Octomilky v kotci u králíka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

hárny

27.7.2016 13:43
hárny

XXX.XXX.84.104

Dobrý den, potřeboval bych poradit...vyskytli se mi octomilky u králíka v kotci, mám ho doma jako domácího mazlíčka a nevím, jak se octomilek zbavit, králíkovi vyčistím kotec a hned během 2-3 dnů se octomilky hned objeví u králíka v kotci, poraďte co na ně, předem děkuji :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.7.2016 13:58

hárny napsal(a):
Dobrý den, potřeboval bych poradit...vyskytli se mi octomilky u králíka v kotci, mám ho doma jako domácího mazlíčka a nevím, jak se octomilek zbavit, králíkovi vyčistím kotec a hned během 2-3 dnů se octomilky hned objeví u králíka v kotci, poraďte co na ně, předem děkuji :).

A na co tam lítají?

jestli dáváte králíkovi ovoce nebo zeleninu, která pak v tom horku kvasí a láká octomilky, tak holt musíte dávat jen tolik, kolik hned sežere.

hárny

27.7.2016 15:51
hárny

XXX.XXX.84.104

Právě, že mu žádnou zeleninu ani ovoce nedávám :/ lítají na podestýlku, která je lehce od moči, ale to bych ten kotec musel čistit každý den, aby tam ty octomilky asi nelétali, nebo nevím

27.7.2016 16:16

hárny napsal(a):
Právě, že mu žádnou zeleninu ani ovoce nedávám :/ lítají na podestýlku, která je lehce od moči, ale to bych ten kotec musel čistit každý den, aby tam ty octomilky asi nelétali, nebo nevím

Není možný, aby OCTOmilky létaly na počůranou podestýlku. Pokud teda ten králík nemá cukrovku nebo tak něco.

nejsou to prostě normál mouchy?

hárny

27.7.2016 16:31
hárny

XXX.XXX.84.104

Nene, jsou to prostě takové malé černé mušky, odpovídá to obrázku na googlu, ale začali létat teprve nedávno, je to asi tak týden kdy začali, nikdy jindy tam nelétali.

27.7.2016 18:55

Ne, to budou normál mouchy.

octomilka je opravdu pidi, má pruhovaný zadeček a živí se zkvašenými rostlinnými šťávami.

malá černá moucha bude moucha. musíte častěji kydat, no. plus třeba mucholapka pověšená u kotce. nebo neostomosan.

27.7.2016 21:09
petruk

XXX.XXX.52.146

hárny napsal(a):

Až budete králíkům čistit kotce, tak je pak prázdné vystříkejte Bio Killem.Kotce
i dvířka zevniř i z venku. Je to přípravek proti veškerému hmyzu s delším účinkem.

hárny

27.7.2016 23:02
hárny

XXX.XXX.84.104

Mám jednoho králíka doma jako domácí zvířátko

hárny

27.7.2016 23:03
hárny

XXX.XXX.84.104

Zítra zde můžu přiložit foto a usoudíte sama, jestli to octomilky jsou nebo ne

28.7.2016 09:06
petruk

XXX.XXX.52.146

hárny napsal(a):
Mám jednoho králíka doma jako domácí zvířátko

To na tom nic nemění, Bio Kill je pro člověka neškodný a můžete ho použít i doma.
Jinak základ je samozřejmě prevence a hygiena(kvasící plody, ocet, nádobí, odpad.koš apod.).

28.7.2016 10:18
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Myslím, že to budou spíš smutnice než octomilky. My jich máme oblak na hnojišti. Postřiky na ně moc nezabírají (snad ještě Mospilan, ale ne vždy), milují vlhko, takže zkuste víc podestlat, aby v kotci bylo co nejvíc sucho. Taky můžete zkusit lepové karty, ale tím se většinou zbavíte dospělců, ale ne všech - a ti přeživší se vám pochopitelně budou vesele dál množit.

hárny

28.7.2016 10:34

28.7.2016 11:26

Podestýláte asanem?

tak to je jasný. to jsem měla jednou jedinkrát pod morčaty, zůstala mi půlka pytle od koček.

už nikdy víc. to mouchy snad přitahuje.

hárny

28.7.2016 15:16
hárny

XXX.XXX.84.104

Ano, mám asan ale jak říkám, nikdy tu nebyli až teprve letos se tu poprvé vyskytli a asan používám od té doby, co králíka mám

JankaFuňo

28.9.2021 22:01
JankaFuňo

XXX.XXX.144.153

Dobrý večer, mám rovnaký problém ale ako podstielku mám drevené šúľky. Aj ste našli spôsob ako sa ich zbaviť? Zajaca mám 5 rokov a objavili sa teraz.

Denisa07

4.11.2021 22:52
Denisa07

XXX.XXX.251.130

Dobrý den,
mám ten samý problém. Králíka mám doma v bytě už asi 3 roky a až teprve nedávno jsem si všimla v načůraném rohu,že je tam spoustu černých pidi mušek,když jsem mu měnila podestýlku. Používám dřevěné peletky a nikdy jsem takový problém neměla,až teď. Octomilky jak už tu padlo to nejdou,ty jsou větší a spíš hnědé. Když mu to vyměním,pár dní je klid a pak zase.. Už nevim co s tím,nic nepomáhá. Jsem trochu šáhlá na úklid,takže z koše ani ničeho jiného by to být nemělo.
Díky za případné rady.

5.11.2021 23:34
kralickova

XXX.XXX.250.170

Netuším příčinu, ale řešení si tu píšete sami - po úklidu klece je pár dní klid... Takže za mě není nic jednoduššího, než čistit tak často, aby se obtěžující hmyz neobjevoval. U králíků chovaných doma v kleci se standardně dává podestýlka pouze do WC a tam se logicky čistí denně. Ideálně mít dvě WC a klidně každé 3 dny vyměnit i samotnou nádobu WC a umýt ji octem, tím bude bez kamene i zbytků všeho. A dno klece zůstává holé nebo jen kobereček apod. Vyčistit denně WC je otázka do 10 minut práce :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík