Http://www.ifauna.cz/ovce-kozy/diskuse/detail/2918218/jahna-hnackuje-co-robit#a2919712
Zkuste oslovit zadavatele jak dopadl. Přečtěte si co radí OWEX.
chovatel159
napsal(a):
A kde ho mám sehnat, tady snad není nikdo přes malé kozy už jsem volala 3 veterinářům.
Přes internet, když zadáte směs pro jehňata (nebo mléčná směs), vyběhne na vás milion odkazů. Při platbě převodem většinou tentýž den zboží odesílají a druhý den ho můžete mít. Veterinář mléčnou směs neprodává. Prodávají ji zemědělské potřeby nebo potřeby pro chovatele. Nebo si sežeňte mlíko z kravína nebo od někoho, kdo má kravku/kozu. Jehně není lidský mládě, tak do nej necpěte nutrilon nebo co.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mno, a slyšela jste něco o "smolce", co odchází z mláďat přežvýkavců první dny po narození? Jestli je stolice žlutá a má konzistenci "modelíny", tak by mělo být vše v pořádku a v následujících dnech přejde v normální bobečky. Pokud by řídká stolice přetrvávala, můžete hledat problém v nesprávné výživě. Až nasadíte kozí mléko, mělo by se vše srovnat. Na průjem odvar z dubové kůry třeba ;).
Tak to jsem ráda, smolku mělo, pak mělo k sobě jako nitkou svázané bobečky no a pak ta žlutá řidší stolice.Jsem v tomhle prvnička tak jsem se bála.Jste úžasný, jsem ráda, že se můžu takhle někam obrátit.Ještě se zeptám jestli je normální, že má podsazený zadeček, jako když mu teda jí je zima nebo, že se bojí.Její sestra chodí normálně...
chovatel159
napsal(a):
Tak to jsem ráda, smolku mělo, pak mělo k sobě jako nitkou svázané bobečky no a pak ta žlutá řidší stolice.Jsem v tomhle prvnička tak jsem se bála.Jste úžasný, jsem ráda, že se můžu takhle někam obrátit.Ještě se zeptám jestli je normální, že má podsazený zadeček, jako když mu teda jí je zima nebo, že se bojí.Její sestra chodí normálně...
Mláďata se takhle choulí, když jim není kór dobře. Jestli má srajdu, tak je oslabená, to bude tím.