Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

MadMax

5.5.2020 10:24
MadMax

XXX.XXX.30.60

Dobrý den , mám asi půl roku doma andulku a čím dál tím víc mám potřebu mu pořídit kamaráda. Problém je takový že nemám místo na to je držet odděleně v karanténě pokud bych pořídil ještě jednoho ,v ostatních místnostech žije jiná zvěř , tak jestli by to byl velký problém , kdyžtak kdyby někdo znal nějaké řešení tak sem s nim. Díky za odpověď a rady.

5.5.2020 13:10
supik99

XXX.XXX.196.90

Dobrý den,
u andulek jsem karanténu nikdy neřešila. Sama odchovávám od dvou párů. Víc mít nemohu v bytě. Nové andulky jsem vždy dala do klece ke stávajícím. Většinou po sobě zaraženě koukají, ale po chvíli se rozpovídají a oťukávají se. Nikdy nebyl problém, že bych si krom andulky přinesla i nemoc. A navíc patrně nejde v bytě karanténu udělat. Ať jdete do jakéhokoli pokoje, tak přece nebudete řešit, jestli jste náhodou byl u té andulky a teď jdete za tou druhou. Zvlášť kdyby jste to bral zodpovědně a pokaždé se převlékal či si myl ruce před vstupem za andulkou. Podle mě je karanténa v bytě nemožná, i proto, že by jedinec měl být v karanténě nějakou dobu a to někdo uvádí 6 týdnů i 3 měsíce. Záleží na každém.
Jediné co můžete udělat, najít si chovatele, který se Vám pozdává a pak jít k němu na návštěvu. Buď se vám jeho chov zalíbí a novou andulku si odnesete a nebo ne. (Ne že by se mi stalo, že bych od chovatele znechuceně odešla bez ptáčka. To se mi ještě nestalo za ta léta chovu.)
Přeji hodně štěstí při výběru.

Přidejte reakci

Přidat smajlík