období do Poslanecké sněmovny první dva roky spekulují s kým se dají do kupy a další dva roky na sebe vytahují špínu aby si zajistili další setrvání ve sněmovně popřípadě v nějakých dozorčích radách, ve státních pozicích kde berou platy od 100 000 výše spolu se zlatými padáky viz.pan Žalud a Dráhy ČR. No a po zhlédnutí paní Nely Liskové jestli je pravda, že pan Bělohrádek řekl to co paní Nela prezentuje, tak bych doporučila panu Bělohrádkovi aby nabídl pro zlepšení geografické linie našeho státu třeba svoji paní či jeptišky, které se vzdaly všech životních radostí a mohly své kláštery otevřít těmto bezvěrcům.Je to můj názor a pokud se najde někdo kdo nebude souhlasit je to jenom jeho věc.Já jsem svému státu dala tři vysokoškolsky vzdělané děti na které jsem pyšná, nemám dluhy a nejsem bezdomovec mám svůj rodinný domek, zahradu chovám havěť a jsem se svým životem spokojená. Zdravím Viktorie.

1.4.2016 23:44
viktorie

XXX.XXX.253.182

Laiku nejste moc důvěřivej a nebo jste blbec, ty kotce si snad můžete vykydat sám ne, to není zas tak strašná práce. Jo jen si berte do baráku sebranku a pak se budete divit co vám kromě ušáků zmizelo. Viktorie.

Chovatel Lada

2.4.2016 07:51
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Viktorie, pěkně to popisujete, kam nás - Komunisti za cca 70 let dotáhli...
Někde se musela projevit 40 - letá výchova KSČ, když jim bylo tlučeno do hlavy
že je vše jejich a nikdo nenese zodpovědnost, tak zde máte výsledek
komunistického učení...Možná jste se ůčastnila Kuponové privatizace, tak že
taky máte na tom podíl...Lumpárna začíná dole v obcích, kolikrát jste byla
na zasedání zastupitelstva a vy ostatní, tam začíná kontrola demokracie...
Kdo zvolil Havla za prezidenta Československa, no přeci komunisti !
Kdo je hlídací pes demokracie, občané, novináři a studenti, no a když
selhávaj, tak zde máme výsledek...
Heslo KSČ = kdo nekrade = okrádá rodinu...

2.4.2016 09:10
burgund6

XXX.XXX.33.7

Chovatel Lada napsal(a):
Viktorie, pěkně to popisujete, kam nás - Komunisti za cca 70 let dotáhli...
Někde se musela projevit 40 - letá výchova KSČ, když jim bylo tlučeno do hlavy
že je vše jejich a nikdo nenese zodpovědnost, tak zde máte výsledek
komunistického učení...Možná jste se ůčastnila Kuponové privatizace, tak že
taky máte na tom podíl...Lumpárna začíná dole v obcích, kolikrát jste byla
na zasedání zastupitelstva a vy ostatní, tam začíná kontrola demokracie...
Kdo zvolil Havla za prezidenta Československa, no přeci komunisti !
Kdo je hlídací pes demokracie, občané, novináři a studenti, no a když
selhávaj, tak zde máme výsledek...
Heslo KSČ = kdo nekrade = okrádá rodinu...

No a co velkého pro zlepšení stavu jste udělal Vy, Chovateli Laďo?

Chovatel Lada

2.4.2016 09:17
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

burgund6 napsal(a):
No a co velkého pro zlepšení stavu jste udělal Vy, Chovateli Laďo?

Hodně, stačí když se účastníte zasedání zastopitelstva a dáváte připomínky atd.
Pro obec jsem udělal stovky-hodin a to zdarma, můžu klidně pokračovat...
A co vy...?

2.4.2016 13:06
burgund6

XXX.XXX.33.7

Chovatel Lada napsal(a):
Hodně, stačí když se účastníte zasedání zastopitelstva a dáváte připomínky atd.
Pro obec jsem udělal stovky-hodin a to zdarma, můžu klidně pokračovat...
A co vy...?

Taky jsem dal spoustu připomínek a těch hodin jsem udělal ne stovky, ale určitě tisíce.

2.4.2016 13:09
kkki

XXX.XXX.254.207

viktorie napsal(a):
Laiku nejste moc důvěřivej a nebo jste blbec, ty kotce si snad můžete vykydat sám ne, to není zas tak strašná práce. Jo jen si berte do baráku sebranku a pak se budete divit co vám kromě ušáků zmizelo. Viktorie.

Viktorie, mírněte se ve výrazech.Dřív píšete, než myslíte, Co když je to starší nebo nemocný člověk, který prostě jen potřeboval pomoc!Je ovšem pravda, že platit předem, je velký nesmysl.K.

2.4.2016 14:44
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

rastislavmpavelka napsal(a):
Faltuska napsal(a):

Ani náš od 1.1.1993 - Po nežnom prevrate/revolúcii v novembri 1989, dňa 1. januára 1993 vznikla rozdelením post socialistického Československa, samostatná Česká republika a Slovenská republika.

Slovenský bankár a politik;

http://dolezite.sk/old/Hlboka_sonda_do_svedomia_exprezidenta_Michala_Kovaca_156.html

http://www.pluska.sk/plus-7-dni/domov/exprezident-michal-kovac-nema-lieky.html

Ilustračné foto - socha králik (v Plzni).

2.4.2016 15:08

Rastislavmpavelka:
Svoje jsem napsala a už mě toto téma nezajímá.Mimo jiné už je tu debata na úplně jiné téma.
Už s tím skončete, protože zde mělo být téma chovatelství před rokem 89 a ne debilní politika.

2.4.2016 16:04
králíček1

XXX.XXX.243.250

Faltuska napsal(a):

Moc málo vím. Díky této diskuzi více. Havel pozval Dalajlámu. FUJ! Slabé slovo.

2.4.2016 16:11
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Rastislavmpavelka:
Svoje jsem napsala a už mě toto téma nezajímá.Mimo jiné už je tu debata na úplně jiné téma.
Už s tím skončete, protože zde mělo být téma chovatelství před rokem 89 a ne debilní politika.

NF (národná fronta) kam patrili rôzne zväzy i zväz drobnochovateľov pred rokom 1989, bola tiež politika.

Chovatel Lada

2.4.2016 17:21
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

burgund6 napsal(a):
Taky jsem dal spoustu připomínek a těch hodin jsem udělal ne stovky, ale určitě tisíce.

Co se skrývá za tisícema hodin práce, můžete to zde napsat a kolik přípomínek se realizovalo...?

2.4.2016 17:44
viktorie

XXX.XXX.253.182

Kkki omlouvám se jestli jsem se dotkla někoho kdo jistě může být stár a nemá nikoho, kdo by pomohl vykydat u králíků kotce, ale přesto je to naivita dávat dopředu za neudělanou práci peníze.Zřejmě jde opravdu o naivního důchodce kteří je za staré školy a důvěřuje a těch je bezpočet. Neustále se o tom píše, či se uvádějí informace v Tv. Ještě se jednou omlouvám nechtěla bych nikoho urazit prosím a díky Viktorie.

Chovatel Lada

2.4.2016 19:04
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Politické procesy - Agrární venkov

http://multiweb.cz/agrarnivenkov/kolektivizace.html.

2.4.2016 20:45
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.228.8

králíček1 napsal(a):
Moc málo vím. Díky této diskuzi více. Havel pozval Dalajlámu. FUJ! Slabé slovo.

Králíčku, pozvání Dalajlámy k nám byl jeden z nejlepších počinů V. Havla. Dávejte dobrý pozor, co píšete. Tento váš názor už je na hraně.

2.4.2016 20:55
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.228.8

Králíčku, pozvání Dalajlámy k nám byl jeden z nejlepších počinů V. Havla. Dávejte dobrý pozor, co píšete. Tento váš názor už je na hraně.

Já to shrnu. Králíček položil dotaz a byl překvapen, jak je urážen. Pak žehral na dobu před rokem 1989, pak z toho byl jelen. I já jsem mu tedy poslal svůj názor. Jen názor a žádné urážky. Pouze, když si jedna paní dovolila nazvat našeho bývalého prezidenta veřejně spratkem, tak jsem reagoval. Na hrubý pytel se dává hrubá záplata. Když si někdo řekne svůj názor a nenapadá různé lidi, tak je ta diskuse OK. Pokud je někdo sprostý jako jiná paní, tak jsem požádal administrátora o vymazání toho sprostého slova. Pokud má někdo rasistické kecy, požádal jsem administrátora o odstranění. Tedy žádná cenzura. Další tady píše o někom, koho nezná, že je blbec. No a tady už troufalý králíček navrhuje kulky do hlavy. To je úroveň.
Když má někdo jiný názor, tak ho prostě zlikvidujeme.
Předkládejte své názory, zkušenosti nebo fakta, která jste schopni doložit a nebuďte sprostí. Pak by mohla mít diskuse úroveň. Králíček během diskuse změnil názor a mě obvinil (a mojí generaci), že jsem zahubil toleranci a šířím nenávist atd. Ovšem nenapsal čím, kde jsem něco takového psal? Nehledáte a neověřujete si informace a plácáte nesmysly. Samé napadání někoho jiného, nadávání, přání, aby se potomkům rodili samá muslimčata, bláboly o tom, že jim to dokonce přejeme. Další bláboly o tom, že já jsem tu napovídal, že V. Havel spolupracoval s STB. Je to marný, je to marný, je to marný. Přestože většina diskutujících tu vystupuje anonymně, tak je za své činy trestně zodpovědná. Takže prosím važte slova, když už vás rodiče nenaučili slušnému chování.

2.4.2016 21:38
bronda

XXX.XXX.98.84

Určitě tomu věříte? A nešlo jen o geopolitiku, HA... vlezdoprdelkování USA a jejich zájmům na strategické náhorní plošině?
Přečtěte si článek z parlamentních listů publikovaný 30.3.2016. Tam jsou Tibet i dalajláma vykresleni zcela jinak - rozhodně ne tak mírumilovně, jak se to podávalo dříve.

http://euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/15217-kruta-pravda-o-svobodnem-tibetu-a-dalajlamovi-obdivovanem-havlem-schwarzenbergem-a-bursikem-muceni-otroctvi-dolary-a-cia-.aspx.

2.4.2016 21:52
igor

XXX.XXX.96.23

Jiří, podle vaší práce se siamákama jsem o vás měl docela dobrou představu. Ale teď jste mne opravdu překvapil. Vy věříte parlamentním listům? To je spolu s aeronetem nejhorší propagandistická žumpa, kterou znám. To je ještě míň důvěryhodný zdroj, než bylo právo rudých. Tam byly správné aspoň zprávy o sportu a většinou předpověď počasí.

2.4.2016 22:11
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.228.8

bronda napsal(a):
Určitě tomu věříte? A nešlo jen o geopolitiku, HA... vlezdoprdelkování USA a jejich zájmům na strategické náhorní plošině?
Přečtěte si článek z parlamentních listů publikovaný 30.3.2016. Tam jsou Tibet i dalajláma vykresleni zcela jinak - rozhodně ne tak mírumilovně, jak se to podávalo dříve.

http://euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/15217-kruta-pravda-o-svobodnem-tibetu-a-dalajlamovi-obdivovanem-havlem-schwarzenbergem-a-bursikem-muceni-otroctvi-dolary-a-cia-.aspx.

Pro mě je současný dalajláma nejvyšší mravní autoritou na této planetě. Z něj vyzařuje energie. Tolerance a nenásilí. Proto si nemohu rozumět s většinou v této diskusi. O Tibetu jsem si nastudoval dost, tak vás prosím (protože Vaše diskusní příspěvky jsou slušné a beru Vás jako partnera schopného seriózní diskuze), zkuste si o něm něco najít. Díky Jarda.

2.4.2016 22:43
králíček1

XXX.XXX.243.250

Muže mne žalovat!

2.4.2016 23:04
bronda

XXX.XXX.98.84

igor napsal(a):
Jiří, podle vaší práce se siamákama jsem o vás měl docela dobrou představu. Ale teď jste mne opravdu překvapil. Vy věříte parlamentním listům? To je spolu s aeronetem nejhorší propagandistická žumpa, kterou znám. To je ještě míň důvěryhodný zdroj, než bylo právo rudých. Tam byly správné aspoň zprávy o sportu a většinou předpověď počasí.

V Tibetu jsem nebyl, sám jsem to nezažil a proto mohu jen čerpat z dostupných zdrojů a dělat si vlastní názor. Nemám samozřejmě reálně nic, čímž bych mohl doložit svoji averzi vůči Tibetu, ani nic, co by mne přesvědčilo, že se mýlím. Toto je oblast, kde je to vždy tvrzení proti tvrzení a celkové přesvědčení se skládá ze střípků, často i zdánlivě nesouvisejících. Také se říká "na každém šprochu pravdy trochu". Ale pokud jde o kroky USA v průběhu let, jsem toho názoru, že vždy šlo hlavně o jejich strategické a mocenské zájmy, o geopolitiku a o peníze, které byly určující. Proto, mohu se mýlit, ale zde se kloním k tomu, co jsem napsal bez ohledu, co nám bylo předkládáno k věření za Ha... éry. Vím, že pro mnohé byl a je tento pán mravní ikonou, které věří na slovo, ale já jsem ho a to co a jak dělal, se vší úctou, rád neměl a nemám. Kromě toho - jsme v diskusi a není důvod, proč bychom měli mít stejné názory.

2.4.2016 23:05
králíček1

XXX.XXX.243.250

Nevím, zda se mi povede skutečnost zde přiložit.

2.4.2016 23:23
králíček1

XXX.XXX.243.250

Asi se opět nepovedlo.?

2.4.2016 23:49
králíček1

XXX.XXX.243.250

bronda napsal(a):
V Tibetu jsem nebyl, sám jsem to nezažil a proto mohu jen čerpat z dostupných zdrojů a dělat si vlastní názor. Nemám samozřejmě reálně nic, čímž bych mohl doložit svoji averzi vůči Tibetu, ani nic, co by mne přesvědčilo, že se mýlím. Toto je oblast, kde je to vždy tvrzení proti tvrzení a celkové přesvědčení se skládá ze střípků, často i zdánlivě nesouvisejících. Také se říká "na každém šprochu pravdy trochu". Ale pokud jde o kroky USA v průběhu let, jsem toho názoru, že vždy šlo hlavně o jejich strategické a mocenské zájmy, o geopolitiku a o peníze, které byly určující. Proto, mohu se mýlit, ale zde se kloním k tomu, co jsem napsal bez ohledu, co nám bylo předkládáno k věření za Ha... éry. Vím, že pro mnohé byl a je tento pán mravní ikonou, které věří na slovo, ale já jsem ho a to co a jak dělal, se vší úctou, rád neměl a nemám. Kromě toho - jsme v diskusi a není důvod, proč bychom měli mít stejné názory.

Pane, já to nedokáži zde přiložit. Jestli jste odvážný a sdělite zde svoji meilovou adresu, tak přepošlu, co jsem obdržel. Vám se to možná povede sem zaslat. Budete kulit oči a všichni i H přivženci! Může přiložit adresu kdokoliv.

2.4.2016 23:58

Králíčku, můžeš vložit do Interní zprávy.

3.4.2016 00:18
králíček1

XXX.XXX.243.250

Králíčku, můžeš vložit do Interní zprávy.

Já to neumím. Přišlo to v příloze jako dopis a rozeslat všem, aby věděli kdo to je Dalajláma. Hnus! Už jen Hitler, ale na Dalajlámu neměl.

Chovatel Lada

3.4.2016 05:32
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Chovatel Lada napsal(a):

Vážení, je hezký že se zajímáte o Tibet, a řešíte problém Tibetu...
Co takhle si zamést před prahem svého domu, já myslím že máme
dost našich problémů v Český Republice, že...
Nedělejte poskoky mocnostem a politikům, kteří na venek kážou
vodu a popíjejí víno...

3.4.2016 06:57

Přestože většina diskutujících tu vystupuje anonymně, tak je za své činy trestně zodpovědná. Takže prosím važte slova, když už vás rodiče nenaučili slušnému chování.

Je to tady. J e úžasné jak zastánce demokracie, vyhrožuje trestním oznámením za názor s kterým nesouhlasí. Mezi komunisty bylo mnoho slušných lidí, daleko horší než oni byli nejrůznější udavači a provokatéři, kteří lidi přiváděli do neštěstí. Pro mne jste zcela nepochybně byl jedním z nich v době minulé i dnes.
Prosím, pokud vám to udělá radost klidně mne žalujte.

3.4.2016 08:27
králíček1

XXX.XXX.243.250

Od Havla jsme se dostali k Tibetu. Sdělte meilovou adresu a já vám zašlu a budete se moc a mo divit! Já nedokáži se přenést.

3.4.2016 09:09
rapotacka11

XXX.XXX.32.107

Přestože většina diskutujících tu vystupuje anonymně, tak je za své činy trestně zodpovědná. Takže prosím važte slova, když už vás rodiče nenaučili slušnému chování.

Je to tady. J e úžasné jak zastánce demokracie, vyhrožuje trestním oznámením za názor s kterým nesouhlasí. Mezi komunisty bylo mnoho slušných lidí, daleko horší než oni byli nejrůznější udavači a provokatéři, kteří lidi přiváděli do neštěstí. Pro mne jste zcela nepochybně byl jedním z nich v době minulé i dnes.

"Kultivovaný", svobodomyslný, úlisný slizoun.

3.4.2016 09:15
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

králíček1 napsal(a):
Od Havla jsme se dostali k Tibetu. Sdělte meilovou adresu a já vám zašlu a budete se moc a mo divit! Já nedokáži se přenést.

Moc sa divím, že to (text) neviete preniesť, nevadí...

Prosím pošlite mi to internou správou, ďakujem.

3.4.2016 09:21
bronda

XXX.XXX.98.84

králíček1 napsal(a):

Králíčku, moje adresa je veřejně na profilu. Pošlete mi to, počtu si. Díky.

Chovatel Lada

3.4.2016 09:53
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Chovatel Lada napsal(a):

ANALÝZA 17. LISTOPADU 1989

Předání moci v roce 1989 = doporučuji si to přečíst...

http://vzdělavaci-istitut.info/?q=system/files/Analyza_17_listopadu1989-Miroslav...

Chovatel Lada

3.4.2016 12:11
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Chovatel Lada napsal(a):
ANALÝZA 17. LISTOPADU 1989

Předání moci v roce 1989 = doporučuji si to přečíst...

http://vzdělavaci-istitut.info/?q=system/files/Analyza_17_listopadu1989-Miroslav...

Proces s JUDr Miladou Horákovou

http://czblog.cz/proces-s-judr-miladou-horakovou.

3.4.2016 14:37
králíček1

XXX.XXX.243.250

bronda napsal(a):
Králíčku, moje adresa je veřejně na profilu. Pošlete mi to, počtu si. Díky.

Už jsem to zaslal. Doufám, že vyjádříte názor.

3.4.2016 18:02
králíček1

XXX.XXX.243.250

Moc sa divím, že to (text) neviete preniesť, nevadí...

Prosím pošlite mi to internou správou, ďakujem.

Také jsem vám zaslal. Doufám, že se též zde vyjádříte.

3.4.2016 18:50
bronda

XXX.XXX.98.84

králíček1 napsal(a):
Už jsem to zaslal. Doufám, že vyjádříte názor.

To co jste zaslal je kompilací z několika zdrojů, z nichž některé jsem již znal. V materiálu se hodně věcí opakuje. Ale je to přesně o tom, co si o Tibetu a lámaismu myslím. Zvláště do roku 1959 nevolnický středověk se vší svojí krutostí a brutalitou.

3.4.2016 19:00
králíček1

XXX.XXX.243.250

bronda napsal(a):
To co jste zaslal je kompilací z několika zdrojů, z nichž některé jsem již znal. V materiálu se hodně věcí opakuje. Ale je to přesně o tom, co si o Tibetu a lámaismu myslím. Zvláště do roku 1959 nevolnický středověk se vší svojí krutostí a brutalitou.

Díky. Můžete to zde pověsit?

3.4.2016 19:15
čojda

XXX.XXX.48.29

Pánové a dámy, ( diskutující ) jděte už s tímto tématem do p-.
Děkuji.

3.4.2016 19:53
bronda

XXX.XXX.98.84

králíček1 napsal(a):
Díky. Můžete to zde pověsit?

To myslím si není rozumné. Pověsit by to mohl jen autor a to Vy ani já nejsme. Když někdo doslova opíše článek jiného autora, porušuje autorská práva. A ten materiál je zcela jistě kompilací cizích textů bez autorského svolení.

3.4.2016 19:54
bronda

XXX.XXX.98.84

čojda napsal(a):
Pánové a dámy, ( diskutující ) jděte už s tímto tématem do p-.
Děkuji.

Mám pro Vás jednodušší řešení - vlákno nečtěte! Děkuji.

3.4.2016 20:16
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.228.8

Víte, demokracie není to, že si můžete psát beztrestně, co vás napadne. Za prvé nevyhrožuji trestním oznámením za jiný názor, to se naučte pořádně číst. Za druhé pokud tady někdo chce diskutovat, tak musí souhlasit s podmínkami provozovatele, tudíž nemůžete psát vulgarismy, dále nemůžete jakkoliv porušovat platné zákony ČR - např. projevy rasové nesnášenlivosti. A takové příspěvky jsem dal prostě administrátorem upravit. Nevím čemu se divíte. Takže jsem jen upozornil, že pokud někdo nemá slušné vychování a chce stupňovat vulgaritu, rasismus či dokonce jako králíček napsat hloupě něco o kulce do hlavy, tak prostě musí počítat s tím, že se někdo bude bránit.

3.4.2016 20:24
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.228.8

králíček1 napsal(a):
Muže mne žalovat!

Za žalobu mi nestojíte, vyřešil jsem to s administrátorem, protože tu kulku do hlavy jste přehnal. Ještě vám dám zdarma radu. Jestli tu chcete diskutovat i nadále, přečtěte si prosím, co jste odsouhlasil za podmínky diskuse.

3.4.2016 20:29
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.228.8

bronda napsal(a):
Mám pro Vás jednodušší řešení - vlákno nečtěte! Děkuji.

Vážený příteli, mám rád lidi, kteří diskutují věcně a umí své myšlenky jasně formulovat, přestože mají jiný názor. Navíc se snažíte slušně umravnit některé diskutující. Díky.

4.4.2016 22:52
viktorie

XXX.XXX.253.182

Ahoj lidi jsem z toho co se tady vede ze řeči na rozpacích a jsem znechucena, co vím tak každý jsme si k tomuto tématu něco řekli a napsali a jistě každý víme své.Pokud budou lidé kteří na těchto vláknech a o naších odpovědích budou žádat na admininistrátorechch opravy našich názorů, či výlevů našich názorů, tak potom tento blog o vyjádření názorů nemá vůbec žádný žádný smysl.
Díky jaroslavu69poorný Viktorie.

5.4.2016 08:50
igor

XXX.XXX.0.0

V rámci korektní diskuse jsou uváděny korektní argumenty. Jestliže dojde k hrubým nadávkám, je na čase diskusi omezit.

Takže se připojuju - díky za zásah, Jaroslave.

5.4.2016 22:07
martin01

XXX.XXX.155.224

Za komára se tomu takovému zásahu říkalo cenzura! Ach demokracie opět pláče!

6.4.2016 08:50
igor

XXX.XXX.0.0

martin01 napsal(a):
Za komára se tomu takovému zásahu říkalo cenzura! Ach demokracie opět pláče!

Za komára se mohlo sprostě nadávat na vrahy z volstrýtu, to bylo popdporované a odměňované... Ale kdo se ozval s nějakou kritikou rudochů, šel rovnou sedět. Mám dojem, že mezi cenzurou a vězením je podstatný rozdíl, ale vy to třeba vidíte jinak.

Jinak bych chtěl upozornit, že se nejedná o žádnou cenzuru, pouze o eliminaci sprostých slov a urážek. Dotyčné příspěvky na vláknu zůstaly, a to přesto, že jsou ve většině případů naprosto lživé a zavádějící.

6.4.2016 12:22
horal

XXX.XXX.58.226

Je zajímavé sledovat tuhle diskuzi kam se posunula. Od chovu králiků přes Tibet k popravám v padesátych letech, politickým vězňům až k vzájemnym urážkám. Ať je to jak chce, může se vracet móda ale doba nikdy. Káždá doba má své plus a mínus. Každý má svůj život a svoje názory a ten živit je sakra krátký. Poďme se zase bavit o králicích a sdělovat si své zkušenosti a poznatky z chovu. Nechme politickou minulost spát a máteli potřebu se vyjádřit na toto téma zkuste si najít k tomu odpjídající stránky. Tohle je o fauně a to znamená o zvířatech domácích nikoliv o zvířatech politických.

6.4.2016 12:47
bronda

XXX.XXX.98.84

Také si myslím, že v této diskusi se už nikam dál posunout nemůžeme a je třeba ji uzavřít. Je vidět, Horale, že zdravý horský vzduch podporuje rozumné názory. Ale i tak by mne zajímalo, jestli v Tibetu chovají vysokohorské králíky.

6.4.2016 13:49
igor

XXX.XXX.0.0

V Tibetu chovají místo králíků jaky, dají se na rozdíl od králíků i podojit, a hlavní výhoda je, že nenosíš samici k samci, ale naopak samec nese tebe k samici

6.4.2016 13:55
králíček1

XXX.XXX.243.250

V Tibetu jsou obyčejní lidé otroci. Lámové jim kdykoliv ze své zvůle usekávali ruce a nohy! Mrzáci nemohou chovat králíky.

6.4.2016 14:04
bronda

XXX.XXX.98.84

igor napsal(a):
V Tibetu chovají místo králíků jaky, dají se na rozdíl od králíků i podojit, a hlavní výhoda je, že nenosíš samici k samci, ale naopak samec nese tebe k samici

To mi připomíná obrázek toho sovětského "superkrálíka", který tu kdysi koloval, měl cca 25 kg a kromě kožky a masa dával i mléko a snášel vajíčka.

6.4.2016 14:17
igor

XXX.XXX.0.0

králíček1 napsal(a):
V Tibetu jsou obyčejní lidé otroci. Lámové jim kdykoliv ze své zvůle usekávali ruce a nohy! Mrzáci nemohou chovat králíky.

Nevěřil bych všemu, co si přečtu na "věrohodných servrech". Lámové nikomu nemohli nic sekat, z podstaty svého náboženství. Doporučuju se králíčku vrátit na školu a doplnit si vzdělání. Pro začátek aspoň základní.

Ale jinak souhlasím s první větou vašeho příspěvku - jen otrocká práce s krumpáči umožnila vybudovat silniční a železniční spojení tibetské náhorní plošiny s centrální Čínou. Ale pozor - týká se to jen Tibeťanů, etničtí Chanové mají normální lidská práva na úrovni celé Číny.

6.4.2016 14:19
igor

XXX.XXX.0.0

bronda napsal(a):
To mi připomíná obrázek toho sovětského "superkrálíka", který tu kdysi koloval, měl cca 25 kg a kromě kožky a masa dával i mléko a snášel vajíčka.

Jo, to mi připomenulo kdysi oblíbený vtip:

Víš, že v Rusku mají kukuřici jako telegrafní sloupy?
Nekecej - tak vysokou?
Ne, tak daleko od sebe...

6.4.2016 14:45
bronda

XXX.XXX.98.84

rapotacka11 napsal(a):
Http://www.czechfreepress.cz/pavel-krivka/hrdlorezove-z-tibetskych-klasteru.html.

Velice zajímavé čtení. Jen tam nějak nevidím tu podstatu mírumilovného náboženství.

6.4.2016 14:46
igor

XXX.XXX.0.0

rapotacka11 napsal(a):
Http://www.czechfreepress.cz/pavel-krivka/hrdlorezove-z-tibetskych-klasteru.html.

To je sprostá lež, nikde v literatuře tento incident není zaznamenán.

Dohledejte si tuto dobu třeba na wiki - a zjistíte, že to bylo poněkud jinak... Vražděnými byli Tibeťané - a to jak Číňany, tak Brity. Následně Britové z Tibetu vyhnali všechna čínská vojska, snažící se o obsazení Tibetu. Tibet pak byl pod britskou kontrolou, jakákoliv agresivní akce na území sousední země by byla nemilosrdně potlačena v zárodku. Britové jen čekali na jakoukoliv záminku která by jim umožnila Tibet obsadit.

Před zveřejněním podobného nesmyslu doporučuju nejdřív nastudovat skutečnost - např. zde:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Tibet.

6.4.2016 14:46
králíček1

XXX.XXX.243.250

igor napsal(a):
Nevěřil bych všemu, co si přečtu na "věrohodných servrech". Lámové nikomu nemohli nic sekat, z podstaty svého náboženství. Doporučuju se králíčku vrátit na školu a doplnit si vzdělání. Pro začátek aspoň základní.

Ale jinak souhlasím s první větou vašeho příspěvku - jen otrocká práce s krumpáči umožnila vybudovat silniční a železniční spojení tibetské náhorní plošiny s centrální Čínou. Ale pozor - týká se to jen Tibeťanů, etničtí Chanové mají normální lidská práva na úrovni celé Číny.

A co doložené fotografie useknutých rukou a nohou? Už zaschlé a ubožáci si je drží? A co amulety ze zaschlých uší, jak jsem viděl na fotech? Co věděla civilizace o civilizaci 4 tis. m nad mořem?

6.4.2016 14:47
rapotacka11

XXX.XXX.32.107

Velice zajímavé čtení. Jen tam nějak nevidím tu podstatu mírumilovného náboženství.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Tu tam vidí ti, co mají "nastudováno".

6.4.2016 14:49
igor

XXX.XXX.0.0

Jestli je to rapotačko reakce na králíčka, tak souhlasím. Ti, co mají nastudováno na vumlu, ti to vidí.

Jinak nikdo. To je asi to třídní stanovisko, že?

6.4.2016 15:00
králíček1

XXX.XXX.243.250

bronda napsal(a):
Také si myslím, že v této diskusi se už nikam dál posunout nemůžeme a je třeba ji uzavřít. Je vidět, Horale, že zdravý horský vzduch podporuje rozumné názory. Ale i tak by mne zajímalo, jestli v Tibetu chovají vysokohorské králíky.

Pane brondo, děkuji, že jste mi nahrál a já jsem to mohl zde napsat.

6.4.2016 15:02
rapotacka11

XXX.XXX.32.107

Igor
Já jsem ke své práci a životu VUML nepotřebovala.
Nejhusněji se k minulosti vyjadřují ti, co se sami hnusně chovali,
jakoby se tím kydáním chtěli očistit sami před sebou. Nedivila bych se, že jste
pilně studoval Vy. Samozřejmě na VUMLu.

Pavel Křivka:
O vylhanosti „tibetské otázky“ jsem už napsal mnoho článků, například na server „Czech Free Press“. To nemá cenu opakovat. Letos ale články vyšly i v lokálních tištěných médiích v Pardubicích, a majiteli jedněch novin dne 29. března kvůli tomu telefonicky vyhrožovaly hned čtyři osoby, a to jednak fyzickým násilím, jednak podáním trestního oznámení. Napsal jsem totiž článek o sadistických vraždách spáchaných mnichy (lámy) a použil jsem k tomu málo známé

svědectví skotského botanika George Forresta z roku 1905.

Forrest píše například o tom, jak si lámové uřezané hlavy, končetiny a vyřezané orgány svých obětí vyvěšovali na žerdě před svými kláštery. Popisuje třeba vytržení srdce z těla francouzského jezuity Dubernarda zaživa. Nedivím se, že takové články bojovníky za svobodu Tibetu doběla rozžhaví, protože je bourán mýtus o mírumilovnosti buddhistických mnichů, přičemž se jakékoli násilí připisuje jen čínskému vojsku. Tohle je horší, než chválit lidovou Čínu. Proto má být podle představ pardubických fangličkářů vydavatel novin demokraticky odstíhán...

6.4.2016 15:09
králíček1

XXX.XXX.243.250

rapotacka11 napsal(a):
Igor

Pavel Křivka:
O vylhanosti „tibetské otázky“ jsem už napsal mnoho článků, například na server „Czech Free Press“. To nemá cenu opakovat. Letos ale články vyšly i v lokálních tištěných médiích v Pardubicích, a majiteli jedněch novin dne 29. března kvůli tomu telefonicky vyhrožovaly hned čtyři osoby, a to jednak fyzickým násilím, jednak podáním trestního oznámení. Napsal jsem totiž článek o sadistických vraždách spáchaných mnichy (lámy) a použil jsem k tomu málo známé

Forrest píše například o tom, jak si lámové uřezané hlavy, končetiny a vyřezané orgány svých obětí vyvěšovali na žerdě před svými kláštery. Popisuje třeba vytržení srdce z těla francouzského jezuity Dubernarda zaživa. Nedivím se, že takové články bojovníky za svobodu Tibetu doběla rozžhaví, protože je bourán mýtus o mírumilovnosti buddhistických mnichů, přičemž se jakékoli násilí připisuje jen čínskému vojsku. Tohle je horší, než chválit lidovou Čínu. Proto má být podle představ pardubických fangličkářů vydavatel novin demokraticky odstíhán...

Dalajlámu jako svého nejlépšího přítele pozval na hrad Havel. Pravda a láska zvítězí!

6.4.2016 15:17
igor

XXX.XXX.0.0

rapotacka11 napsal(a):
Igor

Pavel Křivka:

Já jsem vuml nestudoval. Já se svým rodinným původem bych neměl šanci se tam ani dostat, navíc mi chyběla chuť tam pobývat

Nevyjadřuju se nijak hnusně - naopak - jsem důsledně slušný. Na rozdíl třeba od vás - vaše sprosté nadávky, které v rozporu s pravidly místního fóra zveřejňujete třeba na adresu našeho prezidenta pana Václava Havla hovoří o vašem mravním i lidském profilu více než dostatečně.

Nedivím se, že zveřejňované lži někoho rozžhaví do běla - koneckonců, i já tady mařím svůj čas vyvracením zde zveřejňovaných lží. Vydavatel novin nebude stíhán za zveřejnění pravdy - byť někomu nepohodlné. Vydavatel novin ponese plnou odpovědnost za jím vydané lži. Tečka. To je podle práva, které v demokratické společnosti platí, naprosto správné.

Na rozdíl od společností totalitních - tam by byl vydavatel odsouzen za zveřejnění pravdy.

6.4.2016 15:19
igor

XXX.XXX.0.0

králíček1 napsal(a):
Dalajlámu jako svého nejlépšího přítele pozval na hrad Havel. Pravda a láska zvítězí!

Zvítězí, králíčku. Pevně tomu věřím.

Ale musíme počkat, až vymřou všichni zarytí komunisté a nebudou už dále přibývat jimi zmanipulovaní a zaslepení nevzdělanci.

6.4.2016 15:21
rapotacka11

XXX.XXX.32.107

Igor
Havel mě absolutně nezajímá a nestojí mi za to, abych se o něm vyjadřovala.
Jen jsem musela napsat, že jeden Havel vystudoval, druhý ne .
A nebylo to asi o členství v KSČ a ani o původu.

6.4.2016 15:23
bronda

XXX.XXX.98.84

I anglická wikipedie uvádí, že zbytkové otroctví bylo v Tibetu zrušeno až v roce 1959. Před tím vládl středověký teokratický feudalismus. Středověk byl brutální všude, i u nás. A v dějinách jakéhokoliv náboženství najdete krutosti, které dnešní člověk těžko chápe. Stejně tak wikipedie popisuje případy mrzačení, řezání uší, nosů a řadu dalších středověkých mučení s konkrétními odkazy do let od počátku 20 století do čínské invaze. Po obsazení Čínou byla lidská práva pošlapávána zase jinak. Takže, nedivím se, že Tibet usiluje o nezávislost, ale nemyslím, že by návrat před rok 1951, kdy jej obsadila Čína, znamenal pro většinu obyvatel nějakou velkou výhru.
Potíž je v tom, že většina autorů si pro své články vybírá ta fakta, která se jim zrovna hodí do ideologického pohledu, jež se snaží protlačit do povědomí čtenářů.

6.4.2016 15:24
igor

XXX.XXX.0.0

Pardon, rapotačko - omlouvám se vám, ty sprostoty psala vlastně faltuska, ne vy.

Omlouvám se, nějak se mi popletly vaše jména.

6.4.2016 15:33
králíček1

XXX.XXX.243.250

igor napsal(a):
Zvítězí, králíčku. Pevně tomu věřím.

Ale musíme počkat, až vymřou všichni zarytí komunisté a nebudou už dále přibývat jimi zmanipulovaní a zaslepení nevzdělanci.

V Americe žádní komunisti nevládli, ani v zemích západní Evropy a jak to tam vypadá s pravdou a lží? Časté demonstrace, ne zrovna pokojné, mnohdy krvavé! Za co? Proč? Nedávno byla demonstrace ve Francii za lidská práva, zůčastnilo se dle ČT 1,2 mil. lidí. Obdivuji váš optimismus!

6.4.2016 15:33
igor

XXX.XXX.0.0

bronda napsal(a):
I anglická wikipedie uvádí, že zbytkové otroctví bylo v Tibetu zrušeno až v roce 1959. Před tím vládl středověký teokratický feudalismus. Středověk byl brutální všude, i u nás. A v dějinách jakéhokoliv náboženství najdete krutosti, které dnešní člověk těžko chápe. Stejně tak wikipedie popisuje případy mrzačení, řezání uší, nosů a řadu dalších středověkých mučení s konkrétními odkazy do let od počátku 20 století do čínské invaze. Po obsazení Čínou byla lidská práva pošlapávána zase jinak. Takže, nedivím se, že Tibet usiluje o nezávislost, ale nemyslím, že by návrat před rok 1951, kdy jej obsadila Čína, znamenal pro většinu obyvatel nějakou velkou výhru.
Potíž je v tom, že většina autorů si pro své články vybírá ta fakta, která se jim zrovna hodí do ideologického pohledu, jež se snaží protlačit do povědomí čtenářů.

Prima, konečně někdo s kým se dá diskutovat.

Řezání nosů, uší atp. byly místní běžné tresty na celém blízkém až dálném východě - od muslimských zemí až po Japonsko. Tibet se ve svém světském soudním a trestním systému nijak nevymykal. Ale nelze to házet na lámy - ti to dělat nesměli. Když se kopaly základy pro novou lamaserii, přemisťovali se žížaly (např.), úcta k životu je pro ně opravdu úcta k životu. Kdyby láma někoho zabil nebo mučil, ublížil by tím své duši. A na to byli velice opatrní...

Tresty brutální byly, ano. Nechválím to, ani to nezastírám - ale protestuju proti tomu, že by Čína zachránila někoho před těmito tresty. Na území Číny totiž ke stejným trestům docházelo stejně běžně, jako v Tibetu nebo v Japonsku. A pozor - ani na území Číny to nebyli lámové, kteří to prováděli - byli to světští úřednici, stejně jako v Tibetu.

Navíc upozorňuju, že to co se podává jako běžná praxe až do obsazení Číny, byla už jen vzpomínka na doby dávno minulé - a to minimálně jedno století.

6.4.2016 15:34
igor

XXX.XXX.0.0

králíček1 napsal(a):
V Americe žádní komunisti nevládli, ani v zemích západní Evropy a jak to tam vypadá s pravdou a lží? Časté demonstrace, ne zrovna pokojné, mnohdy krvavé! Za co? Proč? Nedávno byla demonstrace ve Francii za lidská práva, zůčastnilo se dle ČT 1,2 mil. lidí. Obdivuji váš optimismus!

Podívejte, kdo ty demonstrace ve Francii vyvolal. Nebyli to náhodou odboráři, socialisté a komunisté? Až si to zjistíte, vraťte se do diskuse.

6.4.2016 15:53
rapotacka11

XXX.XXX.32.107

igor napsal(a):
Pardon, rapotačko - omlouvám se vám, ty sprostoty psala vlastně faltuska, ne vy.

Omlouvám se, nějak se mi popletly vaše jména.

Ano... beru...

6.4.2016 15:56
králíček1

XXX.XXX.243.250

igor napsal(a):
Podívejte, kdo ty demonstrace ve Francii vyvolal. Nebyli to náhodou odboráři, socialisté a komunisté? Až si to zjistíte, vraťte se do diskuse.

Právě čtu na teletextu, že v Aglii mladí lékaři zahájili dvoudenní stávku, v pořadí už čtvrtou od začátku roku proti připravovaným pracovním smlouvám, které znamenají snížení platů a zhoršení pracovních podmínek. Nemocnice odložili 5 tis. operací.

6.4.2016 16:00
rapotacka11

XXX.XXX.32.107

Komouši se jim tam rojí.

6.4.2016 16:04
králíček1

XXX.XXX.243.250

rapotacka11 napsal(a):
Komouši se jim tam rojí.

Podle mého, ještě nedokonalého rozumu, mají pro to asi důvod.

6.4.2016 16:14
igor

XXX.XXX.0.0

králíček1 napsal(a):
Právě čtu na teletextu, že v Aglii mladí lékaři zahájili dvoudenní stávku, v pořadí už čtvrtou od začátku roku proti připravovaným pracovním smlouvám, které znamenají snížení platů a zhoršení pracovních podmínek. Nemocnice odložili 5 tis. operací.

S ohledem na to, že ve Velké Británii se denně provádí na 142 tisíc plánovaných operací je těch 5 tisíc zřejmě výpadek jedné velké nemocnice v Londýně, ne? Nevypadla jim tam třeba náhodou elektrika, nebo tak něco?

A ty pracovní smlouvy jsou v státních zdravotnických zařízeních stejné už prakticky 30 let, připravované změny představují navýšení základních platů o méně, než si mladí lékaři představují. Jediný problém jsou lékaři s atestací z kontinentu (polští, čeští, slovenští), kteří na ty smlouvy lačně čekají - pro ně to znamená zhruba dvojnásobný výdělek než mají doma...

6.4.2016 16:45
dury

XXX.XXX.246.71

igor napsal(a):

Pane igore, Vy musíte být srašně nešťastný a neoblíbený člověk a tak Vám toto vlákno káplo do not i když původně jeho autor měl úplně jiné úmysly.

6.4.2016 16:49
igor

XXX.XXX.0.0

Nesuďte mne podle sebe, prosím.

6.4.2016 16:53
igor

XXX.XXX.0.0

králíček1 napsal(a):
Komunismus zlikvidoval drobnochovatelství. Zlepší se v budoucnu?

Jaké úmysly měl vlastně zadavatel tohoto vlákna?

6.4.2016 17:04
dury

XXX.XXX.246.71

igor napsal(a):
Nesuďte mne podle sebe, prosím.

Vidím, že na víc jste se nezmohl a to mluví za vše.

6.4.2016 17:04
králíček1

XXX.XXX.243.250

igor napsal(a):
S ohledem na to, že ve Velké Británii se denně provádí na 142 tisíc plánovaných operací je těch 5 tisíc zřejmě výpadek jedné velké nemocnice v Londýně, ne? Nevypadla jim tam třeba náhodou elektrika, nebo tak něco?

A ty pracovní smlouvy jsou v státních zdravotnických zařízeních stejné už prakticky 30 let, připravované změny představují navýšení základních platů o méně, než si mladí lékaři představují. Jediný problém jsou lékaři s atestací z kontinentu (polští, čeští, slovenští), kteří na ty smlouvy lačně čekají - pro ně to znamená zhruba dvojnásobný výdělek než mají doma...

Můžete mi vysvětlit, kam se poděl zlatý poklad 12 t zlata.?Můžete mi vysvětlit, proč tehdejší republika neměla žádné dluhy? Sice nebyly pomeranče, na které si nepůjčila. Republika měla pohledávky po světě. Proč nejsou dnes finance na všechno? V každém rezortu ministarstva chybí každotočně desetimilony. Nedávno jsem četl na TV, co matek samoživitelek žije pod hranicí chudoby. Děti ve škole nemají na obědy. V minulém režimu na ně také neměly? Měly hlad?

6.4.2016 17:08
laik560

XXX.XXX.72.180

Cit.: "S ohledem na to, že ve Velké Británii se denně provádí na 142 tisíc plánovaných operací je těch 5 tisíc zřejmě výpadek jedné velké nemocnice v Londýně, ne? Nevypadla jim tam třeba náhodou elektrika, nebo tak něco?" - nejste náhodou pořádný šulista? Myslíte, že tu diskutujete s absolventy polistopadového školství? Jako každých 420 dní se všichni občané VB musí podrobit plánované operaci? Doufám, že za operaci nepovažujete třeba vrtání zubu nebo ovázání rozbitého kolena. Jim elektrika určitě nevypadla...

6.4.2016 17:10
igor

XXX.XXX.0.0

dury napsal(a):
Pane igore, Vy musíte být srašně nešťastný a neoblíbený člověk a tak Vám toto vlákno káplo do not i když původně jeho autor měl úplně jiné úmysly.

Nejsem ze své podstaty nešťastný, nejsem neoblíbený ani nespokojený člověk. Mám rodinu, práci, koníčky. Mám své radosti i starosti.

Jakým právem mne hodnotíte? Jediný váš příspěvek do diskuse je že mne odsoudíte.

Co to vypovídá o vás? Mohl bych např. uvést, že nejste schopen relevantní diskuse, nemáte dostatečné vzdělání ani schopnost argumentovat, a tak se alespoň snažíte shodit toho, kdo tyto vlastnosti na rozdíl od vás má a je schopen doložit svá tvrzení fakty.

Ale já to neudělám - zaprvé jsem zdvořilý a zadruhé bych klesl na vaši úroveň.

6.4.2016 17:11
králíček1

XXX.XXX.243.250

igor napsal(a):
Jaké úmysly měl vlastně zadavatel tohoto vlákna?

Ze všech stran i v médiích je slyšet, že komunismus zlikvidoval úplně všechno i myšlení lidí. Chtěl jsem vědět, zda zlikvidoval i chovatelství, když zlikvidoval soukromé zemědělce.

6.4.2016 17:15
igor

XXX.XXX.0.0

laik560 napsal(a):
Cit.: "S ohledem na to, že ve Velké Británii se denně provádí na 142 tisíc plánovaných operací je těch 5 tisíc zřejmě výpadek jedné velké nemocnice v Londýně, ne? Nevypadla jim tam třeba náhodou elektrika, nebo tak něco?" - nejste náhodou pořádný šulista? Myslíte, že tu diskutujete s absolventy polistopadového školství? Jako každých 420 dní se všichni občané VB musí podrobit plánované operaci? Doufám, že za operaci nepovažujete třeba vrtání zubu nebo ovázání rozbitého kolena. Jim elektrika určitě nevypadla...

142 tis. plánovaných operací - nebo pro vás jinak,142 tis. plánovaných lékařských zákroků.

To není ovázání rozbitého kolena - to by spadalo do kategorie neplánovaných zákroků.

Vrtání zubu do této kategorie zřejmě spadá - je to plánovaný lékařský zákrok. I když, asi ne každé - jestli jde o urgentní zákrok na pohotovosti, tak to ne.

6.4.2016 17:25
králíček1

XXX.XXX.243.250

králíček1 napsal(a):
Můžete mi vysvětlit, kam se poděl zlatý poklad 12 t zlata.?Můžete mi vysvětlit, proč tehdejší republika neměla žádné dluhy? Sice nebyly pomeranče, na které si nepůjčila. Republika měla pohledávky po světě. Proč nejsou dnes finance na všechno? V každém rezortu ministarstva chybí každotočně desetimilony. Nedávno jsem četl na TV, co matek samoživitelek žije pod hranicí chudoby. Děti ve škole nemají na obědy. V minulém režimu na ně také neměly? Měly hlad?

Pane Igore, nezapomeťe mi odpovědět na toto.

6.4.2016 17:34
laik560

XXX.XXX.72.180

Čeština má jednu kouzelnou vlastnost - dle většiny světových jazykovědců je nejvýstižnějším a nejbohatším jazykem na světě, třeba určitě na rozdíl prý od Angl. nebo Něm. Zkuste příště tohoto našeho daru lépe využívat. Já třeba cítím sakra velký rozdíl mezi ter.-techn. "operace" a "lék. zákrok". A nemýlím-li se, tak se tam psalo o operacích. Jistě nechcete dávat do roviny tř. výměnu kloubu, srdce, ledviny se zaplombováním pětky vlevo nahoře.

6.4.2016 17:36
dury

XXX.XXX.246.71

igor napsal(a):
Nejsem ze své podstaty nešťastný, nejsem neoblíbený ani nespokojený člověk. Mám rodinu, práci, koníčky. Mám své radosti i starosti.

Jakým právem mne hodnotíte? Jediný váš příspěvek do diskuse je že mne odsoudíte.

Co to vypovídá o vás? Mohl bych např. uvést, že nejste schopen relevantní diskuse, nemáte dostatečné vzdělání ani schopnost argumentovat, a tak se alespoň snažíte shodit toho, kdo tyto vlastnosti na rozdíl od vás má a je schopen doložit svá tvrzení fakty.

Ale já to neudělám - zaprvé jsem zdvořilý a zadruhé bych klesl na vaši úroveň.

Nebudu se zde s Vámi dohadovat ani diskutovat.To co Vy zde provádíte není diskuse, ale arogance a pohrdání všemi a vším co Vám není po chuti. A myslím si, že tím, že pochybujete o někoho vzdělání mluví také za vše. Nebudu se zde vychloubat. Tímto jsem Vám sdělil svůj náhled na Vaše, nebudu psát diskusní příspěvky, neboť k těm to má daleko. Dále již na ty Vaše výlevy reagovat nebudu.

6.4.2016 18:01

Igore, neberte si mě do úst.Co jsem napsala za tím si stojím.Pokud jste si nevšiml tak od 2.4 nereaguji na příspěvky.

Tato diskuze už je o ničem, protože je jeden o voze a druhý o koze.

Mimo jiné přátelé, už by jste měli mít jako chovatelé jiné starosti.
Například, chodit králíkům na pampelišky a kopřivy, vyhrabávat trávu a přemýšlet o tom, zda bude letos dostatek sena a krmení.

Jinak celá diskuze je plodná jako střevní potíže, když se napijete šaratice./Musím se vyjadřovat slušně, aby pan Jaroslav a Igor neměli zase starosti s nahlášením mého příspěvku.

6.4.2016 19:09
králíček1

XXX.XXX.243.250

igor napsal(a):

Pane Igore, prosím, nezapomeňte mi odpovědět, proč jsou v Anglii čeští, polští, slovenští lékaři? Prač tam mají vyšší výdělky a ještě se jim zdají malé? Doufám, že na vše odpovíte, když jste se zůčastnil této diskuze. Vše se má dotáhnout do konce.

6.4.2016 19:39
kkki

XXX.XXX.254.207

dury napsal(a):

Sleduji toto vlákno a plně s Vámi souhlasím.Vložit sem opačný názor, než má Igor, tak se ho již nezbavíte!K.

6.4.2016 22:34
začátek

XXX.XXX.4.22

Všichni víme, že je to tak, ale Jiří to vyjádřil ve zkratce a velmi výstižně.

Výroky Jiřího Suchého:

Kapitalismus je lepší než socialismus, ale horší než jsem si myslel.

Skutečný rozdíl mezi kapitalismem a socialismem:

"V socialismu zloději kradli toaletní papír, mýdlo, tužky.

V kapitalismu zloději kradou fabriky vyrábějící toaletní papír, mýdla, tužky.

"V socialismu dělníci dostávali přebytky.

V kapitalismu, jsou dělníci přebytkem.

"V socialismu kradlo hodně lidí, ale málo. V kapitalismu krade málo lidí, ale zato hodně moc.

"V socialismu se o zlodějích psalo v černé kronice a seděl i v base.

V kapitalismu se o zlodějích píše jako o celebritách a sedí v daňovém ráji.

A ještě bonus - životní moudrost:

" Sra.ka a Alzheimer je velmi nepříjemná kombinace.Utíkáš, a nevíš kam...".

7.4.2016 08:32
borax

XXX.XXX.91.21

Igore, neberte si mě do úst.Co jsem napsala za tím si stojím.Pokud jste si nevšiml tak od 2.4 nereaguji na příspěvky.

Tato diskuze už je o ničem, protože je jeden o voze a druhý o koze.

Mimo jiné přátelé, už by jste měli mít jako chovatelé jiné starosti.
Například, chodit králíkům na pampelišky a kopřivy, vyhrabávat trávu a přemýšlet o tom, zda bude letos dostatek sena a krmení.

Jinak celá diskuze je plodná jako střevní potíže, když se napijete šaratice./Musím se vyjadřovat slušně, aby pan Jaroslav a Igor neměli zase starosti s nahlášením mého příspěvku.

Faltuško letos to vypadá na hodně slušnou travičku.

Vláhy je dost..Já jsem letos rozvezl cca 3 autovozíky uleželého ( rozloženého ) hnoje na zatravněnou plochu..
Trošku pohodil ledkem..

A už jsou ty vložené živiny znát!
O seně zatím nelze mluvit, je to vždy trošku stres...

A jiné to nebylo a nebude
Přeji Vám všem hezký prosluněný den

7.4.2016 18:42
králíček1

XXX.XXX.243.250

Pane Igore, předpokládám, když neodpovídáte na dotazy, že jste zaneprázdněn. Čekám, že mi je seriozně vysvětlíte. Děkuji.

7.4.2016 19:49

Králíčku už se na to vykašli.Jestli sis nevšiml tak už o diskuzi na to téma nemá nikdo zájem.Probírá se úplně něco jiného.Tak neprovokuj a nevyvolávej problémy.

7.4.2016 20:43
králíček1

XXX.XXX.243.250

Králíčku už se na to vykašli.Jestli sis nevšiml tak už o diskuzi na to téma nemá nikdo zájem.Probírá se úplně něco jiného.Tak neprovokuj a nevyvolávej problémy.

Paní faltuško, když vás toto téma nezajímá, tak sem nechoďte. Venujte se jiným vláknům.

7.4.2016 21:10

Ty mi nebudeš nakazovat kam mám nebo nemám chodit.

7.4.2016 21:30
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.228.8

králíček1 napsal(a):

Ne každý má čas být na ifauně každý den a ne každý má náladu odpovídat na neúplné nebo nepravdivé dotazy. Tak než vám někdo odpoví, tak zkuste upřesnit jaký zlatý poklad myslíte a ve kterém roce myslíte, že se někam poděl? Těžko se dá odpovídat, když nevíme, kterou tehdejší republiku, které roky máte na mysli, že neměla žádné dluhy? Znám lidi, kteří peníze prochlastají, profetují či prokouří a stejně jako vy se diví, že děti mají hlad. Nikdy nebyly finance na všechno, v žádné době. Tak se nedivte, že nikdo neodpovídá, protože na takto položené otázky odpovědět nejde

7.4.2016 21:35
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.228.8

králíček1 napsal(a):
Pane Igore, prosím, nezapomeňte mi odpovědět, proč jsou v Anglii čeští, polští, slovenští lékaři? Prač tam mají vyšší výdělky a ještě se jim zdají malé? Doufám, že na vše odpovíte, když jste se zůčastnil této diskuze. Vše se má dotáhnout do konce.

Tady je to s dotazy už trošku lepší, ale co čekáte za odpověď? Čeští lékaři jdou do ciziny proto, že tam dostanou zaplaceno víc. Je to otázka poptávky a nabídky. Stejně jako slovenští, ukrajinští, arabští či jiní lékaři chodí pracovat k nám. Mě na tomto třeba vadí, že český lékař tu vystuduje zadarmo a českým lidem, z jejichž peněz mohl vystudovat, alespoň nějaký čas svou prací tady nevrátí.

7.4.2016 21:46
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.228.8

A poslední... Ifauna patří k jednomu z nejlépe připravených diskusních fór a stále se vyvíjí. Občas to tu někdo sprasí svými nevhodnými příspěvky, přestože odsouhlasil podmínky diskuse.
Nyní v nich došlo ke změně ve formulaci, je to upřesněno: Uživatel nesmí v rámci webu https://www.ifauna.cz/ ukládat nebo šířit informace, jejichž obsah je v rozporu s obecně závaznými právními předpisy účinnými v České republice. Tak jsem rád, že už se podle toho chováte a pokud by přece jen někdo chtěl opakovat to, co minulý týden tak vězte, že při opakovaném porušovaní pravidel, může být zablokován přístup do diskuze a já to klidně zajistím. Myslete si o mě co chcete, já to unesu. Samozřejmě, většina se tu chová tak, že padouši jsou vždycky ti druzí. Dnes je Den Světové vzdělanosti. ZDRAVÍM SVĚTOVOU VZDĚLANOST!

7.4.2016 22:21
králíček1

XXX.XXX.243.250

Ne každý má čas být na ifauně každý den a ne každý má náladu odpovídat na neúplné nebo nepravdivé dotazy. Tak než vám někdo odpoví, tak zkuste upřesnit jaký zlatý poklad myslíte a ve kterém roce myslíte, že se někam poděl? Těžko se dá odpovídat, když nevíme, kterou tehdejší republiku, které roky máte na mysli, že neměla žádné dluhy? Znám lidi, kteří peníze prochlastají, profetují či prokouří a stejně jako vy se diví, že děti mají hlad. Nikdy nebyly finance na všechno, v žádné době. Tak se nedivte, že nikdo neodpovídá, protože na takto položené otázky odpovědět nejde

Dotazy jsem položil panu Igorovi včetně českých, polských a slovenských lékařů v Anglii. Informace byla v ČT. Zlatý poklad předal minulý režim tomuto. Minulý režim jej sdělil též od předminulého. Pan Igor na mne udělal dojem velmi vzdělaného, sečtělého a informovaného člověka, tak bych rád četl odpovšědi od něho, neboť jej jsem se tázal. Už mi k mé spokojenosti odpovídal. Když odpověděl A, pal jsem se jej i na B. Asi je zaneprázdněn? Předpokládám, že odpoví.

8.4.2016 00:45
laik560

XXX.XXX.72.180

laik560 napsal(a):
Trochu odbočím od politiky a vrátím se ke králíkům. Zajímalo by mě, co byste si mysleli o člověku s nímž byste si domluvili, že vám vyčistí hnoje u králíků, dali byste mu dopředu zálohu a on místo toho by vám jednoduše nějakého toho ušáka ukradl. A co si myslíte o tom objednavateli těch prací?

Když jsem psal tento příspěvek, tak to nebylo kvůli tomu, abych vás obeznámil s králičí kriminalitou v místních končinách, ale na tento případ jsem si vzpomněl, když jsem četl všechny ty vstupy k dnešní situaci v ČR. Tak jsem se dozvěděl od některých věci, jež jsem ani nepsal a pochybuji, že oni tento případ stopro sami znají. Nepřipomíná vám to celkem i chování voličů ve všech těch zdejších jakodemokratických volbách za poslední čtvrtstoletí? Tak jen dodatek k tomu případu: ta osoba měla tehdy skoro 78 roků a zrovna byla po operaci s nohama, takže tam byl tehdy s obtížemi pohyb s berlemi. Ten zloděj byl snad někým zase prý udán, přiznal se, ale škoda nedosáhla na trestný čin, takže nevím, jak to dopadlo.
Když se tu jedná o kradené králíky, tak jsou všichni chytří, jak týdenní vlci, dovedli by si prý poradit sami, nikomu by zálohu nedali, nikoho cizího by si nepustili do baráku atd., atd. Ale když se jedná o naše celé majetky a životy, tak se skoro všichni necháváte už čtvrtstoletí oblbovat dokola stejnými gaunery a zloději a skoro si dovolím prorokovat, že v dalších volbách naprosto stejní zločinci od vás zase ty hlasy (= záloha na bakšiš) stejně zase dostanou. Dokonce máte s těmi stranami smlouvu (= volební program), jež se však ihned po volbách stane leda toaletním papírem, přes který si ti dokola volení politici vytřou se svými voliči už pokolikáté svoje pozadí. A stejně pak nám všem přes ty svoje parlamentní čachry vlezou až do baráků a peněženek. Jenom za poslední rok se tu prosazovaly věci, jež neměl nikdo z nich ve volebním programu. A na co nachytali voliče, zase nesplnili = stejný případ, jako místo vykydání hnoje od králíků je ten dotyčný šlohl. A těmi okradenými jsou všichni, kdo tomuto systému přispívá daněmi. Tak kdo je tu pak ten naivní a důvěřivej blbec (jak se vyjádřila viktorie)?

8.4.2016 07:47

Laik560.Jenže, vy jste váš příspěvek napsal tak, že to zní, jako že se to stalo nedávno a vám a nebo někomu blízkému.Potom se nedivte, že jsme reagovali tak jak jsme reagovali.
Proč jste to nenapsal hned jak jste to myslel?Pochybuji že někdo umí na dálku číst vaše myšlenkové pochody.

8.4.2016 10:37
laik560

XXX.XXX.72.180

Cit.: "Jenže, vy jste váš příspěvek napsal tak, že to zní, jako že se to stalo nedávno a vám a nebo někomu blízkému." - jak jste k tomu přišla? Já jsem o časový horizont ani slůvkem nezavadil a už vůbec ne o vztah k těm aktérům. Ten př. je asi + - 5 let starý a toho poškozeného znám leda tak, že ho občas potkám (tak 3x do roka) a sem tam si řekneme něco k chovatelství. Nic víc. A toho zloducha neznám vůbec. Kdyby tu nebylo toto téma a ty názory na společnost, tak by mě nikdy nenapadlo to tu vůbec vzpomínat. Teď mě však ještě napadlo, že vy tímto nyní svým posledním názorem jaksi potvrzujete to, co jsem psal výše o našich většinových voličích, jež se po každých volbách skoro všichni překvapeně diví, koho si tam dokola neustále sami dosazují. Prostě čekáte od nich něco, co nikdy neslíbili nebo je volíte proto, že si do svého názvu strany dají název "demokratický", popř. toto slůvko zneužívají skoro v každé větě, přestože svým voličům utahují šrouby totality, na niž se ani souzi nezmohli. A ženské prý volí i pouze dle vizáže politiků, aniž by je zajímaly činy a názory dotyčného.

8.4.2016 12:31
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Mimochodom, k posledným voľbám na Slovensku; Falšované predvolebné prieskumy boli drahé a u niektorých zobudených občanoch nepriniesli požadovaný efekt vypláchnutia mozgu...

Po zverejnení výsledkoch volieb 2016 v Slovenskej republike, zo "svetových... médií", časť demokraticky rozmýšľajúcich slovenských voličov sa dozvedelo, že sú fašisti a teroristi!

Ilustračné foto net.

8.4.2016 14:03
viktorie

XXX.XXX.253.182

Laik 560 tak jsem se nechtěla dostat do této diskuse, ale to co jste zmínil ve Vašem prvotním příspěvku tak jsem nemohla jinak z mé strany reagovat.No a co se týče Vámi zmiňované naivity nás voličů tak jste vedle.Já od roku 1991 soukromě podnikám, jsem a vždy jsem byla pravičák i celá moje rodina.Když jsem se zklamala v ODS tak jsem přestala k volbám chodit.To že nás stát okrádá daněmi, složenkami a jak uvádíte rozhodně tím, že svůj čas lituji věnovat těm pokrytcům ve volbách na věci stejně nic nezmění.A k tomu pánovi, kterému bylo 78 let a nemohl po operaci chodit nezbývá než dodat že je mi ho líto a copak on neměl rodinu, nebo souseda ?Viktorie.

8.4.2016 14:46
králíček1

XXX.XXX.243.250

viktorie napsal(a):
Laik 560 tak jsem se nechtěla dostat do této diskuse, ale to co jste zmínil ve Vašem prvotním příspěvku tak jsem nemohla jinak z mé strany reagovat.No a co se týče Vámi zmiňované naivity nás voličů tak jste vedle.Já od roku 1991 soukromě podnikám, jsem a vždy jsem byla pravičák i celá moje rodina.Když jsem se zklamala v ODS tak jsem přestala k volbám chodit.To že nás stát okrádá daněmi, složenkami a jak uvádíte rozhodně tím, že svůj čas lituji věnovat těm pokrytcům ve volbách na věci stejně nic nezmění.A k tomu pánovi, kterému bylo 78 let a nemohl po operaci chodit nezbývá než dodat že je mi ho líto a copak on neměl rodinu, nebo souseda ?Viktorie.

Tak se dovídám negativní informace nejen zleva, ale i zprava. Dnes na TTX 15% lidí je v ČR na hranici chudoby. Kolik % lidí bylo v minulém režimu na hanici chudoby? Pan Igor mi zatím neodpovídá?!.

8.4.2016 15:14
igor

XXX.XXX.0.0

králíček1 napsal(a):

Jelikož mne opakovaně králíček vybízí k reakci, nedá se už to oddalovat. Občas musím i pracovat - jen tak malinko na mou omluvu...

Abych mohl odpovědět co nejlépe, potřebuju nejdřív upřesnění vašeho dotazu:

1, Jakých 12 t zlata, z jakého roku a z jakého zdroje jste čerpal?
2, Která republika kdy neměla dluhy a měla pohledávky?
6, Kde děti, kolik a které nemají na obědy?
7, Které období minulého režimu myslíte? Musím si sehnat zdravotnické statistiky.

Mé odpovědi:
3, Finance na všechno nejsou nikde a nikdy. Ani nebyly, ani nebudou. To leda v pohádkách létají pečení holubi do huby...
4, Chybí všude, neb je rozkradeno. Což je chyba naše, protože u moci necháváme darebáky a stále dokola je volíme. Voliči slyší na lež "Zdroje jsou - zdaníme bohaté" a nedojde jim, že stát řídí neumětelové, kteří nejsou schopní včas zaplatit smlouvu advokátovi. Navíc smlouvu blbě sepsanou a podepsanou prolhaným ožralou, který od toho teď dává ruce pryč.
5, Matky samoživitelky jsou problém, ale jejich osobní chybou je výběr partnera a náš obecný problém je, že na úkor fungujících rodin podporujeme darebáky.

8.4.2016 15:23
igor

XXX.XXX.0.0

laik560 napsal(a):

Kdybych diskutoval s absolventy polistopadového školství, měla by diskuse mnohem vyšší úroveň.

Nevím, co je šulista, ale pro vás uvedu několik faktů:
Denně je ve Velké Británii provedeno plánovaných:
- 78 tis. plastických operací
- 16 tis. ortopedických operací
- 14 tis. operací klasické chirurgie
- 11 tis. gynekologických operací
- 9 tis. stomatologických operací
- 12 tis. ostatních operací

Je to v tisících, takže součet nedá celkových 142 tis., ale jen 140 tis., ale s tím nic neudělám...

8.4.2016 15:29
igor

XXX.XXX.0.0

králíček1 napsal(a):

V Anglii jsou naši doktoři proto, že mají možnost si tam vydělat víc než tady. Vyšší výdělky tam mají proto, že jejich společnost neprošla mravním rozvratem a ekonomickým marastem, kterým jsme my museli prodírat od roku 1948 do roku 1989. Před komunistickým pučem jsme byly na špici nejrozvinutějších zemí světa. Před pádem komunistického režimu jsme byli na úrovni balkánských a blízkovýchodních zemí - čili jsme klesli zhruba o sto míst. Za uplynulého čtvrtstoletí jsme ztrátu na své původní umístění už stáhli cca o polovinu.

8.4.2016 16:00
králíček1

XXX.XXX.243.250

igor napsal(a):
Jelikož mne opakovaně králíček vybízí k reakci, nedá se už to oddalovat. Občas musím i pracovat - jen tak malinko na mou omluvu...

Abych mohl odpovědět co nejlépe, potřebuju nejdřív upřesnění vašeho dotazu:

1, Jakých 12 t zlata, z jakého roku a z jakého zdroje jste čerpal?
2, Která republika kdy neměla dluhy a měla pohledávky?
6, Kde děti, kolik a které nemají na obědy?
7, Které období minulého režimu myslíte? Musím si sehnat zdravotnické statistiky.

Mé odpovědi:
3, Finance na všechno nejsou nikde a nikdy. Ani nebyly, ani nebudou. To leda v pohádkách létají pečení holubi do huby...
4, Chybí všude, neb je rozkradeno. Což je chyba naše, protože u moci necháváme darebáky a stále dokola je volíme. Voliči slyší na lež "Zdroje jsou - zdaníme bohaté" a nedojde jim, že stát řídí neumětelové, kteří nejsou schopní včas zaplatit smlouvu advokátovi. Navíc smlouvu blbě sepsanou a podepsanou prolhaným ožralou, který od toho teď dává ruce pryč.
5, Matky samoživitelky jsou problém, ale jejich osobní chybou je výběr partnera a náš obecný problém je, že na úkor fungujících rodin podporujeme darebáky.

Tušil jsem, že jste zaneprázdněn. Omlouvámse za možná předčasnou výzvu.12 t zlata. Prý za první republiky lidé dávali zlaté dary republice. Říkal mi to děda, že nějaká větší část byla v USA. Po r.89 došlo k dělění se Slovenskem. Před r.89 republika prý neměla dluhy, jen pohledávky po světě. Dnes každý z nás dluží necelých 200 tis. kč. Bylo nedávno na TTX. Že děti nemají na obědy jsem četl nedávno též na TTX. ČT. Opakuji, že dnes na TTX 15% lidí v ČR žije na hranici chudoby. Tato informace není vydána poprvé.

8.4.2016 16:38
bronda

XXX.XXX.98.84

igor napsal(a):
Kdybych diskutoval s absolventy polistopadového školství, měla by diskuse mnohem vyšší úroveň.

Je to v tisících, takže součet nedá celkových 142 tis., ale jen 140 tis., ale s tím nic neudělám...

Jsem absolvent předlistopadového školství, proto omluvte nízkou úroveň mé reakce.

V USA bylo v roce 2014 provedeno cca 1.7 mil větších plastických operací (prsa, nos, liposukce, víčka, facelift obličeje atd.) a 15.6 mil drobných (odstraňování vrásek botulotoxinem, chemická depilace, mikrodermabraze ošetření pleti atd.) To je cca 4.567/den těch větších a 42.739/den těch drobných. V porovnání počtu obyvatel USA a GB ta čísla nějak nesedí. To by se musel změnit název GB na Great Plastic Britain. "Nešulíte" nás tak trochu?

8.4.2016 16:56
igor

XXX.XXX.0.0

Vycházím ze zveřejněných čísel - já tu statistiku nedělal, ani nijak nekontroloval. Popravdě řečeno, ani jsem nad tím nijak neuvažoval. A musím dodat - v oboru plastických operací a jejich dělení jsem naprostý laik.

8.4.2016 17:10
králíček1

XXX.XXX.243.250

igor napsal(a):
V Anglii jsou naši doktoři proto, že mají možnost si tam vydělat víc než tady. Vyšší výdělky tam mají proto, že jejich společnost neprošla mravním rozvratem a ekonomickým marastem, kterým jsme my museli prodírat od roku 1948 do roku 1989. Před komunistickým pučem jsme byly na špici nejrozvinutějších zemí světa. Před pádem komunistického režimu jsme byli na úrovni balkánských a blízkovýchodních zemí - čili jsme klesli zhruba o sto míst. Za uplynulého čtvrtstoletí jsme ztrátu na své původní umístění už stáhli cca o polovinu.

Děkuji za toto vysvětlení.

8.4.2016 17:25
laik560

XXX.XXX.72.180

igor napsal(a):

No, tak přes polovinu je jich najednou plastických, dobře. I přesto mi to přijde dosti přemrštěné, jelikož nevěřím, že by byl zdravotní stav Anglánů tak katastrofický.
Jo, u nás je to prý 20 - 30 tis. plastických - ROČNĚ.Na počet obyv. jsme asi 6x menší. Můžete o té Anglii uvést věrohodný zdroj?

8.4.2016 20:29
králíček1

XXX.XXX.243.250

Http://www.martinus.sk/?uItem=22556

Poradili mi, abych si to přečetl. Vyvěsil jsem, možná přečtou další.

8.4.2016 23:00
laik560

XXX.XXX.72.180

králíček1 napsal(a):
Tušil jsem, že jste zaneprázdněn. Omlouvámse za možná předčasnou výzvu.12 t zlata. Prý za první republiky lidé dávali zlaté dary republice. Říkal mi to děda, že nějaká větší část byla v USA. Po r.89 došlo k dělění se Slovenskem. Před r.89 republika prý neměla dluhy, jen pohledávky po světě. Dnes každý z nás dluží necelých 200 tis. kč. Bylo nedávno na TTX. Že děti nemají na obědy jsem četl nedávno též na TTX. ČT. Opakuji, že dnes na TTX 15% lidí v ČR žije na hranici chudoby. Tato informace není vydána poprvé.

To info je značně nepřesné - za 1. rep. měla ČSR zlato, jež dovezli legionáři z Ruska, kde ho jednoduše šlohli Rudé armádě ve vlaku, a to se pak stalo základem jmění v tzv. legionářské bance. To bylo jediné zlato, jež měla zpočátku 1. rep. Těsně před Hitlerem se ho podařilo vyvézt do Anglie, z něhož si pak angličtí gentlemani strhli patřičnou část za to, že vyzbrojovali naše vojáky (bránící mj. i anglické nebe) a hostili naši exilovou vládu s Benešem. Po válce si z něho pak urvali i za majetek, jež tu byl znárodněný po r.1948 a který zůstal i po odsunutých Němcích, to si zase strhli Němci. Poslední jeho várka byla vrácena z Anglie po velmi složitém vyjednávání až snad těsně před listopadem 89 (celkem dobře si to už pamatuji, jelikož to byla zpráva č.1). ČR pak musela zaplatit i válečné reparace po kolaborantském Slovenském štátu - mj. v něm byl ministrem otec našeho velkého disidenta a Havlovic kámoše - Jana Čarnogurského, jež byl mnohokrát (ale bez odpovědi) dotazován na objasnění podílu jeho otce na deportacích slov. židů do koncentráků, jeho podílu na přepadení Polska Slov. armádou společně s Němci a na podílu téže armády na bojích a zločinech v SSSR. Jako reparace nebo válečná kořist za Tisovo kolaborantství pak padla i Podkarpatská Rus.
Až po 2. svět. válce se naši obyčejní občané v jakési osvobozenecké horečce začali dobrovolně skládat svým osobním zlatem na budoucnost nové a lepší republiky, aby ho vláda "vodborníků" pod vedením, tuším snad toho největšího z "vodborníků" ekonomie, Klause vyměnila po + - 360 USD za unci za dluhopisy (= kus popsaného papíru s nezaručenou splatností). Zlato je údajně překonáno a je nemoderní. Jen tak pro info - to zlato se od té doby vyšplhalo až k 1850 USD a aktuálně nyní je někde na 1250 USD za unci. Ale asi podobnou info vám asi dal i dědeček = asi pamětník. Jinak se to dá zjistit i na netu nebo občas i v Tv. Pro mě to kdysi byla nepříjemná pravda a ještě nepříjemnější to asi bude pro ty, co nám tu pomalu začínají měnit veřejné mínění o průběhu 2. sv. války, kdy nás prý osvobodili Američani a boje na východě byly bezvýznamné.

8.4.2016 23:35
králíček1

XXX.XXX.243.250

laik560 napsal(a):
To info je značně nepřesné - za 1. rep. měla ČSR zlato, jež dovezli legionáři z Ruska, kde ho jednoduše šlohli Rudé armádě ve vlaku, a to se pak stalo základem jmění v tzv. legionářské bance. To bylo jediné zlato, jež měla zpočátku 1. rep. Těsně před Hitlerem se ho podařilo vyvézt do Anglie, z něhož si pak angličtí gentlemani strhli patřičnou část za to, že vyzbrojovali naše vojáky (bránící mj. i anglické nebe) a hostili naši exilovou vládu s Benešem. Po válce si z něho pak urvali i za majetek, jež tu byl znárodněný po r.1948 a který zůstal i po odsunutých Němcích, to si zase strhli Němci. Poslední jeho várka byla vrácena z Anglie po velmi složitém vyjednávání až snad těsně před listopadem 89 (celkem dobře si to už pamatuji, jelikož to byla zpráva č.1). ČR pak musela zaplatit i válečné reparace po kolaborantském Slovenském štátu - mj. v něm byl ministrem otec našeho velkého disidenta a Havlovic kámoše - Jana Čarnogurského, jež byl mnohokrát (ale bez odpovědi) dotazován na objasnění podílu jeho otce na deportacích slov. židů do koncentráků, jeho podílu na přepadení Polska Slov. armádou společně s Němci a na podílu téže armády na bojích a zločinech v SSSR. Jako reparace nebo válečná kořist za Tisovo kolaborantství pak padla i Podkarpatská Rus.
Až po 2. svět. válce se naši obyčejní občané v jakési osvobozenecké horečce začali dobrovolně skládat svým osobním zlatem na budoucnost nové a lepší republiky, aby ho vláda "vodborníků" pod vedením, tuším snad toho největšího z "vodborníků" ekonomie, Klause vyměnila po + - 360 USD za unci za dluhopisy (= kus popsaného papíru s nezaručenou splatností). Zlato je údajně překonáno a je nemoderní. Jen tak pro info - to zlato se od té doby vyšplhalo až k 1850 USD a aktuálně nyní je někde na 1250 USD za unci. Ale asi podobnou info vám asi dal i dědeček = asi pamětník. Jinak se to dá zjistit i na netu nebo občas i v Tv. Pro mě to kdysi byla nepříjemná pravda a ještě nepříjemnější to asi bude pro ty, co nám tu pomalu začínají měnit veřejné mínění o průběhu 2. sv. války, kdy nás prý osvobodili Američani a boje na východě byly bezvýznamné.

Děkuji vám moc za info. Toto jsm nevěděl. Něco jsem slyšel, že po rozdělení republiky na slováky připadlo cca 3,5 t. ? Touto info si rozšířili obzor určitě další. Ještě jednou díky!

8.4.2016 23:41
laik560

XXX.XXX.72.180

viktorie napsal(a):

Tak to jste mě fakt pobavila. Klaus byl prý pro baby tahák - fešák, tak to jediné byl snad důvod vaší volby. Slušný nebo myslící člověk ho za ty jeho předvolební hlouposti snad nikdy nemohl volit. A jeho činy po 20 letech v politice snad ty přemýšlivé nemohou překvapit. Možná kdyby tehdy lidi do politiky dosadili místo něho nějakého kasaře přímo z hradu (třeba Valdic), neměl by stát tolik dluhů (i z pytláků bývali nejlepší hajní - prý).
Co se týče mého známého, tak jeho rodinné podmínky až tak neznám. Každopádně v dnešní době je celkem normální, že si na práce pozvete i řemeslníka a rozhodně s tím neobtěžujete rodinu nebo souseda. Ono je to o lidech a stupni jejich drzosti, jehož základem je morální rozklad společnosti. Někomu totiž stačí vysvětlit, jinému domluvit, na někoho platí leda bič a na ty poslední leda prach a Pb či pevné laso.

9.4.2016 20:42
viktorie

XXX.XXX.253.182

Tak pane či paní laik560 ve svém příspěvku jsem se nezmiňovala o panu Klausovi ale o ODS jako o pravicovém programu který v 90 letech měl pro mne nějaký prospekt a význam, ale který se díky koalicím s dalšími stranami úplně změnil a celek vyzněl tzv.naprázdno.Takže jsme se dožili divoké privatizace za pana Klause st. a jako pan Ježek, Čermák a jiní, kteří byli jako zástupci bývalého Občanského Fóra.a kteří nám občanům vysvětlovali co je správné. V 90 letech jsme nikdo neměl vůbec potuchy co je politika načež, aby jsme věděli co je pro nás lidi to tzv.správné.Dá se říct, že dnes je každý po boji generál ale co tehdy? Jo abych Vás pane či paní vyvedla z omylu tak pan Klaus st.nebyl a není můj typ, je typ zahleděnej do sebe a sebestřednej až narcistickej člověk, kterému životní realita obyčejných lidí nic neříká.A k Vaší odpovědi z předchozího dotazu ohledně toho vašeho známého
jehož rodinné podmínky neznáte je sice v dnešní době normální, že si pozvete do domu řemeslníka a pokud na to máte ale pokud je rodina pospolu, tak se vždycky najde někdo kdo má možnost pomoci i v té rodině a bez cizích! Pane či paní pokud rodina drží pohromadě tak se se drzosti
čelit snáz. Viktorie.

10.4.2016 11:18
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.228.8

Pro ty, kteří nadávají na současné poměry a vlastně i ty minulé, si dovoluji připomenout slova Výše zmíněného Karla Kryla, které zveřejnil jistý večerník v létě 1993. Byl to písničkář, vynikající básník, ale hlavně uměl poměrně přesně pojmenovat problém.
"Lidi tenkrát (1989) chtěli něco jiného, jenom si o to nedokázali říct. A to mě dost mrzí, protože systém, který tady je, není ten nejlepší. Demokracie předpokládá angažovaného občana, který je občansky neposlušný. Tedy ne spokojené otroky, ale lidi, kteří se zajímají, co se kolem nich děje, a dokáží vytrčit "zadek", když je třeba.".

10.4.2016 20:38
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.228.8

A vy tomu Pjakinovi něco věřite? Já radši používám důvěryhodné zdroje.

10.4.2016 22:44
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

A vy tomu Pjakinovi něco věřite? Já radši používám důvěryhodné zdroje.

Napr.?

11.4.2016 07:32
králíček1

XXX.XXX.243.250

Https://www.youtube.com/watch?v=n4JrvQd3yyE

Pomohou muslimové k rozvoji chovatelství? Slováci to už řeší.

11.4.2016 14:56
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.129.7

Napr.?

Například ihned.cz a tam uváděné komentáře Tomáše Sedláčka, nebo demagog.cz, taky dvtv aktuálně.

11.4.2016 16:43
laik560

XXX.XXX.72.180

viktorie napsal(a):
Tak pane či paní laik560 ve svém příspěvku jsem se nezmiňovala o panu Klausovi ale o ODS jako o pravicovém programu který v 90 letech měl pro mne nějaký prospekt a význam, ale který se díky koalicím s dalšími stranami úplně změnil a celek vyzněl tzv.naprázdno.Takže jsme se dožili divoké privatizace za pana Klause st. a jako pan Ježek, Čermák a jiní, kteří byli jako zástupci bývalého Občanského Fóra.a kteří nám občanům vysvětlovali co je správné. V 90 letech jsme nikdo neměl vůbec potuchy co je politika načež, aby jsme věděli co je pro nás lidi to tzv.správné.Dá se říct, že dnes je každý po boji generál ale co tehdy? Jo abych Vás pane či paní vyvedla z omylu tak pan Klaus st.nebyl a není můj typ, je typ zahleděnej do sebe a sebestřednej až narcistickej člověk, kterému životní realita obyčejných lidí nic neříká.A k Vaší odpovědi z předchozího dotazu ohledně toho vašeho známého
jehož rodinné podmínky neznáte je sice v dnešní době normální, že si pozvete do domu řemeslníka a pokud na to máte ale pokud je rodina pospolu, tak se vždycky najde někdo kdo má možnost pomoci i v té rodině a bez cizích! Pane či paní pokud rodina drží pohromadě tak se se drzosti
čelit snáz. Viktorie.

S vámi je teda sranda. A odpovědí tu budu parafrázovat jednoho svého kámoše: " Tak program ODS měl nějaký prospekt a význam(?!), tak jste jim teda věřila(?!). Hmm. Ale svou dceru byste mi určitě nepůjčila. A přitom bych vám ji určitě pak celou vrátil." Upozorňuji, že je to leda parafráze a nic osobního, ale naprosto přesně to vyjadřuje vaše myšlení.
Paní, už v těch 90. letech muselo být každému jasné, že se v té straně schází smečka největších gaunerů, jež 80. roky z těch veksláků a různých šmelinářů mohly vygenerovat. A když jejich hlásná trouba (Klaus) za potlesku celých náměstí (osobní zkusenost) přednesla zhruba tento volební program:
1) neznám špinavé peníze = nedají se poznat od těch zdaněných, a proto s nimi musíme počítat v privatizaci
2) čelní sklo musí být co největší a zpětné zrcátko leda symbolické, abychom se do něho nemuseli dívat = nebudeme se starat o minulost lidí, co si kupují na dluh státní majetek a za jaké peníze se vlastně kupuje a jak k nim vlastně přišli
3) inflace je do určité míry zdravá = jinými slovy - všem těm poctivým hlupákům střádalům znehodnotíme jejich úspory za neustálého oblbování sliby o dohnání Rakouska v životní úrovni,
tak jsem už tehdy věděl, jak to jedině musí dopadnout - a dopadlo to ještě hůř. Pár lidí tam tehdy sice kroutilo hlavami, ale drtivá většina byla v euforii.
Vy potřebujete radit, co je správné? Vždyť všechno jsou jenom jednoduché kupecké počty.

11.4.2016 16:53
laik560

XXX.XXX.72.180

Pro ty, kteří nadávají na současné poměry a vlastně i ty minulé, si dovoluji připomenout slova Výše zmíněného Karla Kryla, které zveřejnil jistý večerník v létě 1993. Byl to písničkář, vynikající básník, ale hlavně uměl poměrně přesně pojmenovat problém.
"Lidi tenkrát (1989) chtěli něco jiného, jenom si o to nedokázali říct. A to mě dost mrzí, protože systém, který tady je, není ten nejlepší. Demokracie předpokládá angažovaného občana, který je občansky neposlušný. Tedy ne spokojené otroky, ale lidi, kteří se zajímají, co se kolem nich děje, a dokáží vytrčit "zadek", když je třeba.".

Pane, v demokracii jsou na vše volby. A kdyby tyto něco změnily, už by je dávno zakázali.
K. Kryl byl tehdy asi jediným slušným na těch tribunách. Pamatuji, že se nakonec vyjádřil, cit.: "Vašku, ty jsi prase!" Pak odjel do Němec, kde za nějakou dobu zemřel. A asi byl někomu fakt trnem v oku, jelikož ho už v médiích moc neukazovali, spíše vůbec. A to už těch výročí měl celkem dosti.

11.4.2016 17:57
bronda

XXX.XXX.98.84

V této diskusi se přidám na stranu Viktorie. Pokud jste v roce 1990 tak přesně odhadnul co bude a jak se bude vyvíjet ODS v průběhu desetiletí, či zda způsob privatizace bude dobrý, či špatný a přiživí se na ní lecjaký zloděj (a že jich bylo bez ohledu na strany) a věděl jste, že už tehdy jsou tam samí gauneři, pak jste lhář nebo osvícený prorok a vizionář. Já jsem vždy volil ODS a nestydím se za to. Volil jsem je až do doby, kdy byl "odejit" Petr Nečas, jehož znám osobně z Tesly. Více mi vadila a vadí politika socialistů, kterou považuji za populistickou a nevěřím jim a lidovců (kam vítr, tam plášť). Osobně nesnáším ani našeho bývalého mininistra financí s teplým místečkem ať byla pravá, či levá vláda. A ať byl Klaus sebevíce sebestředný a dělal chyby, měl svůj názor a stál si za ním. Vždy jsem si ho vážil a mým prezidentem je dodnes. To neplatí o druhém Václavovi a grupě disidentů kolem něho.

K tomuto nezamýšlenému výlevu jsem se nechal vyprovokovat Vaší reakcí na Viktorii a dále to již nebudu rozebírat, protože politické přesvědčení a víra je každého osobní věc, vychází z různých životních zkušeností, poznatků a očekávání i kontaktů s konkrétními politiky, kteří danou stranu reprezentovali v daných regionech.
Vysmívat se někomu za to, proč a komu ve které době věřil je dost velká ubohost.

11.4.2016 19:06
králíček1

XXX.XXX.243.250

bronda napsal(a):
V této diskusi se přidám na stranu Viktorie. Pokud jste v roce 1990 tak přesně odhadnul co bude a jak se bude vyvíjet ODS v průběhu desetiletí, či zda způsob privatizace bude dobrý, či špatný a přiživí se na ní lecjaký zloděj (a že jich bylo bez ohledu na strany) a věděl jste, že už tehdy jsou tam samí gauneři, pak jste lhář nebo osvícený prorok a vizionář. Já jsem vždy volil ODS a nestydím se za to. Volil jsem je až do doby, kdy byl "odejit" Petr Nečas, jehož znám osobně z Tesly. Více mi vadila a vadí politika socialistů, kterou považuji za populistickou a nevěřím jim a lidovců (kam vítr, tam plášť). Osobně nesnáším ani našeho bývalého mininistra financí s teplým místečkem ať byla pravá, či levá vláda. A ať byl Klaus sebevíce sebestředný a dělal chyby, měl svůj názor a stál si za ním. Vždy jsem si ho vážil a mým prezidentem je dodnes. To neplatí o druhém Václavovi a grupě disidentů kolem něho.

K tomuto nezamýšlenému výlevu jsem se nechal vyprovokovat Vaší reakcí na Viktorii a dále to již nebudu rozebírat, protože politické přesvědčení a víra je každého osobní věc, vychází z různých životních zkušeností, poznatků a očekávání i kontaktů s konkrétními politiky, kteří danou stranu reprezentovali v daných regionech.
Vysmívat se někomu za to, proč a komu ve které době věřil je dost velká ubohost.

Přivedli jste mne na myšlenku, o které jsem nepřemýšlel. Až půjdu k volbám, koho volit?
Z tohoto vlákna vychází komunisté, že jak mnozí uváděli, žilo se lépe. Majetek nezpronevěřili. Nebo vůbec nevolit?

11.4.2016 19:38
bronda

XXX.XXX.98.84

králíček1 napsal(a):
Přivedli jste mne na myšlenku, o které jsem nepřemýšlel. Až půjdu k volbám, koho volit?
Z tohoto vlákna vychází komunisté, že jak mnozí uváděli, žilo se lépe. Majetek nezpronevěřili. Nebo vůbec nevolit?

Komunisté ukradli co se dalo před revolucí a ti překabátění + další hladoví zase po ní. To si nevyberete. Pokud by se dostali znovu k moci a začali neomezeně naplňovat své představy, asi by se Vám to vůbec nelíbilo. To, že byly určité jistoty za socialismu neznamená samo o sobě, že se žilo celkově lépe. Žilo se jinak a za jiných podmínek, které už nikdy nebudou stejné. Je jiná doba. Osobně nevím, koho na současné scéně volit. Nikde nevidím záruky toho, že se stane demokracie skutečně tím, co chceme. Snad se časem objeví nová generace politiků, kteří budou, více než na sebe, hledět na blaho lidu. Ale to jsem asi moc optimista.

11.4.2016 20:24
králíček1

XXX.XXX.243.250

bronda napsal(a):
Komunisté ukradli co se dalo před revolucí a ti překabátění + další hladoví zase po ní. To si nevyberete. Pokud by se dostali znovu k moci a začali neomezeně naplňovat své představy, asi by se Vám to vůbec nelíbilo. To, že byly určité jistoty za socialismu neznamená samo o sobě, že se žilo celkově lépe. Žilo se jinak a za jiných podmínek, které už nikdy nebudou stejné. Je jiná doba. Osobně nevím, koho na současné scéně volit. Nikde nevidím záruky toho, že se stane demokracie skutečně tím, co chceme. Snad se časem objeví nová generace politiků, kteří budou, více než na sebe, hledět na blaho lidu. Ale to jsem asi moc optimista.

Položim neuskutečnitelnou otázku. Kdyby nepřišel k volbám vůbec nikdo. Přišel jen jeden volič. Vládla by ta strana toho voliče?

11.4.2016 20:41
igor

XXX.XXX.96.23

bronda napsal(a):

Připomenulo mi to Masarykovo "Je třeba výměny tří generací, než se k moci dostanou slušní lidé, vychovaní slušnými lidmi zrozenými ve slušné společnosti. Až potom budeme mít zdravou republiky, vedenou dobrými politickými činiteli."

Byl to chytrý pán. Když to vezmu na dnešek, neodešla zatím na věčný odpočinek ani jedna generace. Možná i proto to tady tak vypadá.

11.4.2016 21:05
laik560

XXX.XXX.72.180

bronda napsal(a):

Pane, na ty fantasmagořiny nemusel tehdy být nikdo ani prorok ani vizionář. Stačil vždy zdravý logický úsudek. Normální uvažující člověk už tehdy věděl, že kdo obhajuje zločin, je sám zločinec. Kdo lže, ten i krade a může i zabít. A lhářů tam tehdy na tom pódiu stálo přehršel. No, a s tím očarováním tím upocencem Nečasem jste mě teda dostal. Je on vůbec chlap s názorem? Jaký je tam mezi nimi rozdíl? Před volbami slibují všichni a po volbách si dělají, co chtějí - zase všichni. Myslíte si, že jsou lidi blbci? Stačí leda to žvanění v posledním roce k Ukrajině, Rusku, Číně a Sýrii, ke školství atd.. A řeší leda svoje minulé chyby (změny a úpravy zákon). Přínos všech nula.
Ubohost je vysmívat se postiženým, ne zdravým bez rozumu. Koho si kdo volí, je jeho věc. Ale nemůžete po mě chtít litovat někoho, o němž vím, že ten bor.el sám volil nebo mu fandil. Politické přesvědčení a víra je vaší věcí leda do doby, dokud na ni nezačnou doplácet svojí existencí ostatní, jež to vidí jinak. Pak musí logicky dojít ke střetu. Ale zase jsme u logiky a tu vy rád nemáte, takže končím.

11.4.2016 21:54
bronda

XXX.XXX.98.84

Bravo, Laiku560! Jen jste mi potvrdil názor, který jsem si o Vás "logicky" udělal. Zřejmě jste byl v oněch létech skalní rudý volič. Pokud končíte, jak píšete, jenom dobře.

11.4.2016 22:23
igor

XXX.XXX.96.23

bronda napsal(a):
Bravo, Laiku560! Jen jste mi potvrdil názor, který jsem si o Vás "logicky" udělal. Zřejmě jste byl v oněch létech skalní rudý volič. Pokud končíte, jak píšete, jenom dobře.

Předběhl jsi mne. Lépe bych to nevystihl.

11.4.2016 23:19
rapotacka11

XXX.XXX.32.107

/a-pravda-je-venku...html
- za slovem venku mají být 4 tečky fauna "povoluje" jen tři...

11.4.2016 23:33
rapotacka11

XXX.XXX.32.107

Omylem napsáno 2x - a vymazáno, pardon...

12.4.2016 00:01
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Prvý krok; http://www.magazin-zdroj.estranky.cz/

Druhý krok; A pravda je venku... 8.4.2016, A je to venku... po 25 letech promluvil J. Stráský...šokující!

12.4.2016 00:19
králíček1

XXX.XXX.243.250

Pane laik 560. Vy nejste žádný laik! Jste velmi sečtělý, znalý člověk.! Je velmi dobře, že jste vstoupil do diskuze!

12.4.2016 00:31
laik560

XXX.XXX.72.180

bronda napsal(a):

Celou dobu tu píšu o logice a vy s Igorem stále nechápete nic, co to znamená. Znáte - "včera rudý, modrý dnes, já jsem zloděj z ODS"? Jako bych se trefil...
Před chvílí debatila v Tv vaše "Lolobridžida" z ODS - prý "vystudovaná" knihovnice Němcová, co stála u všech zlodějen od 90. let a přitom si "prý ničeho nevšimla". Tak se tam pořád snažila moralizovat národ, rozdávat svá moudra co je a už není demokratické, ale já jsem si ve skutečnosti přál vidět její zjev, jak byla kdysi přistižená s těmi kradenými rohlíky v sámošce nebo jak na ni vyzvonili zneužívání tehdy služebního auta její rodinou. To byla totiž její skutečná tvář - zlodějna a podfuky. A nezlobte se, ale těmto lidem mohl už i v té nedávné minulosti věřit leda stejný zloděj nebo pořádný hlupec, prostě výkvět pravdy a lásky.
Jo, a víte, že ten váš zbožňovaný Klaus prý měl 2x podanou přihlášku do KSČ? A víte, že jeho žena je dcerou bývalého vysokého komunistického fcionáře? A dovedl byste nám tu vysvětlit, jak se tento "pravičák" z prognostického ústavu dostal i se svou ženou v době největší komunistické totality na roční stáž (1969) do jůesej? Já se přiznám, že mě ještě ani v roce 89 souzi nepustili ani do Rakous, vy skalní rudoši i s celou ODS.

12.4.2016 08:41
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Prvý krok; http://www.magazin-zdroj.estranky.cz/

Druhý krok (klik tu); Z parlamentu... 11.4.2016 Z vystoupení A. Babiše

12.4.2016 09:37
bronda

XXX.XXX.98.84

laik560 napsal(a):
Celou dobu tu píšu o logice a vy s Igorem stále nechápete nic, co to znamená. Znáte - "včera rudý, modrý dnes, já jsem zloděj z ODS"? Jako bych se trefil...
Před chvílí debatila v Tv vaše "Lolobridžida" z ODS - prý "vystudovaná" knihovnice Němcová, co stála u všech zlodějen od 90. let a přitom si "prý ničeho nevšimla". Tak se tam pořád snažila moralizovat národ, rozdávat svá moudra co je a už není demokratické, ale já jsem si ve skutečnosti přál vidět její zjev, jak byla kdysi přistižená s těmi kradenými rohlíky v sámošce nebo jak na ni vyzvonili zneužívání tehdy služebního auta její rodinou. To byla totiž její skutečná tvář - zlodějna a podfuky. A nezlobte se, ale těmto lidem mohl už i v té nedávné minulosti věřit leda stejný zloděj nebo pořádný hlupec, prostě výkvět pravdy a lásky.
Jo, a víte, že ten váš zbožňovaný Klaus prý měl 2x podanou přihlášku do KSČ? A víte, že jeho žena je dcerou bývalého vysokého komunistického fcionáře? A dovedl byste nám tu vysvětlit, jak se tento "pravičák" z prognostického ústavu dostal i se svou ženou v době největší komunistické totality na roční stáž (1969) do jůesej? Já se přiznám, že mě ještě ani v roce 89 souzi nepustili ani do Rakous, vy skalní rudoši i s celou ODS.

O tom, Vy "logiku" tu ale řeč nebyla. Před rokem 1989 málokdo znal Klause a ODS vznikla teprve v dubnu 1991. Lidi byli rádi, že je pryč socialismus a ODS byla zpočátku jedinou pravicovou silou, která měla co říci. Proto také v prvých volebních obdobích pravice vítězila. Vystřízlivění přišlo mnohem, mnohem později, ale zloději přicházeli stále noví. To Vám také Viktorie napsala.
Ozval jsem se proto, že jste ji napadl, že v 90-tých létech věřila ODS, kdežto Vy jste hned věděl, že jsou to gauneři, což Vám nevěřím ani trochu. Po 26 létech je v každé hospodě chytrolínů spousta. To, co uvádíte je pravda, ale dozvídal jste se to postupně, jako většina ostatních.
To, co se dělo, a myšlenky jak privatizovat, dobře popisoval článek od Stráského, který sem dal Pavelka. I to, proč tehdy přikročili k řízenému "rozkradení" republiky.
Mimochodem, přesvědčení je "osobní" věc, ať již s tím souhlasíte, či nikoliv. Poškozovat Vás může jen, pokud se toto přesvědčení promění v aktivní činnost za jeho prosazení. A i pak, pokud jsme v demokracii, má každý na svůj názor právo. Diskutujte, uvádějte fakta a fakty vyvracejte názory a mýty druhých. Nikdo není neomylný a nové poznatky každý rád přivítá. Pokud si ale myslíte, že pravdu máte jen Vy a tedy to Vám dává právo druhé urážet, zesměšňovat a jejich názory potlačovat, řadíte se hluboko před rok 1989.

12.4.2016 10:15
laik560

XXX.XXX.72.180

Nikde jsem netvrdil, že jsem kohokoliv z těch gaunerů před tím znal, stačilo mi však jediné jejich vystoupení v Tv nebo dokonce na mítinku, abych věděl, s kým máme tu čest. A ty hlavní důvody - perly z Klausových projevů a donekonečna jeho omílaných pseudomoudrostí, jsem popsal už nahoře. A nereagovat na to mohl snad jedině stejný zloděj nebo řádný trouba. Ve svém životě jsem potkal už mraky lidí a v drtivé většině jsem je vždy přečetl dříve, než by sami čekali. Vždy jsem věděl, s kým mám tu čest. Stačilo k tomu vždy pár jejich slov. Takže chlubit se jejich podporou i pro jediné volební období je prostě legrační. Mnohým lidem velmi chybí i znalost starých lidových zkušeností a pranostik. Pak by se jim jiní nemuseli smát.
Zkuste si přeložit do srozumitelštiny třeba toto: "běžný člověk se opálí o horká kamna leda 1x.".

12.4.2016 10:58
igor

XXX.XXX.0.0

Prosil bych do češtiny přeložit tuto vaši větu: "běžný člověk se opálí o horká kamna leda 1x.".

Já se teda opálím normálně od slunce, ale o kamna se maximálně opřu (když se v nich zrovna netopí). Jestli mám ostatní vaše slova posuzovat podle této věty, dost pochybuji o vaší jasnozřivosti.

Ale jinak bych měl malou prosbu - když tak všechno prokouknete dopředu, napište mi prosím čísla která vyjdou v neděli ve sportce. Klidně se s váma rozdělím napůl o výhru

12.4.2016 11:44
laik560

XXX.XXX.72.180

Jo, Jo. Podezření tu bylo. Aniž bych se ptal, sám jste odvětil. Ale jinak vím, že obyčejná pravda bolí. A dělit se zbytečně s někým o jakoukoliv výhru? Vy to neznáte o těch horkých kamnech? Nebo - "když ptáčka lapají..."? Škoda, že ten rozum aspoň někde nepůjčují. Můj táta vždycky dříve vykládal, cit.: "Z opice se člověk vyspí, z horečky se vypotí a vyspí, jen z blbosti se nevyspí ani nevypotí, ale většinou se na ni zase neumírá. Přesto smrtelné mohou být všechny." Tak si vyberte.

12.4.2016 12:41
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

igor napsal(a):
Prosil bych do češtiny přeložit tuto vaši větu: "běžný člověk se opálí o horká kamna leda 1x.".

Já se teda opálím normálně od slunce, ale o kamna se maximálně opřu (když se v nich zrovna netopí). Jestli mám ostatní vaše slova posuzovat podle této věty, dost pochybuji o vaší jasnozřivosti.

Ale jinak bych měl malou prosbu - když tak všechno prokouknete dopředu, napište mi prosím čísla která vyjdou v neděli ve sportce. Klidně se s váma rozdělím napůl o výhru

Nerád vstupujem do osobného konfrontačného dialógu, ktorý zavádza podstatu problému o „podvode/špekulácii“ československého nežného patentu (prevratu/revolúcii).

Výhry športky v elektronickej podobe sú dopredu jasnovidcami „vymakané“.

12.4.2016 12:56
bronda

XXX.XXX.98.84

Nerád vstupujem do osobného konfrontačného dialógu, ktorý zavádza podstatu problému o „podvode/špekulácii“ československého nežného patentu (prevratu/revolúcii).

Výhry športky v elektronickej podobe sú dopredu jasnovidcami „vymakané“.

V tom šachovém automatu hrával Phillidor a pak další šachisté malého vzrůstu.

13.4.2016 18:29
králíček1

XXX.XXX.243.250

Dle tohoto vlákna a smýšlení zde přispívajících jsem došel k názoru, že až půjdu k volbám, zbývá mi jediná strana, kterou volit a to jsou komunisté. Očistila se od těch špatných. Ti odešli do ODS a dalších stran. Zbyli jen ti čistí, Ti noví, co vstoupili, tak určitě s nezištnými úmysly. V takových je záruka, že nezklamou svými sliby.

13.4.2016 19:55
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Milý králíček1, ako veriaci verím, že v „očistci“ všetci očistime sa. Tiež ľavicoví, pravicoví, obojpohlavní komunisti.

Ilustračný portrét autora rozpravy Utopia, Sv. Tomáš More/Thomas More/Thomas Morus (1478-1535). Autor portrétu Hans Holbein (1497-1543).

13.4.2016 19:56
igor

XXX.XXX.96.23

Máte pravdu, třeba takové soudružce Semelové se dá věřit - jak se dostane demokratickýma volbama k moci, začne zavírat a týrat lidi. Její úmysly jsou jednoznačně čisté.

14.4.2016 11:53
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

igor napsal(a):
Máte pravdu, třeba takové soudružce Semelové se dá věřit - jak se dostane demokratickýma volbama k moci, začne zavírat a týrat lidi. Její úmysly jsou jednoznačně čisté.

Http://halonoviny.com/poslankyne-kscm-milada-horakova-si-smrt-zaslouzila/.

14.4.2016 12:48
viktorie

XXX.XXX.253.182

Zdravím bronda a děkuji, že jste se mne zastal a ten příspěvek od rastilavmpavelka taky nemá chybu.Po 26 letech promluvil Stránský a o čem jsem já ve svém příspěvku psala a nejen o svém zklamání z polistopadové situace. Viktorie.

14.4.2016 15:45
králíček1

XXX.XXX.243.250

viktorie napsal(a):
Zdravím bronda a děkuji, že jste se mne zastal a ten příspěvek od rastilavmpavelka taky nemá chybu.Po 26 letech promluvil Stránský a o čem jsem já ve svém příspěvku psala a nejen o svém zklamání z polistopadové situace. Viktorie.

Oaní Viktorie, když Vás ODS zklamala, můžete sdělit, které straně byste byla ochotna dát has.?Děkuji za upřímnost.

14.4.2016 23:18
viktorie

XXX.XXX.253.182

Vážený králíčku1 tedy upřímně v roce 1994 mě oslovila strana Phdr Miroslava Sládka který pocházel z našeho kraje a program jeho strany mě a mým přátelům vyhovoval, tehdy Republikánská strana pod vedením Phdr.Miroslava Sládka hlásala to co se v dnešní době děje.Ale bohužel nebyla tato politická strana ve správný čas a na správném místě v době kdy byl pan Havel na hradě s paní Dášou tak byly tlaky na naší stranu jak ji umlčet a znemožnit., Jak to dopadlo díky médiím to víme.Na zloděje na které jsme jako strana ukazovali tak to vše se proti nám jako straně obrátilo a co z nás udělali - zloděje?.Tak co dělají Sociální demokraté teď jsou stejní a byli vždycky zloději.Pane ve straně u Phdr.Sládka jsem pracovala jako asistentka Phdr. Miroslava Sládka šest let a byly to pro mne krásné roky kdy jsme věřili v nějakou spravedlnost a budoucnost.
Samozřejmě že se najde člověk, který můj blok bude komentovat ale mě to je jedno já se za svoji minulost nestydím a jsem za tu zkušenost i ráda.K do může říci že potkal ve sněmovní restauraci ušmudlaného Grose a Zemana.

Kolik zlodějů socani překryli a doporučuji všem pohlédnout na příspěvěk rastislavmpavelka o panu Slánském který promluvil o celé po revoluční době po 90 letech pa 26 letech.Tak to je bomba
Přeji všem krásné jaro ať nám dupou králákíci.Viktorie.

14.4.2016 23:51
králíček1

XXX.XXX.243.250

viktorie napsal(a):
Vážený králíčku1 tedy upřímně v roce 1994 mě oslovila strana Phdr Miroslava Sládka který pocházel z našeho kraje a program jeho strany mě a mým přátelům vyhovoval, tehdy Republikánská strana pod vedením Phdr.Miroslava Sládka hlásala to co se v dnešní době děje.Ale bohužel nebyla tato politická strana ve správný čas a na správném místě v době kdy byl pan Havel na hradě s paní Dášou tak byly tlaky na naší stranu jak ji umlčet a znemožnit., Jak to dopadlo díky médiím to víme.Na zloděje na které jsme jako strana ukazovali tak to vše se proti nám jako straně obrátilo a co z nás udělali - zloděje?.Tak co dělají Sociální demokraté teď jsou stejní a byli vždycky zloději.Pane ve straně u Phdr.Sládka jsem pracovala jako asistentka Phdr. Miroslava Sládka šest let a byly to pro mne krásné roky kdy jsme věřili v nějakou spravedlnost a budoucnost.
Samozřejmě že se najde člověk, který můj blok bude komentovat ale mě to je jedno já se za svoji minulost nestydím a jsem za tu zkušenost i ráda.K do může říci že potkal ve sněmovní restauraci ušmudlaného Grose a Zemana.

Kolik zlodějů socani překryli a doporučuji všem pohlédnout na příspěvěk rastislavmpavelka o panu Slánském který promluvil o celé po revoluční době po 90 letech pa 26 letech.Tak to je bomba
Přeji všem krásné jaro ať nám dupou králákíci.Viktorie.

Paní Viktorie, nyní Vám nerozumím. V dřívejším příspěvku jste napasala, že co jste se zklamala v ODS, že jste přestala k volbám chodit. Nyní píšete, že jste dělala asistentku PhDr. Sládkovi. Tak to jste volila tehdy ODS a byla ve straně PhDr. Sládka a svoji stranu jste nevolila?

15.4.2016 01:47
viktorie

XXX.XXX.253.182

-.

15.4.2016 09:03
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Králiček = Komunismus zlikvidoval drobnochovatelství. Zlepší se v budoucnu?

Králiček = Dle tohoto vlákna a smýšlení zde přispívajících jsem došel k názoru, že až půjdu k volbám, zbývá mi jediná strana, kterou volit a to jsou komunisté. Očistila se od těch špatných. Ti odešli do ODS a dalších stran. Zbyli jen ti čistí, Ti noví, co vstoupili, tak určitě s nezištnými úmysly. V takových je záruka, že nezklamou svými sliby.

P.S. Sklamaná/ý „z politikov z rôznych politických strán“, musel dať všetkým svoj jediný hlas?!

15.4.2016 19:28
laik560

XXX.XXX.72.180

Sládkovy předpovědi se splnily snad do puntíku, to je fakt, že ho účelově zavřeli před volbou Havla za prezidenta je taky fakt. Ale taky je fakt, že si svůj volební neúspěch v těch posledních volbách tehdy způsobil sám svým naprosto nehorázně hloupým vystoupením v poslední předvolební debatě těsně před volbami, kde jaksi zapomněl, že jeho voliči nejsou žádní zloději nebo náboženští fanatici či pravdoláskařští pi.omci, ale naprosto normální lidé, jež už tehdy viděli všem těm vyžírkám až do žaludků. A takovým náročným voličům pak stačí jen jedno přihlouplé vystoupení, aby svůj názor rychle přehodnotili. A i když měl docela dobře předvolebními průzkumy našlápnuto, tak to tehdy tou debatou muselo dopadnout, jak to dopadlo.
Ten fórek od pana Pavelky není ani vtipný ani povedený. Je nejspíše demagogický. Posuzovat někoho dle původu je nesmyslné, možná byste se i sami divili, kde šahá váš původ x-generací zpět. Ti 3 nahoře jsou snad všeobecně známí. Ten váš Japonec je Japoncem leda z 25% a z 50% je Valach (maminka je z Bystřice p. Host.). Jeho největším problémem byl ale požadavek na prokázání původu majetku zpětně - A TO JAKSI U VŠECH POLITIKŮ NARAZIL. Takže zbyl jako protesthlas Avatar. Naštěstí ho ale ukázali v jakémsi pořadu a chvíli ho nechali mluvit -NAŠTĚSTÍ. Nakonec se ukázalo, že náš národ nejsou sami blbci a ve výsledku zvolili nejmenší zlo.

15.4.2016 23:27
viktorie

XXX.XXX.253.182

Pane či paní králíčku po revoluci mě bylo nějakých 40 let a chtěla jsem se orientovat ve spleti tehdejších politických manévrů.jak jsem výše psala vždycky jsme jako rodina byli pravičáci s komunistama jsme nikdy nepaktovali, naopak jsme byli persekuovány jako rodina..ODS mne zklamala a jelikož v té době nikdo neměl z obyčejných lidí přehled, kteří se o politiku ač nezajímali, či se třeba i zajímali, ale neměli ani potuchy co s námi OF, ODS, ODA zamýšlí, tak jsem uvítala program Phdr. Miroslava Sládka a že nás v těch letech bylo dost kterým, nám lidem mluvil tzv. z duše.. Ale politika je politika a lidé a hlavně média pod vedením určitých lidí, kteří se snažili ovlivňovat věci veřejné, a více méně musí být svým chlebodárcům vděční, tak se snažily a snaží bohužel i dnes manipulovat s veřejným míněním, tedy i s naším myšlením a snaží se nám vsugerovat to, co je dle jejich názorů a postojů správné !.To že strana Phdr.Miroslava Sládka v předčasných volbách skončila debaklem bylo díky systematickým a politickými hrami, protože zkrátka nebyl ve správný čas a na správném místě. Ale program jeho strany je neustále aktuální obzvlášť dnes.A jelikož je tzv.politická mrtvola tak se nacházejí lidé, kteří čerpají z jeho programu a jeho vizí jako Dělnická strana a nebo i ten Tomio Okamura a jiní.Jo a už se k tomuto tématu nemíním vyjadřovat je to můj poslední názor se kterým sice nikdo nemusí souhlasit, ale za svoji zkušenost z politiky ve které jsem byla osm let se nestydím a jsem i za tuto zkušenost hrdá.Viktorie.

16.4.2016 00:14
králíček1

XXX.XXX.243.250

viktorie napsal(a):
Pane či paní králíčku po revoluci mě bylo nějakých 40 let a chtěla jsem se orientovat ve spleti tehdejších politických manévrů.jak jsem výše psala vždycky jsme jako rodina byli pravičáci s komunistama jsme nikdy nepaktovali, naopak jsme byli persekuovány jako rodina..ODS mne zklamala a jelikož v té době nikdo neměl z obyčejných lidí přehled, kteří se o politiku ač nezajímali, či se třeba i zajímali, ale neměli ani potuchy co s námi OF, ODS, ODA zamýšlí, tak jsem uvítala program Phdr. Miroslava Sládka a že nás v těch letech bylo dost kterým, nám lidem mluvil tzv. z duše.. Ale politika je politika a lidé a hlavně média pod vedením určitých lidí, kteří se snažili ovlivňovat věci veřejné, a více méně musí být svým chlebodárcům vděční, tak se snažily a snaží bohužel i dnes manipulovat s veřejným míněním, tedy i s naším myšlením a snaží se nám vsugerovat to, co je dle jejich názorů a postojů správné !.To že strana Phdr.Miroslava Sládka v předčasných volbách skončila debaklem bylo díky systematickým a politickými hrami, protože zkrátka nebyl ve správný čas a na správném místě. Ale program jeho strany je neustále aktuální obzvlášť dnes.A jelikož je tzv.politická mrtvola tak se nacházejí lidé, kteří čerpají z jeho programu a jeho vizí jako Dělnická strana a nebo i ten Tomio Okamura a jiní.Jo a už se k tomuto tématu nemíním vyjadřovat je to můj poslední názor se kterým sice nikdo nemusí souhlasit, ale za svoji zkušenost z politiky ve které jsem byla osm let se nestydím a jsem i za tuto zkušenost hrdá.Viktorie.

Paní Viktorie, já se jen vracím k vašim dřívějším slovům. Opakuji. Psala jste, že vás ODS zklamala a přestala jste chodit k volbám. Psala jste, že jste dělala asistentku PhDr. Sládkovi. To jste tedy svoji stranu nevolila?

16.4.2016 01:25
african

XXX.XXX.13.2

kosta napsal(a):
Máte ve všem pravdu také jsem v té době vyrůstala a to ve menším městě. Bylo ještě hůř.Jako děti
jsme v pátek, když jsme šli ze školy, jsme stály frontu na maso.Tatínek když šel z práce tak nás
vystřídal.Koupil akorát bůček a něco na polévku.V létě jsem vyrostla z králíků.Měli jsme u domu
malou zahrádku a dvorek a byli králíci.Chodili jsme na trávu na koupaliště.Město nám dalo
kousek loučky za městem za symbolický poplatek. Asi ve třiceti jsem šla s manželem na venkov.
Domek po jeho rodičích.Hodně práce a jídla a masa dostatek.Už žádné fronty na maso.Vše
při ruce.Děláme to dodnes.Takže žádné markety a akce nepotřebuji.Mám vše při ruce na dvoře.A
internet využívám na nákup jiných věcí, které na venkově nejsou.Je mi 63.Alča.

Panní Alčo, lituji vás.

16.4.2016 01:45
african

XXX.XXX.13.2

laik560 napsal(a):

Krásný článek, od dob kdy se vytratil nápis z bankovek "bankovky jsou kryty zlatem" jsou veškeré papírky bezcenné, a až dojde k tomu že je nebude nikdo chtít (setrvačnost zvyklostí), jediná hodnota peněz -je hodnota mincí, která je rovna hodnotě kovu zněj vyrobená smajlík

16.4.2016 01:51
african

XXX.XXX.13.2

Krmivo na příděl od ČSCH, byla spíše taková něco jako odměna za chování králíků a slepic a jiného dobytka.Vejce a nějaké maso se odevzdávalo, když jsem byla ještě docela malé dítě, potom už jen krupon a to ani ne do roku 1980.Potom se neodevzdávalo nic.I to sepisování dobytka dlouho nebylo.Platilo se na radnici 30 Kč za porážku.přišel veterinář podíval se na prase, dostal výslužku a šel domů.
Jinak krmení bylo a dalo se sehnat docela dobře.Zemědělci dostávali bohaté naturálie a co nezkrmili prodávali dál.Naturálií bylo na člena asi 10q a to jsme si mohli ještě říct co chceme, ječmen pšenici, sušené brambory.
Doma jsem měla krávu od té každý rok tele,2-3 prasata za rok, slepice, husy, kačeny, brojlery kuřata, za rok tak 100 ks a králíky.Houby bylo zle, dobře bylo.Když rodinka chtěla ve čtvrtek na oběd husu, tak byla husa.Pravda.jiní leželi na koupališti a my dělali seno.Ale jak už tu někdo psal výš.No ty se máš nejdeš celý rok k řezníkovi a já na to, no ty se máš válíš se na koupališti smajlík.Ano byla to závist a lenost, každý mohl mít.Dnes už je to horší.Moc lidí v ZD nepracuje a tak se naturálie moc neprodávají a ani je nikdo nechce.Je to jen a jen práce.Jít kupovat drahé krmení se moc nevyplatí.Naštěstí mám tu výhodu že 3 členové rodiny naturálie dostávají, tak že já mám vystaráno a ještě jim něco prodám, neboť mladí nechovají nic a já vzhledem ke svému věku už jen ty králíky.
Když jsem měla hospodářství tak si sousedka chodila pro mlíko a ostatní produkty jak ze dvora tak z pole.Nic jí nevadilo a ted když mám jen králíky tak vypiskovala že když vezu hnuj kolem jejich baráku a ona je venku že to smrdí.Haha králíčí hnůj voní.sjela jsem ji a mám klid.Přišla z města šlechta.

Nechci tvrdit že bylo před rokem 89 všechno v pořádku, ale když někdo něco vymamlasil šel do basy, pracovat musela i naše menšinka.
A nyní?Kdo nechce nepracuje a válí se na pracáku.Menšina bere nehorázné podpory a peníze na všechno co si usmyslí.Cpou se prachy do uprchlíků od kterých nevíme co můžeme čekat.Kde je jaká bezpečnost?O lékařské péči ani nemluvím, proč nejsou peníze pro těžce nemocné?
Tak vy odpůrci minulého režimu, zamyslete se nad sebou co hlásáte za nesmysli do světa.Dnešní třicátníci vypiskují že se nedožijí důchodu, za komunistů se chodilo do důchodu třeba 53 letech, podle toho kolik měla žena dětí a dnes?No bylo by toho ještě strašně moc, ale je to zbytečné.
Tak co tu řešit?Mladí nekňourejte a poděkujte vaším rodičům co vám vycinkali.Ámen.

jo jo

16.4.2016 09:17
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Milý králičku1, napíšte o svojich doterajších volebných skúsenostiach a úspechoch správnej voľby, nech sa poučíme z vašich chovateľsky angažovaných & politických príspevkov.

Чехословакия с 28.10.1918 г. (1938 – 1945) до 31.12.1992 г.

Чешская Республика – чешский флаг с 1.1.1993 г.

Foto - флаг Союз Советских Социалистических Республик (1922 – 1991).

16.4.2016 09:30
králíček1

XXX.XXX.243.250

Milý králičku1, napíšte o svojich doterajších volebných skúsenostiach a úspechoch správnej voľby, nech sa poučíme z vašich chovateľsky angažovaných & politických príspevkov.

Чехословакия с 28.10.1918 г. (1938 – 1945) до 31.12.1992 г.

Чешская Республика – чешский флаг с 1.1.1993 г.

Foto - флаг Союз Советских Социалистических Республик (1922 – 1991).

Já volební zkušenosti nemám Zde jsem se něco přučil a co slyším v TV i od lidí. Třeba rozhovory zkušenějších ve vlaku. Všichni kritizují současnost!

16.4.2016 12:48
velpap

XXX.XXX.219.38

Teda delší dobu jsem tady nebyl a nestačím se divit, kam se zvrhla diskuse na chovatelském webu, na to se dá říci jen jedno, - rozbijte si brýle, rozšlapejte hodinky a přestřihněte občanky. A admine, ty už tu trapárnu prosím tě ukonči

16.4.2016 13:00
králíček1

XXX.XXX.243.250

králíček1 napsal(a):
Paní Viktorie, já se jen vracím k vašim dřívějším slovům. Opakuji. Psala jste, že vás ODS zklamala a přestala jste chodit k volbám. Psala jste, že jste dělala asistentku PhDr. Sládkovi. To jste tedy svoji stranu nevolila?

?

16.4.2016 13:09
kkki

XXX.XXX.254.207

Krmivo na příděl od ČSCH, byla spíše taková něco jako odměna za chování králíků a slepic a jiného dobytka.Vejce a nějaké maso se odevzdávalo, když jsem byla ještě docela malé dítě, potom už jen krupon a to ani ne do roku 1980.Potom se neodevzdávalo nic.I to sepisování dobytka dlouho nebylo.Platilo se na radnici 30 Kč za porážku.přišel veterinář podíval se na prase, dostal výslužku a šel domů.
Jinak krmení bylo a dalo se sehnat docela dobře.Zemědělci dostávali bohaté naturálie a co nezkrmili prodávali dál.Naturálií bylo na člena asi 10q a to jsme si mohli ještě říct co chceme, ječmen pšenici, sušené brambory.
Doma jsem měla krávu od té každý rok tele,2-3 prasata za rok, slepice, husy, kačeny, brojlery kuřata, za rok tak 100 ks a králíky.Houby bylo zle, dobře bylo.Když rodinka chtěla ve čtvrtek na oběd husu, tak byla husa.Pravda.jiní leželi na koupališti a my dělali seno.Ale jak už tu někdo psal výš.No ty se máš nejdeš celý rok k řezníkovi a já na to, no ty se máš válíš se na koupališti smajlík.Ano byla to závist a lenost, každý mohl mít.Dnes už je to horší.Moc lidí v ZD nepracuje a tak se naturálie moc neprodávají a ani je nikdo nechce.Je to jen a jen práce.Jít kupovat drahé krmení se moc nevyplatí.Naštěstí mám tu výhodu že 3 členové rodiny naturálie dostávají, tak že já mám vystaráno a ještě jim něco prodám, neboť mladí nechovají nic a já vzhledem ke svému věku už jen ty králíky.
Když jsem měla hospodářství tak si sousedka chodila pro mlíko a ostatní produkty jak ze dvora tak z pole.Nic jí nevadilo a ted když mám jen králíky tak vypiskovala že když vezu hnuj kolem jejich baráku a ona je venku že to smrdí.Haha králíčí hnůj voní.sjela jsem ji a mám klid.Přišla z města šlechta.

Nechci tvrdit že bylo před rokem 89 všechno v pořádku, ale když někdo něco vymamlasil šel do basy, pracovat musela i naše menšinka.
A nyní?Kdo nechce nepracuje a válí se na pracáku.Menšina bere nehorázné podpory a peníze na všechno co si usmyslí.Cpou se prachy do uprchlíků od kterých nevíme co můžeme čekat.Kde je jaká bezpečnost?O lékařské péči ani nemluvím, proč nejsou peníze pro těžce nemocné?
Tak vy odpůrci minulého režimu, zamyslete se nad sebou co hlásáte za nesmysli do světa.Dnešní třicátníci vypiskují že se nedožijí důchodu, za komunistů se chodilo do důchodu třeba 53 letech, podle toho kolik měla žena dětí a dnes?No bylo by toho ještě strašně moc, ale je to zbytečné.
Tak co tu řešit?Mladí nekňourejte a poděkujte vaším rodičům co vám vycinkali.Ámen.

Naprosto s Vámi souhlasím, nikdy jsem v žádné straně nebyl a žádné problémy jsem v té době nezažil.Nedám na tu dobu(před rokem 89)dopustit.Zvěrstva se děly předtím a dějou se i dnes.
Fronty na maso?Asi tak, jak stojíte frontu v supermarketu na pokladnu.Tady to všichni zveličují.
Choval jsem i v té době, vždy jsem sehnal vše, co jsem potřeboval, ikdyž sortiment nebyl, tak rozmanitý.Toto vlákno tu ovládají 2-3 zarytí antikomunisté, kteří mají s dobou minulou asi špatné zkušenosti, ale bohužel se nevyjadřují ti, kteří mají problém s dnešní dobou.Toť můj názor.K.

16.4.2016 14:56
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

králíček1 napsal(a):
?

Spomínam si na svoje prvé voľby. Išiel som so svojim otcom. Mňa ako prvovoliča privítali a ukázali mi kam mám vhodiť volebné lístky. Otec si dovolil cestou k urne prekladať a pozerať lístky, hneď sa naňho jeden z pozorovateľov vyrútil, čo to robí?
Za socializmu sa za plentu nechodilo...

Napriek tomu, že otec bol bezpartajný, v chovateľstve vykonával okresného tajomníka SZD/SZCH (Slovenského zväzu drobnochovateľov, neskôr Slovenského zväzu chovateľov). I to bol dôvod, že uvedomelí (agent + dôverník Štb), nás sledovali.

Čo sa týka podkladania polien v minulosti a v súčasnosti, myslí si, že vlastné polena už nebudeme potrebovať. Máme dovoz z cudziny... Fototapeta polena

+ pokec.

16.4.2016 15:44
kosta

XXX.XXX.114.1

Nevím proč mě litujete.Hospodaříme rádi.Máme králíky těm se letos daří.Kozy mají kůzlátka.
Máme také včeličky, také přežily ve zdraví zimu.Tak máme vlastní med a přebytek se prodá.
Slepičky nám dají vajíčka. Za týden si nasadíme brambory.Takže se nenudíme.Krmivo dnes
není problém.Objednáme u zemědělců a dovezou po sklizni až do domu.Seno máme vlastní.
Nevím, já si nestěžuji.Na venkově má možnosti každý.Ale musí se chtít.

16.4.2016 19:47
kosta

XXX.XXX.114.1

To, co jsem napsala je pro african.

Chovatel Lada

16.4.2016 21:44
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

kkki napsal(a):
Naprosto s Vámi souhlasím, nikdy jsem v žádné straně nebyl a žádné problémy jsem v té době nezažil.Nedám na tu dobu(před rokem 89)dopustit.Zvěrstva se děly předtím a dějou se i dnes.
Fronty na maso?Asi tak, jak stojíte frontu v supermarketu na pokladnu.Tady to všichni zveličují.
Choval jsem i v té době, vždy jsem sehnal vše, co jsem potřeboval, ikdyž sortiment nebyl, tak rozmanitý.Toto vlákno tu ovládají 2-3 zarytí antikomunisté, kteří mají s dobou minulou asi špatné zkušenosti, ale bohužel se nevyjadřují ti, kteří mají problém s dnešní dobou.Toť můj názor.K.

To je možný že jste žádný problémy neměl, když jste plnil úkoly ÚV KSČ 110%, že...
Stát frontu na maso, je trochu jiný rozdíl jako stát frontu na pokladnu supermarketu, že...
Dneska když řeknete dětem, že bylo zboží pod pultem, tak na vás koukaj že si děláte
z nich srandu...Nebo že krmivo na příděl pro členy ZO ČSCH, bylo něco jak odměna za
chování králíků a slepic, to nemůže napsat člověk zdravého rozumu...Když někdo píše
zle o našem zdravotnictví, ať se zajede podívat do USA a nebo do Ruska, tam teprve
pochopí, jak je naše zdravotnictví na úrovni...

17.4.2016 09:31
králíček1

XXX.XXX.243.250

králíček1 napsal(a):

Paní Viktorie, proč nezdůvodňujete vaše výše uvedená slova? Co si mám myslet? Byla věrohodná? Pro mne poučení, že se nedá věřit pravicovým stranám, ani jejich mnohým voličům.

17.4.2016 12:23
kkki

XXX.XXX.254.207

Chovatel Lada napsal(a):
To je možný že jste žádný problémy neměl, když jste plnil úkoly ÚV KSČ 110%, že...
Stát frontu na maso, je trochu jiný rozdíl jako stát frontu na pokladnu supermarketu, že...
Dneska když řeknete dětem, že bylo zboží pod pultem, tak na vás koukaj že si děláte
z nich srandu...Nebo že krmivo na příděl pro členy ZO ČSCH, bylo něco jak odměna za
chování králíků a slepic, to nemůže napsat člověk zdravého rozumu...Když někdo píše
zle o našem zdravotnictví, ať se zajede podívat do USA a nebo do Ruska, tam teprve
pochopí, jak je naše zdravotnictví na úrovni...

Opět výlev nostalgie a možná i méněcenosti.Nikdy jsem žádné úkoly neplnil, možná Vaše představivost.Krmivo jsem přes žádnou organizaci nekupoval(možná jste to mohla zkusit i Vy) a kupodivu sehnal vše, co se v té době sehnat dalo.A pojem "podpultem", existuje dodnes a pokud se domníváte, že ne, zkuste jen mít známost v masně, hned máte úplně kvalitnější salám s vyšším obsahem masa, nebo sekanou, kde nejsou pomlety zbytky nekvalitního masa.Pokud to nevíte, tak dříve byly na masné výrobky normy, které všichni museli dodržovat a neměli možnost je šidit jako nyní.A tak bych mohl pokračovat do nekonečna.A když už dětem něco vyprávíte, tak proč třeba ne o nenávratných půjčkách a třeba i bezúročných, novomanželských, povinnost každého pracovat atd.Každý si vymyslí, co se mu hodí, ale málokdo řekne úplnou pravdu.K.

Chovatel Lada

17.4.2016 13:10
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

kkki napsal(a):
Opět výlev nostalgie a možná i méněcenosti.Nikdy jsem žádné úkoly neplnil, možná Vaše představivost.Krmivo jsem přes žádnou organizaci nekupoval(možná jste to mohla zkusit i Vy) a kupodivu sehnal vše, co se v té době sehnat dalo.A pojem "podpultem", existuje dodnes a pokud se domníváte, že ne, zkuste jen mít známost v masně, hned máte úplně kvalitnější salám s vyšším obsahem masa, nebo sekanou, kde nejsou pomlety zbytky nekvalitního masa.Pokud to nevíte, tak dříve byly na masné výrobky normy, které všichni museli dodržovat a neměli možnost je šidit jako nyní.A tak bych mohl pokračovat do nekonečna.A když už dětem něco vyprávíte, tak proč třeba ne o nenávratných půjčkách a třeba i bezúročných, novomanželských, povinnost každého pracovat atd.Každý si vymyslí, co se mu hodí, ale málokdo řekne úplnou pravdu.K.

Tak že jste antikomunista, co takhle 1 máje, atd. nechce se mě to zde všechno psát.
Problém byl v tom, že byl nedostatek masa a mastných výrobků k prodeji...
Dneska je tak pestrý sortiment výrobků, dle ceny a kvality, za 60 kč nemůžu požadovat
kvalitní klobásy atd., že... Sekanou si nechám namlet z masa podle výběru.
Půjčky a platy, musíte také uvádět jaký byly malé platy, jak dlouho byla mateřská dovoléná
a že byla MD 6 měsíců za 600 kč měsíčně, že... a od 1 roku dítě šlo do jeslí a ženy makat a
nebo podřadná domácí práce...Novomanželská půjčka byla, ale návratná odečet
na dítě 2000 kč...S krmivem byl problém, většinou jsem kupoval na černém trhu naturálie
od zaměstnanců Státních statků nebo JZD, Ječný šrot v Jednotě cena kolem 500 kč...
Každý pracoval ale zboží bylo nedostatkové, samá fronta a pořadníky na různé zboží...

17.4.2016 13:48
velpap

XXX.XXX.219.38

Chovatel Lada napsal(a):
Tak že jste antikomunista, co takhle 1 máje, atd. nechce se mě to zde všechno psát.
Dneska je tak pestrý sortiment výrobků, dle ceny a kvality, za 60 kč nemůžu požadovat
Půjčky a platy, musíte také uvádět jaký byly malé platy, jak dlouho byla mateřská dovoléná
a že byla MD 6 měsíců za 600 kč měsíčně, že... a od 1 roku dítě šlo do jeslí a ženy makat a
na dítě 2000 kč...S krmivem byl problém, většinou jsem kupoval na černém trhu naturálie
od zaměstnanců Státních statků nebo JZD, Ječný šrot v Jednotě cena kolem 500 kč...
Každý pracoval ale zboží bylo nedostatkové, samá fronta a pořadníky na různé zboží...

Kde jste vzal tyhle bláboly? Nevím, kolik vám je, jestli to máte z vlastní zkušenosti nebo zprostředkované, ale to, co se tady popisuje, bylo tak v padesátých letech. Maso a masné výrobky byly v takové kvalitě, že je k nám jezdili nakupovat jak Němci, tak Rakušané, půjčky, ty se vždy odvíjely od výše platu, ceny byly těm platům přiměřené, mám dvě děti a manželka s nimi byla doma s každým 3 roky a za 600 korun to rozhodně nebylo, ke zboží, je fakt, že nebylo vše a lepší bylo podpultové, ale teď je všeho plno, kvalita na pár let a vzhledem k ceně opravy si běžte rovnou koupit nové a dost lidí si to prostě nemůže dovolit.

17.4.2016 13:51
králíček1

XXX.XXX.243.250

Chovatel Lada napsal(a):

Dva rozdílné názory. Jeden zveličuje a nemluví asi pravdu. Věřím panu kikimu a i těm předchozím. Je jich většina, která v té době žila. Většina asi proti jen třem.!Tři proti většině!

17.4.2016 14:34
kkki

XXX.XXX.254.207

velpap napsal(a):
Kde jste vzal tyhle bláboly? Nevím, kolik vám je, jestli to máte z vlastní zkušenosti nebo zprostředkované, ale to, co se tady popisuje, bylo tak v padesátých letech. Maso a masné výrobky byly v takové kvalitě, že je k nám jezdili nakupovat jak Němci, tak Rakušané, půjčky, ty se vždy odvíjely od výše platu, ceny byly těm platům přiměřené, mám dvě děti a manželka s nimi byla doma s každým 3 roky a za 600 korun to rozhodně nebylo, ke zboží, je fakt, že nebylo vše a lepší bylo podpultové, ale teď je všeho plno, kvalita na pár let a vzhledem k ceně opravy si běžte rovnou koupit nové a dost lidí si to prostě nemůže dovolit.

Jsem rád, že se tu ozývají lidé, kteří mají o té době, co říct.Nezveličují a mluví pravdu.K.

17.4.2016 14:42
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

králíček1 napsal(a):
Dva rozdílné názory. Jeden zveličuje a nemluví asi pravdu. Věřím panu kikimu a i těm předchozím. Je jich většina, která v té době žila. Většina asi proti jen třem.!Tři proti většině!

Milý králičku1, pravdepodobne mate problém s agitáciou očistenej politickej strany.

Neviem, čo riešite? Inak zásobovali, nakupovali a žili v Prahe, inak na vidieku a celkom inak v okrajových častiach republiky. Čo sa týka materskej po 1948 a pred nežným prevratom 1989, bolo to postupne rôzne.

Učiť sa, učiť sa..; https://www.youtube.com/watch?v=ZFC3od6OMow.

Chovatel Lada

17.4.2016 14:50
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

velpap napsal(a):

To je možný že vaše manželka byla doma 3 roky, ale od 7 měsíce byla doma ZADARMO...
Kdo si mohl dovolit být s dítětem doma do 3 let a žít z jednoho platu...
Žena měla domácí práci od 7 měsíce a od 1 roku šla dělat a dcera do jeslí.
Popisuji 70 / 80 léta minulého století...na to se zeptejte vaši manželky, to vám vkazuje
moje polovička...Kolik Němců a Rakušáků k nám jezdilo pro maso?
Není problém dohledat informace na internetu, pro mladší generaci...

17.4.2016 15:19
králíček1

XXX.XXX.243.250

Milý králičku1, pravdepodobne mate problém s agitáciou očistenej politickej strany.

Neviem, čo riešite? Inak zásobovali, nakupovali a žili v Prahe, inak na vidieku a celkom inak v okrajových častiach republiky. Čo sa týka materskej po 1948 a pred nežným prevratom 1989, bolo to postupne rôzne.

Učiť sa, učiť sa..; https://www.youtube.com/watch?v=ZFC3od6OMow.

Nedávno v TV dávali film z archivu. Mnohačetné, usměvavé, jásající tváře. To jim to tehdy bylo nařízeno, že se musí všichni smát? V dnešní době když se sejde dav lidí, tak demonstrují, perou se mezi s sebou. Ve světě níčí obchody, zapalují auta. Kdyby byli spokojeni, tak by také jásali. Ještě že svým očím i uším věřím! To mnozí nevidí a neslyší?

Chovatel Lada

17.4.2016 15:28
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

králíček1 napsal(a):
Nedávno v TV dávali film z archivu. Mnohačetné, usměvavé, jásající tváře. To jim to tehdy bylo nařízeno, že se musí všichni smát? V dnešní době když se sejde dav lidí, tak demonstrují, perou se mezi s sebou. Ve světě níčí obchody, zapalují auta. Kdyby byli spokojeni, tak by také jásali. Ještě že svým očím i uším věřím! To mnozí nevidí a neslyší?

Vždy se najde skupina nevzdělaných idiotů, jako po únoru 1948...
Tam je základ devastace národa...

17.4.2016 16:40
králíček1

XXX.XXX.243.250

Chovatel Lada napsal(a):

A ti, co demonstrují, napadají policisty, vytloukají obchody, zapalují auta, tak jsou kdo?.Idiotsky demonstrují za svá práva a požadavky?

Chovatel Lada

17.4.2016 16:53
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

králíček1 napsal(a):
A ti, co demonstrují, napadají policisty, vytloukají obchody, zapalují auta, tak jsou kdo?.Idiotsky demonstrují za svá práva a požadavky?

Nepletu se, ty jsi zde chtěl taky střílet, ŽE...? Nejste si podobní ?

,.

17.4.2016 17:05
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

králíček1 napsal(a):

Na 1. mája každoročne chodili sme kolektívne jasať, kto nešiel (jasať) mal problém.

Foto a text; http://www.radio.cz/cz/rubrika/special/i-tehdy-byl-pozdni-vecer-1-maj-1.

17.4.2016 17:36
bronda

XXX.XXX.98.84

Chovatel Lada napsal(a):
To je možný že vaše manželka byla doma 3 roky, ale od 7 měsíce byla doma ZADARMO...
Kdo si mohl dovolit být s dítětem doma do 3 let a žít z jednoho platu...
Žena měla domácí práci od 7 měsíce a od 1 roku šla dělat a dcera do jeslí.
Popisuji 70 / 80 léta minulého století...na to se zeptejte vaši manželky, to vám vkazuje
moje polovička...Kolik Němců a Rakušáků k nám jezdilo pro maso?
Není problém dohledat informace na internetu, pro mladší generaci...

V tomto má Laďa pravdu. Do půl roku byla mateřská celkem vysoká - kolem 90% platu, pak nic. Žena byla na mateřské v roce 1980 a znovu za 2,5 roku. Do práce šla vždy, když holky měly necelé 2 roky. Babičky daleko, takže jesle, nebo paní na hlídání. Ale ta doba na jednom platu se zvládala bez problémů, i když jsem byl po škole v zaměstnání krátce (od roku 1978), rozhodně to nebyla žádná katastrofa - ale holt bez dovolených a jiných povyražení. Šetřit se ale muselo.

Dnes je první půlrok odpovídající cca platu a pak 220.000, které si matka určí jak dlouho chce vyplácet, takže když např.3 roky, pak je to něco přes 6.000 měsíčně, což vzhledem k průměrnému platu je vcelku almužna, ale, což považuji za podstatnější faktor, není jistota, že manžel neztratí práci, nebo ji vůbec nemá (což po škole není žádná vyjímka) a pak je systém zcela likvidační. Takže co je lepší? Žít kdysi z jednoho platu než jde matka do práce, nebo dítě do jeslí, nebo ze 6.000 dnes?

Podstatné je ale i to, že nelze srovnávat v jedné linii jak se žilo před 40 léty a dnes. Je třeba zahrnout i nějaký pokrok, jinak bychom také mohli porovnávat současnost a středověk.

17.4.2016 18:27
dury

XXX.XXX.246.71

Chovatel Lada napsal(a):

Jenom malá zmínka. Vy jste jistě génius národa, když zde máte kdekoho za idioty.

17.4.2016 19:02
kkki

XXX.XXX.254.207

Chovatel Lada napsal(a):

,.

Nevím proč mu najednou tykáte?Myslím, že Vás dostal do kolen.Hezký den K.

17.4.2016 19:05
králíček1

XXX.XXX.243.250

Chovatel Lada napsal(a):

,.

Střílet? Tak jedině foukačkou papírovou kuličku z kuličkové tužky. Zbraň nemám ani po ni netoužím, ale má ji dostatečné množství lidí na zbrojní pas doma připravenou k případnému použití. I poslanci prý chodí do sněmovny ozbrojeni, jak se nedávno jeden přiznal.

17.4.2016 19:14
rapotacka11

XXX.XXX.32.109

Chovatel Lada napsal(a):

Na historických záběrech Praha, únor 48, byla skupina idiotů ?
Ve své zemi si vládli lidi.
Vše jim patřilo (státu). Banky, elektrárny, vodárny, fabriky atd. ne jako teď, vše ukradeno.
Byl ohromný elán a chuť, dát zemi po válce do pořádku.
A dělalo se pro lidi...
Teď nastal úpadek - všestranný.
Nepřizpůsobiví, líní šmejdi se stali "disidenty".
Dřív se nebyli schopni ani vyučit, po převratu se ozdobili titulama, (jejich haranti)studují školy,
ve kterých nikdy nebyly, neznají spolužáky ani kantory a jsou tak
blbí, že se tím chlubí...(viz Anča S. u Šípa).
A že vše ukradli komouši ? Dali to těm, co tam dřeli.

17.4.2016 19:30

Přesně tak i když bych řekl ze se k tomu lidi pomalu začínají vracet ale jako dříve to určitě už nebude.

Téma je uzamčeno, není možné vkládat odpovědi.