Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.3.2017 13:15

Dobrý den,
mám v plánu dovézt si zvířata z ciziny. Bylo mi doporučeno zjistit vše u KVS, ale samozřejmě mě zajímá, jestli s tím nemá někdo zkušenost (jak zařídit, kde, papíry apod.)? Děkuji.

2.3.2017 18:03
jardagin

XXX.XXX.25.15

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den,
mám v plánu dovézt si zvířata z ciziny. Bylo mi doporučeno zjistit vše u KVS, ale samozřejmě mě zajímá, jestli s tím nemá někdo zkušenost (jak zařídit, kde, papíry apod.)? Děkuji.

Vet papíry by měl zajistit prodavající. Nepamatuji si vše ale je to asi v ramci EU a není to nijak složite.Myslím že to musíte hlasit na KVS. Zavolejte si bez problemu vam vše řeknou.
Určitě se tady někdo najde kdo řekne více.

2.3.2017 19:44
borax

XXX.XXX.91.21

jardagin napsal(a):
Vet papíry by měl zajistit prodavající. Nepamatuji si vše ale je to asi v ramci EU a není to nijak složite.Myslím že to musíte hlasit na KVS. Zavolejte si bez problemu vam vše řeknou.

Nebo ať se domluví s čmoudy, jak půjdou" protože rozhodně neběží", přenesou Vám to v tažce.
Na ně žádná byrokracie neplatí...

2.3.2017 22:54
waw

XXX.XXX.105.91

jardagin napsal(a):

Myslím, že si to myslíte asi mylně. Nepamatuji si, že by chovatelé, kteří vozí králíky v rámci EU něco někam hlásili.
Jednou jsem se po tom pídil, ale jednalo se o dovoz králíka z USA. Když jsem se dozvěděl komplet poplatky, tak by ten králík musel být zlatý. Již mne toto pustilo. Vždyť u nás je dost krásných a kvalitních králíků, stačí si jen vybrat.

2.3.2017 23:39
jardagin

XXX.XXX.25.15

waw napsal(a):
Myslím, že si to myslíte asi mylně. Nepamatuji si, že by chovatelé, kteří vozí králíky v rámci EU něco někam hlásili.
Jednou jsem se po tom pídil, ale jednalo se o dovoz králíka z USA. Když jsem se dozvěděl komplet poplatky, tak by ten králík musel být zlatý. Již mne toto pustilo. Vždyť u nás je dost krásných a kvalitních králíků, stačí si jen vybrat.

Je to cca 2 měsíce co jsem se na toto ptal na KVS tak mi to bylo řečeno. ale možna se pletu proto at si radši zavola.

3.3.2017 05:23

waw napsal(a):

Bohužel v oblasti králičí hop není :( nebo k nim není přístup.Chci zkusit práci s něčím úplně jiným než v ČR. :).

Chovatel Lada

3.3.2017 07:04
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Dobrý den,

Stačí se podívat na portál - Státní veterinární správy - a tam máte informace
jak máte postupovat při dovozu zvířar z EU a nebo dovoz zvířat mimo EU...
Tady se dozvíte tak polopravdy, tam to máte jasně daný a nebo můžete
na SVS požádat o doplnění informací...

3.3.2017 07:07

Co jsem si vozila králíky ze zahraničí ať už z výstav či od chovatelů nic jsem neptřebovala.Naposledy nám přivezeného samce ze září z Rakouska.

3.3.2017 07:09

Co jsem si vozila králíky ze zahraničí ať už z výstav či od chovatelů nic jsem neptřebovala.Naposledy nám přivezeného samce ze září z Rakouska.

Z Německa jsem taky nic neřešila, ale zvíře poletí letadlem..

3.3.2017 23:21
waw

XXX.XXX.105.91

Tak, teď jste mne svým způsobem zadávajícího dotazu dostala. Nechápu proč jste se o tomto nezmínila hned v zadání, aby Vám opravdu mohli poradit jen ti kteří si nechali králíka letecky dopravit.

4.3.2017 08:05
xchipsy

XXX.XXX.142.1

A co to je "z ciziny"? Cizina je třeba už Rakousko ale taky Mexiko nebo Japonsko...

Přidejte reakci

Přidat smajlík