Josefff77

XXX.XXX.237.82
Zdravím máme více králíku asi 10 samic a 2 samce a poslední dobou máme problém se zapušténím samic nepomáhá zelené ani petržel nýbrž celer tak už jsme z toho nešťastní tak se jdu zeptat sem jestli někdo jim přidává nějaké vitamíny nebo jiný druh zeleniny díky
Uživatel s deaktivovaným účtem

Králíci línají,zkracuje se den,není to ideální čas na připouštění.Samci při línání mohou být i dočasně neplodní.
Josefff77

XXX.XXX.237.82
Odstavení bylo od 3 samic na jednou A 2 úplně v pohodě a tu 3 někde už zapustit 2 měsíce a z jednou samici máme problém už 4.5 měsíců ji zapustit do teďka žádný problém.

Josefff77
napsal(a):
Odstavení bylo od 3 samic na jednou A 2 úplně v pohodě a tu 3 někde už zapustit 2 měsíce a z jednou samici máme problém už 4.5 měsíců ji zapustit do teďka žádný problém.
Mám 22 samic a na připouštění je každá jiná.Tam není jednotný návod.Většinou starší samice se koncem léta už špatně remlují.Připouštím,jak se samice remlují.Některé ještě u mladých když je jim okolo 6 týdnů,některé se remlují pár dní po odstavu a některé až třeba v listopadu,prosinci.
Beatrice

XXX.XXX.59.27
Josefff77
napsal(a):
Zdravím máme více králíku asi 10 samic a 2 samce a poslední dobou máme problém se zapušténím samic nepomáhá zelené ani petržel nýbrž celer tak už jsme z toho nešťastní tak se jdu zeptat sem jestli někdo jim přidává nějaké vitamíny nebo jiný druh zeleniny díky
A co krmíte?
georgi

XXX.XXX.118.61
Mám tři samice a jednoho samce . Připouštím samice po sobě celý rok . Když se mi po týdnu nepodaří připustit nechám samce i samici běhat po celém chlívku . Do týdne je hotovo , Nikdy je nesmíte nechat pohromadě v kotci nebo na malém prostoru . Na malém prostoru dojde často ke vzájemnému poranění . Samice připouštím dvakrát do roku .
Beatrice

XXX.XXX.59.27
Josefff77
napsal(a):
Možná opravdu počkejte minimálně do podzimu. Ačkoliv já mám zrovna 3 krásné početné vrhy navzdory teplému počasí... Přeji Vám, ať se taky zadaří.
Dobrý den, jsem začátečník, ani nevím, zda budu pokračovat v chovu. Prosím o radu, mám 2 samice a 4 samce 2,5měsíce, krmím je velice dostatečně :), nevím jak v králíkárně, ale když je pustím do ohrady ( školky) 2samci již asi 14 dní skákají po samici vetší. Všude píší rozdělit až ve třech týdnech, tak nevím, v králíkárně jsem je již rozdělila. Ptám se, abych jim víc neublížila. Děkuji za odpověď. Ivana
georgi

XXX.XXX.118.61
Záleží na plemeni .Čím menší tím dřív oddělitt . Jaké plemeno chováte ?

georgi
napsal(a):
I na pohlaví. Samci obecně dospívají dřív.

ančovička1
napsal(a):
Mám dvouměsíční Bu a už vím, že jeden je sameček..zatím😀.. už se začíná projevovat..
Tak jestli skáče po ostatních,tak to klidně může být i samice,které to často dělají i dřív než samci.Nejjednodušší je se prostě podívat,jestli je to samec či samice.Podle projevu se to opravdu 100% nepozná.Prohlížím mladý hned po narození abych věděla kolik je ve vrhu samic a samců.
Jinak samci se samicemi mohou být spolu dokud samci nemají plně vavinutý penis.
A to bývá různé.Mám vypozorováno,že to záleží na více okolnostech.Plemeni,roční době,dokonce i na určitém spojení rodičů.

georgi
napsal(a):
Ani to nemusí být pravidlo.Mně třeba Tč vyspívají déle jak Ha.
napsal(a):
Tak jestli skáče po ostatních,tak to klidně může být i samice,které to často dělají i dřív než samci.Nejjednodušší je se prostě podívat,jestli je to samec či samice.Podle projevu se to opravdu 100% nepozná.Prohlížím mladý hned po narození abych věděla kolik je ve vrhu samic a samců.
Jinak samci se samicemi mohou být spolu dokud samci nemají plně vavinutý penis.
A to bývá různé.Mám vypozorováno,že to záleží na více okolnostech.Plemeni,roční době,dokonce i na určitém spojení rodičů.
Samozřejmě, že se takto pohlaví neurčuje, aby se toho někdo nechytil a potom se divil🤣...na to,aby byli schopni oplodnit samičky,jsou opravdu malí.. odděluji samečky ze skupiny asi ve třech měsících a také podle toho,jak je který čiperný, aby se nepřihodilo něco nežádoucího 😄..
georgi

XXX.XXX.118.61
U středních plemen se uvádí oddělit ve 2,5 měsících nejpozději do 3 měsíců. Po té době už může dojít k připuštění . Jak je jednou oddělíte už je nemůžete dát znovu dohromady .Pak nastane to co jste popisovala .