Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.2.2015 18:44
farma u hanzelku

XXX.XXX.205.38

Farmaři, předevšim ti mali, kteři byli dotěd jen registrovaní, jestli chceme brat dale dotace, taki si musime založit živnos aby jsme na ně dosahli. to je gol pro unii všude stejne podminky, my jsme fakt stat deb..u, tim myslim ty nahoře. je to takovy hnus že se mi chce zvracet, zachvili zdaníme i toho kralika ktery se nam narodí.

25.2.2015 19:07
lilo

XXX.XXX.201.210

Na politiku by se dalo nadavat...jejej... ridim se podle hesla netrap se tim co nemuzes zmenit... nejlepe je byt sobestacny... ve slova smyslu sobe stacny... bez dotaci, bez socialnich davek, bez zamestnavatele, bez potreby nucenych vymozenosti bez nutnosti ze sveho platit dane do tehle cerne diry... svoboda je v mysli ne v systemu... preju vsem hodne stesti bude nam potreba

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.2.2015 19:31

Krásně jsi to lilo napsala.

25.2.2015 19:49
blekota

XXX.XXX.243.192

Založení živnosti trvá asi 10min na živnostenském úřadě a možná do 1000 Kč. A dále k podnikaní v zemědělství nepotřebujete žádný výuční list atd. atd. tak že jestli tohle je problém?

25.2.2015 20:01

blekota napsal(a):
Založení živnosti trvá asi 10min na živnostenském úřadě a možná do 1000 Kč. A dále k podnikaní v zemědělství nepotřebujete žádný výuční list atd. atd. tak že jestli tohle je problém?

No nejspíš je problém admistrativa s tím spojená. Vedení účetnictví, daňová stránka věci, atp....

25.2.2015 20:25

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No nejspíš je problém admistrativa s tím spojená. Vedení účetnictví, daňová stránka věci, atp....

A nezapomeňte plán zavést povinné registrační pokladny, s připojením na internet a on-line speciál účtenkami s jedinečným kódem od FÚ. Pro každého, kdo podává sám daňové přiznání.

25.2.2015 20:25
kelišová

XXX.XXX.155.253

blekota napsal(a):

Myslím že nemáte až tolik pravdu.K podnikání v zemědělství pokud nejste vyučen v oboru tak určité znalosti potřebujete a to formou kurzu nebo školení k tomu určené.Možná to tak fungovalo kdysi ale ted je tolik změn že se člověk nestačí divit.

25.2.2015 20:37

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A nezapomeňte plán zavést povinné registrační pokladny, s připojením na internet a on-line speciál účtenkami s jedinečným kódem od FÚ. Pro každého, kdo podává sám daňové přiznání.

Já se v tom nevyznám, nejsem zemědělec. Napsala jsem jen, co mě napadlo. Každopádně mi to "jedno" nepřipadá (povinnost založení živnosti).
Myslela jsem, že zemědělská odvětví jsou živnosti vázané...

25.2.2015 20:54
lilo

XXX.XXX.201.210

Shlednete film Brazil stoji zato... obrovske poselstvi...mozna mnozi znate, mozna mnozi nebudete rozumet... neni to az takove sci-fi..neni to o chovu koz a ovci...asi o tom cela ta nase legislativa je... http://www.csfd.cz/film/3301-brazil/ upozornuji neni to film pro kazdeho a i ja jsem ho musela videt dvakrat... a verim ze ho uvidim jeste potreti a po ctvrte s novym a novym poznanim... a znova z neho budu mit ten deprimujici pocit marnosti sveho byti oproti te masinerii lidske stupidity...

25.2.2015 20:59
jírab

XXX.XXX.214.91

Jen tak pro zajímavost. Minulý týden jsem byl na SZIFu zaregistroavat půdní blok za účelem dotací (2ha louky) a ptal jsem se na to, jestli až budu žádat o ty dotace musím být registrovaný zemědělec. Odpověděli, že to ještě určitě nevědí, že je zatím mnoho věcí nejasných, že se mám zeptat za pár týdnů. Je mi to divný, když už to vyšlo v nějakém zákoně či vyhlášce. Na tom úřadě by to snad měli vědět jako první ne?

25.2.2015 21:19
lilo

XXX.XXX.201.210

Jeste nedostali provadeci predpis... to chvilku trva nez se to zajede...musej proskolit urednictvo... na googlu jsem nasla sbirku zakonu 2015 a tady to je ten novy zakon, takze kdyz si ho proctete mel by jste byt pripraven na pripadne bludy uredni obludy... http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2014-179 jen tak sbezne cast druha?

25.2.2015 21:22
blekota

XXX.XXX.243.192

kelišová napsal(a):
Myslím že nemáte až tolik pravdu.K podnikání v zemědělství pokud nejste vyučen v oboru tak určité znalosti potřebujete a to formou kurzu nebo školení k tomu určené.Možná to tak fungovalo kdysi ale ted je tolik změn že se člověk nestačí divit.

No a já myslím že pravdu mám. Podnikání v zemědělství není živnost volná, vázaná ani řemeslná. A není to ani živnost ke které by jste potřebovali koncesi. Podnikání v zemědělství je podnikání podle zákona 252/1997Sb. o zemědělství, proto také dostanete OSVĚDČENÍ O ZÁPISU DO EVIDENCE ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKATELE. A to že by jste potřebovali kurz školu atd je taky pěkná blbost. Jestli je administrativy hodně nebo ne nechám na každém z vás. Já letos začínám chci brát dotace ale hlavně chci mít všechno v cajku. A tak jsem začal minulí rok shánět (živnosťák) havarijní plán, pohotovostní plán, registr stáje, LPIS, Povolení pro odběr podzemní vody atd atd. Na vedení účetnictví mám paní která se tím zabývá ale rozhodně mi nepřipadá že by mě to nějak finančně rujnovalo. Všude se píše kolik toho musíte mít a hlavně kolik to bude stát. Vše mě stálo zmiňovanou tisícikorunu za ten (živnosťák). No a ještě jedna věc. Nic ohledně programovacího období 2015-2020 ještě není schváleno vše jsou pouze návrhy tak že tato diskuze je celkem bezpředmětná :-D

Všem hodně zdaru v zemědělských činnostech.

26.2.2015 10:19
aluskas

XXX.XXX.104.146

Zrovna jsem se vrátila ze živnostenského úřadu, kvůli registraci zemědělského podnikatele, pro prodej mléka ze dvora. Potřebují jen občanku a vyplnit formulář, kde chtějí prakticky jen jméno, adresu a datum zahájení činnosti. Nic víc.
Vést daňovou evidenci není nic obtížného, jen evidujete příjmy a výdaje. Vyplnit dańové přiznání také není nic těžkého, obzvláště když můžete použít paušál, je to otázka pár minut.

26.2.2015 11:39
kelišová

XXX.XXX.155.253

Tak to vám tedy závidím protože u nás to tak jednoduše bohužel nejde.Živnost jako taková problém není ale na prodej mléka ze dvora musíte dokládat registrované hospodářství, stájový deník atd, vyjádření hygieny a veterináře že zvířata jsou řádně očkována atd, odběry mléka a blá, blá, blá.Nikdo vám přesně neřekne co potřebujete až se jednoho dne u dveří objeví ůředníci a budou po vás tohle všechno chtít a vy budete mít v ruce jen živnostnák.Ale jak to tak čtu tak všude to funguje jinak, což mi hlava nebere.

26.2.2015 11:54
aluskas

XXX.XXX.104.146

smajlík ale to je samozřejmé že toto všechno musíte mít, všude, nejenom u vás smajlík, ale to už se netýká živnostenského úřadu, nýbrž veterinární správy..to je zase jiná obíhačka. toho se však tato diskuze netýkala.
co se týče registrace hospodářství a stájového deníku tak to byste měla mít i v případě, že nic neprodáváte, ale pokud vám na dvorku běhá koza, máte ji mít registrovanou. A co se týče zdravotních zkoušek, tak ten kdo dělá Ku je stejně musí mít. a odběry mléka taky není nic nepřekonatelného.
Ano dá to práci, spoustu starostí, ale když se chce, všechno jde.

26.2.2015 13:02
jetelinka

XXX.XXX.31.105

Já si myslím, že tak jedno nebude. Jako podnikatel musíte platit zálohy na sociální a zdravotní a podávat řádné vyučtování. Já z toho mám hrůzu!

26.2.2015 14:02

A cemu se divite? My maly nadenici, ktery maj chov par kusu ovci jako konicek jsme pro stat akorat cernota nezdanitelna. Berem nehorazny vejlplaty v praci a kdyz se podari prodat nejaky jehne, tak uz se koupeme v prachach. A k tomu jeste dotace na 2 hektary luk, no vejvar. Kudy chodim, tudy me trci z kapsy peniz. Pro stat nejsme zadnej prinos. Koho zajima ze seceme louky dvakrat i vickrat za rok, ze zvirata vykousou kdejakej prikop a ze ta vesnicka krajina k necemu vypada. Kulovy, stat chce danit! Takze jestli tohle dopadne, tak nezadat o dotace a zaridit se jinak.

26.2.2015 16:08
ovcezkopce

XXX.XXX.168.42

Za rok 2014 jsme poprvé a naposledy žádali o dotace. Pravda, přišly slušné peníze na pár hektarů, do přiznání DPFO si odečtete -80% a nedaníte téměř nic. Přiznala jsem to i když v podstatě jde o jednorázový příjem do 30 tisíc a ani na FÚ nevěděli, jak to vlastně danit nebo zda je to jakožto neopakující se a jednorázový příjem od DPFO osvobozené... Ale to bylo taky naposled, co jsme stát o něco žádali. Dotace přišly načtyřikrát, týden po poslední dotaci kontrola a přepočítávání zvířat (na něž ale dotace nepřišly). Radši ať si to nechají, aby mi měl někdo říkat, jestli si někde můžu vysázet keřík nebo strom, aby to náhodou nesnižovalo zatravněnou plochu, taktéž nesmíte mít na pastvině zpevněnou plochu typu parkoviště (ačkoliv je ideální pro vyvalovaní zvířat a obrus paznehtů), rovněž vám nesmí zasahovat například trnky okolo pozemku moc do pastviny, neb to taky snižuje dotovanou plochu a vlastně neoprávněně berete peníze... Jinak ale nikde (SZIF, ŽÚ, FÚ) nikdo neříkal nic o tom, že by bylo nutnost se zaregistrovat jako zemědělec, pouze to, že se dotace pravděpodobně daní jako příjem ze zemědělského podnikání s možností uplatnění výdajového paušálu 80%.

26.2.2015 20:35
martin d.

XXX.XXX.45.174

blekota napsal(a):

Pokud máte víc jak 20ha tak jste se stal aktivním zemědělcem, což znamená, že musíte mít alespoň zemědělské minimum. Do 20ha to nikdo řešit nemusí.

27.2.2015 08:40
jírab

XXX.XXX.214.91

martin d. napsal(a):
Pokud máte víc jak 20ha tak jste se stal aktivním zemědělcem, což znamená, že musíte mít alespoň zemědělské minimum. Do 20ha to nikdo řešit nemusí.

Těmto větám moc nerozumím, můžete to rozvést? Co to znamená zemědělské minimum? Co se nemusí řešit? Ta registrace zemědělského podnikatele?

27.2.2015 18:01
blekota

XXX.XXX.243.192

Dobrý den, prosím o odkaz kde jste tyto informace vzal? Aktivního zemědělce jsem řešil minulý rok jak s agenturou ak přímo s ministerstvem zemědělství které mi zaslalo podmínky aktivního zemědělce. Žádná takováto ani podobná podmínka tam nebyla. Jedná se spíše o problematiku zelených ploch letišť, solárních polí atd. V případě že máte nějaké nové informace prosím vás o zdělení.

Přidejte reakci

Přidat smajlík