Uživatel s deaktivovaným účtem

Mno, vzhledem k tomu, že granule s léčivem - pokud krmíte JEN A POUZE granulemi s léčivem, v případě jakéhokoliv míchání se senem, ječmenem a já nevím čím už to nefunguje - chrání králíka proti KOKCIDIÓZE, a očkování chrání králíka proti MORU KRÁLÍKŮ a MYXOMATÓZE, fakt to nejsou dvě věci vedoucí k jednomu výsledku a i králíci krmení granulemi mohou - a taky to dělají - krásně hromadně pozdechat na mor. či na myxu.
Neockovat. Ušetrite obrovské peniaze. Občas padne celý chov, ale to nestojí za to.
Stačí do nich napchať granule s liekmi. To je super potom.
Ono to potom tak zmutuje že mäso netreba ani do chladničky. Vôbec sa nepokazí.
A vraj ak sa dávajú granule a lieky ani vodu netreba. S tej sú choroby. To ale nemám vyskúšané.
Ja ockuji take. Vloni jsem mela mlade i na leto, tak jich bylo hodne. Obvykle porazime vetsinu mladych duben-kveten. Ockuji jen 1 vrh zabijeny v cervnu a na prazdniny mame jen chovne (tez ockovane ). Na novy mor jsem neockovala, ale bez uhynu. Bratr tez ockuje, ale mel 3ks s mix. Z cca 50ks...
Od té doby, co mi z chovu zbyla jedna samice, tak očkuju a je pokoj, musím to zaklepat. Letos ani ne ale vím, že loni v okolních vesnicích to dost padalo a já měl pokoj. Očkuju si sám, tak to člověk ušetří. Ono si alespoň můžu říct, že víc jsem pro to nemohl udělat, ale zažít ten zmar, kdy vám padá jeden za druhým, to je opravdu síla a člověk si říká, že mu to za to nestojí.
V dnešní domě si ale myslím, že je celkem dobrý, že králíky už nemá každý, jak to bylo dříve a tak se mor tak nešíří, ale kdyby očkovali všichni, tak si myslím, že je to ještě lepší.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42
mirlen
napsal(a):
Od té doby, co mi z chovu zbyla jedna samice, tak očkuju a je pokoj, musím to zaklepat. Letos ani ne ale vím, že loni v okolních vesnicích to dost padalo a já měl pokoj. Očkuju si sám, tak to člověk ušetří. Ono si alespoň můžu říct, že víc jsem pro to nemohl udělat, ale zažít ten zmar, kdy vám padá jeden za druhým, to je opravdu síla a člověk si říká, že mu to za to nestojí.
V dnešní domě si ale myslím, že je celkem dobrý, že králíky už nemá každý, jak to bylo dříve a tak se mor tak nešíří, ale kdyby očkovali všichni, tak si myslím, že je to ještě lepší.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Já jsem očkované koupila a děsím se přeočkování, protože máme vetu co objíždí chovatele a očkuje a já se bojím, že mi tam něco zavleče od jinud, nejradši bych si je naočkovala sama, nemám problém pichnout pod kůži i do svalu, když na to příjde, ale nevím jak si obstarat vakcínu, navíc mám jen 3 ušáky...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já jsem očkované koupila a děsím se přeočkování, protože máme vetu co objíždí chovatele a očkuje a já se bojím, že mi tam něco zavleče od jinud, nejradši bych si je naočkovala sama, nemám problém pichnout pod kůži i do svalu, když na to příjde, ale nevím jak si obstarat vakcínu, navíc mám jen 3 ušáky...
Nevím, jestli máte na mysli p.Piskovskou, ale asi ano.Očkuje mi x let a nikdy nebyl jediný problém.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
burgund6
napsal(a):
Nevím, jestli máte na mysli p.Piskovskou, ale asi ano.Očkuje mi x let a nikdy nebyl jediný problém.
Jj měla jsem na mysli ji, očkovat mám na jaře březen/duben, stále váhám zda si ji taky přizvat, nebo to udělat sama, ale když s ní nejsou problémy tak to možná risknu.