Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.5.2015 12:44
farma-sucha

XXX.XXX.232.139

Muze mi prosim nekdo poradit, jak postupne odstavit 2 mesicni kozicky? Mame je od jejich 2 a 3 tydnu. Takze doted byly na kravskem mleku ze statku. Napiste mi prosim i orientacne davky ceho a castost krmeni a cim je osidit, aby neplakaly, ze chteji lahev s mlekem. To bych asi nezvladla. Moc Vam kozim chovatelkam dekuji.
Nada.

6.5.2015 15:00
roklanka

XXX.XXX.46.48

Pokud je chcete na chov, tak by měly na mléce ještě chvíli být, můžete zakoupit mléčné granulky a snižovat mléko a pozvolna je převést na seno, zelené a granulky bez mléka. Každý přechod by měl být pozvolný.

Andy 1

6.5.2015 15:55
Andy 1

XXX.XXX.210.191

Zdravím
Můžu na noc odstavit třítydenní kůzlata?Ráno bych podojila a jinak by měli celý den mléko od maminy.Nebo to je ještě moc brzy?

6.5.2015 17:42
roklanka

XXX.XXX.46.48

Andy 1 napsal(a):
Zdravím
Můžu na noc odstavit třítydenní kůzlata?Ráno bych podojila a jinak by měli celý den mléko od maminy.Nebo to je ještě moc brzy?

Ještě bych 14 dnů počkala.

7.5.2015 07:58
farma-sucha

XXX.XXX.232.139

Chovatelka, od ktere jsem je koupila, mi poradila abych davala rano 900 ml meka ( ato ony s prehledem vypiji) a vecer kolik chteji( to je opet stejne mnozstvi), a v poledne 1/4 l srotu 1/2 nadobno nakrajeneho sucheho rohliku. Cely den jsou na pastve s oveckami, vodu maji stale dostupnou i seno. Tak snad je to tak dobre? Mame je na chov, chceme od nich do budoucna mleko. Jen ten srot ovecky ho smi jen rano, aby to pry do vecera stravily, a kuzlata ho vcera poprve dostaly po 15 hodine.

7.5.2015 13:31
ovcezkopce

XXX.XXX.168.42

No to slyším prvně Ovce není člověk, který se večer nafutruje a má těžké spaní. Ovce se pasou průběžně celý den i noc. Pasou, následuje pauza na trávení a přežvykování, pak zase vstanou a vše se opakuje. Pospávají taktéž průběžně, kolikrát jedeme v noci kolem pastviny a holky sečou. Navíc se doporučuje, pokud přikrmujete, tak dodržovat krmení pravidelně ráno a večer. Není důvod, aby ovce nemohly šrot odpoledne nebo večer, taky jim sypeme, když jedeme z práce a nestěžují si.

nikina10

8.5.2015 20:24
nikina10

XXX.XXX.193.222

roklanka napsal(a):
Pokud je chcete na chov, tak by měly na mléce ještě chvíli být, můžete zakoupit mléčné granulky a snižovat mléko a pozvolna je převést na seno, zelené a granulky bez mléka. Každý přechod by měl být pozvolný.

Prosím jaké mléčné granulky máte na mysli? nic takového jsem nenašla, jen ty nemléčné, na které jste mi poslala odkaz, díky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík