Čím likvidovat myši u papoušků

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.9.2016 19:03
skodovak

XXX.XXX.241.252

Dobrý den,
Nějaká rada nad zlato jak zlikvidovat myši u papoušků v místnosti /sklepě/pod domem?
Běžné pasti už jsou pro ně sranda chytí se jedna za měsíc, už dvě sezóny bojuji s tím že nic neodchovám nebo minimum.
Myši zřejmě slyší nebo cítí že ve vajíčku už je mladé a vždy naráz všechny budky projedou vajíčka nakoušou ptáky vyplaší a ti pak ač ta nepoužitelná vajíčka vyhrabou ven.
Letos jsem měl deset andulek od 15 párů.
Přemýšlím už i že snad radši zkončím.

Lezou základy, cokoliv opravím je hned znova vedle děraté. Děkuji.

26.9.2016 19:37
Sivok

XXX.XXX.159.15

skodovak napsal(a):
Dobrý den,
Nějaká rada nad zlato jak zlikvidovat myši u papoušků v místnosti /sklepě/pod domem?
Běžné pasti už jsou pro ně sranda chytí se jedna za měsíc, už dvě sezóny bojuji s tím že nic neodchovám nebo minimum.
Myši zřejmě slyší nebo cítí že ve vajíčku už je mladé a vždy naráz všechny budky projedou vajíčka nakoušou ptáky vyplaší a ti pak ač ta nepoužitelná vajíčka vyhrabou ven.

A co otrava?

26.9.2016 19:41
skodovak

XXX.XXX.241.252

Nejsem si jistý, vždycky chovatelé dříve říkali že myš se vy.. Do misky s vodou a podobně a že se otráví i ptáci. Nevím..

26.9.2016 19:43
50jirka

XXX.XXX.190.58

Dobry den ja do krmne chodbypoustim kocku od mala jitam mam ptaku se nevsima a chyta mysi.

26.9.2016 19:58
simacek123

XXX.XXX.142.1

skodovak napsal(a):
Dobrý den,

Cyba je ve vas, a ne v mysich.Jinak klidne můžete skoncit vtom vam preci nikdo nebrani? ja bydlim pet metru od poli a nikdy jsem zadnou invazi mysi nemel.chce to trochu lepe zabezpecit udržovat pravidelnou cistotu a jedovat.zadny zazrak to preci není.

26.9.2016 20:19
skodovak

XXX.XXX.241.252

O myš tam pohledem nezavadím, čisto tam je narozdíl co vidím jinde a pasti pravidelně líčím a měním návnadu.
Ale proč ne, může to být moje chyba myši vítám u vchodu zakončit bych zkončil pouze kvůli klidu zvířat.

26.9.2016 21:37
kouřak

XXX.XXX.162.239

Dobrý večer, mám 3 kočky, dvojité pletivo i na zemi i na stěnach a stejně sem tam myš zahlídnu, na noc beru zrní pryč i vodu, krmítka jsou pověšené, tak taky dávám jed do misky bokem na skřin.Myši ho sežerou, ale mají velkou rodinu

26.9.2016 22:00
Sivok

XXX.XXX.159.15

skodovak napsal(a):
Nejsem si jistý, vždycky chovatelé dříve říkali že myš se vy.. Do misky s vodou a podobně a že se otráví i ptáci. Nevím..

Já trávím také bokem, měl jsem problém i s potkanama, kteří mi chytali křepelky a teď musím říct že je klid. Nejhorší je, že myši se v tuhle dobu začínají schovávat na zimu, ale jed funguje.

26.9.2016 22:13
skodovak

XXX.XXX.241.252

No na jed jsem nikdy neměl odvahu přistoupit takhle to řeknu, venku vůbec, psy co myši chytají, slepice..
Papouši.. Nevím no.
Ano období je teď nejhorší. A když vidím jak vypadá zahrada.. ach jo.

26.9.2016 22:27
chovatelaustralie

XXX.XXX.3.147

Vlastnit kočku a současně trávit myši? Vždyť ta kočka klidně sežere i otrávenou myš. Kolik spotřebujete koček za sezónu? Viděl jste umírat otrávenou kočku? Pohled, nic moc, co?

26.9.2016 22:29
skodovak

XXX.XXX.241.252

chovatelaustralie napsal(a):
Vlastnit kočku a současně trávit myši? Vždyť ta kočka klidně sežere i otrávenou myš. Kolik spotřebujete koček za sezónu? Viděl jste umírat otrávenou kočku? Pohled, nic moc, co?

A jsme u toho, natož pes... Přesně toho bych se bál.

26.9.2016 22:30
Sivok

XXX.XXX.159.15

Tak já kočku nemám, takže bez problémů. Ale většinou si myši jed zanesou i do nory, takže tím se rozšíří dál. Já mám jed mimo voliéry, takže papouši jsou vklidu. Viděl jsem i že kočka jednou snědl otrávenou myš, byla den malátná a pak vpohodě. Většinou myš chcípne v noře.

26.9.2016 22:44
arčí88

XXX.XXX.158.34

Já nejeduji protože co mám anduly a korely tak je mám ve venkovních voliérách tak venku běhají kočky a přes zimu je mám taky venku akorát plachta přes ně a nikdy žádný myši ve voliérach jsem neviděl, nejsou tam vidět bobky a není cítitmyšina, a co mám kombinované klece tak myši nejsou vidět a není cítit myšina ale mám tam pořád nastražených 6 pastí to je kvůli prevenci.

26.9.2016 22:55
skodovak

XXX.XXX.241.252

Přímo u ptáků v místnosti, nemám cítit také nic, nemám bobky, jen díry ve zdech, a když je měkčí návnada tak je okousaná.
Asi se tam jednou za čas přijdou jen nažrat, vše zničit a jsou spokojené.
Pamatuji před 17 lety když jsem měl ptáky také tam, myši jednu zimu chodili i přede mnou jakoby nic, v klecich... Ale vše fungovalo, mladých moc, a problémy žádné nikdy.jen větší spotřeba žrádla, což by šlo řešit. Prostě nechápu.

27.9.2016 05:08
sharon

XXX.XXX.170.220

Ja používam lepidlo a každá myš sa chytí a veľmi rýchlo.

27.9.2016 06:29
cistic

XXX.XXX.131.86

50jirka napsal(a):
Dobry den ja do krmne chodbypoustim kocku od mala jitam mam ptaku se nevsima a chyta mysi.

ALE KAZDY NEMA KOCKU ZVIKNUTU NA VTAKOV AKO VY, MOJI BY SA ZREJME POZABIJALI.

27.9.2016 07:49
chovatelaustralie

XXX.XXX.233.138

Také vlastní kočku nemám ale večer a v noci se mi cizí kočky potulují po zahradě a mnohdy se špacírují i po voliérách. Faktem je, že kočky jsou velký problém jak ve městech tak na venkově. Je dokázáno, že tito domácí miláčkové zlikvidují až 80% zpěvného ptactva a to zvláště mláďat, které vylétnou z hnízd. O zbytek se postarají ostatní predátoři. O zahradu a okolí voliér se asi dobře postarají některé rasy psů, teriéři a podobně. Ve voliérách to už je horší. Tam opravdu je jediné řešení, pasti které nejsou zrovna příliš úspěšné zvláště při větším zamoření, nebo kombinace jedu s lepidlem. Při tom jedu je ale samozřejmě riziko, že otrávenou myš sežere kočka, možná i pes. Myš se bohužel do voliér dostane vždycky. Pletivo má oka a tak tomu nelze zabránit. Nevím, jestli je řešením třeba dvojité pletivo, silnějším z vnitřní strany a hustým z vnější strany? Podle mě je to nesmysl. Potom ovšem hrozí zavlečení pro ptáky mnohdy smrtelných onemocnění. Na podzim se většinou hlodavci stahují k místům, kde mají snadnou obživu a také sucho. Voliéry jsou proto ideálním zimovištěm pro myši. Doporučoval bych hubení myší celoročně a ne jenom na podzim a v zimě.

Alexin

27.9.2016 08:40
Alexin

XXX.XXX.235.162

chovatelaustralie napsal(a):

Alexin

27.9.2016 08:48
Alexin

XXX.XXX.235.162

V mém chovu považuji za záchranu tuto past během 1 týdne se každou noc ulovilo minimálně 5 myší, poté jednou za dva dny jedna, a už mi tu vůbec nevadí. Nejlepší je dát jim do vnitrozemí něco vonaveho.

Alexin

27.9.2016 08:51
Alexin

XXX.XXX.235.162

Alexin napsal(a):
V mém chovu považuji za záchranu tuto past během 1 týdne se každou noc ulovilo minimálně 5 myší, poté jednou za dva dny jedna, a už mi tu vůbec nevadí. Nejlepší je dát jim do vnitrozemí něco vonaveho.

Omlouvám se, píšu na mobilu, do vnitř pasti jim dávám něco voňavého..

27.9.2016 14:40
mspacil

XXX.XXX.242.195

Kupte si Křepelky čínské - mně sameček myši honí než je zlikviduji.
Ale vždy mu uteče.
Néé to není rada, ale opravdu ty myši honí.

27.9.2016 15:43
eli22

XXX.XXX.181.33

mspacil napsal(a):
Kupte si Křepelky čínské - mně sameček myši honí než je zlikviduji.
Ale vždy mu uteče.
Néé to není rada, ale opravdu ty myši honí.

Tak mohu potvrdit. My jsme se s myšma docela tak nějak sžili, ráno a večer jde jedna až tři myšky něco pojíst do voliéry. Nikdy ovšem nevlezli do budky nebo do hnízda. Pletivo máme dvojíté. A moc toho nepožerou, protože křepelky, hlavně sameček jim dává zabrat. Změní se v krocana, vypadá hrozivě a žene myši ven. Když se myší objeví více, nastražíme živé pasti.

Eliska

27.9.2016 17:44
 Eliska

XXX.XXX.240.118

Křepelky myši plaší už jen svým neustálým pohybem.

27.9.2016 22:56
29bm

XXX.XXX.57.168

Problém, že zvíře pozře otrávenou myš jsem konzultoval s veterinářkou, která mi řekla, že tehdy asi 5kg štěně foxteriera by muselo sežrat 5 otrávených myší, aby mu bylo špatně, domnívám se, že u kočky to bude obdobné. Rodenticidy (jedy na hlodavce) působí tak, že rozkládají krev a pokud tento jed projde trávícím traktem hlodavce naprosto změní svojí působnost. Je spíše otázkou, že myši jsou taky vybíravé a mazané a pokud mají dostatek jiné potravy, jedu si ani nevšimnou. Pokud člověk chodí do práce, těžko je schopný udržet dokonalou čistotu např. u Kakariků, nebo Amazonků. Momentálně mám nastráženo asi 10 pastí, v každé je jiná návnada, rozmístněny tři druhy jedů. Chytám tak 1-2 myši denně, občas ubude trochu jedu, ale bobky vymetám denně. Voliery čistím 1x do týdne, chodbičku zametám denně. Pokud tu někdo příjde s něčím opravdu učiným, myslím, že to vezmeme s povděkem.

28.9.2016 06:12
eli22

XXX.XXX.181.33

29bm napsal(a):
Problém, že zvíře pozře otrávenou myš jsem konzultoval s veterinářkou, která mi řekla, že tehdy asi 5kg štěně foxteriera by muselo sežrat 5 otrávených myší, aby mu bylo špatně, domnívám se, že u kočky to bude obdobné. Rodenticidy (jedy na hlodavce) působí tak, že rozkládají krev a pokud tento jed projde trávícím traktem hlodavce naprosto změní svojí působnost. Je spíše otázkou, že myši jsou taky vybíravé a mazané a pokud mají dostatek jiné potravy, jedu si ani nevšimnou. Pokud člověk chodí do práce, těžko je schopný udržet dokonalou čistotu např. u Kakariků, nebo Amazonků. Momentálně mám nastráženo asi 10 pastí, v každé je jiná návnada, rozmístněny tři druhy jedů. Chytám tak 1-2 myši denně, občas ubude trochu jedu, ale bobky vymetám denně. Voliery čistím 1x do týdne, chodbičku zametám denně. Pokud tu někdo příjde s něčím opravdu učiným, myslím, že to vezmeme s povděkem.

Osvědčilo se mi dávat zbytky potravy mimo voliéru. Myši pozoruji a kolikrát do voliéry ani nedojdou a stačí jim ty zbytky v blízkosti voliéry.

28.9.2016 08:10
eli22

XXX.XXX.181.79

Ještě k těm psům. Nikdy jsem neviděla psa sežrat myš, ale může být. Náš teriér likvidoval potkany tak, že neukápla ani kapka krve, s krví vůbec nepřišel do styku. Jen potkanovi zlomil vaz a hned ho odhodil.

28.9.2016 08:40
chovatelaustralie

XXX.XXX.233.138

29bm napsal(a):

O účinnosti jedu (snad na myši) jsem se přesvědčil před několika lety, když se otrávila naše vlastní kočka. Umírala několik dní a veterinářka jen konstatovala, otrava. Tenkrát jsem já jed nepoužil ale potvrdil mi to můj soused, který jed na myši používal. Pochybuji, že by se nějak přecpala větším množstvím myší. Tenkrát mi to potvrdila paní veterinářka. Stačí jedna. Nejúčinější prevencí podle mě, je udržovat co největší čistotu ve voliérách a i okolo nich. Myši se zdržují v úkrytech okolo a tak pokud možno, žádné skladiště různého materiálu a odpadků. Uklízet jakékoliv zbytky zrní a potravy co možná na nepřístupná místa pro myši. Potkani rádi vylézají nejraději v noci s kanalizačního potrubí a slídí po potravě. Tak, že na noc třeba zakrývat odtokové kanály, nebo zakrýt hustějším pletivem kterým neprolezou ale voda může odtékat. Používat pasti nebo i jedy celoročně a ne jenom když nás už myši doslova okusují. Také bych chtěl upozornit, na často používaný polystyren na zateplení přístavků voliér hlavně ve vnitřích částí ubykací. Stane se z toho doslova myší rejdiště. Zvenčí na fasádě to nevadí ale jenom ne ve vnitř!

1.10.2016 11:47
kouřak

XXX.XXX.55.18

Kocoura mám 6 roku a kočky asi 3 roky mají i kotata, samozřejmě myši loví
Soused i já používáme jed na potkány, ale kočky jsou v pohodě, potkána občas najdu mrtveho, ale kočky neumíraj

1.10.2016 13:55
simacek123

XXX.XXX.142.1

kouřak napsal(a):
Kocoura mám 6 roku a kočky asi 3 roky mají i kotata, samozřejmě myši loví
Soused i já používáme jed na potkány, ale kočky jsou v pohodě, potkána občas najdu mrtveho, ale kočky neumíraj

Pane plne svami souhlasim, u nas se nikdy ani kocka ani pes ani koťata ani kacenky ci holuby z jedu urcene na mysi meotravili.K ptakum se jed nedostane.a voliery jsou dosti zabezbecene proti invazi mysi kterou jsem nikdy nemel.MYSI MAJI RADI SMETISTE, BORDEL A POD., toto vse mají chovatele co nemaji cas a jsou...

1.10.2016 15:02
eli22

XXX.XXX.181.33

simacek123 napsal(a):
Pane plne svami souhlasim, u nas se nikdy ani kocka ani pes ani koťata ani kacenky ci holuby z jedu urcene na mysi meotravili.K ptakum se jed nedostane.a voliery jsou dosti zabezbecene proti invazi mysi kterou jsem nikdy nemel.MYSI MAJI RADI SMETISTE, BORDEL A POD., toto vse mají chovatele co nemaji cas a jsou...

Nezlobte se, ale nemůžu souhlasit. V baráku máme od dubna do října otevřeno na terasu a do dvora a i nám se občas stane, že vklouzne do baráku myška a chvilku pobude. Nemyslím si ale, že bychom žili jako na smetišti a měli doma bordel. Takže tomu se asi člověk těžko ubrání.

6.10.2016 21:02
skodovak

XXX.XXX.241.252

Tak jsem náhodou měl štěstí a měl úlovek do klasické pastičky... chytil se rejsek

Že by on byl ta příčina?

Cumanensis

6.10.2016 21:35
Cumanensis

XXX.XXX.69.21

eli22 napsal(a):
Ještě k těm psům. Nikdy jsem neviděla psa sežrat myš, ale může být. Náš teriér likvidoval potkany tak, že neukápla ani kapka krve, s krví vůbec nepřišel do styku. Jen potkanovi zlomil vaz a hned ho odhodil.

Dobrý večer! O aký druh teriéra sa jednalo? Ďakujem.

Cumanensis

6.10.2016 22:14
Cumanensis

XXX.XXX.69.21

Tak už to mám - bedlingtonský teriér. Jeho vzhľad je úlet...

6.10.2016 22:25
machlena

XXX.XXX.96.13

To by stálo za to vyzkoušet

7.10.2016 07:43
simacek123

XXX.XXX.142.1

eli22 napsal(a):
Nezlobte se, ale nemůžu souhlasit. V baráku máme od dubna do října otevřeno na terasu a do dvora a i nám se občas stane, že vklouzne do baráku myška a chvilku pobude. Nemyslím si ale, že bychom žili jako na smetišti a měli doma bordel. Takže tomu se asi člověk těžko ubrání.

Ja se na vas nezlobim, jelikoz otázka byla mirena proti většímu poctu mysi-invazi a ne nejake jedne ci dvou mysim.Tomu se neubrani nikdo.Ale jinak je podstata stejna, rad ctu zdejsi příspěvky které jsou nekdy vice k pousmani.Nektere temata mi prijdou divna ale co když to pisi deti?

7.10.2016 08:19
eli22

XXX.XXX.181.33

Cumanensis napsal(a):
Tak už to mám - bedlingtonský teriér. Jeho vzhľad je úlet...

No vidíte, a pro mě je jeho vzhled úplně nádhera. A povahově nejsuprovější. Vypadá sice jako ovce nebo nesvéprávný ohnutý pudl , ale klame tělem. Ségra té naší byla šampionka v lovu divokých prasat. Kdo by to řekl, že? Naše není lovecky vedená, ale i tak lovila potkany výtečně. V boji uspěla i s bulteriérem. Jak mají vysoké nohy, tak jsou jak pružina a jdou po krku smajlík. Bohužel je jich tady dost málo a pro příštího budeme muset do Itálie nebo Ruska, asi. Ale to jsem odbočila, to se omlouvám všem.

7.10.2016 11:28
majo12345

XXX.XXX.205.249

Skúste tento dobrý nápad.Funguje super.Mám niekolko takýchto a som spokojný.

https://www.youtube.com/watch?v=0npOwkbED6o

Alexin

7.10.2016 15:51
Alexin

XXX.XXX.240.118

ikor

7.10.2016 17:26
ikor

XXX.XXX.46.237

majo12345 napsal(a):

Takové som mal mesiac ani jena tam nespadol.

Alexin

7.10.2016 17:59
Alexin

XXX.XXX.240.118

Tak to buďte rád!

29.10.2016 21:36
skodovak

XXX.XXX.241.252

Takhle to zhruba vypadá...

ale oni už mizí i celá takže...

29.10.2016 21:52
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

majo12345 napsal(a):

Souhlasím, ale před desítkami let bez technických nároků jsem měl nad kbelíkem místo otočného systému obyčené prkénko, jako houpačku a na konci visící návnada. Myš přešla osu houpačky, spadla do kbelíku s vodou a houpačka se vrátila do půvdní polohy bez poškození návnady. Zvládne každý i méně zručný kutil. Výhoda proti prezentovanému systému je vtom, že myš není odrazena žádným pohybem plohy po níž leze a když nastane, už je pro ni pozdě.

31.10.2016 10:42
janekk

XXX.XXX.1.127

Dobrý den chtěl jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenost s elekronickým plašičem na hlodavce jestli to nemá vliv na papoušky zvažuju ho pořídit nebo jsou to jen vyhozené peníze děkuji za odpovědi.

23.11.2016 19:30
budulíný

XXX.XXX.53.50

Alexin napsal(a):

Velká spokojenost už rok. Již jsem tady o této pasti psal.

Cumanensis

23.11.2016 22:22
Cumanensis

XXX.XXX.96.145

skodovak napsal(a):
Dobrý den,

Dobrý večer. Pokiaľ máte stavbu, do ktorej sa môžu dostať myši, tak to bude nekonečný boj. Mne sa najviac osvedčili preklápacie pasce, ktoré kúpite na burze. Tam sa myš chytí aj bez návnady a odkedy mám tieto pasce, tak s myšami nemám problém. Ale treba ich mať nastavené všade a po celý rok a len čakať, kedy sa myška chytí.

Odkaz na podobné pastičky, ale na burze kúpite jednoduchšie a lacnejšie, no rovnako účinné:

https://www.google.sk/search?q=prekl%C3%A1pacia+pasca+na+my%C5%A1i&biw=1920&bih=969&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi5k5uX57_QAhVqIcAKHbJ4A8AQ_AUIBigB#imgrc=wGHOAnd4AT15JM%3A

Napríklad do tejto pasce som v živote myš nechytil:

https://www.google.sk/search?q=prekl%C3%A1pacia+pasca+na+my%C5%A1i&biw=1920&bih=969&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi5k5uX57_QAhVqIcAKHbJ4A8AQ_AUIBigB#imgrc=vJUfTprGHZglhM%3A

Takže buď treba nastaviť účinné pasce, alebo prerobiť voliéry tak, aby sa do stien a základov nedostali myši.

24.11.2016 17:23
rasto.1

XXX.XXX.130.170

Na burze som kupil tuto mam ju priamo vo voliere.zatial funguje.

15.12.2016 10:35
stewe5

XXX.XXX.7.2

Dobrý den, možná už je to známé ale podělím se...letos mam problem s myšima, každý rok přes zimu jsem chytil max.2-3 ale letos jich je trochu víc...nefungovala topinka, uzené atd.prostě do pastiček nešli..včera jsem začal dávat kousky sušeného ovoce a za den a pul mam 3 myši chycené...kdyžtak vyzkoušejte

ikor

15.12.2016 11:44
ikor

XXX.XXX.122.213

rasto.1 napsal(a):

Tieto klepce funguju tak mesieac potom už dalej vobec mám 5-kus.a zacelé rok 2-3 mišky otrava je 100% treba dávať každé treťí den do 0,70dc.pohára a na vičku urobiť dieru tak 1,5 cm.vtaki tam nedostanu a mišky to vyžeru.dobry je aj flaška od kečupu.

15.12.2016 13:15
kubrt11

XXX.XXX.53.50

stewe5 napsal(a):
Dobrý den, možná už je to známé ale podělím se...letos mam problem s myšima, každý rok přes zimu jsem chytil max.2-3 ale letos jich je trochu víc...nefungovala topinka, uzené atd.prostě do pastiček nešli..včera jsem začal dávat kousky sušeného ovoce a za den a pul mam 3 myši chycené...kdyžtak vyzkoušejte

Zdravím, zkuste jako návnadu vlašský ořech, tomu žádná myš neodolá!K.

16.12.2016 19:44
otec_vojtika

XXX.XXX.118.212

rasto.1 napsal(a):

Taky jsem ji koupil na vyskoušenou. Prozatím se v noci přes IP kameru dívám do venkovní voliery kudy myši chodí. Zkusím jim to zítra položit do cesty kudy chodí a zda do pasti polezou.

16.12.2016 20:26
pm302

XXX.XXX.189.106

Moje zkušenost:
http://www.odpuzovace.cz/deramax-profi-ultrazvukovy-odpuzovac-hlodavcu-a-kun
Do týdne je absolutní klid od myší, mohu doporučit.

16.12.2016 22:15
rasto.1

XXX.XXX.1.218

ikor napsal(a):
Tieto klepce funguju tak mesieac potom už dalej vobec mám 5-kus.a zacelé rok 2-3 mišky otrava je 100% treba dávať každé treťí den do 0,70dc.pohára a na vičku urobiť dieru tak 1,5 cm.vtaki tam nedostanu a mišky to vyžeru.dobry je aj flaška od kečupu.

To co pisete sa potvrdilo.4 mysi a hotovo.odvtedy zatial ani jedna.

ikor

17.12.2016 10:20
ikor

XXX.XXX.122.213

pm302 napsal(a):
Moje zkušenost:
http://www.odpuzovace.cz/deramax-profi-ultrazvukovy-odpuzovac-hlodavcu-a-kun
Do týdne je absolutní klid od myší, mohu doporučit.

Tento pristroj je ťiež vihodené penieze 2-3dni a myši ziknu a tam kde maju čo žrať tam to len otrava.

17.12.2016 20:19
otec_vojtika

XXX.XXX.118.212

Dneska ráno jsem vložil plechovou past koupenou na burze v Přeorově do venkovní voliery do chodbičky kudí chodí. Ve vnitřní volieře jsem už dvě chytil a 18 ks do klasických pastí. K večeru jsem se dostal k PC a podíval jsem se na obrázek IP kamery. Ve vnitř pasti už jedna myš byla. Jasně jim svítí oči proti infra záření. Tělo ani tak není vidět. Pozoroval jsem jak kolem pasti jiné úprkem přebíhají okolo. Zřejmě chycená vydává nějaké signály. Po čase přišla větší myš a šla za ní. Zřejmě matka přišla na pomoc. Občas přidou další k pasti a očichávají otvory. Budou z jedné tlupy. Jiné jeno kolem oblikou proběhnou. Začal jsem otáčet kameru po celé volieře a uviděl v rohu 5 dalších a z nich jedna vypasená. Když zjistili, že je kamera zabrala začaly zdrhat. Prolezly pletivem 2,1x2,1 ven raz dva. Zřejmě tam mám dvě skuopiny. Venkovní co se chodí nažrat večer a vnitřní pod podlahou garáže a ty prolézají mezi venkovní volierou, vnitřním záletem a garáží. Mám pocit, že jde především o hluboké selnání našeho kocoura Matese. On loví venku přes den ale ty myši zřejmě vyrážejí až když se setmí.

19.1.2017 12:36
Erikae

XXX.XXX.147.212

eli22 napsal(a):
Tak mohu potvrdit. My jsme se s myšma docela tak nějak sžili, ráno a večer jde jedna až tři myšky něco pojíst do voliéry. Nikdy ovšem nevlezli do budky nebo do hnízda. Pletivo máme dvojíté. A moc toho nepožerou, protože křepelky, hlavně sameček jim dává zabrat. Změní se v krocana, vypadá hrozivě a žene myši ven. Když se myší objeví více, nastražíme živé pasti.

Dobrý den, chci se zeptat ohledně křepelek čínských, chci si je pořídit v létě do voliéry k andulkám. Voliéra má 2,5x2x2m. Myslíte, že by se na tomto prostoru snesly 2 páry? Nebo 1 sameček a 2 nebo 3 samičky? Budu ráda za každou radu, nemám s křepelkami žádné zkušenosti. Také mně napadlo pořídit křepelky japonské-že by byla i vajíčka... Jsou japonské vhodné? Díky za rady, zatím čtu na chovatelských stránkách, ale tam si o symbioze andulek a křepelek moc nepřečtu...

19.1.2017 13:18
molousek

XXX.XXX.103.252

Ty krepelky cinske jenom 1 par (kdyz chcete odchov)
Pro okrasu na poctu nefrci.

19.1.2017 15:08
simacek123

XXX.XXX.142.1

molousek napsal(a):
Ty krepelky cinske jenom 1 par (kdyz chcete odchov)
Pro okrasu na poctu nefrci.

Jo? a jestli budete mit tak potrefene aktivni andulky tak budou krepelky kuřátka něco pro ne.budou si snema pohravat az najdete mrtvolky.

19.1.2017 16:43
Erikae

XXX.XXX.147.212

Děkuji za reakce. Ja jsem je chtěla spíš jako uklízecí četu, chovatelé to mívají... Máte s tím někdo dobré osobní zkušenosti a mohl byste poradit, kolik na tento prostor, když nechci odchov? Zase pořizovat jen samečka, aby byl sám, se mi moc nechce... díky.

19.1.2017 22:08
andulka9

XXX.XXX.150.113

Já mám takto křepelky čínské ve voliere u andul vše klape a vysavače jsou to dobrý mám jeden pár s 5 mladaty a sežerou toho moc stačí ten 1 pár a moc nerozmnozovat můj názor.Chovu zdar.

20.1.2017 11:35
Radim 63

XXX.XXX.231.123

Dobry den jedy jsem používal ale pak přestali účinkovat nejlepší zkušenost mám s pastkami které jsem si doma vyrobil sam.Mám voliéry na zahradě a myši jsem tam mel opravdu hodne.Za 16 dni jsem nachytal 148 kusu.

20.1.2017 17:58
moravák

XXX.XXX.148.106

Radim 63 napsal(a):
Dobry den jedy jsem používal ale pak přestali účinkovat nejlepší zkušenost mám s pastkami které jsem si doma vyrobil sam.Mám voliéry na zahradě a myši jsem tam mel opravdu hodne.Za 16 dni jsem nachytal 148 kusu.

Máte interní zprávu. Děkuji za reakci B.

20.1.2017 19:19
moravák

XXX.XXX.148.106

Radim 63 napsal(a):

Máte odpověď děkuji B.

papousekk

20.1.2017 19:41
papousekk

XXX.XXX.57.80

skodovak napsal(a):
Dobrý den,

Ake bezne pasce pouzivate? Nastavte 10 preklapacich pasci (bezne zozeniete na burzach) a mate mysi vychytane aj bez navnad.

20.1.2017 19:44
Radim 63

XXX.XXX.147.51

Jak už jsem psal 148za 16 dni 100%.

dudi

21.1.2017 12:58
dudi

XXX.XXX.120.43

Ja 3 dny pouzivam tento pripravek a zatim nevidim moc velkej rozdil.mam v garazi nejake klece a vnich kanary zebricky a andulky a mysi se tam drzi zatim.nevim co bude dal... http://www.format1.cz/eshop-odh1-max-33-79.

21.1.2017 20:59
hobychov

XXX.XXX.213.33

Nechci moc zasahovat do diskuze zkušeným chovatelům, ale po 50 letech chovu si myslím, že můžu trochu poradit. V prvé řadě si postavte zařízení, kam co nejvíce zamezíte myším možnost přístupu. To je si myslím základ.A z mé zkušenosti.Manželka, které okamžitě ucítí myš jen vstoupí do voliér. V neposlední řadě kocour, který od rána s námi žije v zimovištích. Toto je jen má zkušenost.A potom se nemusíte předhánět, kdo má lepší pastičku a chytne víc myší. Kdo nevěří, může přijet, bude vítán.

chovatel.SK.

21.1.2017 21:17
chovatel.SK.

XXX.XXX.168.148

Dobrý večer, chcem sa aj ja pridať do diskuzie, podla mňa najučinejši je lep ktorý dam na priesvitný štvorec plastu, dam ho ku stene alebo do rohu miestnosti a tam je pripravený ako našlapna mína, vychytal som už stovky myší.lovu zdar.

23.1.2017 11:57
stewe5

XXX.XXX.36.251

Jak je to při trávení jedem?já bych se bál že to myš nějakým způsobem odnese do voliéry k ptákům a tam to papoušek sezobne...nestalo se to někomu?díky.

23.1.2017 14:36
simacek123

XXX.XXX.142.1

stewe5 napsal(a):
Jak je to při trávení jedem?já bych se bál že to myš nějakým způsobem odnese do voliéry k ptákům a tam to papoušek sezobne...nestalo se to někomu?díky.

Jeduji a ve velkem pro prevenci jsem na samote za 30let zadny uhyn na to ze b mys prenesla granuli do voliery, sipu jed venku a holuby nejevi o tohle krmivo zadny zajem. myslim ze třicet let je třicet let.

23.1.2017 14:48
stewe5

XXX.XXX.36.251

simacek123 napsal(a):
Jeduji a ve velkem pro prevenci jsem na samote za 30let zadny uhyn na to ze b mys prenesla granuli do voliery, sipu jed venku a holuby nejevi o tohle krmivo zadny zajem. myslim ze třicet let je třicet let.

Ja taky bydlim na samote...takze to asi zkusim, dam jed do krmne chodby a uvidim..do pasticek me uz nak nechtej chodit, pritom tam ty mrsky jsou..dekuji

23.1.2017 14:56
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

stewe5 napsal(a):

Trávím celé roky oranž. granulemi různých názvů. Návnada v krabičkách nebo bedničkách uvnitř voliér. Dávat malé množství a častěji, protože větší hromádky si myši odnosí a pak je ukládají do zásoby do nějakých skrýší. Mohou je cestou i trousit a papoušci je mohou sezobnout. Mně se to nestalo, ikdyž nějaká granule ležela na zemi. Asi papoušky nelákala, zrovna jako mrtvá myš ležící na podlaze.
Je to jen moje zkušenost a každý musí podle sebe.
Trávení celoročně považuji za nejefektivnější, tj. nejméně pracný způsob likvidace hlodavců, musím dodat, že dnes i finančně náročný.
Kuny, lasice a kočky pokud se živí myšmi nadopovanými jedem a tím snadněji ulovitelnými, mohou po určité době této stravy uhynout. U prvních dvou by to chovatelům asi nevadilo, mně ano, protože myší zahubí hodně. Zabezpečit voliéry proti kuně lze, u lasice je už problém, proleze i myší dírou.
Dlouhá odpověď, snad začátečníkům něco řekne.

ikor

23.1.2017 14:59
ikor

XXX.XXX.226.78

stewe5 napsal(a):
Ja taky bydlim na samote...takze to asi zkusim, dam jed do krmne chodby a uvidim..do pasticek me uz nak nechtej chodit, pritom tam ty mrsky jsou..dekuji

Poháre alebo faška od kečupu do víčká urubťe dieru tak 1,5cm daťe doneho jed a možeťe priamo pri kmitkáh vták ktomu nedostane a dorána myški všetko zožeru mám to viskušané min.30rokov.

23.1.2017 15:46
stewe5

XXX.XXX.36.251

ikor napsal(a):
Poháre alebo faška od kečupu do víčká urubťe dieru tak 1,5cm daťe doneho jed a možeťe priamo pri kmitkáh vták ktomu nedostane a dorána myški všetko zožeru mám to viskušané min.30rokov.

