Uživatel s deaktivovaným účtem

Vcera me porodila suffolk bahnice, krasne dve jehnice, bohuzel druha sla napred zadkem a utopila se. Ma vemeno jak ja hlavu a ve stade mam jednu prvnicku s trojcatama ktera nestiha. Rad bych ji jedno uzmul a dal ho k adopci tehle. Mate nejake tipy a rady jak osalit matky? jehnicka samozrejme rve na cely kolo kdyz ji vezmu mame, sice uz zkusila pit od suffolky ale ta ji nenecha. Zkusit to "nasili" privazat ovci na kratko a pridrzet? Nechtel bych ani jednu stranu "sporu" stresovat.

A nemáte možnost je vzít někam stranou a zavřít? (tu včerarodičku a jehně, co chcete k ní nastrčit). To by asi bylo jediné možné řešení. Pokud bude malá s pravou mámou na sebe békat, tak je těžko přesvědčíte, že už nepatří k sobě a naopak ta suffolka těžko přijme jehně, které po sobě bečí s jinou samicí a voní po ní...
Já řešila podobný problém před pár dny tak, že jsem prostě odebrala bahnici od stáda úplně a nechala je o samotě jen s jehnětem a asistovala u prvních kojení. Dala jsem samici žrát, aby měla důvod postát v klidu a naopak aby mládě mělo možnost si v klidu dohledat cecík...
Pokud se toto rozhodnete zkoušet, pak samozřejmě ale riskujete to, že kdyby to vážně nevyšlo a suffolka cizí jehně prostě nepřijala, tak že budete mít doma jehně na flašce, protože jeho pravá matka ho po pár dnech už taky nemusí přijmout zpátky... ale pokud má suffolka ještě očistky, tak by se to povést mohlo, když malou pomatláte a ovoníte po náhradní mámě ;)
Ještě jako řešení mě nepadá, oddělit od stáda tu s trojčaty a dokrmovat umělým mlékem třeba alespoň 2x za den, ať mají dostatek výživy. Ale samozřejmě model, který jste vymyslel, kdyby klapl, by byl ideální ;).

Tak se me na konec postestilo tady na inzerci sehnat odvrzenou jehnicku z trojcat. Ovci mam ve chlivku privazanou na dlouho at ma pohyb a kazdy dve az tri hodiny ji chodim podrzet a jehne pije pekne samo. Jeste udelam vetsi choul aby se melo pripadne kam schovat.
napsal(a):
Tak se me na konec postestilo tady na inzerci sehnat odvrzenou jehnicku z trojcat. Ovci mam ve chlivku privazanou na dlouho at ma pohyb a kazdy dve az tri hodiny ji chodim podrzet a jehne pije pekne samo. Jeste udelam vetsi choul aby se melo pripadne kam schovat.
To jste šikovnej a ještě jste udělal k velikonocům dobrý skutek! Ať se vám daří.

Dnes je to sedmej den a zatim ji ovce neprijala. Navic trable se zanetem. Posledni tri dny jsou v choulu aby mala nezalejzala moc daleko. Ovce je na provaze ne kratko at ji muze mrnavka utyct. Jinak by ji zabila. Je to uz trosku unavny a otravny. Dam jim jeste tejden a pak koupim kbelik s dudlem. Ta ppstizena pulka vemene uz skoro nema mliko :(.