Asi záleží na samci. Právě zabíjím králíky, jejichž matky byly připuštěny jedním samcem během 10min. Každá 1 skok, vrhy 13 a 14 ks, plemeno Mm. Je jedno jestli jeden nebo dva skoky, protože i v jednom skoku jsou miliony spermií a samice uvolní jen omezený počet vajíček. Dělám to takhle i s kalifornským samcem a výsledek bývá obdobný. Počet mláďat je ale z podstatně větší části závislý na samici.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mozaik :souhlasím s Vámi, ale ten počet u Mm mě docela zarazil.Jsou čistokrevné?Tak to Vám od srdce gratuluji.
mozaik
napsal(a):
Asi záleží na samci. Právě zabíjím králíky, jejichž matky byly připuštěny jedním samcem během 10min. Každá 1 skok, vrhy 13 a 14 ks, plemeno Mm. Je jedno jestli jeden nebo dva skoky, protože i v jednom skoku jsou miliony spermií a samice uvolní jen omezený počet vajíček. Dělám to takhle i s kalifornským samcem a výsledek bývá obdobný. Počet mláďat je ale z podstatně větší části závislý na samici.
Počet mláďat závisí přece na samici kolik uvolní vajíček samec jen oplodnuje.
napsal(a):
Mozaik :souhlasím s Vámi, ale ten počet u Mm mě docela zarazil.Jsou čistokrevné?Tak to Vám od srdce gratuluji.
Právě, že jsou a samotného mě překvapily a v jejich případě jsem s takovým počtem vůbec nepočítal. Typoval jsem je na max 6 ks ve vrhu a počítal jsem s tím, že je případně podělím. V dalším vrhu je jich 11 a druhou jsem nezapustil. Možná má vliv na plodnost to, že dávám do vody supervit, nebo je to třeba vrozené. Obě samice jsou sestry z jednoho vrhu, kde bylo 5 mladých. Z té poslední generace nechám schválně samičku k chovu a uvidím, jestli plodnost podědila. Je po otci z vrhu 6 mladých.

Tak jen ať se jim daří a máte radost.Mm je nádherný králík.
Gocz

XXX.XXX.157.2
mozaik
napsal(a):
Děkuji. Plánuju pořídit ještě jeden kmen a proselektovat si je na plodnost a nechávat si jen svoje samice a částečně i samce po plodných matkách.
Tiše vám závidím, ale taky přeji mnoho úspěchů. Já jsem na MM totálně vyhořel a s těžkým srdcem jsem prodával. Podle mého názoru to jsou nejkrásnější králící z těch, kteří se u nás běžně chovají a pokud se jejich chov takhle daří, tak to musí být opravdová radost.
Gocz
napsal(a):
Tiše vám závidím, ale taky přeji mnoho úspěchů. Já jsem na MM totálně vyhořel a s těžkým srdcem jsem prodával. Podle mého názoru to jsou nejkrásnější králící z těch, kteří se u nás běžně chovají a pokud se jejich chov takhle daří, tak to musí být opravdová radost.
No já si to nemaluju růžově. Předpokládám, že ty nejmladší samice budou dědit plodnost spíš po babkách a ne po matkách. Uvidím. Mm je jediné čistokrevné plemeno, které odchovávám a taky se mi moc líbí. Na maso křížím jiná plenena. Bohužel už mi ti dnešní Mm přijdou kulatější než kdysi, než se zušlechtili pomocí Vm.
Roman836

XXX.XXX.64.21
Otázka od začátečníka: co je plemeno mm?
Kaválek

XXX.XXX.145.224
Moravský modrý.Trochu postudujte není na škodu znát základní zkratky, Kal kalifornsky, Bu burgundsky atd.
bery25
napsal(a):
Praveze mam moznost kupit dosky, platy130cm-60cm, sirsie nie su, tak neviem ci ich zobrat.
Tak potom vezmite to keď sa inak nedá. To už je jedno. Odstav od samice pri veľkom počte mláďat asi bude trocha problém, ale v správnou taktikou sa to v pohode dá. Tie mladé tam musia byť pri nej aspoň do 30 dňa, tak možno bude trocha tesno, ale dá sa to zvládnuť.