Dobrý večer, mám otázku...
môžem podať tento prípravok neriedený a priamo do tlamy ovci mesiac pred porodom?
a aké množstvo?
Injekčne sa mi ju nechce už stresovať...
A ešte sa spýtam jahňatám po narodení je lepšie tento prípravok pichnúť alebo podať do tlamičky?.
Ďakujem za Vaše odpovede a rady
Massaro
napsal(a):
V první řadě je třeba se podívat, v jaké formě lék máte. Odhaduji, že jde o perorální roztok, ten určitě neaplikujte injekčně. Já dávám bahnicím v očekávání 1x týdně 4 ml (cca poslední 4 týdny březosti). U jehňat pak cca 1 za 14 dnů 1-2 ml. Hned po porodu nedávám.
Ďakujem..momentálne mám k dispozícii tento prípravok a v návode je napísané buď injekčne pod lopatku alebo potom podaním dokrku... tak neviem či to môžem dať teda aj striekačkou neriedené priamo do tlamy..každá skúsenosť a rada mi pomôže.
Pokud je to toto: http://www.pharmagal.sk/liek_detaily.php?lid=47
Tak intramaskulárně do krku znamená injekčně do svalu na krku, subkutánně za lopatku znamená do podkoží za lopatku.
Tedy ne do tlamy!
Massaro
napsal(a):
Pokud je to toto: http://www.pharmagal.sk/liek_detaily.php?lid=47
Tak intramaskulárně do krku znamená injekčně do svalu na krku, subkutánně za lopatku znamená do podkoží za lopatku.
Tedy ne do tlamy!
Ďakujem velmi pekne za vysvetlenie.
A keby som chcel zohnať prípravok ktorý podám peroálne do tlamy dá sa v lekárni bez predpisu či musí veterinár predpísať a o aký prípravok ide? Ďakujem.
Massaro
napsal(a):
Já kupuju Hydrovit E+SE perorální roztok, v lékárně, recept po mně nikdy nechtěli. V příbalovém letáku se píše zamíchat do vody, ale já dávám přímo do tlamy. Moje ovce se totiž vody s Hydrovitem ani nedotknou, ani kdybych je trápil dva dny žízní.
Fakt moc dík za rady, skúsim to vymeniť v lekárni alebo dokúpim aj ten perorálny roztok a dám priamo do tlamy.. vodu mi sice pijú často a dosť ale nikdy som tam nič nepridával takže neviem ako by to dopadlo a do tlamy dostávajú striekačkou častejšie takže je to rýchle a jednoduchšie.
Naposledy tak dostali Helmigal a pohodička..
Môžem to občas..alebo treba to dať aj baranovi lebo len ovciam? (baranovi myslím treba pred pripúšťaním alebo treba niekolko krát do roka? ) alebo nemusí vôbec.. ďakujem Pavel.
Tak mi to v lekárni vymenili a môžem v klude podať liek ovečkám a v prípade potreby potom jahniatkam..