Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.2.2015 20:09
josef66

XXX.XXX.43.1

Čtvrý den po porodu koza odmítá své mladé.Zpočátku se zdálo být vše v pořádku, nyní však nastal problém při krmení a to tím že si lehne.Mléko má, v tom problém není.Chuť k jídlu má také a do jídla se nenechá nutit.Jako začátečník bych chtěl poprosit o rady jestli nenastal nějaký větší problém, popřípadě na co si dát pozor? Děkuji.

27.2.2015 20:16
lilo

XXX.XXX.201.210

No nektere matky jsou ukazkove... a jine delaji vsechno pro to aby nedali ani deci... urcite kontrolujte pupik jeslti je male napite.. pro zvyseni dojivosti kazdy vecer kozu po napiti maleho vydojte... stejne tak i rano... dobre ji samozrejme krmte dojna koza toho musi sezrat strasne moc... krmne davky se tu probiraji neustale... bylo by dobre to pohlidat a kozu podrzet aby malemu postala z pocatku opravdu vicekrat denne...

27.2.2015 20:18
josef66

XXX.XXX.43.1

lilo napsal(a):
No nektere matky jsou ukazkove... a jine delaji vsechno pro to aby nedali ani deci... urcite kontrolujte pupik jeslti je male napite.. pro zvyseni dojivosti kazdy vecer kozu po napiti maleho vydojte... stejne tak i rano... dobre ji samozrejme krmte dojna koza toho musi sezrat strasne moc... krmne davky se tu probiraji neustale... bylo by dobre to pohlidat a kozu podrzet aby malemu postala z pocatku opravdu vicekrat denne...

Děkuji za rychlou odpověď.Jsem velmi vděčný za vstřícnou odpověď.

27.2.2015 20:58
lilo

XXX.XXX.201.210

Rado se stalo... treba se jeste nekdo pripoji a rekne svuj nazor... urcite je ale tehle postup lepsi nez si mlade uvazat na flasku... to je az ta posledni moznost... jinak se k nemu chova matersky? a problem je pouze v tom ze mu nepostoji? protoze to je take dulezite vedet aby ho treba nejak nestastne neutrkla...

27.2.2015 21:10
anobbona

XXX.XXX.84.98

Já mám dvě kozeny obě mají po třech kůzlatech a k tomu mám jednoho sirotka. Když to na kozlátka přijde, tak se všech 7 strká u jedné kozy a snaží se napít. Jedna koza stojí trpělivě a nechá pít kterékoliv kozle a druhá postojí jen chvilečku a už utíká nebo si lehá. Všechny kozlátka jsou pěkná, mají plná bříška, rostou a jsou veselá. Ten siroteček je trošičku odstrčený, začala jsem mu dávat z flašky a spíš se spoléhá na mé krmení než že by bojoval o pití u kozeny, ale když mu asistuju, tak se snaží tahat taky statečně.

28.2.2015 06:56
josef66

XXX.XXX.43.1

Jak jsem psal první tři dny se k nim chovala dá se říct vzorově.Má totiž dvě, za což se omlouvám že jsem nenapsal.Když leží, tak kůzlata po ní normálně lozí a skotačí a koza je vpohodě.Já jsem měl obavy, jestli by to nenaznačovalo spíš počátek nějakých poporodních komplikací.Kozenku tedy přidržím a malé se napijou, ještě že je rohatá aspoň jí mám za co pevně chytit.Ještě jednou děkuji za reakce.

28.2.2015 08:55
roklanka

XXX.XXX.45.82

Zkontrolujte kůzlatům břicha, vezměte je pod břichem a pokud neucítíte páteř, kůzlata pijí, pak osahejte vemeno, zda nehřeje, není někde zatvrdlé. Když bude toto v pořádku, můžete být klidný, koza kůzlatům dávkuje mléko a nic se neděje.

28.2.2015 11:35
profesor1

XXX.XXX.192.99

Tohle mě dělá jedna ovce, že většinu dne proleží, ale je to tím že ti její hladovci jí nedají pokoj a jen by pili a pili. Málo mléka nemá, protože břicha mají prcci plná, ale je to její styl obrany. Když žere tak stojí a oni stále cucají. Neodkopává je, ani jim neutíká. Jak dožere tak si lehne a leží.

Přidejte reakci

Přidat smajlík