Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

KlaraN

19.3.2015 10:27
KlaraN

XXX.XXX.104.1

Dobrý den, po prostudování snad všech diskuzí a fotek jsem si skoro jistá, že Líza je i Lízák, ale prosím přece jen vás zkušenější o radu...skutečně je to Hermafrodit?...děkuji moc. Kozičku jsem koupila spolu s mamkou (jsem začátečník) a vidím, tedy i výrazný rozdíl...:(.

KlaraN

19.3.2015 10:30
KlaraN

XXX.XXX.104.1

A ještě zde lehce rozmazané...má tam opravdu viditelnou kuličku...její mamka vůbec...

19.3.2015 11:00
roklanka

XXX.XXX.45.82

Sledujte jak čůrá, pokud si dřepne jako čuba a moč jde dolů, není to jednoznačné.Bohužel na fotkách to moc znát není. Takový hermošek by čůral ve stoje a moč by stříkala rovně. Pokusím se vá nafotit hermoše, jednoho tu mám.

KlaraN

22.3.2015 19:38
KlaraN

XXX.XXX.104.1

Tak při čůrání si dle mého pozorování lehce dřepne, ale moč asi nejde úplně dolů, jako u mamky...navíc dnes ji z té bouličky/kuličky cosi lezlo - jako přirození to úplně nevypadalo, ale já čerpám z toho co najdu na netu, kulky tam nejsou...mám ji s mamkou v ohradě a dnes se ji i pokoušela obskakovat a funěla, jak bejk (narozená by měla být na konci května) - já ji mám od prosince...má od malá i ty vousy a na krku je taková rozčepejřená (někdo tu o tom také psal). Upřímně nevím, co mám dělat...může tu mamku oplodnit?...to by asi nebylo úplně ideální spojení ne?...zda se chová jako kozlík, také nemohu posoudit - nemám zkušenost, ale je fakt, že se s mamkou přetahuje o jídlo, je takový bojovnější apod...Moc děkuji za všechny rady!

22.3.2015 20:58
lilo

XXX.XXX.201.210

Ja nevim ale mne ta pipina prijde naprosto jako normalni pipina ma ji zkratka malinko masitejsi... to obskakovani a funeni muze byt i projevem prskani, je dokonce popisovano ze kozy takto projevuji svou touhu... nebo muze jit o projev boje o pozici... a jeslti si nejste jista a koza je vzrostla dejte ji ke kozlovi... ten jiste pozna k cemu je.

22.3.2015 21:40
pajca

XXX.XXX.73.177

KlaraN napsal(a):
Tak při čůrání si dle mého pozorování lehce dřepne, ale moč asi nejde úplně dolů, jako u mamky...navíc dnes ji z té bouličky/kuličky cosi lezlo - jako přirození to úplně nevypadalo, ale já čerpám z toho co najdu na netu, kulky tam nejsou...mám ji s mamkou v ohradě a dnes se ji i pokoušela obskakovat a funěla, jak bejk (narozená by měla být na konci května) - já ji mám od prosince...má od malá i ty vousy a na krku je taková rozčepejřená (někdo tu o tom také psal). Upřímně nevím, co mám dělat...může tu mamku oplodnit?...to by asi nebylo úplně ideální spojení ne?...zda se chová jako kozlík, také nemohu posoudit - nemám zkušenost, ale je fakt, že se s mamkou přetahuje o jídlo, je takový bojovnější apod...Moc děkuji za všechny rady!

Ano, je to hermafrodit. Na první, třetí a páté fotografii je to dobře vidět.
Podle Vašeho popisu dalších příznaků to tomu také nasvědčuje. Při močení
z té, bouličky " trochu vystrkují kozlí pohlavní orgán, při močení moč spíš vystřikují.
Kulky má malé, oproti normálnímu kozlovi a má je uvnitř. Kozu oplodnit nemůže.
Dalšim znakem je i to, jak píšete, že má na krku rozčepejřenou srst, která je obvykle
hrubší, než má koza. Celkově je hermafrodit hrubší postavy než koza. Chování má
ke kozám jako kozel, i když nic nezmůže.

KlaraN

22.3.2015 22:48
KlaraN

XXX.XXX.104.1

No já právě vycházím i z toho, co jsem tu nastudovala a načetla a zejména tento příspěvek (fota) mě utvrdil https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/forum/r/detail/658412/ukazkovy-hermafrodit-foto je to u nás úplně stejné, navíc tedy dnes právě byl ten "kozí orgán" viditelný, jak asi byla trochu nadržená nebo nevím jak to popsat;)...no a pak právě i ta srst, ta je viditelně jiná než u mamky (té tam žádný "orgán" neleze ven) a ta bradka, kterou tedy kozy mají - její mamka také, ale roste jim prý až později a do toho to chování atd... Nu vzhledem ke všem faktům, jsem si opravdu byla skoro jistá, ale jak píšu jsou to mé první kozy, zkušenost žádná a myslím, že ani ten, kdo se s tím nikdy nesetkal to nezná...já jsem na toto téma náhodou narazila někdy koncem roku a asi to nebyla náhoda, můj instinkt mi napovídal, že asi máme Hermouška, tak jsem studovala a studovala a stále jsem byla více přesvědčená...už jsem si říkala, že popř. zavolám veterinářovi, zda by se přijel podívat a zhodnotit...Bála jsem se taky, aby náhodou nedošlo k oplodnění vlastní matky...uff tak aspoň, že to by hrozit nemělo. Velmi vám všem děkuji!

23.4.2015 20:00
helujš

XXX.XXX.46.38

Tak teď jste mě normálně rozhodily. Na podzim jsem koupila mladou kozu. Začínám mít obavy, že mám kozáka. Tak jestli mě dědek podvedl, tak mě klepne.
Dále se mi narodily v neděli 2 kozí holčičky.Máma Líza rohatá bílá a táta Olda rohatej bílej. Oba jak od Lady. Teď jsem je šla kontrolovat a u té jedné taky vidím výstupek. Vyfotím to a uvidíme.

Máma rohatá, táta rohatej- to bych měla si dost "štěstí" na hermafrodita co?

A teď k té mladší, která ještě nerodila.může prskat? pozná kozel bezpečně že je hemouš?

Já mám fakt pech, jestli to tak je.

Jdu fotit.

18.5.2015 07:48
Ariana

XXX.XXX.92.130

roklanka napsal(a):
Sledujte jak čůrá, pokud si dřepne jako čuba a moč jde dolů, není to jednoznačné.Bohužel na fotkách to moc znát není. Takový hermošek by čůral ve stoje a moč by stříkala rovně. Pokusím se vá nafotit hermoše, jednoho tu mám.

Tak tohle přesně dělá naše koza Roza, kterou jsme si koupili minulý týden. Dost mne to překvapilo. No, ještě více pak včera to, když jsem si všimla, že má oproti druhé kozičce výraznou a krvavě zbarvenou vulvu. o tom, že Roza je mnohem větší, než ta druhá ani nemluvím. A tak jsme se podívali na bříško - a milá koza Roza má úplně krásnékoule!
Jsem začínající chovatelka a minulý týden jsem si přivezla své dvě úplně první kůzlata. Roza mne stála 1200Kč a teď je z ní málem kozlík

18.5.2015 08:03
ovcezkopce

XXX.XXX.168.42

A proč jste se nepodívali u chovatele? To je snad úplný základ, posadit na zadek, zkontrolovat paznehty, pohlavní znaky, bez toho přece nemůžete zvíře přebrat...? Hned se spojte s chovatelem a požadujte vrácení zvířete x peněz. Ale pokud jste kupovala zvíře bez papírů, myslím neregistrované, tak nevím nevím. Snad jen případně pohrozit nahlášením, že vám ji/ho prodal neregistrované, kdyby se prodávající vzpouzel vzít zvíře zpět. Hlavně si buďte jistá, že jsou to skutečně varlata a ne třeba struky

18.5.2015 08:28
Ariana

XXX.XXX.92.130

Nepodívala, protože mi to bylo blbé, ohlížet jim kozu, jako kdybych tomu kdovíjak rozuměla. Moje blbost, no. Příště už to ale rozhodně udělám! Nicméně, koza je neregistrovaná, ale majitel říkal, že ji můžu vrátit, tak snad si to pak nerozmyslí. Máme to k němu docela daleko... S druhou kozičkou to zase vypadá na zakrslou, je nějaká moc malá oproti Roze, ale tam už je to celkem jedno, líbí se nám i taková malá.

18.5.2015 13:23
ovcezkopce

XXX.XXX.168.42

Ariana napsal(a):
Nepodívala, protože mi to bylo blbé, ohlížet jim kozu, jako kdybych tomu kdovíjak rozuměla. Moje blbost, no. Příště už to ale rozhodně udělám! Nicméně, koza je neregistrovaná, ale majitel říkal, že ji můžu vrátit, tak snad si to pak nerozmyslí. Máme to k němu docela daleko... S druhou kozičkou to zase vypadá na zakrslou, je nějaká moc malá oproti Roze, ale tam už je to celkem jedno, líbí se nám i taková malá.

Kozu byste přece ohlížela SOBĚ, ne JIM! Tak ať vám to dopadne, ale popravdě, majitel, který vědomě prodá cvítora, nota bene někomu, kdo pro něj jede z dálky, je dobytek a na jeho slušnost bych nesázela. Držím palce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík