Letošní andulky

Prodám Andulku vlnkovanou - Prodám andulky 12/24 - 2/25. Výběr z více kusů...
Po pěti letech bezproblémového chovu ve venkovní voliéře mi nějaká bestie vyvraždila sedm ptáků.Voliéra je z jednoduchého čtvercového pletiva, oko 19x19 mm.Většinou utrhané nohy, nebo ukousnutá hlava.Voliéra je s krytým záletem, ale v létě ptáci nocují většinou venku.Není mi jasné jestli se pravděpodobně lasice nebo hranostaj protáhne dovnitř, nebo útočí přes pletivo, když se vyplašení ptáci pověsí na stěnu.
Základ venkovní voliéry je dvojité pletivo(19x19) venkovní část prodloužená alespoň 0,5 m a zapuštěna 0,3 m pod terén, kde se lomí směrem od voliéry, takže se ani nepodhrabe a nevnikne dovnitř.Dvojité pletivo i na strop a nad bidla, kde ptáci nocují pevná střecha. Mezi pletivy jejlépe 6 cm a více. Tam nemá škodná šanci i když ptáci sednou na pletivo.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Nejlepší obrana je již zmíněné dvojité pletivo a také noční osvětlení. Ale pro ještě větší pocit bezpečí je mít venku psa!
Robinud
napsal(a):
Po pěti letech bezproblémového chovu ve venkovní voliéře mi nějaká bestie vyvraždila sedm ptáků.Voliéra je z jednoduchého čtvercového pletiva, oko 19x19 mm.Většinou utrhané nohy, nebo ukousnutá hlava.Voliéra je s krytým záletem, ale v létě ptáci nocují většinou venku.Není mi jasné jestli se pravděpodobně lasice nebo hranostaj protáhne dovnitř, nebo útočí přes pletivo, když se vyplašení ptáci pověsí na stěnu.
Je to lasice hranostaj, je to uděláno uvnitř voliery, někde se musela protáhnout. Pokusit se ji lapit.Také se mi stalo něco podobného. Udělá to i za bílého dne. Níže jak píše že jde o mladou kunu, nevěřte.
lavice
napsal(a):
Je to lasice hranostaj, je to uděláno uvnitř voliery, někde se musela protáhnout. Pokusit se ji lapit.Také se mi stalo něco podobného. Udělá to i za bílého dne. Níže jak píše že jde o mladou kunu, nevěřte.
Já mám právě zkušenost s kunou,dokonce jsem ji i viděl ve dne.Dvojité pletivo a je po problému!K.
Robinud
napsal(a):
V noci můžou zabíjet papoušky i sovy, jediné 100% opatření je udělat jim vnitřní zálety a na noc je do nich zavírat. Mám psa i dvojité pletivo a stejně bydlím u lesa a občas se stane, že papoušky něco vyplaší a zabijou se v noci nárazem o pletivo.
lavice
napsal(a):
Co to melete za bludy?Kdyby byla lasice uvnitř proč by trhala jen nožky ptáčkům?To by samozřejmě zadávila papoušky. Tohle dělají kuny,vyplašeným ptákům vytrhne nožku protože ho za nic jiného nemůže chytit
kouřak
napsal(a):
Co to melete za bludy?Kdyby byla lasice uvnitř proč by trhala jen nožky ptáčkům?To by samozřejmě zadávila papoušky. Tohle dělají kuny,vyplašeným ptákům vytrhne nožku protože ho za nic jiného nemůže chytit
Přesně tak. Taky se mi to párkrát stalo vždycky na konci léta. Jsou to mladé kuny, které se začínají osamostatňovat a učí lovit. Stará kuna ví, že je to bez šance a ptáka přes pletivo nedostane, tudíž zbytečná námaha.