Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.6.2015 13:12
ralfa

XXX.XXX.196.175

Dobry den, chci se zeptat jak postupovat, koza mrska se nejak vecpala do kurniku a sezrala slepicim zrni, nevim kolik, moc snad ne, ale ma pekny prujem. Z neho jsem take poznala pricinu, hezke cele zrnicka psenice. Dala jsem ji do domku a nechala jen na sene, zkusila dat cerny caj a acithopyton, co samozrejme nechce a jen se k ni priblizim snad ani nedycha a otoci hlavu jak had uplne kamkoliv jen abych nemela sanci. Takze jsem ji ted nechala proste v klidu na sene a vode. Jak moc se mam obavat? Myslim tim zda to pokud to byla trocha proste vykadi a bude dobra, nebo mam zacit jancit? Jinak je cila a rano se normalne venku pasla, chut k jidlu ma porad velkou. Myslite, ze to prejde jak to vse dostane ze sebe ven?Diky za odpovedi.

9.6.2015 13:28
roklanka

XXX.XXX.46.80

Zkuste jí nabídnout jedlou sodu, je dost možné, že jí vylíže z ruky a na acidozu, kterou si přivodila jí pomůže.Měla by být jen na seně a vodě (žádná pastva). Dobře bude, až jí opět bude fungovat trávení, do té doby je stále ohrožená.

9.6.2015 13:32
ralfa

XXX.XXX.196.175

Dekuji za odpoved, zkusim jeste tu sodu. necham ji tedy na tom sene jak je od rana.

10.6.2015 16:46
Lenka724

XXX.XXX.96.14

Dobrý den,
na sodu bych rozhodně nespoléhala! Též nám naše "všežravky" takhle vlezly kam neměly a veterinář jim okamžitě nasadil TYMPANOL a PRODIGESTAN. Je to sice léčivo, ale bez ochranných lhůt (sýry jsem vloni dělala i po podání léků). Je dobré mít oba přípravky doma pro jistotu a podat je kozenám ihned po zjištění, že sežraly co neměly. Nečekat ani na slepené bobky! Nereagovat, představuje riziko ztráty zvířete, slyšela jsem, "že když se koza rozhodne, zdechnout, tak to udělá".

11.6.2015 00:43
moonika

XXX.XXX.250.122

Ak som dobre pochopila, koza sa od rána nenafúkla takže tympanol je zbytočný.Ak do nej neviete dostať ten čaj a acidophyton, , môžete jej ho dať do vedra miesto vody, menšie množstvo, bude nútená to vypiť. Na hnačku je dobrý odvar z dubovej kôry, alebo ideálne farmatan. A ponúknite tú sódu(cca lyžičku) ako písala roklanka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík