Samice nechce připustit

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.11.2019 18:27
lukasbursik

XXX.XXX.79.22

Dobrý den chtěl bych se zeptat co dělat když samice se mi nechtějí připustit? Samci skáčou jak můžou ale samice prostě nechtějí. Děkuji za jakou koliv řadu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.11.2019 18:39

Říje samic je ovlivněna řadou faktorů.Umístění králíků,roční období,délka světelného dne,krmení,výživový stav,zdravotní stav,plemenná příslušnost,nevím, možná jsem ještě na něco zapomněla.

18.11.2019 21:31
petruk

XXX.XXX.160.180

lukasbursik napsal(a):
Dobrý den chtěl bych se zeptat co dělat když samice se mi nechtějí připustit? Samci skáčou jak můžou ale samice prostě nechtějí. Děkuji za jakou koliv řadu.

Momentálně jsme na tom podobně, pět samic se nedaří připustit.
Střídáme 3 samce,výměny v kotcích,celer,oves,dáváme Rabitin
ale zatím bez úspěchu. Mimo jedné jsou to všechno mladé samice
do 1 roku stáří.

18.11.2019 21:41

Mám problém přesně opačný.Mladé samice co mám na výstavu a mně remlují,staví hnízdo a mně se to nehodí.U chovných samic mám 6 vrhů,7 samic březích a ostatní připuštěné,ale jestli budou březí se teprve uvidí.A to nedávám ani celer ani Rabitin,jes směs zrnin s převahou ovsa.

19.11.2019 11:28
dury

XXX.XXX.198.77

lukasbursik napsal(a):

Většina chovatelů, kterým sdělím své poznatky tak se mi smějí, ale v minulosti jsem měl stejné problémy. Dlouholetými zkušenosti jsem přišel na to, že nejlépe se připustí když nadchází, nebo je úplněk. Téměř každou samici se podaří připustit. Je to pouze má zkušenost a nikomu ji nevnucuji.

19.11.2019 14:58
ančovička1

XXX.XXX.12.254

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Říje samic je ovlivněna řadou faktorů.Umístění králíků,roční období,délka světelného dne,krmení,výživový stav,zdravotní stav,plemenná příslušnost,nevím, možná jsem ještě na něco zapomněla.

Ano,souhlasim,dobře jste uvedla "výživovy stav"..ono se těžko posoudi, z jakeho duvodu se samice neremluji,pokud se jen vyjmenuje skladba krmeni..záleží také hodně na množství krmeni, tedy v jakém vyživovem stavu a kondici, samice jsou..ja tedy ovsem nekrmim,dávám ječmen,granule, samice jsou pěkně narostle a problemy s pripouštěním nejsou..spíš naopak..mám zákaz samice připouštět, protože mám mladých kraliku ještě plné králíkarny

19.11.2019 15:58
mlckova

XXX.XXX.157.153

dury napsal(a):
Většina chovatelů, kterým sdělím své poznatky tak se mi smějí, ale v minulosti jsem měl stejné problémy. Dlouholetými zkušenosti jsem přišel na to, že nejlépe se připustí když nadchází, nebo je úplněk. Téměř každou samici se podaří připustit. Je to pouze má zkušenost a nikomu ji nevnucuji.

Bylo mi porazeno totéž a funguje to, :) ovšem za předpokladu že jsou v dobré kondici , nelínají a tak , a pro jistotu je cpu celerem a petrželí.

21.11.2019 03:43

To je jako se ženskou,alfa omega.

21.11.2019 07:39
kosta

XXX.XXX.106.107

Počkejte až bude pěkný slunečný den.

21.11.2019 07:40
mlckova

XXX.XXX.21.75

kosta napsal(a):
Počkejte až bude pěkný slunečný den.

Myslíte, že to králíky zajímá ? 😁

21.11.2019 07:47
kosta

XXX.XXX.106.107

To víte že jo má na ně vliv světelný režim.Myslí si že je jaro.Mám zkušenosti.

21.11.2019 09:38
hokrví

XXX.XXX.105.226

Včera mi uhynula samice po porodu, raní krmení - měla v hnízdě 8 mladých a seděla vedle. Při kontrole odpoledne jsem zjistil že je tuhá, bohužel.

21.11.2019 09:51

hokrví napsal(a):
Včera mi uhynula samice po porodu, raní krmení - měla v hnízdě 8 mladých a seděla vedle. Při kontrole odpoledne jsem zjistil že je tuhá, bohužel.

Podobne , len stým že samicu som dorazil ja , po pitve mala ako keby roztrhnutú slezinu... No čo už , je možné aj toto...

21.11.2019 10:52
ančovička1

XXX.XXX.12.254

hokrví napsal(a):

To je smutné..a co mladi?
Já připouštím vzdy několik samic najednou,v případě,že by se něco podobného stalo nebo spíš, když jich ma samice moc, rozdělim mladé mezi ostatni samice,které maji mensi pocet mladych. .stejně stará mláďata bez protestů přijmou..8 mladých,to je škoda..

21.11.2019 11:03
hokrví

XXX.XXX.105.226

ančovička1 napsal(a):
To je smutné..a co mladi?
Já připouštím vzdy několik samic najednou,v případě,že by se něco podobného stalo nebo spíš, když jich ma samice moc, rozdělim mladé mezi ostatni samice,které maji mensi pocet mladych. .stejně stará mláďata bez protestů přijmou..8 mladých,to je škoda..

Dvě samice měli mladé 19.11., jedna jich má 8 a druhá 9, tak že měli smůlu. Ručně jsem dokrmoval asi jedenácti denní a zadařilo se, ale do jednodenních se ani pouštět nehodlám.

21.11.2019 15:35
ančovička1

XXX.XXX.12.254

hokrví napsal(a):
Dvě samice měli mladé 19.11., jedna jich má 8 a druhá 9, tak že měli smůlu. Ručně jsem dokrmoval asi jedenácti denní a zadařilo se, ale do jednodenních se ani pouštět nehodlám.

Jj,to jsem jednou kdysi dělala,že jsem je od 3.dnů piplala,přežili,snad kromě jednoho z 6 ti,normálně pěkně vyrostli,byla jsem s dětmi doma,tak to šlo..ale už bych to také nikdy nedělala.. velká starost a práce navic..nestoji to zato..připustíte samicku,jinou a za měsíc budou mladi znovu..to je pěkné,že máte samicky tak plodné😀..moje burgunky většinou mivaji 5- 7, 8 některá....jaké kraliky chovate?

22.11.2019 12:03
hokrví

XXX.XXX.105.226

Králíky chovám převážně brojlerové a k nim si pořizuji nějaké pro spestření, momentálně mám samice 1x BU, 1x Kuvm a 1x Činčila velká. Dělám si králíky jen tak pro radost.

22.11.2019 14:23
ančovička1

XXX.XXX.12.254

hokrví napsal(a):
Králíky chovám převážně brojlerové a k nim si pořizuji nějaké pro spestření, momentálně mám samice 1x BU, 1x Kuvm a 1x Činčila velká. Dělám si králíky jen tak pro radost.

Děkuji za odpověď😀..já mam dobrou zkušenost s kalifornskymi,samice byly velice plodné,činily (ty moje),žádné přebornice,ale jejich kříženci i 11 mladých..ale vždycky plati, že kolik mladých dává matka,tolik mladych maji i jeji dcery..jedna moje Bu mívá 8,pokaždé ,a jeji dcera také😀..samozřejmě musi být zdravý a plodný samec..tak at se daří😀

22.11.2019 17:31
dury

XXX.XXX.198.77

Nějak jste opustili původní téma, které se netýkalo toho, kdo má kolik odchovů

22.11.2019 17:52

Jestli funguje úplněk nevím,nezkoumala jsem to,ale proč ne.Za jasných nocí je vidět jak ve dne.Mám vyzkoušeno,že se samice remlují pokud je pár dnů chladno a pak se oteplí a co funguje na 100% pustit několik samic do velkého kotce.Pustím 4-5 samic do boxu ve chlévě,mají velký prostor a ještě mohou probíhat ke kozám a do týdne jsou většinou všechny připuštěné.

22.11.2019 18:28
ančovička1

XXX.XXX.12.254

Ja tedy úplněk také neřeším,koukám spíš,jak se samičky chovaji,jako prave teď..hrabou jak šílené,dneska mi jedna úplně zahrabala krmitko senem😁,jsou neklidné,některé si trhaji chlupy..říje..asi už i falešná březost....připouštět je nebudu,počkáme až na únor,březen..😀

28.11.2019 14:11
hokrví

XXX.XXX.105.226

ančovička1 napsal(a):
Děkuji za odpověď😀..já mam dobrou zkušenost s kalifornskymi,samice byly velice plodné,činily (ty moje),žádné přebornice,ale jejich kříženci i 11 mladých..ale vždycky plati, že kolik mladých dává matka,tolik mladych maji i jeji dcery..jedna moje Bu mívá 8,pokaždé ,a jeji dcera také😀..samozřejmě musi být zdravý a plodný samec..tak at se daří😀

Moje činčila, 26.11. 5 mladých, jedno zalezlo za misku, tam uhynulo, tak mám 4 jako na jaře. Poslední samici jsem připustil dnes, tak snad ostane březí a další připouštění až koncem února, podle počasí.

28.11.2019 14:50
Olánek

XXX.XXX.58.116

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jestli funguje úplněk nevím,nezkoumala jsem to,ale proč ne.Za jasných nocí je vidět jak ve dne.Mám vyzkoušeno,že se samice remlují pokud je pár dnů chladno a pak se oteplí a co funguje na 100% pustit několik samic do velkého kotce.Pustím 4-5 samic do boxu ve chlévě,mají velký prostor a ještě mohou probíhat ke kozám a do týdne jsou většinou všechny připuštěné.

To je v tom boxu oplodní kozel?

28.11.2019 15:45

Olánek napsal(a):
To je v tom boxu oplodní kozel?

Kozla nermáme jen holky,takže je to takový babinec.

Georgi

30.11.2019 18:59
Georgi

XXX.XXX.168.10

Pokud nejdou samice připustit a samec skáče je chyba u samice.Já po prvním nezdařeném pokusu opakuji po dvou až třech dnech.Když se nedaří opakuji asi po týdení přestávce.Vše záleží na samici.Některá jde připustit napoprvé jiná ne.Dát samici se samcem do chlívku nebo do velkého kotce také jde a do čtrnácti dnů je připuštěno.Jen je musíte kontrolovat.Agresivní samec dokáže samici potrhat.CHovám křížence německého strakáče a mývám 9 až 11 malých.

30.11.2019 19:12

Nemusíte dávat samici se samcem,stačí dát pohromadě jen víc samic.Postupně se rozříjí a pak je dát připustit a dát do samostatného kotce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík