Uživatel s deaktivovaným účtem

Dělají to samice co se ramlují, ale dělají to i zabřezlé samice.Záleží na tom, zda je připuštěná či nikoliv.
Přesně jak píše jiva, já se dokonce v tom už začínám ztrácet. Když to dělá a je připuštěná v první řadě na ni sáhnu. Když si lehá, kak ji dám k samci a ona drží samec ji dvakrát obskočí a dám ji zpět do kotce. Pretím ji ale vykydám a nově nastelu. Asi týden je klid a pak znovu. Takže rituál zopakuju a ona zase drží, smec ji obskočí a samice jde do čistě nastlaného kotce. A světe div se přibližně za další týden má plné hnízdo mladých, čiže porodila na termín prvního připuštění. Dělají mi to dvě samice, jedna loňská a druhá tříletá. Proto jsem jim začal říkat prostitutky. Jinak pokud samice neni připuštěná dává tím najevo ochotu pářit se, někdy si dokonce postaví hnízdo plné chlupů.
To co píše horal mám letos u několika samic. První připuštění 3x ok, pak po 5-ti dnech zkušební skok opět se samice nechají obskočit, pak opět zkušební skok samice nevrčí a opět připuštění. Celkem u třech samic mám u každé 4 termíny. Hrůza. No jedna se také nakonec okotila na termín prvního připuštění. Zbytek nic.Tak čekám a ještě opět zkusím zkušební připuštění. Jinak k zadavateli a jeho dotazu. Myslím, že pokud samice přehrabuje, podestýlku je březí.Alespoň u mých králíků to tak funguje.
Ano, i březí samice přehrabává podestýlku. Instinktivně se snaží vyhrabat si noru, hlavně v chladném počasí, ale i za vysokých teplot kdy se snaží chránit potomstvo před zimou resp. horkem. Může to být i před nějakým rušivím elementem. Ten kdo si myslí, že dvakrát deně hodit krmení králiků a jednou za čas vykydat a to stačí, ten radši ať králiky nedělá. Tím nemyslím nikoho konkrétně, ale králik je docela nevyspytatelné zvíře.
Horal
U mě toto dělají dvě samice - když jsou v říji a/nebo březí, tak přeryjí celý kotec. V říji pochopitelně v tu danou dobu, v případě březosti to dělají cca pět až sedm dní po připuštění. Za +- tři dny s tím přestanou. No a zrzka, ta nedělá nic akorát v říji nežere jádro a "tváří se záhadně" a taky je o fous klidnější, nechá se chytit bez většího nahánění po kotci.
Mám samici připuštěnou 19.1., už pár dní po připuštění začala dorážet při krmení a u toho vrčí, nikdy předtím toto nedělala, má za sebou 4 úspěšné vrhy,8,6,8,9, odstavených mladých. Hnízdo to stavěla vždy na poslední chvíli v den porodu nebo den před, minulý týden podestýlku přehrabanou, načechranou, připomínalo to senáž,3x jsem to vykydal a nastlal, naposledy v sobotu a dnes ráno pro změnu vše nahrnuto na dvířkách, ale suché. Ještě týden musím protrpět a snad bude mít po náladách.
xchipsy
napsal(a):
Může kdykoli Některé samice trhají s předstihem i 24 hodin (i víc), jiné až těsně před kocením.. Takže klidně může porodit za hodinu a nebo až v noci a nebo až ráno..
Tak ju necham v klude a rano uvidim, mam ju poprvykrat, tak neviem ako vyhodit mlynarov, ci budem mat nato zaludok , dufam ze ani jeden nebude.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42
bery25
napsal(a):
Dobry, tak je ich tam 9, jedneho som uz vyhodil, mlynara, mam to este pretriedit, dokaze 9 vychovat, krmena granule a ovos, dakujem za rady.
Ako píše xchipsy počkať, nezriedka si to samica zredukuje sama do 2=3 dní. Ak je ok a dobre živená, nechávam aj 10ks. Je to individuálne 8strukovej 8 a desine aj desať Inak gratulujem, Ak ma pamäť neklame krmíte energys champion ? Ja osobne by som jej pridal postupne slnečnicu a ovsené vločky a lucerkové granule. Alebo nabehnúť na granule pre kojacie samice, tak nech sa darí