Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
EXOTIKA 2008 - na výstavišti v Lysé nad Labem
Sdílet:

EXOTIKA 2008 - na výstavišti v Lysé nad Labem

Výstaviště v Lysé nad Labem pořádá spolu s chovatelskými organizacemi ve dnech 14. až 16. listopadu první ročník výstavy Exotika. Výstava proběhne...

Výstaviště v Lysé nad Labem pořádá spolu s chovatelskými organizacemi ve dnech 14. až 16. listopadu první ročník výstavy Exotika. Výstava proběhne ve všech výstavních prostorách a bude rozdělena na tři části. Spodní výstavní halu obsadí bažanti, vodní ptáci a holoubci, přízemí pak nebodované exotické ptactvo, prezentovat se zde budou i pěstitelé květin a rostlin, chovatelé jiných druhů exotických zvířat a dále zoologické zahrady. V prvním patře pak proběhne otevřená bodovaná výstava drobných exotů a kanárů Ptačí svět a otevřená bodovaná výstava andulek nazvaná Polabské derby. Tím vznikne velmi rozsáhlá kompozice živých tvorů a rostlin z exotických krajin, ve které si každý návštěvník najde to svoje. Tato výstava by měla být v letech, kdy se nekoná výstava Exota v Olomouci, možností pro chovatele, nejen exotického ptactva, pochlubit se výsledky své práce a pomoci s propagací našeho koníčka u široké, zatím nechovatelské veřejnosti.

Jednotlivci i kluby, kteří by se chtěli této výstavy zúčastnit, se mohou o podmínkách účasti domluvit přímo s garanty za jednotlivé části expozice. Za část bažantů, kachniček a holouků odpovídá Zbyněk Laube (tel.: 723 568 103), za nebodované exotické ptactvo přítel Ladislav Žoha (tel.: 732 483 540, e-mail: [email protected]), za bodované drobné exoty přítel Miloslav Jüstel (tel.: 723 683 651, e-mail: [email protected]), za barevné a postavové kanáry přítel Jiří Tichý (tel.: 604 304 524, e-mail: [email protected]) a za andulky přátelé Stanislav Rákos (tel.: 257 222 000, mobil: 723 939 128), a Vilém Holeček (tel.: 321 792 750, mobil: 606 917 236).
Množství dalších bližších informací najdete i na internetových stránkách Klubu přátel exotického ptactva www.kpep.cz nebo na stránkách výstaviště v Lysé nad Labem www.vll.cz v kalendáři výstav.

Doufáme, že bude tato výstava i díky vám, chovatelům, kteří se jí zúčastníte s vlastními exponáty, zajímavá nejen pro laické návštěvníky, ale že zde naleznou něco nového a inspiraci do dalšího chovu i zkušenější chovatelé. To je prvním předpokladem pro to, aby se výstava mohla v dalších letech opakovat.

Setkání chovatelů – „burza“ na výstavě EXOTIKA
U příležitosti výstavy Exotika na výstavišti v Lysé nad Labem proběhne v sobotu 15. 11. a neděli 16. 11. 2008 „Burza“ a prodej exotických ptáků, rostlin i jiných živočichů. Tato burza by měla mít charakter moderní chovatelské akce, kde se ptáci budou prodávat z přenosek nebo ještě lépe z bodovacích klecí umístěných na pultech. Prodejci budou mít vyhrazenu uličku mezi dvěma řadami pultů a kupující budou mít tedy možnost volně procházet před klecemi a vybírat si to, co do svých chovů potřebují. Část prostoru bude vyhrazena pro předplatitele prodejních míst – pultů. Tyto si můžete objednat na adrese [email protected] nebo telefonním čísle 325 551 169. Na jeden den je poplatek 50 Kč za jeden pult o rozměru 1×0,5 m. Předplatitelé prodejních míst budou mít možnost po zaplacení vstupného vjezd automobilem do areálu výstaviště a nebudou muset přenosky s ptáky daleko donášet. Budou mít jistotu, že objednané místo pro ně zůstane volné po celou uhrazenou dobu. Na prodávané ptáky musí být vystaveno veterinární osvědčení platné pro daný druh. Bližší informace o burze najdete na adrese www.vll.cz v kalendáři výstav nebo můžete volat Václava Podpěru (tel.: 777 604 851, e-mail: [email protected]).

text a foto: Václav Podpěra
Autor textu: Kolektiv autorů redakce iFauna.cz
Autor fotografií zdroj: Pixabay
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru