Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Klubová výstava CHKBPKaEP ČSCH
Sdílet:

Klubová výstava CHKBPKaEP ČSCH

Klubová výstava CHKBPKaEP ČSCH Klub chovatelů barevných, postavových kanárů a evropského ptactva ČSCH se sídlem v Brně, pořádal ve dnech 1...

Klub chovatelů barevných, postavových kanárů a evropského ptactva ČSCH se sídlem v Brně, pořádal ve dnech 19.11.-21.11. 1999 svoji tradiční výstavu v překrásném prostřední Botanické zahrady Př. fa. MU v Brně, Kotlářská č. 1.

Výstava tohoto druhu byla již 26. v pořadí od založení klubu.

Stejně jako v předchozích letech i letos se soutěžilo o prvenství ve skupinách (vlastní odchov rok 1999) a to jak v kolekcích (čtyři ptáci), tak i v jednotlivcích o Mistra klubu za rok 1999 - barevných kanárů, postavových kanárů, Kříženců po kanárech a evropského ptactva.

K bodování bylo vystaveno 316 ptáčků. Výstavu obohatila velice pěkná expozice okrasného ptactva zastoupena drobnými exoty, papoušky atd. v počtu 100 ks. Výstavy se účastnilo 28 vystavovatelů z celé ČR a jeden vystavovatel ze SR. Mistrem klubu za barevné kanáry v roce 1999 se stal pan Jiří Tichý.

Posouzení provedli posuzovatelé ČSCH, pánové: Sedláček Rudolf, Hrdlička Pavel a Veselý Pavel. Veterinární dozor byl zajištěn MVS Brno, panem MVDr. Přikrylem Ivanem.

Návštěvnost byla velká, proto lze též konstatovat, že výstavní výbor klubu ve spolupráci s Př. fa. MU Brno odvedli dobrou práci. Nelze též opomenout možnost zakoupení různých druhů ptáčků v prodejní místnosti s odborným výkladem přítele JUDr. Rudolfa Kociana z Brna.

Poděkování za účast na naší výstavě patří především mimobrněnským chovatelům, taktéž ostatním vystavovatelům a samozřejmě všem ptáčkům, kteří se prezentovali ve výstavních klíckách nebo voliérách. Osobně jsem přesvědčen, že naše klubová výstava splnila svůj záměr a cíl - seznámit širokou veřejnost s naším koníčkem, získat nové členy, podělit se o chovatelské úspěchy atd., těšit se již nyní na naší 27. výstavu CHKBPKaEP ČSCH se sídlem v Brně.

A proto, vážení přátelé, na shledanou v příštím roce v Brně.

Autor textu: Leo Malek
Autor fotografií zdroj: Pixabay
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru