Jaké zrní pro AN kozy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.2.2015 15:50
eržika

XXX.XXX.86.96

Dobrý den, prosím o radu, jaké by bylo nejstravitelnější zrní pro dospělou AN kozu.Po roce téměř bez problémového krmení, začala mít koza zažívací potíže /průjem /. Jakmile jí přehodím jen na seno, voda, je za půl dne vše v pořádku /trus tvaru hroznového vína/, koza v pohodě přežvykuje.Teď než porodila, tak pár dní předem jsem jí pomalu přidávala zrní, napřed trošku ovsa, pak oves a ječmen, dnes po porodu jsem jí tam přidala hrstičku pšenice a průjem je tu zase. Nevím, jestli je to i reakce na změnu anatomických poměrů po porodu ? Nebo bych jí měla raději k senu přidávat kvůli tvorbě mléka něco jiného co by jí zažívání nedráždilo? Díky za rady..

23.2.2015 16:54
kelišová

XXX.XXX.155.253

Slyšela jsem že kozy by pšenici vůbec neměli.Nevím co je na tom pravdy, dávám kozám jen ječmen a loupanou kukuřici.Holky mají od každého něco a hlavně pokud nejsou zvyklé tak pomaloučku.Denně mají krom sena po trošce brambor, řepu, mrkev, jablíčko, kousek zelí.Naběračku ječmene nebo kukuřice a na chut kousínek tvrdého chleba.Jako naběračku používám plastovou odměrku co je v prášku na praní.

23.2.2015 16:57
roklanka

XXX.XXX.45.82

Příkrm měla dostávat minimálně 6 týdnů před porodem. Pšenici ne! Pokud byla dobrá po ovsu, přidávala bych ten. Na mléko nasazuje koza před porodem.

23.2.2015 20:41
lilo

XXX.XXX.201.210

Jestli ma nyni po porodu problem se zazivanim, nebo prujem.. muze to byt zpusobeno tim ze sezrala plodove obaly, placentu?... psenici samostatne rozhodne ne... ve smesi v podilu jedne desetiny... mozno... tj.. treba...6 dilu ovsa 3 dily jecmene 1 dil psenice... jinak muzete vojteskove seno, okopaniny, v chytrych literaturach se udaval jeste prikrm pokrutinami...co vas napadne ale vsechno opatrne... tak at se dari...

Přidejte reakci

Přidat smajlík