Andy 1

XXX.XXX.210.240
Zdravím
Nemá někdo skušenost s bublavým dýcháním u kozlíka?Je mu pět týdnů je čilý, žravý, veselý.
Když dostane šrot, granule, mačkaný oves jakmile ho žere vydává takové bublavé zvuky.Jako by si potřeboval odkašlat aby si vyčistil dýchací cesty.Někdy i zakašle, ale není to intenzivní jen občas.Kozlík by měl jí do chovu, jeho sestra je v pořádku.
Vet říkal, že by to neřešil, že má možná zůženou dýchací trubici.
Poradí někdo?
Andy 1

XXX.XXX.210.226
Andy 1
napsal(a):
Zdravím
Nemá někdo skušenost s bublavým dýcháním u kozlíka?Je mu pět týdnů je čilý, žravý, veselý.
Když dostane šrot, granule, mačkaný oves jakmile ho žere vydává takové bublavé zvuky.Jako by si potřeboval odkašlat aby si vyčistil dýchací cesty.Někdy i zakašle, ale není to intenzivní jen občas.Kozlík by měl jí do chovu, jeho sestra je v pořádku.
Vet říkal, že by to neřešil, že má možná zůženou dýchací trubici.
Poradí někdo?
Nikdo neví?
Andy 1

XXX.XXX.210.17
roklanka
napsal(a):
Dostává suchou směs, nebo vlhčenou? U suché by to bylo logické. Myslím si, že kdyby měl zůženou dýchací trubici, měl by problém i při běhání.
Dostává suchou směs a v kolika měsících se odčervují kůzlatka.Jsem začátečník a každý tvrdí něco jiného.Vet říká, že až ve dvou měsících, ale je to mlad´och tak nevím jestli mu mám věřit.
Nevím, jak kůzlata, ale jehňata odčervuji třeba už v měsíci - nedělám to podle věku, ale jak začne "normální" jehně průjmovat a ježit se, je mi jasné, že je tam tasemnice. Dostanou přiměřenou dávku a za dva dny je pokoj. A divila byste se, jaká tasemnice vyleze z pártýdenního jehněte A odčervuji jehňata docela často, než vyrostou a získají odolnost. Zvířata parazity prostě mají, toho se nikdy nezbavíte, ale mláďata si s nimi neumí poradit, tak je odčervuji, jak je třeba. Jen si dejte pozor, ať je nepředávkujete, může se jim toxiny z mrtvých parazitů nebo přímo červy ucpat střevo a mládě vám chcípne v bolestech.