Dobrý den, kdy prosím odstavit kozlíky od matek abych se vyhnul příbuzenskému krytí?Další dotaz:Od jakého věku začínají kozlíci smrdět?Jednoho chce koupit známá k ovečkám na spásání a porazit ho chce co největšího ale nechce rušit sousedy kozlím odérem Jde i o chu´t masa, když je kozlík starší, jestli se pak maso dá použít i pro ty více, náročné, nebo kdy je vlastně porážka kozlíků nejlepší? děkuji předem za Vaše reakce?
Uživatel s deaktivovaným účtem

David Hass
napsal(a):
Dobrý den, kdy prosím odstavit kozlíky od matek abych se vyhnul příbuzenskému krytí?Další dotaz:Od jakého věku začínají kozlíci smrdět?Jednoho chce koupit známá k ovečkám na spásání a porazit ho chce co největšího ale nechce rušit sousedy kozlím odérem Jde i o chu´t masa, když je kozlík starší, jestli se pak maso dá použít i pro ty více, náročné, nebo kdy je vlastně porážka kozlíků nejlepší? děkuji předem za Vaše reakce?
Nejlepší je vykastrovat je, pak nemusíte tyhle věci řešit
Moje žena je docela velká aktivistka za práva zvířat, vegetariánka a kastrace u nás nepřipadá v úvahu...gumičky a kleště mám ale bylo mi vyhrožováno, že jestli je použiju na ty mladý tak nastane peklo na zemi...ona to vidí jako týrání zvířat no...takže proto bez kastrace, být na mě už ty gumky měli dávno
Kozlík smrdí nejvíce na podzim kdy jsou v říji.My to někdy řešíme tak, že ho porazíme až v zimě
to mu končí sezóna. To už většinou nesmrdí, je mu skoro rok a to už na něm něco je.I starší
mimo sezónu nesmrdí.Měli jsme kozla měl dva roky a na jaře šel a maso bylo
dobré a kozel měl 80kg. Tak nevím.
Dobrý den,
přidávám se s dotazem..
Mám doma na výpas dvě holandské kozičky, holky ale nestíhají vypásat pozemek 2500m2, proto uvažuji, že stádečko rozšířím..Mám možnost získat tři kozlíky, křížence holandské kozičky, samozřejmě by je neminula kastrace, nicméně mě zajímá, zda je reálné mít stádečko 3vykastrovaní kozli a 2kozičky a zda kastrovaní kozli smrdí? předpokládám, že ne, ale raději se zeptám.
Díky za odpověď.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Podle mých zkušeností ho klidně můžete nechat až do podzimu, do listopadu, maso nemá kozlí chuť, i když už jsou vlastně pohlavně dospělí. To začíná až později ve druhém roce. Pokud Vaše známá jí jehněčí maso, nemusí s kozlíkem dělat nic, protože chuť je velmi podobná. M.
Tak moc děkuji za odpovědi Ještě by mne zajímalo, vet des odčervoval kozy Ivomecem, jedna koza je v polovině třetího měsíce březosti...někde jsem se dočetl, že by se ivomecem nyní očkovat nemělo...tak jak to děláte Vy?Toto je totiž jedinej vet. co ke koze přijede, dělá ještě skot, ovce a koně asi 35 let praxe.Ostatní veti i ti z jiným názorem(dali by panacur)sice radí po tel a ke kozám přijet nechtějí...jen si dělají na svojich klinikách a ordinacích psy a kočky a na zbytek kašlou...
Ivomec nezabírá na ploché červy, tedy tasemnici. Panacur ano a taky Aldifal a ten je ještě levnější a lepší než Panacur. Odčervujeme si sami stříkačkou do huby, přípravky kupujeme přes známou lékárnici nebo od veterináře, cenově to vyjde stejně - Panacur okolo 1500 / litr, Aldifal okolo 800 / litr. Nedoporučuje se snad odčervovat při vysoké březosti, ale na internetu najdete ke všem přípravkům i zveřejněný příbalový leták, tam máte přesně kontraindikace.
David Hass
napsal(a):
Moje žena je docela velká aktivistka za práva zvířat, vegetariánka a kastrace u nás nepřipadá v úvahu...gumičky a kleště mám ale bylo mi vyhrožováno, že jestli je použiju na ty mladý tak nastane peklo na zemi...ona to vidí jako týrání zvířat no...takže proto bez kastrace, být na mě už ty gumky měli dávno
JE to týrání zvířat. Jakékoli poškození nebo řezání a stříhání do zvířete bez umrtvení je bolestivé a měly by se za to řezat končetiny - nejlépe obě.
Vaší ženě velice fandím a nechávám pozdravovat
Můj muž má doma totéž, ale nastěstí nikdy takový nápad ani neměl