Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat co všechno je potřeba pro chov králíku abych na ně dostal dotace (jaké jsou požadavky a podmínky). A pokud se to vůbec vyplatí.I pokud tady zde na ifauně je někdo kdo toto také řešil nebo kdo pobírá dotace budu velice rád za jeho rady typy i odkazy na weby.Chovám burgundské králíky.. děkuji za vše Pavel

Popř. s kolika ks králíku se to vyplatí.
Michal155

XXX.XXX.149.2
Zdravím.
Dotace vypisuje Ministerstvo zemědělství na národní plemena králíků, takže s Bu na ně nedosáhnete. Max. počet chovných zvířat, na které dostanete dotaci je 10ks. Dotace je podle plemene, ale zhruba 300, -/ks. Takže na výdělěk to není, ale je to aspoň příspěvek na krmení.

Dobrý večer,
pokud Vás tedy chápu správně tak musím mít max.10králíku (tj.10samic?) a musím si někde zažádat a oni mi to vypíšou? díky za odpověď :) Pavel.

A musím to mít tetované nebo co vše je potřeba k dosažení té dotace, a není ještě něšjaká dotace na podporu začínajčího cohvatele třeba na nákup vybavení (králíkáren...)? děkuji.
Ano, musí být tetovaní. A podmínkou je také účast na vrcholných výstavách, kterými jsou CVMK, CV, Klubová výstava a případně EV. Z těchto výstav musíte mít za dva roky tři účasti, čili třeba za roky 2015 a 2016 z šesti možných výstav 50% účast s minimálně 4ks králíků. Na CV je klecné kolem 80kč/ks, se všemi poplatky je to kolem 600kč + doprava na výstavu. I při maximálním využití dotace jde pouze o příspěvek na účast na těchto výstavách.

Takže pokud chápu dobře se to moc nevyplácí?

borax
napsal(a):
Já to v tomto státě nestačím divit.
Tak sakra pokud tomu věříte a myslíte, že uspějete začnete bez dotací!
Ještě ani nezačal a už natahuje dlaň.
Že by normální české počínání? Bohužel..
Tady je spíš ale důležité mít odběr na všechny možnosti produktu, nasadit dobrou cenu, sehnat dobrého dodavatele krmiva, mít kvalitní genetiku, určitý počet zvířat, a v neposlední řadě štěstí a chuť to dělat nejen pro peníze.
Ale to tu zřejmě není, takže zbytečná slova.

Chci chovat jak králíky tak slepice a dotace jsem myslel jako třeba jen na rozjezd... (nákupu vybavení, krmiv atd...).
napsal(a):
Chci chovat jak králíky tak slepice a dotace jsem myslel jako třeba jen na rozjezd... (nákupu vybavení, krmiv atd...).
A uvědomujete si vůbec, že chovatelství dnes je především velké hobby( velký koníček ). Vůbec není o cizích penězích (myšleno dotacích), ale jen o svých vlastních. Ta éra velké podpory chovatelství - skončila v roce 1990.

Já se vůbec nedivím, že se pán ptá. Dotaci bych začínajícím chovatelům jen přála. Když se podíváte na celou řadu nesmyslných dotací, které se dnes čerpají z EU, tahle by aspoň měla smysl. Před nějakou dobou ukazovali v televizi, jak majitelé restaurací v centru Prahy vyměňují zařízení svých podniků za reprezentativnější, právě díky dotaci od EU. Leckdy jsou dotace, které člověk nečerpá, protože se vůbec nedozví že existují, takže tento dotaz považuji za rozumný, jakkoli v tomto případě marný.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
waw
napsal(a):
A uvědomujete si vůbec, že chovatelství dnes je především velké hobby( velký koníček ). Vůbec není o cizích penězích (myšleno dotacích), ale jen o svých vlastních. Ta éra velké podpory chovatelství - skončila v roce 1990.
O jakých dotacích píšete před rokem 1990, můžete to zde zdělit veřejně...?
napsal(a):
Já se vůbec nedivím, že se pán ptá. Dotaci bych začínajícím chovatelům jen přála. Když se podíváte na celou řadu nesmyslných dotací, které se dnes čerpají z EU, tahle by aspoň měla smysl. Před nějakou dobou ukazovali v televizi, jak majitelé restaurací v centru Prahy vyměňují zařízení svých podniků za reprezentativnější, právě díky dotaci od EU. Leckdy jsou dotace, které člověk nečerpá, protože se vůbec nedozví že existují, takže tento dotaz považuji za rozumný, jakkoli v tomto případě marný.
Celá dotační politika jen "pokřivuje" trh.
Jedni dostanou, druzí ne.
Vyberou peníze od nás všech aby je nacpali těm co" znají lidi co znají lidi "
Dotlačili padnout ZD družstva....a pak zjistí, že musí podpořit nějakého"baču" a koupit ovce.
Aby si"bohatá šlechta" mohla zalyžovat na zjezdovkách...bez naletových dřevin a plevelů.
Toš lehce jsem nadsadil, ale je na tom kus pravdy.
No a na moje kralikarny jsem si vlastníma rukama vydělal.
Bez dotací! !

Máte pravdu že dotace pokřivují trh, ale dávají se a tahle by mi přišla smysluplná. Zrovna nedávno mluvili v televizi, jak chtějí podporovat, aby lidé neodcházeli z vesnic do měst a venkov se nevylidňoval. Mluvili o daňových úlevách a podobně. I takováto dotace by mohla lidi trochu motivovat. Já třeba mám poměrně širokou rodinu a všichni se víceméně pohybujeme okolo zvířat, spoustu věcí - stroje, nářadí jsme zdědili, ale jsou lidé kteří začínají z ničeho a to není jednoduché.Pár korun do začátku bych jim jen přála, ale ani já, ani v tom stejně nic nemůžeme udělat.
Viděl jsem jeden pořad.
O dotacích v USA.Byl tam "farmář" spokojeně ukazoval na úplně nový prasečák.
Ten mi zaplatil stát a na každý m2 mi dává kazdy rok tak štědré dotace, že ta prasata můžuprodat za cenu výkrmu nebo i pod ni.
Něco je asi špatně, ne?
Nebojte nebude to dlouho trvat...a možná, že už je to tak i u nás.
V Polsku už ano.

Dobře to určitě není, ale stejně s tím nic neuděláte. Pokud naši zemědělci budou jedni z mála co nebudou dotace dostávat, můžou se jít klouzat.
Chovatel Lada
napsal(a):
O jakých dotacích píšete před rokem 1990, můžete to zde zdělit veřejně...?
Třeba o nevratných půjčkách na zbudování chovatelských zařízení - hal. Když taková ZO padne, hala propadne centrálnímu svazu, protože byl investorem. Taková ZO musela dát dokopy "pouze" pracovní sílu.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
chovatelpodluzi
napsal(a):
Třeba o nevratných půjčkách na zbudování chovatelských zařízení - hal. Když taková ZO padne, hala propadne centrálnímu svazu, protože byl investorem. Taková ZO musela dát dokopy "pouze" pracovní sílu.
Tady se debatuje o dotaci pro jednotlivce...
Kde je majetek ZO, když padla ? Můžete jmenovat NĚkteré zařízení ZO,
co padlo a je v centrálním svazu ČSCH...
napsal(a):
Máte pravdu že dotace pokřivují trh, ale dávají se a tahle by mi přišla smysluplná. Zrovna nedávno mluvili v televizi, jak chtějí podporovat, aby lidé neodcházeli z vesnic do měst a venkov se nevylidňoval. Mluvili o daňových úlevách a podobně. I takováto dotace by mohla lidi trochu motivovat. Já třeba mám poměrně širokou rodinu a všichni se víceméně pohybujeme okolo zvířat, spoustu věcí - stroje, nářadí jsme zdědili, ale jsou lidé kteří začínají z ničeho a to není jednoduché.Pár korun do začátku bych jim jen přála, ale ani já, ani v tom stejně nic nemůžeme udělat.
Já myslím, že Babiš už s tou motivací, aby se lidi vrátili k chovatelství už začal a ani k tomu nemusí rozdávat dotace, stačilo zavést EET. Jsme malá obec na jižní moravě asi se 150 obyvateli a kvůli EET u nás končí od listopadu hospoda a od března i obchod a takových obcí je po okolí víc. Pravda, většina lidí má auto a zajedou si nakoupit, ale starých důchodců, co byli celý život zvyklí, jít si koupit ráno čerstvý rohlík, nebo něco, co jim zrovna chybělo, je mi líto. Opravdu by mě zajímalo, jak chcou, zvlášť mladé lidi na té vesnici udržet. Ale mě to třeba takto vyhovuje, obec bez plynu, kanalizace, hospody, obchodu, sem se nikdo hned tak nepohrne, aby vyrostly kolem obce novostavby, tak jak je to jinde. Každý ze sousedů má drůbež, prasata, kozy, my i koně a nikomu nevadí kokrhající kohout v pět ráno, nebo hnojiště za stodolou. Kvůli vysírajícím sousedům už jsem musela jednou prodat svůj barák a odstěhovat se a jsem ráda, že teď jsem tam, kde jsem :).

Jo to se skutečně panu Babišovi moc povedlo. U nás taky budou hospodu zavírat, chlapi se z toho, radujou" už dva měsíce, co jim to hospodský řekl. No krák nemáme, takže v tom nám změna nehrozí.

Krám, pardon.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
A/ = Tak je nevolte...
b/ = Jděte k volbám a nevolte je...
c/ = Nechodíte k volbám, tak nebrečte...

gucos
napsal(a):
K volbám chodím od 18 pravidelně, Babiše nevolím, dělám v zemědělství a chovám spoustu zvířat. A nepřeji nikomu nic zlého, ale nevím proč by měli někteří platit poctivě daně a někdo ne. Pokud to nenese poctivě tak to asi fungovat nemá.
Možností, jak dnes ověřit, jestli někdo platí daně nebo ne, je i dnes spoustu.
vtip EET není v tom, že nutí lidi platit daně. Vtip je v tom, že zvyšuje fixní náklady a to tak, že je to pro spoustu osvč prostě likvidační. prostě s EET to poctivě najednou přestává nést.
a že na malých vsích nemá fungovat hospoda nebo krám, že nemá cenu, aby si lidi přivydělávali k mateřské nebo k důchodu, to snad nemyslíte vážně, že ne?
Souhlasím s bodlinkou.
Nákup pokladny je cca 30 tisích.
Pravidelná měsíční platba cca 400kč+ připojení internetu.
Tedy říkal mi to kamarád- obchodník.
Ti co tomu tleskáte, přestanete!
Pro nás normální lidi se změní jen to, že budeme muset zajet svými auty( do kterých nalejem brutálně předražené palivo) do měst pro rohlíky a v koutě obývacího pokoje budeme chlemtat lahváče.
A bude víc úředníků ( fízlů ) a víc nepodařených dálnic, tunelů, openkaret, atd.
Do toho OSA, povinné revize kotlů, komínů atd. A běda jak ne, milý ovčane!
Další nenápadné danění lidí různými nařízeními, vyhláškami.
Ano bude líp, ale " normálním lidem " NE!
Ještě pořád se cítíte, že žijete ve svobodné zemi?
napsal(a):
Možností, jak dnes ověřit, jestli někdo platí daně nebo ne, je i dnes spoustu.
vtip EET není v tom, že nutí lidi platit daně. Vtip je v tom, že zvyšuje fixní náklady a to tak, že je to pro spoustu osvč prostě likvidační. prostě s EET to poctivě najednou přestává nést.
a že na malých vsích nemá fungovat hospoda nebo krám, že nemá cenu, aby si lidi přivydělávali k mateřské nebo k důchodu, to snad nemyslíte vážně, že ne?
Ne to opravdu nemyslím, já neříkám že mají zmizet hospody a obchůdky, ale když vidím jak hospodský přízná jen to co nakoupí, číšníkům platí minimálku a zbytek na ruku, vykazuje nulu a má barák za nějaké to mega a tři auta k tomu, tak tady asi něco nehraje.
Ale ať si dělá každý jak myslí. Myslím že téma byly dotace a dle mého mínění dotační politika kazí podnikatelské klima a nedává stejnou a rovnou šanci všem. Myslím to v evropském měřítku.

gucos
napsal(a):
Ne to opravdu nemyslím, já neříkám že mají zmizet hospody a obchůdky, ale když vidím jak hospodský přízná jen to co nakoupí, číšníkům platí minimálku a zbytek na ruku, vykazuje nulu a má barák za nějaké to mega a tři auta k tomu, tak tady asi něco nehraje.
Ale ať si dělá každý jak myslí. Myslím že téma byly dotace a dle mého mínění dotační politika kazí podnikatelské klima a nedává stejnou a rovnou šanci všem. Myslím to v evropském měřítku.
Víte, já žádnýho takovýho hospodskýho neznám. znám člověka, co provozuje hospodu po večerech po práci (vykašle se na to) a dalšího, co je před důchodem a pomáhá mu maminka, co jí je hodně přes 80 - taky se na to vykašle a půjde do předčasnýho důchodu.

Hospoda u nás ve vsi, tu provozují ze setrvačnosti lidi taky jako vedlejšák, barák je na prodej, než by pořizovali nějaké mašiny na eet na pár měsíců, taky to už zavřou. takže lidi budou chodit chlastat do dřevěné boudy na fotbalovém hřišti nebo do hasičárny. a turisti a projíždějící cyklisti si holt budou muset nosit svačiny a pití s sebou.
opravdu bude svět lepší?

gucos
napsal(a):
Vždy to má dvě strany.
Ano. a eet má jednu stranu, kdy osvč vedlejší skončí a vykašle se na to i spoustu lidí osvč hlavní, hlavně ti před důchodem a všichni, kteří si vydělávají na holé živobytí a další náklady prostě neunesou, tak se půjdou postavit na pracák.
na druhé straně jsou jen plky závistivců, kteří naletěli na heslo "všichni kradnů" od člověka, který stojí už několik let na penězovodu státních dotací.
Kůl

XXX.XXX.191.83
Jenom ať to zavedou. Měli to udělat už dávno. pořizovací cena není tak vysoká cca 5000kč. Internet má snad již každý. A neříkejte že 5000 je pro podnikatele likvidační, snad musí mít nějaké peníze bokem jinak nemůže podnikat. Pokud platil daně jako každý z nás poctivě, žádné další náklady mít nebude. Pokud neplatil tak nadává.

Pusťte si tuhle od Karla Kryla, ať si vylepšíte den.
http://svobodnenoviny.eu/karel-kryl-demokracie-poprevratova-hymna/.
Nakously jste tady EET a končení hospod. Na malých vesnicích je to jednoduché, místo hospody si založte spolek (klub) kde budou členy třeby všichni občané včetně chalupářú a menusíte platit ani daně. Stačí sundat ceduli hospoda a můžete točit pivo dál. To že hospodský na vesnicích končí neni na vině ani Babiš ani EET ale jednoduše malé zisky, které nezaplatí ani náklady na energie a topení a pokud musí platit nájem je to úplně v čudu. Teď mají záminku jak s tim seknout aby jim lidi nanadávali, odnese to Babiš. Něco jiného jsou větší provozovny kde je personál a vaří se jídla. Znám restaurace kde je desítka zaměstnanců pracující za minimální mzdu ale na ruku berou 30 až 40 tisíc a proč? Protože to dělá každý tak proč né já. Dokonce do jedné provozovny přišla kontrola v den výplaty aby si ověřily udání a vyšlo to. Pozvali majitelku, ta se rozčílila že to účetní dělá bez jejího vědomí a okamžitě jí propustila bez nároku na mzdu a jakékoliv náhrady. Druhý den účetní seděla na svém místě a na výplatu měla o deset tisíc navíc ja ko za psychickou ujmu. Takže asi tak. Nemám rád Babiše tak jako většina národa, to ale neznamená že vše co dělá je špatně.
Sophi

XXX.XXX.23.10
Michal155
napsal(a):
Zdravím.
Dotace vypisuje Ministerstvo zemědělství na národní plemena králíků, takže s Bu na ně nedosáhnete. Max. počet chovných zvířat, na které dostanete dotaci je 10ks. Dotace je podle plemene, ale zhruba 300, -/ks. Takže na výdělěk to není, ale je to aspoň příspěvek na krmení.
Zajici polny co jsou v nebespeci. jsou dotace 3500 kc za kazde vypustene mlade. ocekavane jsou 100 mladat dvakrat za rok. musi jse velmi dobre vspolupracovat s mislivci. kodce musiou byt bes etagi a jedno rodine domecky tak zvane, na zemi nebo na nohach, seno musi bzt luxusni nakich standardu nach. to je co vzm ja.
Sophi

XXX.XXX.23.10
Zajici polny co jsou v nebespeci. jsou dotace 3500 kc za kazde vypustene mlade. ocekavane jsou 100 mladat dvakrat za rok. musi jse velmi dobre vspolupracovat s mislivci. kodce musiou byt bes etagi a jedno rodine domecky tak zvane, na zemi nebo na nohach, seno musi bzt luxusni nakich standardu nach. to je co vzm ja.
Sophi

XXX.XXX.23.10
napsal(a):
Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat co všechno je potřeba pro chov králíku abych na ně dostal dotace (jaké jsou požadavky a podmínky). A pokud se to vůbec vyplatí.I pokud tady zde na ifauně je někdo kdo toto také řešil nebo kdo pobírá dotace budu velice rád za jeho rady typy i odkazy na weby.Chovám burgundské králíky.. děkuji za vše Pavel