Doprava dojení na pastvu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.3.2015 18:33
Vik

XXX.XXX.21.102

Pěkný den všem, chtěl jsem se optat, zda někdo neřešíte nebo nevíte jak dopravovovat malé (16kg) dojení na pastvu? cesta je tak na kolečko a je tam kopec jako k..., auto nemůžu použít, poradíte někdo prosím? díky moc!

25.3.2015 19:02
kelišová

XXX.XXX.155.253

Zdravím, nepíšete jak je to daleko a jestli tam máte přívod elektriky.Pokud máte možnost, zahnat kozy na noc z pastviny a ráno po vydojení zase zpět.Jestli je tam přívod el.tak udělat nějaký vozíček na kladku-něco jako stavební výtah.

25.3.2015 19:25
Vik

XXX.XXX.21.102

Elektřina není, počítám s centrálou na místě, kozy jinam hnát bohužel nemůžu, mám to cca 600m od domu, kopec je cca 150m.

25.3.2015 20:17
profesor1

XXX.XXX.192.99

Tak to máte 16kg dojení + cca 20kg(ne-li více) centrála. Tak to teda nevím a jestli nadojíte 10litrů, tak to domů ponesete dalších 10kg.
Jediné co mě napadá je kolečko s elektromotorkem v kole. Nebo dojit ručně.

27.3.2015 10:07
Vik

XXX.XXX.21.102

profesor1 napsal(a):
Tak to máte 16kg dojení + cca 20kg(ne-li více) centrála. Tak to teda nevím a jestli nadojíte 10litrů, tak to domů ponesete dalších 10kg.
Jediné co mě napadá je kolečko s elektromotorkem v kole. Nebo dojit ručně.

Díky, o tom elektrokolečku jsem taky uvažoval, ale přijde mi to trochu drahý, nový stojí cca 11000 a bez nabíječky... evidentně těch možností moc není :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.3.2015 12:06
Uživatel s deaktivovaným účtem

A jinam, kam pouštět dojná zvířata, nemáte? Do těch špatně přístupných něco masného, k čemu člověk nemusí nic tahat, a dojná mít na jiném pozemku... ale kdybyste měl tu možnost, tak byste to asi tak udělal, že? :)
Elektrokolečko je ještě ta levnější varianta. Pohodlnější volba je čtyřkolka - vyjede kdykoliv "kamkoliv" a zmíněné uveze bez problémů... (nebo zapřáhnout vozíček).

29.3.2015 20:10
Vik

XXX.XXX.21.102

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A jinam, kam pouštět dojná zvířata, nemáte? Do těch špatně přístupných něco masného, k čemu člověk nemusí nic tahat, a dojná mít na jiném pozemku... ale kdybyste měl tu možnost, tak byste to asi tak udělal, že? :)
Elektrokolečko je ještě ta levnější varianta. Pohodlnější volba je čtyřkolka - vyjede kdykoliv "kamkoliv" a zmíněné uveze bez problémů... (nebo zapřáhnout vozíček).

Díky, ano, udělal :) ta čtyřkolka mě nenapadla, zkusím se po něčem mrknout, kdyby stála tolik co elektrokolečko, asi bych neváhal a ještě vozík k tomu, to by byla paráda

29.3.2015 21:32
motýlem

XXX.XXX.192.99

No, nerad vám pokazím radost, ale čtyřkolku za cenu motůčka, která vyjede co potřebujete asi těžko seženete A co něco na styl Vari nebo mountfilda by tam s vlečičkou nevyjel?

31.3.2015 11:51
Vik

XXX.XXX.21.102

motýlem napsal(a):
No, nerad vám pokazím radost, ale čtyřkolku za cenu motůčka, která vyjede co potřebujete asi těžko seženete A co něco na styl Vari nebo mountfilda by tam s vlečičkou nevyjel?

Vari jsem zkoušel, ale když je mokro, tak se nechytá, hrabe, je to prudký a na hlíně a listí, díky za názor.

Přidejte reakci

Přidat smajlík