substep

XXX.XXX.207.170
Dobrý den,
pustí se mi ovce i do smrku stříbrného ( pichláč) ? máme 2 hektarovou plantáž vánočních stromků kde pravidelně spásají trávu ovečky, vždy 6-8 kusů. Ale letos bychom jich chtěli 15 až 20. Bojím se že při takovém množství smrčky začnou okusovat, doteď se to nedělo protože měli spoustu trávy kterou nestíhaly spásat.
Děkuji za každou radu.
Gamas

XXX.XXX.192.99
Nám ovce vždy okusují jen mladé smrčky, na kterých rašili nové měkké větvičky.
linzii

XXX.XXX.1.174
Ovce mi sežraly břečťan, tis, zlatý déšť, smrky, kůru ze starého dubu, snaží se mi sežrat sněženky, narcisy... Co nesežraly ovce, dojíždí teď kozy Sotva stíhám odstraňovat jedovaté rostliny a přemíru padaných jablek a švestek... A ano, ovce se nestaví na zadní, tak ožerou tak jen do metru dvaceti vysoko
substep

XXX.XXX.207.170
Děkuji Vám mnohokrát za informace... napadá vás nějáké hospodářské zvíře co by se nám hodilo na spásání mezi stromky ?
linzii
napsal(a):
Ovce mi sežraly břečťan, tis, zlatý déšť, smrky, kůru ze starého dubu, snaží se mi sežrat sněženky, narcisy... Co nesežraly ovce, dojíždí teď kozy Sotva stíhám odstraňovat jedovaté rostliny a přemíru padaných jablek a švestek... A ano, ovce se nestaví na zadní, tak ožerou tak jen do metru dvaceti vysoko
Těší mě, že to není jenom náš problém! - A naše ovečky (quess. a kamerunka) se staví i na zadní, aby dostaly vejš...hezky se předníma opřou o ten kmínek a už hlodají...
Jsem na tom stejně. Naše oussandtky sežraly břečťan, tůje co prorůstaly plotem od sousedů a vlastně všechno co jsem nestihla přesadit. Na zadní se stavějí taky, buď se opřou o plot nebo balancují na zadních, aby dosáhly na listy hrušně. V zimě jsem jim nosili popadané větvě smrků a borovic a ty ožraly do mrtě