Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

L

26.4.2015 20:30
L

XXX.XXX.89.200

Dobrý den, prosím o rady a Vaše zkušenosti.
Loni na jaře se k nám dostala 5 let stará koza, měla pod sebou 2 kůzlata staré 3 měsíce. Majitel nebyl schopen kozu dojit, tak jí dal ze zdravotních důvodů pryč.
Kůzlata jsme ihned odstavili. Koza dojila 3 litry mléka. V době říje měla asi 1,5 litru a dojení jsme ukončili asi do měsíce od připuštění.
Letos se jí narodila 3 kůzlata, ale bohužel přežilo jen jedno. Nyní je mu 6 týdnů a už jsem koukala, že ho začíná odhánět, asi kouše. Tak během dne jsou zvlášť, abych mohla začít dojit. Jenže jsem velice překvapená, nenadojím ani půj litru za 9 hodin. Mléko nezadržuje, celkově mi přijde, že má strašně malé vemeno.
Krmíme stejně jako loni. Může to být tím, že má jen jedno kůzle? Po porodu jsem jí kontrolovala, aby se jí moc nenalilo vemínko, když jsem veděla kolik dojí a bylo mi jasné, že to jeden prcek nezvládne, ale vše bylo OK, malý vše vycucnul.
Předem děkuji
Lenka.

26.4.2015 22:23
roklanka

XXX.XXX.46.128

Je odčervená? Jak byla krmená v březosti?

L

27.4.2015 10:17
L

XXX.XXX.89.200

Odčervená byla v lednu a v březosti dostávala denně asi kilo jablek, mrkve, řepy případně brambor, podle toho co jsme zrovna měli a 2 hrstě ječměnu. Samozřejmě seno, vodu a slaný líz co chtěla.

27.4.2015 21:48
janas

XXX.XXX.157.71

Přidávejte půl kila mačkaného ovsa ráno i večer.

Přidejte reakci

Přidat smajlík