Stáří kmenových králíků

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.6.2017 10:18
Debustr

XXX.XXX.11.158

Jak dlouho si necháváte chovné (kmenové) králíky. Myslím tím při produkci na maso, chápu, že na výstavu to může být jinak.

8.6.2017 10:27
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Dokud je samice zdravá a dává uspokojivý počet dobrých mláďat, neřeším věk. Takže klidně pět šest let... Ovšem nepřipouštím nijak intenzivně, většinou tak dva vrhy za rok. Samce dokud je zdravý a skáče.

8.6.2017 12:48
Debustr

XXX.XXX.11.158

Díky moc za odpověď. Podle četnosti odpovědí jsem začal uvažovat, jestli jsem nepoložil úplně pitomý dotaz. Jeden chovatel mi totiž řekl, že je mění tak po 2-3 letech a mě se to nezdálo. Tak díky.

8.6.2017 14:14
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Určitě ještě někdo napíše
Pokud někdo chová intenzivně, tj. min.3, spíše 4 vrhy za rok, pak pochopitelně samice tolik "nevydrží", ale spíš si myslím, že je to takový zakořeněný zvyk, než že by byla nutnost i takovou samici po dvou letech vyřadit. Kdysi jsem měla velkou bílou samici (nejspíš kříženka Nb). Připouštěná jednou ročně a pod 10 mladých nešla. No taky jsem si (blbec!) říkala - už ji máme čtyři roky, chtělo by to novou... Už nikdy bych takovou chybu neudělala, zbytečně se zbavit pečlivé matky s dobrou laktací jen proto, že "tabulkově přesluhuje"...

8.6.2017 20:30
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

Souhlas s xchipsy. Kvalitní samici nechte, dokud bude dávat uspokojivý počet mláďat a dobře se starat. tzn.4,5 i více let...

8.6.2017 20:31
Lhoťák od Kladna

XXX.XXX.144.172

ASi záleží jak to kdo a za jakým účelem dělá. Já budu nechávat samice tak dlouho dokud budou plnit to, co se od nich očekává. Také se nebudu zbavovat odzkoušených matek jen kvůli stáří/ myšleno třeba striktně je likvidovat ve 2-3 letech.¨.

8.6.2017 20:33
Lhoťák od Kladna

XXX.XXX.144.172

Mustelo...byla by šance u Vás koupit Bu?

8.6.2017 20:38
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

Šance samozřejmě je... Ale myslím si, že byste určitě našel kvalitní Bu králíky i daleko blíže od Vás.
(Jinak se na mě můžete obrátit prostřednictvím soukromé zprávy).

Přidejte reakci

Přidat smajlík