Díky..ja se spis bojim aby mysim nejake zrnko jedu neupadlo a nesezral to papousek...snad ne

ikor

23.1.2017 16:30
ikor

XXX.XXX.226.78

stewe5 napsal(a):
Díky..ja se spis bojim aby mysim nejake zrnko jedu neupadlo a nesezral to papousek...snad ne

Dávajťe želízové cukriky čo su každé baleno zvlášť tak ho nevedia vinosiť je to najlepší granule len roznosia všade.

ikor

23.1.2017 16:34
ikor

XXX.XXX.226.78

stewe5 napsal(a):

Ked kceťe sa presvečiť kolko myši máťe tak 0,7 dc.pohár natreťe lepidlom a dáťe donej oreh každá myška leze dnu a ven už nie ostane poháre.

stemar

23.1.2017 16:44
stemar

XXX.XXX.33.108

Dobrý den chtěl bych se zeptat chovatel SK funguje zminěný lep na plastové podložce i na potkany různé velikosti, popřipadě kde se dá koupit?Děkuji.

ikor

23.1.2017 17:43
ikor

XXX.XXX.226.78

stemar napsal(a):
Dobrý den chtěl bych se zeptat chovatel SK funguje zminěný lep na plastové podložce i na potkany různé velikosti, popřipadě kde se dá koupit?Děkuji.

Lep kupiťe každéj drogérie na podlahu neni moc dobré skoro sa zapráši potom už nelepí problém je potom odstrániť.

pino

23.1.2017 18:39
pino

XXX.XXX.86.174

U andulek a korel mám slepice z drůbežárny, od té doby nejsou myši, když nějakou chytnu v garaži a dám ji slepicím hned ji rozklovou. Na noc beru žrádlo.

2.2.2017 15:04
Klo

XXX.XXX.226.103

S těmi kočkami je to dost ošemetná věc.

3.2.2017 14:45
shorty102

XXX.XXX.192.99

Taky sem se potřeboval zbavit myši
Pastičky plechove přestaly fungovat
Jedina věc co mi funguje je plašička na 99% spokojen.

ikor

3.2.2017 15:03
ikor

XXX.XXX.118.167

shorty102 napsal(a):
Taky sem se potřeboval zbavit myši
Pastičky plechove přestaly fungovat
Jedina věc co mi funguje je plašička na 99% spokojen.

Plašička o mesjac prestane fungovať 100% jed.

3.2.2017 15:07
shorty102

XXX.XXX.192.99

Me fungunguje 3mesice.

3.2.2017 17:52
simacek123

XXX.XXX.142.1

Panove, porad mate strach z jedu.je to snad jeden z nejlechcich a nerlichlejsich spusobu, a kdo by mel zajem predvedl bych jak ptakum a holubum nasypu trochu jedu do volier a ono nic, vykaslou se na to, to je věc ze? Mozna to nekterym hlava brati nebude ale to je jina věc.

15.12.2020 17:55
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Radim 63 napsal(a):

Taky se přidám ,mám po tchánovy pasti na myši 45 let staré a pořád funkční. Ale před nedávnem jsem zjistil jakou inteligenci mají myši, Jedna přišla na to ,že když provázek nahoře na pasti překousne past se uvolní a ona pak může žrát aniž by ji past ublížila ,za pár dnů byli všechny pasti spuštěny a návnada sežrána .Ale člověk si ví rady, dal jsem do pasti otrávené zrní, ty myši co to znali se otrávily a další se už chytají jako kdysi. Nemohu dávat otrávenou návnadu všude a tak jsou pasti k nezaplacení, občas hlavně na podzim jsem chytil za noc i 45 myší. Fotky mých pastí mám jich 5 a ty díry v myších jsou od rejsků, moc jim chutnají ,někdy za noc sežerou všechny chycené myši.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.12.2020 18:16
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den ,já jsem si vyrobil kryt na past a osvědčilo se mi to .Papoušci si toho nevšímají a myš se chytne pokaždé .

Alko_Holik

22.12.2020 04:06
Alko_Holik

XXX.XXX.195.5

"Liezli mi na city" myši pri sliepkach...
Urobil som nasledovný "stroj".

Spätná klapka (vlastnej výroby) zo 40 novodurky (4cm) --- T-kus 40 na pripojenie fukára zo starého vysávača, --- T-kus 40 na pohybový senzor, --- hadica z vysávača, --- vedro s trochou vody

Myš od prírody hľadá otvor. Kde by sa ubytovala? Vlezie do dierky (bez návnady), cez sitko nemôže poškodiť ventilátor, pod druhým sitkom ju zachytí pohybový senzor. Spustí sa ventilátor, tlak zatvorí spätnú klapku a vyfúkne myš cez hadicu do vedra.

Prvú noc sa vykúpalo 12 myšiek. Potom tak každu druhu až tretiu noc jedna príchodzia. Ide iba o to, aby bol vstup tesne pri stene, najlepšie tam, kade chodia.

Je to vcelku "komplikované" zariadenie, ale funguje na sto percent. Pôvodne som to vymýšľal na potkanov a toto vzniklo ako skúšobný prototyp. Potkanov ešte nechytám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík