výstavní andulky

Prodám Andulku vlnkovanou - Prodám výstavní andulky rok 2024-2025.Barvy sv....
350 KčMadMax
XXX.XXX.30.60
Dobrý den , mám asi půl roku doma andulku a čím dál tím víc mám potřebu mu pořídit kamaráda. Problém je takový že nemám místo na to je držet odděleně v karanténě pokud bych pořídil ještě jednoho ,v ostatních místnostech žije jiná zvěř , tak jestli by to byl velký problém , kdyžtak kdyby někdo znal nějaké řešení tak sem s nim. Díky za odpověď a rady.
Dobrý den,
u andulek jsem karanténu nikdy neřešila. Sama odchovávám od dvou párů. Víc mít nemohu v bytě. Nové andulky jsem vždy dala do klece ke stávajícím. Většinou po sobě zaraženě koukají, ale po chvíli se rozpovídají a oťukávají se. Nikdy nebyl problém, že bych si krom andulky přinesla i nemoc. A navíc patrně nejde v bytě karanténu udělat. Ať jdete do jakéhokoli pokoje, tak přece nebudete řešit, jestli jste náhodou byl u té andulky a teď jdete za tou druhou. Zvlášť kdyby jste to bral zodpovědně a pokaždé se převlékal či si myl ruce před vstupem za andulkou. Podle mě je karanténa v bytě nemožná, i proto, že by jedinec měl být v karanténě nějakou dobu a to někdo uvádí 6 týdnů i 3 měsíce. Záleží na každém.
Jediné co můžete udělat, najít si chovatele, který se Vám pozdává a pak jít k němu na návštěvu. Buď se vám jeho chov zalíbí a novou andulku si odnesete a nebo ne. (Ne že by se mi stalo, že bych od chovatele znechuceně odešla bez ptáčka. To se mi ještě nestalo za ta léta chovu.)
Přeji hodně štěstí při výběru.