natys7

XXX.XXX.116.138
Dnes mi umřela samice a zustalo po ni šest dvanactideni králičci
dali jsme je do krabice se senem
skoušeli jsme je krmit obycejnym mlekem, ktere jsme dali do plastove injekcni strikacky trochu cucly a pak uz ne
jedna pani mi poradila ze mam dat kravske mleko a dat do něj vitamin D a pres dvou mililitrove injekcni strikacky je krmit
kralicci se naucili pit hned, jen mu tu hlavicku strikacky strcime do pusinky a pomalu skousime stalacovat a skouset
a take je treba masirovat brisko.
natys7

XXX.XXX.116.138
Ne ale bratr chodi na brigadu do kravina.
natys7

XXX.XXX.116.138
Jedna pani mela taky mlade kralicky, kterym umrela matka a krmila kravskym mlekem a vydrzely ji
myslim ze je to jedno jakym mlekem
a krmime je co 2 hodiny
ovesne vlocky jeste nedavame.
natys7

XXX.XXX.116.138
Nevim proc samice uhynula
ale nasli jsme ji lezet na zadech
pravděpodobně infarkt (si myslime)
krmili jsme i ovesnyma vlockama.
natys7

XXX.XXX.116.138
Dnes jsme koupili lahvicku s dudlikem pro kralicky a hned se naucili pit a myslim ze jim to vic vyhovuje
ale nevim kolik presne ml by mel vypit 1 kralicek
prosim poraďte!
natys7
napsal(a):
Dnes jsme koupili lahvicku s dudlikem pro kralicky a hned se naucili pit a myslim ze jim to vic vyhovuje
ale nevim kolik presne ml by mel vypit 1 kralicek
prosim poraďte!
Každý vypil 2 ml
(uváděné množství mléka v trávicím traktu jednodenních mláďat se uvádí v rozmezí 27 až 36 g, vyjímečně i 50 g).
První den jsem krmila v 17:15,20:00,24:00,5:00,
a pak co 5 hodin,
přičemž se mláďata dožadovala krmení i v noci.
TADY DOLE SE TO UVÁDÍ !
Https://www.ifauna.cz/kralici/clanky/r/detail/2146/zkusenosti-s-umelym-odchovem-mladat-zajice-polniho.
Adwyrk6

XXX.XXX.135.241
Já se momentálně o jednoho starám, samice jich zabila už 14, tenhle jediný přežil, pije nám i normální mléko nebo krmíme tatra neslazeným mlékem
natys7
napsal(a):
Dnes mi umřela samice a zustalo po ni šest dvanactideni králičci
dali jsme je do krabice se senem
skoušeli jsme je krmit obycejnym mlekem, ktere jsme dali do plastove injekcni strikacky trochu cucly a pak uz ne
jedna pani mi poradila ze mam dat kravske mleko a dat do něj vitamin D a pres dvou mililitrove injekcni strikacky je krmit
kralicci se naucili pit hned, jen mu tu hlavicku strikacky strcime do pusinky a pomalu skousime stalacovat a skouset
a take je treba masirovat brisko.
Nemusíte vubec vymyšlet a poslouchat kraviny
Stačí vam polotučne mleko a smetana 30 až 40% . Redíte 5:1 a krmíte dvakrat za den a ne po třech hodinach . To by jste se zblaznila . Takto jsme už zachranily spousty mladych . A nejmladší byli 11denní .
jardagin
napsal(a):
Vy tady placate uplne blbosti
No,mozna podle vas placam blbosti,ale před casem jsem takto odchovala do dospelosti 6 kralicku,kteří byli staří 3 dny,kdyz jim mama posla..koupená mladá Bu na výstavě,bohužel už byla brezi,tak to dopadlo..podle vas blbost,ale i takto se to dá...
Xchipsy..stále aktualni téma...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tohle dokrmování je nešťastné. Zvířata bez matky jsou potom slabší, po všech stránkách choulostivější. Když jsou na zabití, člověk je lituje a na mazlíka by mělo být zvíře co nejzdravější, protože k mazlíkům má člověk jiný vztah a nedokáže v případě problému uvažovat racionálně.

Toho se vždycky bojím, když mají kozy rodit. Zlikvidovat králíčata, když chcípne samice zvládnu, ale kůzlat by mi bylo líto. Mám problém zabít i neochočená kůzlata a když si představím kůzle odchované na flašce, no radši nad tím ani nebudu moc přemýšlet, ještě má rodit do pár dní poslední koza a pak bude rok klid.
To se mi stalo za 25let chovu podruhe,že jsme prisli o kozu,asi predloni od 14 dennich dvou kuzlat,kozy okusovaly větve pokaceneho smrku a spokla včelu..nez prijel doktor,bylo pozdě..ale kozlici už byli sikovni a mleko jsem měla od druhe kozy..ted mám ty tři,mleziva jsem mela od loni namrazene asi 5 litrů,tak bez problémů..od druhe kozy mléko + sušené,už maji dva měsíce jsou jak čertíci,dva kozlici,jedna kozicka..ta kozicka mě už dostala..je moc milá.. s kozliky to jinak nejde,tak o tom nepřemýšlím..

stane se, snad to příště bude lepší.
Děkuji za podporu,už toho bylo dost,to nam jeste umrela na leukemii devítiletá dobrmanka Chita...
Meryy

XXX.XXX.107.15
Jsem na tom ted stejne .. kolik ma tak vypit ml.?