Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.8.2018 18:31
Danko

XXX.XXX.73.208

Prosim o radu. V poslednych dvoch tyzdnoch ma postihol problem. Najprv zdochla samica po ktorej ostali 8 male troj tyzdnove. Ale davam mlieko aj zeru vlocky aj granule tak su v pohode. Ale samica skripala zubami a zdochla. Vcera som zabil tri 4 mesacne co ties prestali zrat a skripali. Mali nafuknute cerava. A dnes zacina aj troj mesacne jedno. Nedavam uz len suche seno samozrejme nie cerstve. Ale doteraz som daval zelene ale len vecer a trosku. Acidomid davam v kuse od kedy davam zelene. Zaparenu travu nemali. Je mozne ze maju kokcidiozu aj ked davam acidomid rano vecer.?

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.8.2018 19:30

Kokcidióza to být může.Nepíšete čím krmíte.Acidomid okyseluje vodu a pomáhá udržet kyselé prostředí v zažívání.Pokud ale králíci přijímají málo vlákniny, kyselé prostředí se změní a přemnoží se kokcidie, e coli atd.Tomu nezabrání ani acidomid, ale správná krmná dávka.Samice mohla dostat parézu zažívání i ta souvisí se správným krmením.Skřípání zubů značí bolest.

4.8.2018 19:43

kokcidióza by nezabila samici. ale e.coli, epizootická enteropatie, enterotoxémie a x dalších střevních poruch to můžou být.

4.8.2018 21:08
Danko

XXX.XXX.73.208

Krmim vylucne ovos jacmen a granule energys bez lieciva. A samozrejme seno dostatok. Chovam kraliky uz tretim rokom. Takze mam skusenost. Cistim pravidelne raz do tyzdna menim podstielku. Nikdy sa mi to nestalo aby takto mali nafuknute brucha. Mne sa zda ze asi zo zeleneho krmiva lebo tu istu skaldbu sam daval celu zimu aj to iste krmivo a nic. Alebo moze mat vpliv aj horucava?

4.8.2018 22:08

Pokud je vedro, králíci potřebují méně krmiva a záleží kolik sežerou vlákniny.Pokud žerou hodně zrní, nemají již potřebu sežrat tolik sena a chybí jim vláknina a to způsobuje problémy s trávením.
Takže je jiná potřeba zrní v zimě a v létě.I podávání zeleného krmiva má svá pravidla.

Neregistrovaný uživatel

4.8.2018 22:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.226

Danko napsal(a):
Krmim vylucne ovos jacmen a granule energys bez lieciva. A samozrejme seno dostatok. Chovam kraliky uz tretim rokom. Takze mam skusenost. Cistim pravidelne raz do tyzdna menim podstielku. Nikdy sa mi to nestalo aby takto mali nafuknute brucha. Mne sa zda ze asi zo zeleneho krmiva lebo tu istu skaldbu sam daval celu zimu aj to iste krmivo a nic. Alebo moze mat vpliv aj horucava?

Králik vydrží dosť veľa.. no nie všetko.. Ked sa chyby opakujú a je ich viac = začínajú problémy podobnné vašim... Neviem aké máte plemeno... a v akom stave? Acidomid a ani iné podobné prípravky nie su schopné zastaviť kopiace sa problémy... Teplo. stres, nevhodné zloženie KD a atd. = multifaktorové ochorenie a už sa to prejavuje... Poradiť sa nedá... skúšať a čo je dobré použiť v svojom chove Moji sa obyčajnej trávy ani nedotknú... uplne ju ignorujú..

4.8.2018 23:46
jardagin

XXX.XXX.172.170

Poradit se da jen se musí vědět a přesně jak psala paní JIVA. pokud mate fernet a emanox tak jim dejte přímo do tlamy 2ml fernetu a 1ml emanoxu k tomu nasadte dietu. To znamena seno voda.

Neregistrovaný uživatel

5.8.2018 11:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.226

Ano..poradit sa dá = to súhlasím, no na veľa vecí treba osobné skúsenosti a cit pre vec.. Je to jednoduché, len treba na podstatu problému prísť... Nie len valiť do králikov co dúm dá! A potom pri problémoch čakať na spasenie v podobe pomoci na Faune... Ps: Jagermeister a Espumisan kvapky.. sú tiež dobré aj pre a aj chovaťeľa

7.8.2018 21:49
jardagin

XXX.XXX.172.170

Takl proč neporadíte a jen mluvíte okolo. Protože to nevíte stačí aby vam ten chovatel řekl čím co a jak a jako zkušeny chovatel na to musíte přijít ale to radši budete kecat okolo. Vaše příspěvky jsou trapne a hovoří o vaši nezkušenosti.

7.8.2018 21:51
jardagin

XXX.XXX.172.170

Danko napsal(a):
Prosim o radu. V poslednych dvoch tyzdnoch ma postihol problem. Najprv zdochla samica po ktorej ostali 8 male troj tyzdnove. Ale davam mlieko aj zeru vlocky aj granule tak su v pohode. Ale samica skripala zubami a zdochla. Vcera som zabil tri 4 mesacne co ties prestali zrat a skripali. Mali nafuknute cerava. A dnes zacina aj troj mesacne jedno. Nedavam uz len suche seno samozrejme nie cerstve. Ale doteraz som daval zelene ale len vecer a trosku. Acidomid davam v kuse od kedy davam zelene. Zaparenu travu nemali. Je mozne ze maju kokcidiozu aj ked davam acidomid rano vecer.?

Jestli chcete tak mi zavolejte nebo ja vam a probereme to spolu. potřebuji více info. nebo pište přesně čím krmíte atd ale podrobně na tom hodně zaleží.

Neregistrovaný uživatel

8.8.2018 08:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42

jardagin napsal(a):
Takl proč neporadíte a jen mluvíte okolo. Protože to nevíte stačí aby vam ten chovatel řekl čím co a jak a jako zkušeny chovatel na to musíte přijít ale to radši budete kecat okolo. Vaše příspěvky jsou trapne a hovoří o vaši nezkušenosti.

Niekto kecá a iný zase chce "Spasiť svet"... Vítej kazisvete Spét... Tá odvykačka nepomohla? Písalo mi pár ľudí, že po telefonáte s.. Ginom ich bolela tri dni hlava... No aspoň tie Hycati nech sa dobre množia... Ps: kľudne mi môžeš tykať...

8.8.2018 09:01
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Jak napsala Bodlinka, těch příčin může být X a určit přesně ten jeden či dokonce navrhovat léčbu přes internet opravdu nejde.

8.8.2018 19:43
Danko

XXX.XXX.73.208

I faunu som spoznal ked som zacal z chovom kralikov uz ani neviem kolko rokov do zadu. Dozvedel som sa tu vela veci co my pomohli v zaciatkoch aj ked boli tazke boli tu ludia ktory boli sqely a vzdy vedeli a chceli pomoct. Ale teraz som totalne rozcareny toto forum ovladli pseudo odbornici uplny magory ktory nemaju zaujem niekomu pomoct ani nemozu pretoze o probleme nemaju ani sajnu vsetko si vygoglia a o realnom chove maju sajnu len z internetu. Ludia z nicom ako dedko edko, totalne spinia svojimi vyrokmi dobre meno fora a chovatelov a odradzaju ludi sa cokolvek opitat. Admini by sa mali vazne zaoberat takymito ludmi lebo vazne poskodzuju dobre meno fora. Sam vypracujem podnet na ban. Dalej chcem podakovat uzivatelovi, jiva, ubral som jadro a zda sa ze ok. A pouzivatelovi jardagin za ochotu aj ostatnym ozajstnym chovatelom ktory chcu pomahat a delit sa.

Neregistrovaný uživatel

8.8.2018 21:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.226

Danko napsal(a):
I faunu som spoznal ked som zacal z chovom kralikov uz ani neviem kolko rokov do zadu. Dozvedel som sa tu vela veci co my pomohli v zaciatkoch aj ked boli tazke boli tu ludia ktory boli sqely a vzdy vedeli a chceli pomoct. Ale teraz som totalne rozcareny toto forum ovladli pseudo odbornici uplny magory ktory nemaju zaujem niekomu pomoct ani nemozu pretoze o probleme nemaju ani sajnu vsetko si vygoglia a o realnom chove maju sajnu len z internetu. Ludia z nicom ako dedko edko, totalne spinia svojimi vyrokmi dobre meno fora a chovatelov a odradzaju ludi sa cokolvek opitat. Admini by sa mali vazne zaoberat takymito ludmi lebo vazne poskodzuju dobre meno fora. Sam vypracujem podnet na ban. Dalej chcem podakovat uzivatelovi, jiva, ubral som jadro a zda sa ze ok. A pouzivatelovi jardagin za ochotu aj ostatnym ozajstnym chovatelom ktory chcu pomahat a delit sa.

A ked sa budeš nudiť, prečítaj si pár starých a hlavne " Uzamknutých príspevkov... Môj zlatý, moji králici sa nedujú, neposierajú a dávkovať krmivo som sa naučil od Teba Nečítaš, neskúšaš a len nastrkuješ ruku aby si dostal = Zadarmo... Takto to nefunguje, musíš najprv Dať aby si mal ? Nechápeš? Je mi to jasné... Daj sa vypchať.. Ak sa to dá budem rád ked mi admin uplne zruší Profil... Espumisan si neskúšal však? Nič sa nedeje... len ľutujem tie králiky... A píšeš ako aljašký malamut po maratone!

Neregistrovaný uživatel

9.8.2018 10:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.29

Danko napsal(a):

Vážený pane, viem, že sme na chovateľskom fóre, preto nebudem hodnotiť Váš pravopis. Z tohto príspevku sa dozvedám o Vás, že Ste sklerotik, alebo človek " chovateľ " na baterky. Už niekoľko rokov dozadu chováte králiky a stále Ste odkázaný na rady druhých a keď dostanete nejakú radu, nerozmýšľate nad ňou a hneď urážate a " kopete " okolo seba. Nechcem byť osobný, no v tretej vete Vášho príspevku Ste sám seba presne opísali. Dedka edka osobne nepoznám, no z jeho príspevkov sa dá vždy niečo vybrať. Nikto Vás nenúti čítať všetko, čo sa tu píše. A spomínate tu ešte admina, ten by sa mal zaoberať takými príspevkami, aký Ste napísali teraz Vy.

9.8.2018 15:41

Nerada se zapojuji do těchto diskusí kdy se dohaduje, podle mně, o ničem.Chovám králíky více než 50 let, takže už jsem v chovu vyzkoušela řadu věcí ať už byly ku prospěchu, či naopak.Pokud mohu, poradím, co se mně osvědčilo, ale přiznám i co byl propadák.Člověk se učí celý život, žádný učený z nebe nespadl a ikdyž se někomu poradí, sám si to musí vyzkoušet a aplikovat na svůj chov.Žádné zvíře není stejné, a tak nelze dát nikdy přesný a neměnný rozpis jak, co a kolik.Potřeby jednotlivců se liší i vrámci jednoho plemene a to si musí každý vypozorovat a vyzkoušet, aby mu ty rady k něčemu byly.Ani po letech člověk neví, co ho může v chovu překvapit.Příklad z poslední doby.V lednu jsem měla u dvou samic Ha mladé.Jsou to sestry a byly připuštěny stejným samcem.Jedna měla 6 mladých druhá 5.Odchov i mladý bez problémů.V dubnu jsem je obě připustila jiným samcem.I po tomto samcovi mám několik jiných bezproblémových vrhů.Jedna samice porodila 9 mladých, jedno jsem dala k Al,8 jich nechala u samice.Dodnes je všech 9 mladých bezproblémů.Druhá samice porodila 7 mladých.Zpočátku na nich nic nebylo vidět.Asi po týdnu byli 3 větší a 4 menší.To se stává, nic moc neobvyklého.Jenže rozdíl se pomaličku zvětšoval a ve dvou měsících jsem si všimla, že mládě tak nějak divně hopsá a ty zadní nohy se mu jakoby kácí.Postupně začaly ty zadní nohy ochrnovat.Mládě jsme utratili, ale ono se objevilo další, i to jsme utratili.Když se objevilo třetí, vzala jsem ho k veterináři, co to může být.Řekl, že to vypadá na geneticky podmíněné zužování míšního kanálu.Doteď jsme utratili všechna 4 mlaďata, co zaostávala.Přesto, že do posledka žrala a když se jim podařilo srovnat nohy pod sebe, i se po nich pohybovala.Zbývajíci 3 rostou a běhají bez problémů. Poučení: neopakovat spojení, ale, jak řekl veterinář, je klidně možné, že i při opakování spojení se takovýto jedinci vyskytnout nemusí.

11.8.2018 22:41
Danko

XXX.XXX.73.208

Nechcel som už reagovať a naposledy musím. Ospravedlňujem sa za diakritiku v predchádzajúcom príspevku písal som v afekte a mám malý mobil a hrubé prsty. Nekontroloval som príspevok tak to vyzerá že to píše nejaký buran. Ale nedá mi to nereagovať pretože sa potvrdili moje slová o úpadku a vlastne o likvidácii celého zmyslu tohto fora. Preto som spomenul adminov.Chcem len poukázať na to že ľudia prestávajú dávať príspevky na podľa mňa nenahraditeľné fórum lebo sa boja. A to doslova. Ak napíšeš príspevok tak ťa ľudia z nicom..dedko edko..a pridal sa aj ďalší že..valek.. zvozia že si vôbec dovolíš dať príspevok šak sa chovás ako dávaš králikom čo dom dal, načo chovás keď tomu nerozumieš a podobné kecy je tu toho neúrekom. A keď odpovie chovaťel čo chce naozaj pomôcť tak ho zvozia čo vôbec si dovoli pomáhať. Čoho je následok že väčšina chovateľov fórum opustila a to je realita. Ja si myslím že nieje hanba sa opýtať keď niečo neviem a je normálne prosiť o radu. Chcem povzbudiť chovateľov nebojte sa pseudo odborníkov nebojte sa opýtať. Vždy sa tu nájdu aj dobrý ľudia čo pomôžu. PS. To Valek, Dedko edko a podobný.. opustiťe fórum ľudia vás tu nuchcu dávate hlasy jeden druhemu ale to nič neznamená. A adminov som zatiaľ neriešil lebo nemám čas. Ale verte mi ked sa nezmeníte tak to bude šupa.

Neregistrovaný uživatel

12.8.2018 10:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.226

Danko napsal(a):
Nechcel som už reagovať a naposledy musím. Ospravedlňujem sa za diakritiku v predchádzajúcom príspevku písal som v afekte a mám malý mobil a hrubé prsty. Nekontroloval som príspevok tak to vyzerá že to píše nejaký buran. Ale nedá mi to nereagovať pretože sa potvrdili moje slová o úpadku a vlastne o likvidácii celého zmyslu tohto fora. Preto som spomenul adminov.Chcem len poukázať na to že ľudia prestávajú dávať príspevky na podľa mňa nenahraditeľné fórum lebo sa boja. A to doslova. Ak napíšeš príspevok tak ťa ľudia z nicom..dedko edko..a pridal sa aj ďalší že..valek.. zvozia že si vôbec dovolíš dať príspevok šak sa chovás ako dávaš králikom čo dom dal, načo chovás keď tomu nerozumieš a podobné kecy je tu toho neúrekom. A keď odpovie chovaťel čo chce naozaj pomôcť tak ho zvozia čo vôbec si dovoli pomáhať. Čoho je následok že väčšina chovateľov fórum opustila a to je realita. Ja si myslím že nieje hanba sa opýtať keď niečo neviem a je normálne prosiť o radu. Chcem povzbudiť chovateľov nebojte sa pseudo odborníkov nebojte sa opýtať. Vždy sa tu nájdu aj dobrý ľudia čo pomôžu. PS. To Valek, Dedko edko a podobný.. opustiťe fórum ľudia vás tu nuchcu dávate hlasy jeden druhemu ale to nič neznamená. A adminov som zatiaľ neriešil lebo nemám čas. Ale verte mi ked sa nezmeníte tak to bude šupa.

Mobil sa dá vymeniť, prsty transplantovať, mozog... bude problém? Buran ? Tak to neviem či si, no určite si Baran ! Len sa rozbehneš proti múru a chceš ho preraziť... Keby si mal seriozny záujem, dá sa napísať aj do súkromných správ, že? Nie je hamba sa opýtať, na cestu napr. Chováš a v prvom rade to robíš pre seba a radosť, či? Tak čo riešiš nepodstatné veci, máš sa venovať hlavne králikom... Ak vôbec nejaké máš? Máš kopu času, a nevieš sa postarať ani o svoj chov... Je tu jeden, chovaťeľ čo dáva rady aj na telefon, Volal si mu? Pána, valeka si do úst neber, na rozdiel od teba je to úspešný chovaťeľ Ps: Forum, neopustíme a už sa teším na tú" ŠUPU"

12.8.2018 11:27
bery25

XXX.XXX.85.6

mne jedna samicka NOS zacala tak dva dni davat take ako vianocky, nie su to gulicky, je to nejaka choroba, moze to nieco znamenat, trochu som jej dnes ubral jadra, granule s ovsom, do vody teraz pridavam optimin, dik.

12.8.2018 11:48

bery25 napsal(a):
mne jedna samicka NOS zacala tak dva dni davat take ako vianocky, nie su to gulicky, je to nejaka choroba, moze to nieco znamenat, trochu som jej dnes ubral jadra, granule s ovsom, do vody teraz pridavam optimin, dik.

to jsou nesežrané měkké bobky. znamená to, že králík jich dělá příliš mnoho a nestačí je sežrat, nebo je žrát nechce. nejčastěji je to nedostatek vlákniny, ale třeba taky otlaky nebo bolavá záda, že se králík nedostane pohodlně ke své řiti.

12.8.2018 11:55
bery25

XXX.XXX.85.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
to jsou nesežrané měkké bobky. znamená to, že králík jich dělá příliš mnoho a nestačí je sežrat, nebo je žrát nechce. nejčastěji je to nedostatek vlákniny, ale třeba taky otlaky nebo bolavá záda, že se králík nedostane pohodlně ke své řiti.

mam strach ze to mozu byt tie otlaky, mam podlahu s cetrisu, je vyborna, ked to poriadne vycistim, tak je ako nova, nic nenasiakava, nesmrdi, ale je tvrda, a teraz aj ked dam seno tak kralik ho nahrabe na kopu, je teplo, dakujem velmi pekne, dufam ze to nebude nic vazne.

12.8.2018 12:00

bery25 napsal(a):
mam strach ze to mozu byt tie otlaky, mam podlahu s cetrisu, je vyborna, ked to poriadne vycistim, tak je ako nova, nic nenasiakava, nesmrdi, ale je tvrda, a teraz aj ked dam seno tak kralik ho nahrabe na kopu, je teplo, dakujem velmi pekne, dufam ze to nebude nic vazne.

no tak otlaky, to je nejlepší králíka vyndat a podívat se, ne?

12.8.2018 12:21
bery25

XXX.XXX.85.6

to ano, ale to ma ani nenapadlo, ze to moze byt pricina, ale s otlakmi sa da nieco robit, niecim namastit, alebo, dakujem.

12.8.2018 13:06

nejdřív zjistěte, jestli vůbec králík má takový nějaký problém.

jinak otlaky se, pokud nejsou moc rozjeté, léčit dají, ale hlavně a především změnou podlahy.

12.8.2018 13:37
hokrví

XXX.XXX.105.226

Jakou používáte podestýlku, já míchám piliny s hoblinami - ze sila z truhlárny, přidám odrol ze sena a mistral. Tímto posypu podlahu a na to nastelu slámu.

Neregistrovaný uživatel

14.8.2018 15:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.153.156

Dobrý deň, pozerám toto vlákno a nestačím sa čudovať aké sa tu používajú praktiky od admina. Príspevok, v ktorom som upozornil pána, ktorý je pod menom Danko, že práve on je ten, ktorý tu osočuje a uráža, ten vymazal. Keby som zalistoval v príspevkoch so starším dátumom, určite by som našiel aj také, ktoré sú za hranicou slušnosti a nikto ich nevymazal. Preto tomu vôbec nerozumiem a vyzývam admina, aby mi to vysvetlil.

Neregistrovaný uživatel

15.8.2018 21:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.226

Nevysvetlí, je zaujatý a možno aj sponzorovaný... Čo je toto ? https://www.ifauna.cz/kralici/inzerce/r/detail/3131942/kralici-hyla/.

15.8.2018 21:49
jardagin

XXX.XXX.172.170

Trapne a usměvne. Narozdíl od někoho se tady neschovava. Bež si pustit kyslík aby ti bylo lepe. Si trapny a podle mne nemocny člověk.

Neregistrovaný uživatel

15.8.2018 21:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.226

Aká je cena za prvé miesto? Dnes si namazaný a zajtra budeš smazaný... Tak nám to objasni Vševedko, ked si sa už prebral..

Neregistrovaný uživatel

16.8.2018 08:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42

Smrdí to tu až to bolí... Jardogine ani to nemáš šancu uzamknúť...

Neregistrovaný uživatel

16.8.2018 10:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.7.8

Dobrý deň Vážený pán ADMIN, viem, že ste veľký šééééf na ifaune, ale v skutočnosti ste.... Namiesto odpovede s vysvetlením mažete príspevky, to hovorí za všetko. Prepáčte mi moju úprimnosť, pokračujte vo svojej práci a možno raz sa dočkáte aj toho, že vám už nikto nebude písať.

Neregistrovaný uživatel

16.8.2018 11:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý deň Vážený pán ADMIN, viem, že ste veľký šééééf na ifaune, ale v skutočnosti ste.... Namiesto odpovede s vysvetlením mažete príspevky, to hovorí za všetko. Prepáčte mi moju úprimnosť, pokračujte vo svojej práci a možno raz sa dočkáte aj toho, že vám už nikto nebude písať.

Šéfa má inde, on je len vykonávaťeľ... Maž, maž aj tak nič nedosiahneš...

Neregistrovaný uživatel

17.8.2018 10:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.212

Vážený pán ADMIN, mám obchod s chovateľskými potrebami a môžem zodpovedne povedať, že počet mojich zákazníkov sa dá rátať na desiatky, ktorým som poradil / odporučil / ifaunu.cz. Aj napriek tomu ako sa správate, mi to vôbec nieje ľúto.
Vážený pán ADMIN verejne Vás žiadam o zrušenie môjho profilu na ifaune a zakazujem Vám manipulovať a používať moje osobné údaje.

Neregistrovaný uživatel

17.8.2018 22:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.226

Tak admine, párkrát si ma smazal... Myslím, že nespravodlivo... Si Zaujatý a basta.. Pána = s nickom Valek si teda dal dole... Smutné, je to však podľa mňa, dobrý chlap a aj chovaťeľ. Patrí mu zato moje uznanie Tak a teraz prišla moja chvíľa , naposledy... Na protest, odchádzam s tohto fora aj ja ! Žiadam o zrušenie profilu a zmazanie mojich osobných údajov a to okamžite ako to je technicky možné...

Přidejte reakci

Přidat smajlík