Požerou mi ovce smrčky?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

substep

10.4.2015 17:35
substep

XXX.XXX.207.170

Dobrý den,

pustí se mi ovce i do smrku stříbrného ( pichláč) ? máme 2 hektarovou plantáž vánočních stromků kde pravidelně spásají trávu ovečky, vždy 6-8 kusů. Ale letos bychom jich chtěli 15 až 20. Bojím se že při takovém množství smrčky začnou okusovat, doteď se to nedělo protože měli spoustu trávy kterou nestíhaly spásat.

Děkuji za každou radu.

Gamas

10.4.2015 17:46
Gamas

XXX.XXX.192.99

Nám ovce vždy okusují jen mladé smrčky, na kterých rašili nové měkké větvičky.

10.4.2015 20:13
annna

XXX.XXX.120.148

Ano, ovce ukusují větvičky nejen od smrčku. Okoušou kde dosáhnou, ale nestaví se na zadní jak kozy, aby se dostaly co nejvýš.

linzii

10.4.2015 23:29
linzii

XXX.XXX.1.174

Ovce mi sežraly břečťan, tis, zlatý déšť, smrky, kůru ze starého dubu, snaží se mi sežrat sněženky, narcisy... Co nesežraly ovce, dojíždí teď kozy Sotva stíhám odstraňovat jedovaté rostliny a přemíru padaných jablek a švestek... A ano, ovce se nestaví na zadní, tak ožerou tak jen do metru dvaceti vysoko

substep

11.4.2015 14:39
substep

XXX.XXX.207.170

Děkuji Vám mnohokrát za informace... napadá vás nějáké hospodářské zvíře co by se nám hodilo na spásání mezi stromky ?

11.4.2015 17:16
ovcezkopce

XXX.XXX.168.42

substep napsal(a):
Děkuji Vám mnohokrát za informace... napadá vás nějáké hospodářské zvíře co by se nám hodilo na spásání mezi stromky ?

Husy.

13.4.2015 12:02
yvonne

XXX.XXX.241.166

linzii napsal(a):
Ovce mi sežraly břečťan, tis, zlatý déšť, smrky, kůru ze starého dubu, snaží se mi sežrat sněženky, narcisy... Co nesežraly ovce, dojíždí teď kozy Sotva stíhám odstraňovat jedovaté rostliny a přemíru padaných jablek a švestek... A ano, ovce se nestaví na zadní, tak ožerou tak jen do metru dvaceti vysoko

Těší mě, že to není jenom náš problém! - A naše ovečky (quess. a kamerunka) se staví i na zadní, aby dostaly vejš...hezky se předníma opřou o ten kmínek a už hlodají...

13.4.2015 12:53
martina72

XXX.XXX.54.89

Jsem na tom stejně. Naše oussandtky sežraly břečťan, tůje co prorůstaly plotem od sousedů a vlastně všechno co jsem nestihla přesadit. Na zadní se stavějí taky, buď se opřou o plot nebo balancují na zadních, aby dosáhly na listy hrušně. V zimě jsem jim nosili popadané větvě smrků a borovic a ty ožraly do mrtě

Přidejte reakci

Přidat smajlík