Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lolek

27.12.2016 12:09
Lolek

XXX.XXX.122.247

Dobrý den,
již celý rok jsem neodchoval ani chlup. Samice bud ma kraličata v hnizdě, alemjsou mrtvé a nebo vůbec neudělá hnízdo a porodí kdekoliv. Včera zase dojdu a po kraličarně rozhazené mrtvé mladé. Nedělá to jen jedna, ale všechny a to jich mam 9 a dělá to aji když koupím novou. Netuším čím to může byt chodím kolem nich po špičkách a prostě nevím no :(.

27.12.2016 12:44
rapotacka11

XXX.XXX.32.16

Opravdu správně, podrobně položený dotaz.
Už je mi to jasné.

Kolem králíkárny se nechodí !
Hlavní je se vznášet !
Pak je ještě pár "nepodstatných drobností" a ty nezmiňujete...

cupicap

27.12.2016 13:26
cupicap

XXX.XXX.79.147

Koľko králikov si už odchoval ?

27.12.2016 14:03
dodin

XXX.XXX.179.2

Tvůj problém způsobuje dle toho co píšeš rušení samic okolím. Může to být pes, kočka, myši atd.
Mě to samice udělala když jsem začínal s chovem a byl nedočkavý a furt ji kontroloval a šáhal ji neustále do kotce.

27.12.2016 15:54
rapotacka11

XXX.XXX.32.169

A výživa ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.12.2016 16:03

Také bych se přikláněla k výživě.Nevíme nic o kondici samic ani krmení.Nikdy jsem se nesetkala s tím, že by králice rušili psi, kočky, drůbež nebo kozy kteří se okolo kotců pohybují.
Také netvrdím, že se do kotce nedostane nějaká malá myš.Jedině potkan by je mohl rušit, ale ten se tam nedostane.

27.12.2016 16:34
dodin

XXX.XXX.179.2

No on se tam nikdo dostat nemusí. Stačí když kočka drápe na pletivo. Vždycky když se mi samice kotí kočka to vycítí a drápe na dveře od chléva a chce dovnitř. Jednou jsem jí tam přistihl když se samice okotila a vzápětí rozdupala hnízdo.

27.12.2016 17:54

dodin napsal(a):
No on se tam nikdo dostat nemusí. Stačí když kočka drápe na pletivo. Vždycky když se mi samice kotí kočka to vycítí a drápe na dveře od chléva a chce dovnitř. Jednou jsem jí tam přistihl když se samice okotila a vzápětí rozdupala hnízdo.

Máme momentálně koček 9, často i více, ale do králíkáren se nedobývají.Někdy, když tam vidí běhat malá králíčata, opřou se o pletivo a koukají na ně, ale my máme králíkárny minimálně 50 cm do země tak jim to moc nejde.

Lolek

27.12.2016 18:15
Lolek

XXX.XXX.122.247

Králků sem odchoval již stovky a nikdy jsem stím neměl problém začlo to již před třemi lety a vtu dobu sem krmil seno, řepu a grnule Versele-Laga pomíchané s ječmenem a ovsem a řepou. Tedka krmím opět seno řepa a granule ovátor. Slámu jako podestýlku a prostě nevm co už to může být a jsem ztoho neštastnej, sem předposlední dům vedle polí a myší je unás všede mraky. Psa mám jinde.

27.12.2016 18:27

Dejte foto králíkárny, třeba nás něco napadne.

Používáte kotiště?

27.12.2016 18:42

Ak máte klietky, do ktorých sa môže dostať myš alebo potkan, tak to môže byť v tom. Niekedy stačí, že potkan pobehá po sene, kde je uskladnené a už môže byť problém.

27.12.2016 18:57
rabbit

XXX.XXX.164.211

9 samic které za celý rok neodchovají ani jeden kus...? Připouštíte je dospělé? Po neúspěšném vrhu je připustíte znovu? Jaké máte plemeno? Čím krmíte? Zkuste to víc popsat protože normální to není.

28.12.2016 08:19
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Jsou samice, které jsou extrémně citlivé na "rušení", ale že by kolega chovatel takových "citlivek" sesbíral hned devět je málo pravděpodobné. Problém bude spíš jinde. Co je to za králíky? (plemeno, kříženci?) Pochází od jednoho stejného chovatele? Vlastní odchov? Příbuznost? Jaký samec? Jak jsou samice staré?
U nás je ruchu až až (štěkot psů, pohyb kočky, koně, hluk strojů - auta, traktor, mašiny v dílně, motor.pila...) a nikdy se mi nestalo, že by to samicím tak extrémně vadilo, pokud u některé nedopadlo kocení dobře, mělo to vždy jinou příčinu (prvnička, špatné mateřské vlastnosti atd atd).

28.12.2016 17:55

I když se to pořád opakuje přikláněla bych se k potkanům. Pokud si zvykli chodit do kotců na žrádlo, samice musí rušit. Potkana nemusí člověk ani zahlédnout, proleze i velmi malým otvorem, někde jsem četla že stačí dírka velikosti dvacetikoruny. Bratranec si myslel že mu samice žere mladé a pak nachytal kamerou potkany, prolézali přesně takovouhle dírečkou v podlaze. Zkuste dát do kotce kameru co se dává do auta a pak zhlídněte co se vlastně v kotcích děje, když říkáte že králíky chováte stále stejně a máte i koupené samice odjinud a děje se to u všech, musí jim tam něco dělat neplechu. Ono, jestli dorostly děti do správně výzkumnického věku, můžou vám je ze zvědavosti rušit taky, možností je spousta.

28.12.2016 18:06
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

Přikláním se k tomu, abyste sem hodil fotky obsazených králíkáren a popsal způsob krmení... Věřím, že to může leccos napovědět...
Tady to spekulování bez jakýchkoliv informací je naprosto o ničem...

6.1.2017 19:56
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

Nechápu, proč zde pane "Lolku" zakládáte nové vlákno s dotazem, když nemáte patrně zájem o to, abyste zde díky přispěvatelům našel pravděpodobnou odpověď... Vůči těm, co Vám tu v dobré víře poskytují rady, se mi to zdá poněkud nefér. Samotnou mě Vaše reakce (nejlépe v podobě fotek) zajímala a čekala jsem na ni. Asi marně...

6.1.2017 21:13

mustela.erminea napsal(a):
Nechápu, proč zde pane "Lolku" zakládáte nové vlákno s dotazem, když nemáte patrně zájem o to, abyste zde díky přispěvatelům našel pravděpodobnou odpověď... Vůči těm, co Vám tu v dobré víře poskytují rady, se mi to zdá poněkud nefér. Samotnou mě Vaše reakce (nejlépe v podobě fotek) zajímala a čekala jsem na ni. Asi marně...

Nojo, ono se v životě člověka může stát ledacos, co vás třeba na nějaký čas vyřadí z takových činností, jako je debatování v internetových diskusích... tak bych ho zatím tak nezatracovala

6.1.2017 21:25
mikimajky

XXX.XXX.144.252

Mne na jeseň tiež neodchovala ani jedna samica a neprišiel som na žiadnu príčinu.
Nič som nemenil a teraz sa zadarilo.
príroda si to zariadi asi podľa seba.
ale 9 samic do roka a nič? to už je na pováženie.

Přidejte reakci

Přidat smajlík