Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Vzorové popisy barevných rázů zebřiček
Sdílet:

Vzorové popisy barevných rázů zebřiček

Vzorové popisy barevných rázů zebřiček Šedá výst. tř. 1 Ident.: břidlicově šedá, záda tmavošedá, hlava s čárkami a bílá zrcátka, ocas pás...

Šedá výst. tř. 1

Ident.: břidlicově šedá, záda tmavošedá, hlava s čárkami a bílá zrcátka, ocas páskovaný, prsa černé zebrování, břicho krémové, líce boky rezavěhnědé.

Hlava: břidlicově šedá, s rezavěhnědými lícními skvrnami, čárky černé, zrcátka bílá, brada a spodní krk světlošedé se stejnoměrnou černou kresbou ohraničenou širším černým páskem, oči tmavohnědé.

Vrchní strana: záda a křídla tmavší břidlicově šedá bez lemování, kostřec bílý až krémový, ocas černý, pravidelné černo/bílé páskování.

Spodek: břicho bílé až krémové, boky rezavěhnědé s kulatými bílými skvrnami.

Zobák, nohy: zobák korálově červený, nohy oranžově červené.

Samička: bez samčích znaků, krk světlošedý, břicho béžové, boky šedé, ocas páskovaný.

Skořicová (hnědá) výst. tř. 2

Ident.: Tmavoisabelová až skořicová, záda hnědá, hlava s čárkami a světlá zrcátka, ocas páskovaný, prsa hnědá zebrování, břicho béžové, líce a boky oranžově hnědé.

Hlava: skořicová hnědá, s rezavěhnědými lícními skvrnami, čárky černohnědé, zrcátka bílá až krémová, brada a spodní krk šedobéžové se stejnoměrnou hnědou kresbou ukončenou širším černohnědým páskem, oči tmavohnědé.

Vrchní strana: záda a křídla hnědé bez lemování, kostřec béžový, ocas černohnědý pravidelné hnědé/krémové páskování.

Spodek: břicho béžové, boky rezavěhnědé s kulatými béžovými skvrnami.

Zobák, nohy: zobák korálově červený, nohy oranžově červené.

Samička: bez samčích znaků, krk šedobéžový, břicho krémové, boky béžové, ocas páskovaný.

Světlohřbetá šedá výst. tř. 3

Ident.: Tmavošedé, záda světlejší než hlava, hlava s čárkami a bílá zrcátka, ocas páskovaný, prsa černá zebrovaná, břicho bílé, líce a boky hnědočervené.

Hlava: tmavší šedá, s rezavěhnědými lícními skvrnami, čárky černé, bílá zrcátka, brada a spodní krk bílé se stejnoměrnou černou kresbou ukončenou širším černým páskem, oči tmavohnědé.

Vrchní strana: záda a křídla světlejší šedé, od hlavy přesně ohraničené, kostřec bílý, ocas tmavošedý pravidelné černo/bílé páskování.

Spodek: břicho bílé, boky rezavěčervené s kulatými bílými skvrnami.

Zobák, nohy: zobák korálově červený, nohy oranžově červené.

Samička: bez samčích znaků, krk šedobílý, břicho bílé, boky světlešedé, ocas páskovaný.

Světlohřbetá skořicová výst. tř. 4

Ident.: hnědá, záda a křídla světlejší než hlava, hlava s hnědými čárkami a bílá zrcátka, ocas páskovaný, prsa hnědá zebrovaná, břicho bílé, líce a boky rezavěhnědé.

Hlava: skořicová s oranžovohnědými lícními skvrnami, čárky tmavohnědé, bílá zrcátka, brada a spodní krk isabelové se stejnoměrnou tmavohnědou kresbou ukončení širším tmavohnědým páskem, oči tmavohnědé.

Vrchní strana: záda a křídla světle skořicové od hlavy přesně ohraničené, kostřec krémový, ocas hnědý pravidelně tmavohnědobílé páskování.

Spodek: břicho bílé, boky rezavěčervené s kulatými bílými skvrnami.

Zobák, nohy: zobák korálově červený, nohy oranžově červené.

Samička: bez samčích znaků, krk isabelový, břicho bílé, boky světle skořicové, ocas páskovaný.

Mramorová šedá (škrabošková) výst. tř. 5

Ident.: bílá s krémověšedým nádechem, hlava s čárkami a bílá zrcátka, ocas páskovaný, prsa černé zebrování, břicho bílé, líce a boky oranžovohnědé.

Hlava: světle krémově bílá, s oranžovohnědými lícními skvrnami, čárky černošedé, zrcátka bílá, brada a spodní krk bílé se stejnoměrnou černou kresbou ukončenou širším černošedým páskem, oči tmavé nebo červené.

Vrchní strana: záda a křídla bílé s krémověšedým nádechem, kostřec bílý až světlošedý, ocas světlošedý, pravidelné černo/bílé pákování.

Spodek: břicho bílé, boky oranžovohnědé s kulatými bílými skvrnami.

Zobák, nohy: zobák korálově červený, nohy oranžově červené.

Samička: bez samčích znaků, krk bílý, břicho bílé, boky světle krémové, oči tmavé nebo červené, ocas páskovaný.

Mramorová skořicová (škrabošková) výst. tř. 6

Ident.: bílá s béžovým nádechem, hlava s čárkami a bílá zrcátka, ocas páskovaný, prsa zebrovaná hnědá, břicho bílé, líce a boky oranžovohnědé.

Hlava: krémově bílá s oranžověhnědými lícními skvrnami, čárky hnědé, zrcátka bílá, brada a spodní krk bílé se stejnoměrnou skořicovou kresbou ukončenou širším hnědým páskem, oči tmavé nebo červené.

Vrchní strana: záda a křídla krémová, kostřec bílý až krémový s béžovým nádechem, ocas krémový pravidelné skořicově/krémové páskování.

Spodek: břicho bílé, boky oranžovohnědé s kulatými bílými skvrnami.

Zobák, nohy: zobák korálově červený, nohy oranžově červené.

Samička: bez samčích znaků, krk bílý, břicho bílé, boky světle béžové, oči tmavé nebo červené, ocas páskovaný.

Stříbrná (pastelová) (dominantní) výst. tř. 7

Ident.: světle stříbrošedá, hlava s čárkami a bílá zrcátka, ocas páskovaný, prsa zebrovaná, břicho bílé se slabým krémovým nádechem, líce a boky světle oranžověhnědé.

Hlava: světle stříbrošedá s bledě oranžověhnědými lícními skvrnami, čárky stříbrošedé, zrcátka bílá, brada a spodní krk se stříbrným nádechem a se stejnoměrnou stříbrošedou kresbou ukončenou širším stříbrošedým páskem, oči tmavé.

Vrchní strana: záda a křídla stříbrošedá bez skvrnitosti, kostřec stříbrošedý, ocas stříbrošedý pravidelné stříbo/bílé páskování.

Spodek: břicho světle krémové, boky světle oranžověhnědé s kulatými bílými skvrnami.

Zobák, nohy: zobák korálově červený, nohy oranžově červené.

Samička: bez samčích znaků, krk světle stříbrošedý, břicho světle krémové, boky světle stříbrošedé, oči tmavé, ocas páskovaný.

Béžová (pastelová) (dominantní) výst. tř. 8

Ident.: světle béžová, hlava s čárkami a bílokrémová zrcátka, ocas páskovaný, prsa slabě zebrovaná, břicho krémové, líce a boky světle oranžově hnědé.

Hlava: světle béžová se světle oranžově hnědými lícními skvrnami, čárky krémově hnědé, zrcátka krémově bílá, brada a spodní krk krémově bílé se stejnoměrnou béžově hnědou kresbou ukončenou širším béžově hnědým páskem, oči tmavé.

Vrchní strana: záda a křídla světle béžové bez skvrnitosti, kostřec krémový, ocas světle béžový, pravidelné béžově hnědé/krémové páskování.

Spodek: břicho světle krémové, boky světle oranžově hnědé, s kulatými bílými skvrnami.

Zobák, nohy: zobák korálově červený, nohy oranžově červené.

Samička: bez samčích znaků, krk světle krémový, břicho světle krémové, boky světle béžové, oči tmavé, ocas páskovaný.

Světlohřbetá stříbrná výst. tř. 9

Ident.: pastelově šedá, záda světlejší než hlava, hlava s čárkami a bílá zrcátka, ocas páskovaný, prsa šedočerná zebrovaná, břicho bílé, líce bílé, boky béžové.

Hlava: pastelová šedá s bílými lícními skvrnami, čárky šedočerné, zrcátka bílá, brada a spodní krk bílé se stejnoměrnou šedočernou kresbou ukončenou širším šedočerným páskem, oči tmavé.

Vrchní strana: záda a křídla světle pastelově šedé, od hlavy přesně ohraničené, kostřec bílý, ocas bílo/šedočerné pravidelné páskování.

Spodek: břicho bílé, boky světle béžové s kulatými bílými skvrnami.

Zobák, nohy: zobák korálově červený, nohy oranžově červené.

Samička: bez samčích znaků, krk bílý, břicho bílé, boky světle pastelově šedé, ocas páskovaný.

Světlohřbetá béžová výst. tř. 10

Ident.: velmi světle skořicová, záda světlejší než hlava, hlava s čárkami a bílá zrcátka, ocas páskovaný, prsa hnědá zebrovaná, břicho bílé, líce bílé, boky krémové.

Hlava: světle skořicová, s bílými lícními skvrnami, čárky hnědé, bílá zrcátka, brada a spodní krk světle krémové se stejnoměrnou hnědou kresbou ukončenou širším hnědým páskem, oči tmavé.

Vrchní strana: záda a křídla velmi světle skořicová od hlavy přesně ohraničená, kostřec krémově bílý, ocas krémový pravidelné bílo/hnědé páskování.

Spodek: břicho bílé, boky krémové s kulatými bílými skvrnami.

Zobák, nohy: zobák korálově červený, nohy oranžově červené.

Samička: bez samčích znaků, krk světle krémový, břicho bílé, boky světle krémové, ocas páskovaný.

Běloprsá šedá (pinguin) výst. tř. 11

Ident.: vrchní strana šedá, spodní strana bílá, hlava bez čárek, prsa bez zebrování, líce a boky oranžovohnědé, maska bílá, ocas páskovaný.

Hlava: šedá, s oranžovohnědými lícními skvrnami, bez čárek, bílá zrcátka se spojila s bílým spodník krkem a bradou, oči tmavé.

Vrchní strana: záda šedá, křídla šedá s bílým lemováním jednotlivých per, kostřec bílý se šedým nádechem, ocas bílo/šedé pravidelné páskování.

Spodek: hrdlo, spodní krk, břicho bílé, boky rezavěčervené s kulatými bílými skvrnami.

Zobák, nohy: zobák korálově červený, nohy oranžově červené.

Samička: bez samčích znaků tj. lícní skvrny a tečkované boky, vybarvení vhodné jako samci.

Běloprsá skořicová (pinguin) výst. tř. 12

Ident.: vrchní strana skořicová, spodní strana včetně krku a hrdla až k očím bílá bez zebrování, hlava bez čárek, líce a boky oranžovohnědé, ocas páskovaný.

Hlava: skořicová s oranžovohnědými lícními skvrnami, bez čárek, bílá zrcátka se spojila s bílým spodním krkem a bradou a tvoří bílou masku, oči tmavé.

Vrchní strana: záda skořicová, křídla skořicová s béžovým lemováním jednotlivých per, kostřec bílý, s béžovým nádechem, ocas světle hnědo/bíle páskovaný.

Spodek: hrdlo, spodní krk bílé bez zebrování, břicho bílé, boky rezavě skořicové s kulatými bílými skvrnami.

Zobák, nohy: zobák korálově červený, nohy oranžově červené.

Samička: bez samčích znaků, jinak jako popis samců.

Běloprsá stříbrná výst. tř. 13

Ident.: vrchní strana velmi slabě stříbrošedá, páskovaná ocas sotva znatelný, hlava bez čárek, spodní strana celá bílá bez zebrování, líce a boky béžové.

Hlava: světle stříbrošedá s béžovými lícními skvrnami, bez čárek, bílá zrcátka se spojila s bílým spodním krkem a bradou a tvoří bílou masku, oči tmavé.

Vrchní strana: záda a křídla velmi slabě stříbrošedé, kostřec bílý s nádechem, ocas sotva znatelně páskovaný.

Spodek: hrdlo, spodní krk bílé bez zebrování, břicho bílé, boky béžové s málo znatelnými kulatými bílými skvrnami.

Zobák, nohy: zobák červený, nohy oranžové.

Samička: bez samčích znaků tj. lícní skvrny a tečkované boky, jinak vybarvení vhodné jako samci.

Běloprsá béžová výst. tř. 14

Ident.: vrchní strana velmi slabě krémově béžová, spodní strana celá bílá bez zebrování, ocas béžový velmi slabě páskovaný, hlava bez čárek, líce a boky slabě béžové.

Hlava: krémová se slabými béžovými lícními skvrnami, bez čárek, bílá zrcátka se spojila s bílým spodník krkem a bradou a tvoří bílou masku, oči tmavé.

Vrchní strana: záda a křídla slabě krémové, kostřec bílý, ocas sotva znatelně páskovaný.

Spodek: hrdlo, spodní krk bílé bez zebrování, břicho bílé, boky slabě béžové s málo znatelnými kulatými bílými skvrnami.

Zobák, nohy: zobák červený, nohy oranžové.

Samička: bez samčích znaků, tj. bez lícních skvrn a tečkovaných boků, jinak vybarvené jako samci.

Autor textu: Kolektiv autorů redakce iFauna.cz
Autor fotografií zdroj: Pixabay
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru