Uživatel s deaktivovaným účtem

Říje samic je ovlivněna řadou faktorů.Umístění králíků,roční období,délka světelného dne,krmení,výživový stav,zdravotní stav,plemenná příslušnost,nevím, možná jsem ještě na něco zapomněla.
lukasbursik
napsal(a):
Dobrý den chtěl bych se zeptat co dělat když samice se mi nechtějí připustit? Samci skáčou jak můžou ale samice prostě nechtějí. Děkuji za jakou koliv řadu.
Momentálně jsme na tom podobně, pět samic se nedaří připustit.
Střídáme 3 samce,výměny v kotcích,celer,oves,dáváme Rabitin
ale zatím bez úspěchu. Mimo jedné jsou to všechno mladé samice
do 1 roku stáří.

Mám problém přesně opačný.Mladé samice co mám na výstavu a mně remlují,staví hnízdo a mně se to nehodí.U chovných samic mám 6 vrhů,7 samic březích a ostatní připuštěné,ale jestli budou březí se teprve uvidí.A to nedávám ani celer ani Rabitin,jes směs zrnin s převahou ovsa.
lukasbursik
napsal(a):
Dobrý den chtěl bych se zeptat co dělat když samice se mi nechtějí připustit? Samci skáčou jak můžou ale samice prostě nechtějí. Děkuji za jakou koliv řadu.
Většina chovatelů, kterým sdělím své poznatky tak se mi smějí, ale v minulosti jsem měl stejné problémy. Dlouholetými zkušenosti jsem přišel na to, že nejlépe se připustí když nadchází, nebo je úplněk. Téměř každou samici se podaří připustit. Je to pouze má zkušenost a nikomu ji nevnucuji.
napsal(a):
Říje samic je ovlivněna řadou faktorů.Umístění králíků,roční období,délka světelného dne,krmení,výživový stav,zdravotní stav,plemenná příslušnost,nevím, možná jsem ještě na něco zapomněla.
Ano,souhlasim,dobře jste uvedla "výživovy stav"..ono se těžko posoudi, z jakeho duvodu se samice neremluji,pokud se jen vyjmenuje skladba krmeni..záleží také hodně na množství krmeni, tedy v jakém vyživovem stavu a kondici, samice jsou..ja tedy ovsem nekrmim,dávám ječmen,granule, samice jsou pěkně narostle a problemy s pripouštěním nejsou..spíš naopak..mám zákaz samice připouštět, protože mám mladých kraliku ještě plné králíkarny
dury
napsal(a):
Většina chovatelů, kterým sdělím své poznatky tak se mi smějí, ale v minulosti jsem měl stejné problémy. Dlouholetými zkušenosti jsem přišel na to, že nejlépe se připustí když nadchází, nebo je úplněk. Téměř každou samici se podaří připustit. Je to pouze má zkušenost a nikomu ji nevnucuji.
Bylo mi porazeno totéž a funguje to, :) ovšem za předpokladu že jsou v dobré kondici , nelínají a tak , a pro jistotu je cpu celerem a petrželí.

To je jako se ženskou,alfa omega.

hokrví
napsal(a):
Včera mi uhynula samice po porodu, raní krmení - měla v hnízdě 8 mladých a seděla vedle. Při kontrole odpoledne jsem zjistil že je tuhá, bohužel.
Podobne , len stým že samicu som dorazil ja , po pitve mala ako keby roztrhnutú slezinu... No čo už , je možné aj toto...
hokrví
napsal(a):
Včera mi uhynula samice po porodu, raní krmení - měla v hnízdě 8 mladých a seděla vedle. Při kontrole odpoledne jsem zjistil že je tuhá, bohužel.
To je smutné..a co mladi?
Já připouštím vzdy několik samic najednou,v případě,že by se něco podobného stalo nebo spíš, když jich ma samice moc, rozdělim mladé mezi ostatni samice,které maji mensi pocet mladych. .stejně stará mláďata bez protestů přijmou..8 mladých,to je škoda..
ančovička1
napsal(a):
To je smutné..a co mladi?
Já připouštím vzdy několik samic najednou,v případě,že by se něco podobného stalo nebo spíš, když jich ma samice moc, rozdělim mladé mezi ostatni samice,které maji mensi pocet mladych. .stejně stará mláďata bez protestů přijmou..8 mladých,to je škoda..
Dvě samice měli mladé 19.11., jedna jich má 8 a druhá 9, tak že měli smůlu. Ručně jsem dokrmoval asi jedenácti denní a zadařilo se, ale do jednodenních se ani pouštět nehodlám.
hokrví
napsal(a):
Dvě samice měli mladé 19.11., jedna jich má 8 a druhá 9, tak že měli smůlu. Ručně jsem dokrmoval asi jedenácti denní a zadařilo se, ale do jednodenních se ani pouštět nehodlám.
Jj,to jsem jednou kdysi dělala,že jsem je od 3.dnů piplala,přežili,snad kromě jednoho z 6 ti,normálně pěkně vyrostli,byla jsem s dětmi doma,tak to šlo..ale už bych to také nikdy nedělala.. velká starost a práce navic..nestoji to zato..připustíte samicku,jinou a za měsíc budou mladi znovu..to je pěkné,že máte samicky tak plodné😀..moje burgunky většinou mivaji 5- 7, 8 některá....jaké kraliky chovate?
hokrví
napsal(a):
Králíky chovám převážně brojlerové a k nim si pořizuji nějaké pro spestření, momentálně mám samice 1x BU, 1x Kuvm a 1x Činčila velká. Dělám si králíky jen tak pro radost.
Děkuji za odpověď😀..já mam dobrou zkušenost s kalifornskymi,samice byly velice plodné,činily (ty moje),žádné přebornice,ale jejich kříženci i 11 mladých..ale vždycky plati, že kolik mladých dává matka,tolik mladych maji i jeji dcery..jedna moje Bu mívá 8,pokaždé ,a jeji dcera také😀..samozřejmě musi být zdravý a plodný samec..tak at se daří😀

Jestli funguje úplněk nevím,nezkoumala jsem to,ale proč ne.Za jasných nocí je vidět jak ve dne.Mám vyzkoušeno,že se samice remlují pokud je pár dnů chladno a pak se oteplí a co funguje na 100% pustit několik samic do velkého kotce.Pustím 4-5 samic do boxu ve chlévě,mají velký prostor a ještě mohou probíhat ke kozám a do týdne jsou většinou všechny připuštěné.
ančovička1
napsal(a):
Děkuji za odpověď😀..já mam dobrou zkušenost s kalifornskymi,samice byly velice plodné,činily (ty moje),žádné přebornice,ale jejich kříženci i 11 mladých..ale vždycky plati, že kolik mladých dává matka,tolik mladych maji i jeji dcery..jedna moje Bu mívá 8,pokaždé ,a jeji dcera také😀..samozřejmě musi být zdravý a plodný samec..tak at se daří😀
Moje činčila, 26.11. 5 mladých, jedno zalezlo za misku, tam uhynulo, tak mám 4 jako na jaře. Poslední samici jsem připustil dnes, tak snad ostane březí a další připouštění až koncem února, podle počasí.
napsal(a):
Jestli funguje úplněk nevím,nezkoumala jsem to,ale proč ne.Za jasných nocí je vidět jak ve dne.Mám vyzkoušeno,že se samice remlují pokud je pár dnů chladno a pak se oteplí a co funguje na 100% pustit několik samic do velkého kotce.Pustím 4-5 samic do boxu ve chlévě,mají velký prostor a ještě mohou probíhat ke kozám a do týdne jsou většinou všechny připuštěné.
To je v tom boxu oplodní kozel?

Olánek
napsal(a):
To je v tom boxu oplodní kozel?
Kozla nermáme jen holky,takže je to takový babinec.
Georgi

XXX.XXX.168.10
Pokud nejdou samice připustit a samec skáče je chyba u samice.Já po prvním nezdařeném pokusu opakuji po dvou až třech dnech.Když se nedaří opakuji asi po týdení přestávce.Vše záleží na samici.Některá jde připustit napoprvé jiná ne.Dát samici se samcem do chlívku nebo do velkého kotce také jde a do čtrnácti dnů je připuštěno.Jen je musíte kontrolovat.Agresivní samec dokáže samici potrhat.CHovám křížence německého strakáče a mývám 9 až 11 malých.

Nemusíte dávat samici se samcem,stačí dát pohromadě jen víc samic.Postupně se rozříjí a pak je dát připustit a dát do samostatného kotce.